تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837048595




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آمار و اطلاعات پايه، ضرورت و اساس تصميم‌گيري و برنامه ريزي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آمار و اطلاعات پايه، ضرورت و اساس تصميم‌گيري و برنامه ريزي است
داخلي. اقتصادي. آمارگيري .

از: فرزاد نويدي
بررسي و تحليل، سياست‌گذاري ، تصميم‌گيري و برنامه ريزي فرآيندي عقلاني براي رفع مشكلات و مسايل جامعه است كه اين فرآيند خود پيش نيازي اساسي به نام اطلاعات دارد و آمار مهمترين بخش تشكيل‌دهنده اطلاعات است.

اطلاعات، به ويژه اطلاعات پايه پيرامون هر موضوعي طي يك روند علمي جمع- آوري و ارزيابي مي‌شود كه حاصل آن اگر آمار باشد امكان سنجش ضعف‌ها،فرصت‌ها، ظرفيت‌ها و تهديدها را فراهم مي‌كند.

به اعتقاد بسياري از كارشناسان در حوزه‌هاي مختلف، بدون آمار دقيق و اطلاعات به روز در هيچ بخشي نمي‌توان در مسير دقيق و بدون اشكال توسعه و پيشرفت حركت كرد.

دومين طرح آمارگيري از ويژگي‌هاي مسكن روستايي كشور به منظور دست يافتن به جديدترين آمار و اطلاعات از وضعيت واحدهاي مسكوني موجود در روستاها از ‪ ۲۰‬مهر ماه جاري آغاز مي‌شود.

اولين طرح آمارگيري از مسكن روستايي در سال ‪ ۸۲‬در كشور اجرا شد كه با توجه به محدوديت‌هاي كه در آن زمان وجود داشت، جامع و كامل نبود و طرح امسال به منظور بررسي كامل وضعيت واحدهاي مسكوني روستايي انجام مي‌شود.

طرح‌هاي آماري با هدف جمع آوري اطلاعات خاص در سطوح و جغرافيايي مختلف اجرا مي‌شوند و چون صحت اطلاعات وابسته به ميزان آگاهي پاسخگو از اهداف و كاربردهاي طرح آماري و تمايل و ترغيب او به ارايه پاسخ‌هاي صحيح است، اطلاع رساني گسترده پيش از اجرا ضرورت خود را تحميل مي‌كند.

به‌اعتقاد كارشناسان، عدم اطلاع رساني دقيق و فراگير ازاهداف آمارگيري و تبيين جايگاه آمار و اطلاعات در تصميم‌گيري هاي كلان كشوري سبب ناديده گرفتن جايگاه آمار در ايران شده است.

در بيشتر مواقع مردم اطلاعات نادرست در فرم‌هاي آمارگيري درج مي‌كنند و تبعات آن را اكنون در بسياري از بخش‌هاي به وضوح مي‌توان ديد.

يكي‌از مشكلات كنوني كه بسياري از مردم با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند بحث مسكن است كه نبود آمار و اطلاعات دقيق از ميزان واحدهاي مسكوني خالي، نوع سازه‌هاي بكار رفته در آنها از نظر مقاوم‌سازي و استاندارد بودن آن موجب بروز مشكلات متعددي در اين بخش شده است.

استقرار ايران برروي گسل فعال زلزله، مقاوم‌سازي اماكن شهري و روستايي را ضروري ساخته و رفع اين نياز مهم تنها در سايه داشتن آمار و اطلاعات در خصوص مشخصات و ويژگي‌هاي فني واحدهاي مسكوني امكان پذير است.

بنياد مسكن انقلاب اسلامي به عنوان متولي مسكن روستايي در نظر دارد با اجراي طرح آمارگيري از مسكن روستايي دانش بيشتري از وضعيت فعلي روستاها به دست آورد.

درنطر است اين تلاش بتواند مشخص كند تاكنون اقداماتي كه براي مقاوم‌سازي انجام شده چقدر پيشرفت داشته و تا چه ميزان موفقيت آميز بوده، آيا اهداف پيش بيني شده آن محقق شده است يا نه؟
درحال حاضر با گذشت نزديك به پنج سال از آمارگيري قبلي چه تغييراتي در مسكن روستايي شهرستان‌ها، استان‌ها و در كشور رخ داده است و وضع موجود چه ويژگي‌هايي دارد؟ سووالاتي است كه طرح پيش گفته به دنبال پاسخ آن است.

جمع‌آوري آمار غلط درنتيجه عدم همكاري در اين بخش مي‌تواند تبعات بسيار بدي داشته باشد.

مديركل بنياد مسكن استان كردستان به مناسبت آغاز اين طرح به خبرنگاران گفت: بدون آمار و اطلاعات به روز و دقيق نمي‌توان انتظار تصميم‌گيري درست و برنامه ريزي واقعي داشت.

محمدرضا رضافرح، افزود: مقاوم‌سازي مسكن روستايي و بازسازي مناطق حادثه ديده از وظايف بنياد مسكن انقلاب اسلامي است.

وي گفت: اين بنياد طرح جامع مسكن روستايي رااز سال ‪ ۷۹‬دردستور كار خود قرار داده و در سال ‪ ۸۲‬به تصويب هيات وزيران رسيده است.

به گفته‌ي وي، هيات وزيران بنياد مسكن را موظف كرده طي دو برنامه پنج ساله دو ميليون واحد روستايي را بهسازي و نوسازي كند.

وي پيش نياز اجراي اين طرح را دسترسي به جديدترين آمار و اطلاعات دانست و گفت: براي اجراي طرح مقاوم‌سازي ضرورت شناخت مسكن روستايي در اولويت كار قرار مي‌گيرد.

وي اضافه كرد: اگر چه آمار نفوس و مسكن در سال ‪ ۸۵‬انجام شد اما در بخش مسكن وارد جزييات و ويژگي‌هاي فني واحدهاي مسكوني روستايي نشده بود و از اين رو نياز به يك آمارگيري تخصصي از وضعيت موجود مسكن روستايي احساس شد.

مدير كل بنياد مسكن كردستان اهداف كلي اجراي طرح را شناخت ويژگي‌هاي مسكن روستايي و وضعيت عمومي روستاها، شناخت تغييرات ايجاد شده در واحدهاي مسكوني روستايي پس از اجراي طرح بهسازي و نوسازي در روستاها ذكر كرد.

رضافرح، در مورد اهداف تفصيلي اين طرح گفت: برآورد ويژگي‌هاي فني و تخصصي مسكن روستايي، تفكيك ويژگي‌هاي آماري مسكن روستايي به نسبت فضاهاي فيزيكي و نظارت بر نحوه ساخت و ساز واحدها از اهداف تفصيلي اين طرح است.

وي درمورد محور سووالات موجود در فرم‌هاي طرح آمارگيري گفت: سه پرسشنامه براي گردآوري اطلاعات موجود در روستاها تهيه شده كه روستاييان بايد نسبت به پر كردن هر سه فرم اقدام كنند.

در پرسشنامه شماره يك اطلاعات مربوط به نوع معبر، شماره پلاك، نوع واحد مسكوني و وضعيت سكونت از نظر دايمي يا موسمي درج مي‌شود.

در پرسشنامه دوم نيز به اطلاعات تفضيلي مربوط به واحد مسكوني از قبيل تعداد طبقات واحد مسكوني و سطح اشتغال، عمر واحد مسكوني، مساحت زمين و زيربناي واحد مسكوني، وضعيت سند واحد مسكوني، نوع سازه بناي واحد مسكوني بر حسب (زيستي،معيشتي) و اطلاعاتي از اين قبيل پرداخته مي‌شود.

پرسشنامه شماره سه اطلاعات مربوط به محل سكونت مانند نام آبادي، نام قبلي و فعلي، فعاليت اقتصادي غالب اهالي آبادي ( كشاورزي، صنعت و خدمات)، متوسط قيمت يك مترمربع زمين آبادي براي احداث واحد مسكوني را جمع آوري مي‌كند.

ويژگي فني حدود پنج هزار واحد مسكوني در روستاهاي استان كردستان در قالب اين طرح بررسي مي‌شود و در اين طرح اطلاعات فني و مهندسي چهار هزار و ‪ ۸۰۰‬واحد مسكوني در ‪ ۲۱۰‬روستاي كردستان در دستور كار قرار دارد.

اين طرح به‌مدت يك ماه ادامه دارد و گروه‌هاي كارشناسي و فني تمام جزييات مربوط به يك واحد مسكوني از قبيل سازه، معماري و نوع كاربري آن را مستند سازي مي‌كنند.

‪ ۱۱‬گروه شش نفري كار آمارگيري در استان كردستان را برعهده دارند.

از جمعيت يك ميليون و ‪ ۴۵۰‬هزار نفري استان كردستان، ‪ ۶۵۰‬هزارنفر در ‪۱۱۵‬ هزار واحد مسكوني در يك هزار و ‪ ۷۵۰‬روستا زندگي مي‌كنند.ك/‪۴‬
 سه شنبه 16 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن