واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 25 درصد از جوانان متدين يهودي از دين برگشتهاند
يك تحقيق جديد در اسراييل نشان ميدهد، 25 درصد از جوانان متدين يهودي ساكن اين رژيم از دين برگشته و تمامي شيوه هاي زندگي دينداري را رها كرده اند.
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل برنا، نتايج اين تحقيق جديد در اسراييل نشان مي دهد، 25 درصد از جوانان متدين يهودي ساكن اين رژيم از دين برگشته و بي دين شده اند و تمامي شيوه هاي زندگي دينداري را رها كرده اند و عامل اصلي اين مساله افزايش آمار جنايات رژيم صهيونيستي در فلسطين عنوان مي شود.
نتايج اين تحقيق به تازگي در يك كنفرانس در قدس اشغالي با شركت خاخام هاي بزرگ و مربيان يهودي مورد بررسي قرار گرفت تا راهي براي پايان دادن و يا محدود كردن و ممانعت از گسترش آن بيابند.
دين گريزي؛ اپيدمي اسرائيليها
اين تحقيقات نشان مي دهد كه پديده دين گريزي تنها محدود به خانواده هاي متدين ساكن شهرها و محله هاي مختلف كه داراي سكان متدين و بي دين هستند، نيست بلكه اين مساله، پديده رايج جوامعي شده است كه تمامي ساكنان آن متدين هستند.
بر اساس اين تحقيق نشانه هاي اين تحول عدم استفاده از كلاه هاي تزيين شده مخصوصي است كه از ويژگي هاي جريان دينداري محسوب مي شود. اين افراد همچنين خانواده خود را ترك مي كنند و در مناطق لائيك نشين ساكن مي شوند و به قداست روز شنبه اعتقادي ندارند و غذاهايي را مي خورند كه مطابق تعليمات دين يهود مجاز به خوردن آن نيستند.
بدنام كردن لائيك ها راه حل تازه جذب جوانان به دين
اين تحقيق همچنين نشان مي دهد كه بعضي از مسئولان امور متدينين فرزندان لائيك خود را از خانواده هاي خود طرد كرده اند تا مبادا افكار و انديشه و رفتار آنان بر ساير فرزندان تاثير بگذارد. در اين تحقيق آمده است كه پدري دخترش را كه مرتد شده بود از خانه بيرون كرد تا ديگر فرزندانش تحت تاثير وي قرار نگيرند. پورفسور شراقا فيرمان كه خود زن متديني است از دو تن از پسران از دين برگشته خود خواسته است كه ديگر با وي ديدار و ملاقات نكنند.
به گزارش برنا، از جمله مواردي كه خاخام ها و مربيان يهودي در مورد آن به توافق رسيده اند، ارائه فيلم ها و نمايش نامه هايي براي رسوايي و بدنامي لائيك هاست تا جوانان متدين از اين طبقه دوري كنند . در سالن همين همايش نمايشي به اجرا درآمد كه تصويري از مرتدين را در قالب انسان هاي معتاد و ولگرد به نمايش مي گذاشت و در عوض از دينداران يهودي چهره اي موجه و مورد قبول ارائه مي كرد.
شركت كنندگان در اين كنفرانس همگي در اين مورد كه دين گريزي و گرايش به سوي بي ديني ريشه در تغييرات اجتماعي و اقتصادي جامعه اسراييل دارد، با هم اتفاق نظر داشتند . آنان بر اين باورند كه آزادي عمل جوانان متدين مورد انتخاب محل سكونت نيز در اين زمنيه تاثير فراواني داشته است .
به گزارش برنا، شركت كنندگان در اين كنفرانس بر اين نكته نيز تاكيد كردند كه ويژگي ها و تلاش هاي فرهنگي و ارزشي جامعه نتوانسته است در مقابل جهاني شدن و اينترنت از خود استقامت و پايداري نشان دهد به گونه اي كه اين عوامل نتوانسته اند خواسته هاي جوانان را برآورده سازند.
پيروان جريان ديني تنها 10 درصد از ساكنان يهودي اسراييل را تشكيل مي دهند و جريان ديني ارتدوكسي نيز 17 درصد آنان را در بر مي گيرد ولي با اين حال جريان ديني صهيونيست ها در مورد جذب نيرو براي ارتش و به عهده گرفتن فرماندهي اين ارگان نقش اساسي را بازي مي كند و از اهميت ويژه اي برخورد دار است.
***
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]