تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867507604




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رسانه و ناهنجاري ها در خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رسانه و ناهنجاري ها در خانواده
3) تغييرات عملكردي كه نقش‌هاي سنتي مرد، زن و فرزندان در درون خانواده دچار تحول شده است.

نقش تعيين كننده مرد در معيشت از انحصار او بيرون آمده و با ورود انبوه زنان به كارهاي خارج از خانه، قدرت چانه‌زني آنها افزايش يافته است. (شيخي، 1380: 42) اگر چه در ايران، جدايي فرزندان از خانواده مانند غرب نيست و روابط عاطفي بين فرزندان و والدين حتي در سنين بالا نيز ادامه مي‌يابد و در بسياري موارد وابستگي اقتصادي به والدين نيز امري معمول محسوب مي‌شود با اين حال در كشور ما نيز تحول در ساختار خانواده كاملاً محسوس است. اينكه رسانه تا چه حد مي‌تواند اين روند را اصلاح كند يا خود عاملي بر تشديد آن باشد يا اين كه اصولاً اين تغييرات الزامي و غيرقابل كنترل است، همه از سؤالات مهم در اين زمينه است.

آنچه مي‌توان گفت اينكه دولت‌ها بنا به مصالح خود سعي بر آن دارند تا از پتانسيل رسانه در جهت هدايت افكار عمومي جامعه و تأثيرگذاري بر نهادهايي چون خانواده، روند مطلوبي را ايجاد كنند تا بتوانند نقش خود را در جهت كنترل اجتماعي به‌خوبي ايفا كنند. بنابراين، رسانه‌ها در برنامه‌هاي خود ابتدا بايد شناخت درستي از وضعيت كنوني خانواده‌ها داشته باشند و بر مبناي اين شناخت، الگوهاي خود را ارائه كنند، در كشور ما دو بخش سنتي و مدرن در كنار يكديگر ديده مي‌شود، در حالي كه شهرهاي بزرگ شكل جديد خانواده را تجربه مي‌كنند در روستاها و شهرهاي كوچك نظام سنتي خانواده همچنان قدرتمند است و از آنجا كه رسانه طيف وسيعي از مخاطبان را گروه هدف خود مي‌داند، برنامه‌ريزي علاوه بر دشواري با نوعي ظرافت و دقت نظر نيز روبرو است. به عبارت ديگر ابتدا بايد تعريف درستي از كاركردهاي خانواده ارائه دهيم تا نوع برنامه سازي براي آن و اهدافي كه در رسانه مورد توجه است، وضوح بيشتري يابد. بدين ترتيب هنگامي كه رسانه چهره نادرستي از خانواده ارائه دهد كه با واقعيت‌هاي موجود در جامعه هماهنگ نيست، پذيرش آن از سوي مخاطب نيز با دشواري بسياري روبرو خواهد بود. در برخي از سريال‌ها و فيلم‌هاي تلويزيوني پديده اشتغال زنان به‌صورتي مثبت نگريسته مي‌شود و آنرا نشانه‌اي از همكاري و هماهنگي بين زوجين و مؤثر بودن نقش زنان در جامعه مي‌دانند، در حالي كه در پاره‌اي از سريال‌ها اين موضوع يك آفت تلقي شده و سعي بر آن است تا نقص در تربيت فرزندان و حتي سردي روابط خانوادگي به اشتغال زنان نسبت داده شود، در واقع رسانه موظف است سياست واحدي در قبال پديده‌هاي موجود داشته باشد. تحول بزرگ ديگر در ساخت دروني روابط خانواده است به‌طوري كه باعث ايجاد تحول در نقش اعضا خانواده شده است. رسانه‌ها و عمدتاً تلويزيون در كشور ما اين تفاوت‌ها را عاملي منفي قلمداد كرده‌اند. نشان دادن صحنه‌هايي از زندگي خانواده‌هاي فقير در جنوب شهر كه در عين ضعف مادي داراي روابطي صميمي هستند در كنار خانواده‌هاي ثروتمندي كه تمامي ساختارها و روابط آن از هم پاشيده، به امري عادي تبديل شده است.

در واقع رسانه كليشه‌هايي از خانواده را مطرح مي‌كند كه همواره ثابت بوده و خواهند ماند در حالي كه تغيير، جزيي از زندگي بشر است. اما مهم‌تر از خود تغيير، آمادگي انسان‌ها براي مواجهه با آثار آن است. در جوامعي كه سرعت تغييرات بيش از آمادگي‌ها و ظرفيت‌هاي مردم است نه تنها آسيب‌هايي متوجه عموم مي‌شود بلكه تلقي مردم از تغيير نيز منفي خواهد بود. وضعيت امروز «خانواده ايراني» مصداقي از اين موضوع است.

در گذار از سنت به مدرنيته و به همراه تغييرات آشفته فرهنگي جامعه ما، خانواده ايراني دگرگوني‌هاي گسترده‌اي را تجربه مي‌كند. درك اين دگرگوني و پيش‌بيني آثار و عواقب آن، از ابعاد مختلف مي‌تواند حائز اهميت باشد. به همان اندازه كه تفاوت‌هاي وسيعي در خانواده هاي با گرايش‌هاي مذهبي وجود دارد، در خانواده‌هاي بي‌تفاوت و يا با گرايش كمتر به مذهب هم، تفاوت‌ها گسترده و غيرقابل تصور است. خانواده ايراني اصول و مفاهيمي از سنت را هنوز يدك مي‌كشد و از آن طرف، خود را در مسير مدرنيته قرار داده است. اگرچه اين دوگانگي هميشه مستلزم تقابل نيست، ولي عدم شفاف‌سازي وضعيت، تقابل‌هاي جدي را به وجود آورده و خواهد آورد. مفاهيمي مانند فاميل، تعصب و غيرت، فرمانبري از بزرگترها، آبرو و حيثيت خانوادگي و غيره، به دليل شرايط يادشده، در خانواده‌هاي مختلف، معاني و تعبيرهاي متفاوتي پيدا كرده‌اند. در چنين وضعيتي رسانه بايد رويكردي را اتخاذ كند كه در آن با حفظ مفاهيم ارزشي و سنت‌هاي مورد قبول، تحولات عميق دنياي مدرن نيز مورد توجه قرارگيرد.

* نتيجه

در دهه‌هاي اخير شاهد تحولات سريع و گسترده‌اي در تمامي ابعاد زندگي اجتماعي و از جمله خانواده بوده‌ايم. نهاد خانواده تحت تأثير عوامل متعدد دروني و بيروني اين تغييرات را تجربه كرده است. رسانه‌ها به عنوان يكي از عوامل مهم تأثيرگذار بر تحولات خانواده نقش اساسي در دگرگوني روابط دروني بين اعضاء آن داشته‌اند. اين تحولات باعث سست شدن پيوندهاي درون خانواده، افزايش طلاق، ناتواني در تربيت فرزندان و... شده و از سوي ديگر پيامدهاي مثبتي چون افزايش سطح آگاهي اعضاء خانواده، شناخت روش‌هاي بهتر در برخورد با فرزندان، استفاده بهتر از امكانات بهداشتي، آموزشي و... داشته‌است.




 سه شنبه 16 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن