واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: درهاي رحمت الهي را به روي خود نبنديم/ گزارشي از فعاليتهاي قرآني ماه رمضان
گروه فعاليتهاي قرآني: ماه مبارك رمضان با تمام حال و هوايي كه براي مردم رقم ميزند، تمام شده است اما هر ماه بايد رمضان باشد تا رحمت الهي هم بر ما جاري بماند، پس نگذاريم رنگ و بوي فعاليتهاي قرآني ماه رمضان كاهش يابد؛ گزارش زير سعي دارد برخي از عمدهترين فعاليتهاي قرآني انجام شده در ماه مبارك رمضان را به تصوير بكشد.
زندگي پر از فراز و نشيبهاي تحميلي بر انسانها است و چه فرصتهايي كه ما در اين فراز و فرودها از دست ميدهيم، پيمان ميبنديم و وفاي به عهد نميكنيم اما باز هم منتظر رمضاني ديگر مينشينيم كه بار گناهان يك سال را به پيشگاه حق تعالي با تضرع هرچه تمامتر ببريم تا خط بطلاني بر آنها بكشد.
تمام تلاش ما در اين ماه بر خالصانه به جا آوردن نمازها و عباداتمان است، كاري كه در ماههاي ديگر نسبت به آن كمتوجهايم و در پايان ماه مبارك رمضان دوباره همان انسانهايي كه بوديم، ميشويم و البته كاش غير از اين باشد.
رمضان به معناى شدت گرما، و تابش آفتاب است
رمضان از مصدر «رمض» به معناى شدت گرما، و تابش آفتاب بر رمل... معنا شده است، انتخاب چنين واژهاى براستى از دقت نظر و لطافت خاصى برخوردار است چراكه سخن از گداخته شدن است و شايد به تعبيرى دگرگون شدن در زير آفتاب گرم و سوزان و تحمل ضربات بىامانش، زيرا كه رمضان ماه تحمل شدائد و عطش است، عطشى ناشى از آفتاب سوزان يا گرماى شديد روزهاى طولانى تابستان و عطش ديگر حاصل از نفس سركشى كه پيوسته مىگدازد و سوزش آن نيز براستى جبرانناپذير است.
در اين ماه روزه گرفتيم تا اخلاص خود را محك زنيم، تا از گرسنگي به خداي رزاق پناه ببريم، تا تضميني براي سلامتي خويش داشته باشيم، تا اگر فقيريم يا غني و اگر داريم يا ندار، بدانيم همه ما در مقابل خداوند در يك صف قرار داريم و عامل تفاوت ما نيات و اعمال نيك و بد همه ما است.
روزه گرفتيم تا يادمان باشد بيشتر به فكر تنهاييها و رفاقتها باشم، به اين فكر كه خداي عظيم همه جا در كنار ماست و قدم بر هر پلهاي كه بگذاريم در پله بالاتر منتظر ماست، از كرده خوبمان خوشحال ميشود و بدكاريهايمان غمگينش ميكند.
فعاليتهاي قرآني ماه رمضان را به دست فراموشي نسپاريم
قرائت قرآن، صله رحم، دستگيري از نيازمندان، سرپرستي ايتام، آزادي زندانيان نيازمند و عفو و گذشت از جمله اموري است كه انجام دادن آنها در روايات معصومين(ع) تاكيد شده است، اما آيا اين اعمال فقط بايد در ماه مبارك رمضان در بالاترين حد مورد استقبال افراد قرار گيرد و بعد از ماه رمضان به دست فراموشي سپرده شود؟
آيا طي روزهاي ديگر سال نميتوان اين اعمال را انجام داد، آيا سدي بر سر راه اين امور در ماههاي ديگر قرار ميگيرد و يا روحيه افرادي كه در ماه رمضان توجه خاصي به انسانهاي ديگر دارند، تغيير ميكند؛ واقعيت اين است كه هيچ اتفاقي رخ نميدهد و افراد نيز تغيير نميكنند، تغيير فضاي عمومي جامعه و بازگشت به شكل اوليه از يك سو و تغيير جهت رسانهها از جمله صدا و سيما از پخش سريالهاي مذهبي و برگزاري مراسم ادعيه و مناجاتهاي مختلف به سويي ديگر، از جمله عوامل ناپايداري آثار ماه رمضان در ديگر فصول سال است.
نگاهي بر فعاليتهاي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن
آري در ماه مبارك رمضان فعاليتها همه رنگ و بوي قرآني دارد و فضا آماده پذيرش كلام الهي است كه از جمله فعاليتهاي مهم در اين ماه ميتوان به برگزاري نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم اشاره كرد و امسال اولين سالي بود كه افتتاحيهاش پيش از ماه مبارك رمضان برگزار شد و تا 26 ماه مبارك رمضان با بخشهاي متفاوتي پذيراي عموم علاقهمندان به ساحت مقدس قرآن بود.
در نمايشگاه امسال 40 غرفه و 30 نهاد دانشگاهي از جمله بخشهاي آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه، سيامين سالگرد انقلاب اسلامي، خادمان قرآن كريم، ادبيات، نشر مكتوب، نشر الكترونيك، بينالملل، خانواده، ترجمه قرآن كريم به زبانهاي خارجي، هنر، كودك و نوجوان حضور داشتند.
به واسطه برپايي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم علاوه بر ارايه آثار و محصولات قرآني 20 فعاليت جنبي نظير معرفي و تقدير از پاياننامههاي برتر قرآني، نشريات قرآني دانشجويي و مؤلفان كتب مهدوي و برپايي مراسم دفاعيه تعدادي از پاياننامهها با حضور دانشجويان و استادان دانشگاه ارائه شد.
ايجاد غرفه ويژه انقلاب اسلامي و نصب 90 تابلو براي مقايسه غيرمستقيم فساد و خيانت خاندان پهلوي با خدمات انقلاب اسلامي در نمايشگاه و برگزاري كارگاههاي هنري استادان در 11 رشته، چون خوشنويسي، نقاشي، صنايع دستي و تذهيب از ويژگيهاي نمايشگاه قرآن شانزدهم است.
و نيز تأكيد بر بخش پژوهش و حضور پژوهشگران در رشتههاي مختلفي نظير مأخذشناسي، پيشينهشناسي و مشاوره، ارايه بيش از دو هزار اثر منتخب از پژوهشهاي قرآني و 10 هزار پژوهش قرآني جهان اسلام، 40 نشست قرآنپژوهشي و 14 نشست تخصصي در حوزه قرآن كريم از جمله فعاليتهاي اين نمايشگاه بود.
ماه رمضان امسال به آواي تلاوت قاريان مصري مزين شد
از ديگر فعاليتهاي قرآني و تبليغي صورت گرفته در ماه رمضان و همزمان با هفته ناجا ميتوان به حضور «محمود شحات محمدانور، عبدالفتاح طاروتي و ممدوح جودهسعد» از قاريان برجسته مصري به دعوت معاونت اجتماعي نيروي انتظامي در ايران به منظور اشاعه و گسترش فرهنگ قرآني اشاره كرد.
اين سه قاري قرآن ممتاز مصري تا 19 ماه مبارك رمضان در ايران حضور داشتند و در اين مدت ضمن حضور در بيت مقام معظم رهبري، مجمع تشخيص مصلحت نظام، مجلس شوراي اسلامي و شهرداري تهران به تمام استانهاي كشور سفر كرده و در محافل انس با قرآن كريم به اجراي برنامه پرداختند.
«عبدالفتاح طاروتي و ممدوح جودهسعد» قاريان برجسته مصري صبح روز 26 شهريورماه طي مراسمي با حضور مسئولان ارشد ناجا به همراه اهداي جوايز ارزندهاي به ميهن خويش بازگشتند.
همچنين «محمود شحاتانور» قاري ممتاز مصري كه هفتم شهريورماه به مناسبت هفته ناجا كه از 15 الي 21 مهرماه برگزار ميشود، براي اجراي برنامه تلاوت قرآن كريم در استانهاي مختلف وارد ايران شد، پس از 26 روز اقامت در ايران، دوم مهرماه با بدرقه كميته امور قرآني ناجا از فرودگاه امام خميني(ره) به ميهن خويش بازگشت.
قاريان مصري سفيراني بودند كه حضورشان در ايران موجب انتقال پيام صلح، دوستي و اتحاد و همبستگي بين مسلمانان به ساير ممالك اسلامي بود و ميزباني شايسته جمهوري اسلامي ايران در ايام حضور اين قاريان برجسته مصري در كنار استقبال پرشور، گرم و بينظير مردم ايران در سطح تمامي استانهاي كشور اسلامي نيز نقش مهمي در تبادل فرهنگي بين كشورهاي اسلامي داشت.
و نيز حضور قاريان ممتاز مصري و استادان مسلط به فنون تلاوت قرآن كريم در نهادهاي عاليرتبه سياسي كشور اسلامي ايران نشان از اهميت پرداختن به فعاليتهاي قرآني براي مسئولان نظام جمهوري اسلامي ايران دارد.
«ضيافت نور» در مسجد هدايت تهران برگزار شد
«ضيافت نور» عنوان سلسله محافل انس با قرآن بود كه هر شب از ماه مبارك رمضان در حسينه «هدايت» تهران برگزار ميشد و به اين واسطه ترنم آيات وحي در اين ضيافت الهي با صداي ملكوتي قاريان برجسته ميهن اسلامي ايران طنينانداز ميشد.
«رمضان با قرآن» در آستان حضرت عبدالعظيم(ع)
همچنين در اين ماه پربركت برنامههاي متنوع فرهنگي و قرآني با عنوان «رمضان با قرآن» هر شب با حضور چهرههاي قرآني، مداحان اهل بيت عصمت و طهارت(ع)، سخنوران ديني و اجراي برنامه تلاوت قرآن توسط قاريان برجسته و بينالمللي قرآن كريم در آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم الحسني(ع) برگزار ميشد.
به طور كلي طي ماه مبارك رمضان فعاليتهاي قرآني تمامي نهادها، موسسات، سازمانها و حتي فعاليتهاي قرآني مردمي نظير مسابقات قرآن، محافل انس با قرآن و... از شور و هيجان خاصي برخوردار ميشود.
توجه و تامل در اعمال و مناسك ويژه ماه مبارك رمضان نيز اين نكته را به ما يادآوري ميكند كه هميشه و در همه جا ميتوان در اعمال نيكوكارانه و فعاليتهاي قرآني شركت كرد و اين اعمال فقط مختص جشن رمضان و يك ماه خاص نيست و در حقيقت دين و سفارشات اخلاقي آن، به توجه انسانها در جامعه محدود به زمان خاصي نيست و از قابليت اجرايي بالايي در تمام طول سال برخوردار است.
شايد در برخي موارد نارسايي در نحوه اجراي احكام و سفارشات ديني ناشي از نداشتن ابتكار و خلاقيت و يا نگرش افراطي است كه اطلاعرساني شفاف و به دور از هرگونه دوگانگي را نيازمند ميشود و توجه بيشتر مبلغان ديني و فرهنگي را ميطلبد.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]