واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: متخصصان، آلرژي را واكنش افراطي سيستم ايمني بدن نسبت به عوامل گوناگون تعريف ميكنند. كساني كه دچار حساسيت هستند نسبت به مواد ظاهرا بيآزار واكنشي بيش از حد معمول نشان ميدهند.
مواد حساسيتزا واكنش آلرژيك در چشمها، بيني و دستگاه تنفسي تحتاني را به دنبال دارند. معمولا با شروع فصل بهار حساسيتهاي فصلي هم گل كرده و عطسهها، آبريزشهاي بيني و ديگر علائم آلرژيك را شاهد هستيم. در اين ميان متخصصان همواره بر عدم مصرف خودسرانه داروهاي ضدآلرژيك تاكيد دارند.
آغاز فصل بهار را شروع گرده افشاني گياهان و بروز تظاهرات آلرژيك در افراد داراي زمينه حساسيت به گردهها است و اين تظاهرات در چشم به صورت قرمزي، سوزش و اشك ريزش در بيني به صورت آبريزش، عطسههاي مكرر و گرفتگي و در دستگاه تنفس تحتاني به صورت سرفه، خس خس و تنگي نفس ظاهر ميشود.
تفاوت بروز علائم آلرژيك در هر منطقه جغرافيايي
بسياري از تظاهرات آلرژيك قبل از فصل بهار و در مناطق آب و هوايي معتدل ايجاد ميشود؛ تصريح كرد: معمولا گردهافشاني گياهان از اواخر اسفند ماه آغاز ميشود. اين در حالي است كه بسته به جغرافياي گياهان آلرژيزا، زمان بروز علائم ميتواند در هر منطقه متفاوت باشد. گرده افشاني درختان از قبل از بهار آغاز شده و تا ماههاي ابتدايي بهار ادامه دارد. در تابستان گرده افشاني چمن و برخي از علفها و از اواخر تابستان تا ماههاي ابتدايي پاييز گرده افشاني درختچهها و علفهاي هرز را شاهد هستيم. بنابراين بسته به اينكه بيمار به كداميك از اين موارد آلرژيك حساسيت داشته باشد، تظاهرات بيماري ميتواند متفاوت باشد.
بيماراني هستند كه تظاهرات فصلي نداشته و در تمام طول سال با بروز علائم آلرژيك مواجه هستند. اين افراد معمولا به آلرژنهاي محيط خانه (Indoor) آلرژنها حساسيت دارند. به عنوان نمونه اين افراد نسبت به پر، موي حيوانات، مايت (بند پايانريزي كه با چشم ديده نميشوند)، حشرات، سوسكها و كپكها كه ممكن است همواره در محيط داخلي خانه وجود داشته باشند، حساسيت نشان ميدهند.
شدت بروز علائم آلرژي فصلي در اوايل صبح و نزديك غروب
حساسيتهاي فصلي به گرده گياهان مربوط ميشوند. در فصل بهار و در مناطقي مانند تهران و كرج، درخت چنار از درختاني است كه از اواخر اسفند (20 اسفند) تا اوايل ارديبهشت گرده افشاني داشته و ميتوانند تظاهراتي در چشم، بيني و ريه ايجاد كند. گردههاي گياهان در اوايل صبح و نزديك غروب به سطح زمين نزديكتر بوده و ميتوانند شدت حساسيت در افراد را به دنبال داشته باشند.
آلرژي نبايد با سرماخوردگي اشتباه گرفته شود، به اين ترتيب استفاده نا به جا از آنتيبيوتيكها و مسكنها در مواقع بروز تظاهرات آلرژيك يا استفاده از كورتون در مواقع سرماخوردگي ميتواند عوارضي را به دنبال داشته باشد. استفاده خودسرانه از آنتيبيوتيك شدت علائم آلرژيك را افزايش ميدهد. در اين زمينه توصيه ميشود افراد داراي سابقه حساسيت و آلرژي، 2 تا 4 هفته قبل از آغاز فصل گرده افشاني گياهان از داروهاي پيشگيرانه مانند كلروملين استفاده كنند. به اين ترتيب يا علائم ظاهر نميشود يا شدت بروز آن به حداقل ميرسد.
در صورت بروز تظاهرات آلرژيك با تجويز داروهاي مختلف ضد آلرژي با دوز و مصرف كافي، كنترل بيماري امكانپذير است. اين در حالي است كه نبايد با كاهش شدت علائم، مصرف داروها قطع شود. بنابراين تا زمان گرده افشاني گياهان، مصرف داروها بايد ادامه يابد.
لزوم مراجعه افراد آلرژيك به مراكز دانشگاهي براي انجام تست آلرژي
افرادي كه در فصل خاصي با بروز تظاهرات آلرژيك مواجه ميشوند؛ بهتر است براي انجام تست آلرژي به مراكز دانشگاهي مراجعه كنند تا به صورتي علمي نوع آلرژي آنها مشخص شده و اقدامات درماني لازم براي آنها صورت گيرد.داروهاي ضدحساسيت بويژه داروهاي استنشاقي بايد توسط پزشك تجويز شوند. نحوه صحيح و مدت استفاده از اين داروها نيز بسيار مهم است.
منبع: روزنامه جام جم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]