واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: همسريابي اينترنتي در بوته نقد/ 9يك مدرس دانشگاه: ازدواج غيابي و مهاجرت به خارج از آفات همسريابي در چتروم است
گروه اجتماعي: تبعات منفي ازدواج اينترنتي زماني بيشتر نمود مييابد كه كاربران صرف يك آشنايي ساده اينترنتي تصميم ميگيرند در قالب ازدواج غيابي به كشور ديگري مهاجرت كنند كه در اين صورت مشكلات آنها به مراتب بيشتر ميشود.
«الهام اسدي» آسيبشناس مسائل جوانان و مدرس دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهرانشمال در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با بيان اين مطلب درباره ازدواج اينترنتي گفت: در اين نوع از ازدواجها طرفين نسبت به اخلاق و روحيات و محيط يكديگر شناخت و آگاهي كمتري دارند و مدت زمان آشنايي قبل از ازدواج در آنان كوتاه و يا هيچ است؛ بنابراين به محض آغاز زندگي مشترك با انواع و اقسام مشكلات ريز و درشت برخورد ميكنند.
وي افزود: طبق مطالعات و تحقيقاتي كه انجام دادهام تبعات منفي ازدواج اينترنتي زماني بيشتر نمود مييابد كه كاربران صرف يك آشنايي ساده اينترنتي تصميم ميگيرند در قالب ازدواج غيابي به كشور ديگري مهاجرت كنند كه در اين صورت مشكلات آنها به مراتب بيشتر ميشود.
اسدي تفاوت فرهنگي و خانوادگي طرفين كه در اين نوع آشناييها بسيار زياد است را يكي ديگر از مشكلات اين نوع ازدواجها دانست و تصريح كرد: فردي كه در پي آشنايي اينترنتي به دنبال يك ازدواج غيابي به كشور ديگري مهاجرت ميكند، زماني كه با ارزشها و هنجارهاي متفاوت روبهرو ميشود، خود را ناچار ميبيند تا ارزشهاي جامعه جديد را بپذيرد كه پذيرفتن اين نوع شيوه زندگي نيز مشكلات متعددي را به دنبال دارد.
به گفته اين مدرس جامعهشناسي دانشگاه آزاد اسلامي، در اين پيوند زناشويي حتي اگر طرف مقابل، از هر لحاظ هم به مباني اخلاقي و انساني پايبند بوده و هيچگونه انحراف اخلاقي نيز نداشته باشد باز هم نسبت به يكديگر و روابط اجتماعيشان ظنين هستند.
وي با اظهار نگراني از شيوع همسريابي اينترنتي در كشور افزود: با گسترش ابزارهاي نوين ارتباطي بهويژه اينترنت، آشناييهاي اينترنتي با طراحي فضاها و اتاقهايي به اين منظور شكل گرفت كه در شرايط كنوني نيز مشتريان پروپاقرصي را به خود اختصاص داده است كه بيشتر آنان را نيز جوانان تشكيل ميدهند.
اسدي با طرح پرسشهايي همچون اينكه آيا فضاي اينترنت حائز شرايط آشنايي استاندارد است؟ مخاطرات اين نوع آشناييها چيست؟ آيا تمايل به ازدواج در اين فضا ميتواند ضمانتي براي آغاز يك زندگي مشترك باشد؟ اظهار كرد: بسياري از جوانان براي گذر وقت و سرگرمي مبادرت به حضور در چترومها ميكنند و تحقيقاً طبق همين مؤلفهها و براي جلب اعتماد مخاطب خود به طرح پيشنهاد ازدواج ميپردازند.
اين آسيبشناس اجتماعي افزايش آگاهي والدين و برپايي كارگاههاي آموزشي براي جوانان در محيطهاي آموزشي و دانشگاهي را تنها راهكار برخورد با معضلات اين شيوه همسريابي عنوان و تصريح كرد: بسياري از جوانان به محض آگاهي از مخاطرات اين نوع آشنايي در زندگي آيندهشان از ايجاد چنين رابطههايي پرهيز ميكنند.
وي با اشاره به اينكه بيشتر مخاطبان اينترنت را جوانان 19 تا 25 سال تشكيل ميدهند، گفت: اتخاذ تدابيري براي آگاهيسازي اين گروه سني نقش بسزايي در كاهش آسيبهاي اين نوع از همسريابي دارد.
اين مدرس دانشگاه در پاسخ به پرسش پاياني خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه آيا نظارت دولتي ميتواند باعث كنترل فضاي مجازي شود؟» اظهار كرد: نميتوان انتظار داشت كه همه كاربران از طريق سايتهاي مجاز به همسريابي مبادرت كنند زيرا همانطور كه پيش از اين گفتم اين امر صرفاً جنبه سرگرمي دارد و جوانان طالب ازدواج، ترجيح ميدهند از شيوههاي ديگر به انتخاب همسر بپردازند.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]