واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درپي هشدارنسبت به خطرانتقال مالاريا،سل وحصبه به كشورازطريق قاچاق دام ازافغانستان وعراق؛ وزارت بهداشت: سازمان دامپزشكي نظارت ومراقبتهاي بهداشتي خود را گسترش دهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
رييس هيات مديره جامعه پزشكان متخصص داخلي با بيان اينكه مالاريا و سل مرزهاي شرقي كشور را تهديد ميكند، نسبت به رعايت اصول بهداشتي و درمانهاي قانوني بيماريهاي عفوني در استانهاي همجوار با عراق و افغانستان هشدار داد.
دكترخسرونيا در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با اشاره به ترددهاي غيرقانوني و احتمال قاچاق دامهاي آلوده از مرزهاي شرقي كشور خاطرنشان كرد: عدم رعايت اصول بهداشتي و واكسيناسيون به موقع، نبود پزشك و داروي مورد نياز و همچنين عدم درمان كافي، بسياري از مردم عراق و افغانستان را با خطر ابتلا به بيماريهاي عفوني مواجه كرده است.
وي ادامه داد: به اين ترتيب با توجه به همجواري ايران با عراق و افغانستان و همچنين با توجه به رفت و آمدهاي غيرقانوني، اين بيماريها به راحتي قابل انتقال به ايران بوده و تعدادي از هموطنان را در معرض خطر ابتلا قرار ميدهد.
رييس هيات مديره جامعه پزشكان متخصص داخلي با تاكيد بر ضرورت رعايت قوانين بينالملل در عراق و افغانستان گفت: به منظور عدم انتقال بيماريها از اين كشورها به كشورهاي همجوار، رعايت اصول بهداشتي، انجام واكسيناسيون به موقع، درمان كافي، در دسترس بودن داروها و مواردي از اين قبيل ضروري است.
وي گفت: در برخي مناطق مرزي ايران و عراق به دليل انجام رفت و آمدهاي زياد، بيماري به راحتي از يك منطقه به منطقه ديگر منتقل ميشود. همچنين به دليل طولاني بودن مرزهاي افغانستان و رفت و آمدهاي بدون كنترل در برخي از مناطق، بيماريهاي بومي آن مناطق قابل انتقال به ايران است.
دكتر خسرونيا با بيان اينكه بيماريهايي مانند سياه زخم، وبا، حصبه، مالاريا و سل استانهاي همجوار با عراق و افغانستان را تهديد ميكند، افزود: در حال حاضر به دليل مهاجرتها و درمانهاي غير قانوني، بيماري سل مناطق شرقي كشور را با خطر مواجه كرده است. درمان اين بيماري حداقل سه تا شش ماه به طول ميانجامد اما به دليل كافي نبودن درمان و عدم مراجعه مرتب، بيماران به درمان مقاوم شده و نسبت به هيچ دارويي پاسخ مثبت نميدهند. به اين ترتيب با رفت و آمد در كشور، بيماري به افراد ديگر منتقل ميشود.
وي با اشاره به بيماري مالاريا در مرزهاي شرقي كشور و با تاكيد بر مصرف به موقع داروها به منظور درمان اين بيماري، گفت: در ايران داروهاي درمان مالاريا به صورت رايگان ارائه ميشود. اين بيماري با سه روز تب همراه است. پس از برطرف شدن تب، بيمار با خيال آن كه بهبود يافته، درمان را پيگيري نميكند؛ بنابراين بيماري مزمن شده و مشكلاتي را براي افراد جامعه ايجاد ميكند.
ضرورت نظارت بيشتر سازمان دامپزشكي بر جلوگيري از قاچاق دام از افغانستان، پاكستان و عراق
رييس اداره بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و دام وزارت بهداشت، نيز قاچاق دام از كشورهاي همسايه به ويژه افغانستان، پاكستان و عراق را عاملي براي افزايش احتمال ترويج و اشاعه بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و دام برشمرد و افزود: از اين رو سازمان دامپزشكي كشور بايد ضمن نظارت بيشتر، مراقبتهاي بهداشتي را افزايش دهد.
دكتر محمدرضا شيرزادي، در گفت و گو با خبرنگارايسنا، از تب مالت، سياه زخم و تب خونريزي دهنده كريمه كنگو به عنوان مهمترين بيماريهاي مشترك بين انسان و دام نامبرد و ياد آورشد: مالاريا و حصبه جزو اين دسته از بيماريها به شمار نميرود.
وي، با اشاره به وجود موارد اندك بيماريهاي مشترك بين انسان و دام در كشور گفت: در صورت ورود دامهاي قاچاق اين بيماريها در كشورگسترش مييابند.
رييس اداره بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و دام، با تخمين اين كه موارد گزارش شده تب خونريزي دهنده كريمه كنگو در سال 79 ناشي از ورود دام آلوده از افغانستان و پاكستان به كشور بوده است، افزود: از آنجايي كه از دامهاي اين كشورها مراقبتهاي مناسبي به عمل نميآيد از اين رو احتمال وجود بيماري در اين دامها زياد است.
دكتر شيرزادي، با بيان اين كه هيچ گزارشي از ميزان ورود دام قاچاق از مرزهاي شرقي به كشور وجود ندارد، گفت:اين دامها پس از ورود از اين مناطق به سراسر كشور توزيع ميشوند.
انتهاي پيام
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]