تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826602141




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به دنبال تصويب طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاه هاي مادر؛ سازمان سنجش و كنكوريها بلاتكليفند


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: به دنبال تصويب طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاه هاي مادر؛ سازمان سنجش و كنكوريها بلاتكليفند
جزييات طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاههاي مادر و مهم دولتي كشور در سال 87، در مجلس شوراي اسلامي به

تصويب رسيد و اين در حالي است كه وزارتخانه هاي علوم و بهداشت به عنوان متوليان آموزش عالي و همچنين اكثر دانشگاههاي بزرگ و مادر كشور بر اجرايي نبودن طرح، تأكيد مي كنند.
به گزارش ايسنا، سازمان سنجش آموزش كشور در اولين اقدام پس از اين مصوبه، اعلام نتايج تكميل ظرفيت كنكور87 را به تعويق انداخت و اعلام كرد كه با توجه به تأكيد مصوبه مجلس مبني بر اخذ شهريه از قبول شدگان احتمالي و با توجه به تغييرات عمده اي كه مصوبه فوق الذكر در ظرفيت، نوع گزينش و لزوم اخذ شهريه در مرحله تكميل ظرفيت ايجاد خواهد كرد و ضرورت يكپارچگي گزينش در مرحله تكميل ظرفيت، روند اجرايي اين مرحله از آزمون تا طي مراحل قانوني مصوبه مجلس و ابلاغ رسمي آن به اين سازمان متوقف مي شود.
در واقع طرح مجلس در حالي دانشگاهها را ملزم به افزايش 10 درصدي ظرفيتهاي پذيرش خود كرده است كه دانشگاهها كمتر از يك ماه پيش، در آستانه آغاز سال تحصيلي نسبت به ميزان افزايش سالانه ظرفيتها نيز گله داشتند و امكانات آموزشي و رفاهي خود را متناسب با تعداد دانشجويان نمي دانستند.شايد بتوان از تسهيلاتي چون تأمين خوابگاه و محل اسكان دانشجويان كه در حال حاضر مشكلي فراگير در بين اكثر دانشگاههاي كشور شده است، گذشت؛ اما آيا نبايد براي افزايش ظرفيتهاي پذيرش، اهداف و وظايف آموزش عالي را مرور كرد.
آموزش عالي و ادامه تحصيل در دانشگاه فقط به افزودن تعداد صندلي ها وابسته نيست و موارد كليدي چون نسبت تعداد استاد به دانشجو و سرانه دانشجويي نيز بايد مورد توجه جدي قرار گيرد، چرا كه عدم تناسب آنها، مي تواند اثرات جبران ناپذيري بر سطح كيفي دانشگاهها داشته باشد.در عين حال در اين طرح از اخذ هزينه تحصيل از دانشجويان پذيرش شده از اين طريق سخن گفته مي شود و گويا فراموش شده كه بهانه اصلي مطرح شدن چنين طرحي، احياي حقوق تضييع شده نخبگان در پذيرش كنكور بوده است، اما در عمل با توجه به آنچه مجلس تصويب كرده است، ظاهراً داوطلبان نخبه باقي مانده براي ورود به دانشگاههاي برتر بايد پول بپردازند.
اين در حالي است كه تحصيل نخبگان در دانشگاهها، خواسته هر دانشگاهي است كه گاه با اعطاي تسهيلاتي، رقابتي نيز در اين باره بين دانشگاهها ايجاد مي شود.
اگرچه نمايندگان مجلس براي رفع مشكل مالي اين دانشجويان، از ارجاع آنها به صندوق رفاه دانشجويان ياد مي كنند، اما بديهي است صندوق رفاه وزارت علوم در حالي كه هنوز به اعتبارات موردنياز براي تأمين تعهدات قبلي خود دست نيافته است و نتوانسته بخشي از اين تعهدات را پرداخت كند، نمي تواند اين دسته از دانشجويان را نيز تحت پوشش قرار دهد.
در عين حال، انتخاب رشته چند باره كنكور87 بدعتي نو در روند پذيرش بزرگترين رقابت علمي كشور بود كه بايد نسبت به تبعات آن توجه كرد، ضمن آنكه اين چندباره كاري، سازمان سنجش را كه متولي برگزاري بيش از 150 آزمون در سال است، از ساير وظايفش باز مي دارد.
سازمان سنجش نمي تواند تمام توان خود را تنها صرف يكي از وظايف خود يعني كنكور 87 كند. گرچه اهميت اين آزمون در تعيين سرنوشت بخش عظيمي از جمعيت جوان كشور نقشي حياتي دارد، اما آيا بهتر نبود كه متوليان قانونگذاري زودتر و بسيار قبل تر از برگزاري آزمون و اعلام نتايج به فكر اصلاح قوانين و وضع قوانين جديد مي افتادند تا با اين اقدام ديرهنگام علاوه بر سرگرداني داوطلبان كنكور و دانشگاهها، سازماني با اين حجم از فعاليت را نيز با مشكل مواجه نكنند.
* نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي:
مصوبه مجلس در دانشگاههاي فاقدظرفيت، امكان اجرا ندارد
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مصوبه اخير مجلس مبني بر افزايش 10 درصدي ظرفيت پذيرش دانشگاههاي مادر و مهم دولتي گفت: اين مصوبه در چارچوب تصميمات وزارت علوم و با توجه به ظرفيت دانشگاهها اتخاذ شده است و براساس آن حدود 10 درصد به ظرفيت دانشگاههاي شاخص و ممتاز كشور در رشته هاي داراي ظرفيت افزوده شد.
به گزارش ايسنا، حجةالاسلام والمسلمين ابوترابي با بيان اينكه اين طرح در همان چارچوب قابل اجراست، خاطرنشان كرد: طبيعي است در حوزه هايي كه دانشگاهها فاقد اين ظرفيت باشند امكان اجراي اين مصوبه علي القاعده وجود ندارد.
وي افزود: در چارچوب توانايي هاي دولت و امكانات دانشگاههاي ممتاز و درجه اول در رشته هايي كه متقاضي وجود دارد، افزايش ظرفيت ايجاد شده است كه اميدواريم در همان حوزه اجرا شود و آسيبي براي دانشگاهها نداشته باشد.
* مديركل گسترش وزارت علوم:
دانشگاه هاي بزرگ دولتي در حال حاضر ظرفيت خالي ندارند
دكتر برزويي ، مديركل دفتر گسترش وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در واكنش به مصوبه اخير مجلس در رابطه با افزايش ظرفيت دانشگاههاي مادر و مهم دولتي در سال 87 به ايسنا، گفت: دانشگاههاي بزرگ و مهم دولتي در حال حاضر ظرفيت خالي ندارند، چرا كه با حداكثر ظرفيت خود براي كنكور 87 نسبت به پذيرش دانشجو اقدام كرده اند.
وي با بيان اينكه اين طرح در شرايط فعلي دانشگاهها را از نظر اجرايي دچار مشكل خواهد كرد، اظهاركرد: اجراي اين طرح به سرگرداني و حيران شدن وروديهاي جديد مي انجامد.
وي افزود: اگرچه عنوان شده كه از طريق اين طرح بين 1500 تا 2 هزار دانشجوي جديد پذيرفته خواهند شد، با اين حال اين امر باعث مي شود تا تعداد زيادي از پذيرفته شدگان جابجا شوند كه اين مسأله در شرايط كنوني امكانپذير نيست.
مديركل دفتر گسترش وزارت علوم با بيان اينكه مأموريت دانشگاههاي بزرگ توليد علم و توسعه علمي و تحقيقاتي است، اظهار كرد: اجراي اين گونه طرحها آنها را دچار مشكل خواهد كرد.وي با اشاره به تكميل ظرفيت دانشگاهها در سنوات گذشته، اظهار كرد: طي سالهاي گذشته تكميل ظرفيت تنها در دانشگاههاي غيرانتفاعي و مراكز دانشگاهي شهرستانهاي دور اجرايي مي شد و دانشگاههاي بزرگ و در رشته هاي پرطرفدار به هيچ عنوان ظرفيت خالي براي تكميل ظرفيت وجود نداشت. امسال نيز وضعيت به همين گونه است و تكميل ظرفيت تنها در دوره هاي شبانه دانشگاههاي شهرستانها و دانشگاههاي غيرانتفاعي در حال اجراست.دكتر برزويي خاطرنشان كرد: با اين حال در صورت ابلاغ اين طرح از سوي دولت، وزارت علوم ملزم به اجراي آن خواهد بود.

* رئيس دانشگاه تهران:
نمي دانم شوراي نگهبان چه تصميمي در اين باره مي گيرد
دكتر فرهاد رهبر، رئيس دانشگاه تهران درباره تصويب طرح با بيان اينكه اجراي اين طرح موجب ايجاد مشكلاتي چون كاهش كيفيت و مابقي مسايل مي شود، تصريح كرد: در هر صورت اين مصوبه بايد ابلاغ شود تا ببينيم چگونه مي توانيم نسبت به اجرايي شدن آن تصميم بگيريم.
وي افزود: اين طرح به مثابه اين است كه از وزنه برداري كه 250 كيلو ركورد زده است، بخواهيم 25 كيلو بيشتر بزند كه همه مي دانند اين مسأله امكانپذير نيست.
رئيس دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: افزايش 10 درصدي ظرفيت دانشگاههاي مادر در سال جاري براي دانشگاه تهران ظرفيتي حدود 400 نفر را در بر دارد.وي با اشاره به تصويب اين طرح، گفت: با توجه به اصل 75 قانون اساسي و بار مالي كه اين طرح براي دولت ايجاد مي كند، نمي دانم شوراي نگهبان چه تصميمي در اين باره مي گيرد.
* رئيس دانشگاه صنعتي امير كبير:
امكان افزايش ظرفيت ها در دانشگاههاي بزرگ براي امسال وجود ندارد
دكتر رهايي رئيس دانشگاه صنعتي امير كبير نيز در اين باره گفت: ظرفيت باقيمانده اين دانشگاه با پذيرش دارندگان رتبه هاي برتر تكميل شد.
وي در واكنش به تصويب طرح دو فوريتي مجلس براي افزايش ظرفيت دانشگاههاي مادر، اظهار كرد: در سال جاري دانشگاهها چه در دوره هاي كارشناسي و چه در دوره هاي تحصيلات تكميلي در حد ظرفيت خود دانشجو پذيرفته اند و فكر نمي كنم دانشگاهها و به خصوص دانشگاههاي مادر و بزرگ كمبود ظرفيتي داشته باشند كه امكان پذيرش ظرفيت تكميلي را داشته باشند.
وي ادامه داد: به تبع اجراي اين مسأله محدوديتهايي از نظر فضاي فيزيكي، تعداد اعضاي هيأت علمي، امكانات، بودجه و امكانات پشتيباني شامل خوابگاه، خوراك و مسايل رفاهي در دانشگاهها ايجاد خواهد شد.
دكتر رهايي تصريح كرد: در شرايط فعلي در دانشگاههاي بزرگ از جمله دانشگاه صنعتي اميركبير در حد ظرفيتي كه مي توانستيم، دانشجو پذيرش كرده ايم و علاوه بر آن با همكاري وزارت علوم و سازمان سنجش تعداد معدودي داوطلب كه رتبه ها ي زير 500 تا 1000 داشته اند هم پذيرش كرديم كه خوشبختانه تا حد زيادي مشكل رتبه هاي برتري كه علاقه مند به جابه جايي و تغيير محل قبولي خود بودند، حل شده است.
وي با اشاره به گذشت چهار هفته از شروع ترم جديد تحصيلي اكثر دانشگاهها، خاطرنشان كرد: همچنين با توجه به محدوديت امكاناتي كه وجود دارد، تصور نمي كنيم امسال امكان افزايش ظرفيتها در دانشگاههاي بزرگ وجود داشته باشد، مگر اينكه اين طرح را براي سال آينده اجرا كنيم.
 چهارشنبه 17 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن