واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارشى از چهارمين سفر رئيس جمهور به نيويورك مانور ديپلماسى ايرانىدر زمين بازى امريكايى
[ مريم آريايى ]
دكتر محمود احمدى نژاد در آخرين سال اولين دوره رياست جمهورى خود براى چهارمين بار متوالى عازم نيويورك شد تا با شركت در شصت و سومين نشست مجمع عمومى سازمان ملل متحد، در زمين بازى كه آنها تدارك ديده اند، معادله بازى را خود مشخص كند.
حضور در بطن نهادهاى بين المللى و استفاده از تريبون رسمى سازمان ملل و هر روزنه ديگرى كه مى توان در آن سرزمين براى رساندن پيام ملت ايران از آن استفاده كرد، فرصتى است كه در گذشته در عرصه ديپلماتيك كشور ما و البته بسيارى از كشورهاى ديگر كمتر جايگاه داشته است و دولت نهم در چهار دوره حضور در سازمان ملل توانست اين فرصت را احيا كند. حضور عزتمندانه نماينده ايران در سازمان ملل و نقش تأثيرگذار او در دو عرصه ديپلماسى رسمى و ديپلماسى عمومى تاكنون موجب شده تا توجه محافل سياسى و رسانه اى غرب بيش از پيش به مسافر ايرانى نيويورك جلب شود و به همين دليل بود كه سال گذشته با تدارك برنامه هايى در دانشگاه كلمبيا سعى داشتند اهداف خود را در معرفى چهره اى مخدوش از جمهورى اسلامى به ثمر بنشانند اما رئيس جمهور ايران صحنه بازى را تغيير داد و حضور در آن دانشگاه را به فرصتى براى به نمايش گذاشتن شكوه منطق و فرهنگ ايرانى تبديل كرد و آنها كه اينك از احمدى نژاد رودست خورده بودند با تشكيل ستادى كه به گفته رئيس جمهور از سال گذشته فعال شده بود و يك هفته پيش از سفر، عمليات تبليغاتى خود را آغاز كرده بودند ، سعى كردند با ساماندهى تظاهرات ، تأثير سياسى بر پيام رسانى ملت ايران داشته باشند. دكتر احمدى نژاد در اين باره پس از پايان سفرش به نيويورك گفت: در اين تبليغات به مردم گفته شده بود كه اينها مى خواهند امريكا و اسرائيل را از بين ببرند و در برنامه هاى تلويزيونى، ايران را خطر معرفى كرده بودند و مسئوليت آن ستاد به مركزيت صهيونيست ها در نيويورك محول شده بود تا با ايجاد موج هاى انسانى، براى خود حيثيتى عاريتى كسب كنند، اين در حالى است كه حتى يهودى هاى نيويورك نيز از اين قضيه استقبال نكردند.
*ديپلماسى رسمى و پرده بردارى از چهره قدرتمندان بى اخلاق
در سطح ديپلماسى رسمى، رئيس جمهور در مجمع عمومى سازمان ملل متحد با تشريح مواضع جمهورى اسلامى ايران در قبال مسائل منطقه اى و بين المللى به نكته اى خاص پرداخت كه كشورهاى ديگر به آن نمى پرداختند. وى از مخالفت ملت ها و دولت ها با برترى جويى ها، زياده خواهى ها و تجاوزگرى هاى برخى قدرت ها و سلطه گران جهان سخن گفت و از اين تريبون علل اصلى شرايط حاكم بر جهان و راه حل ها را بازگو كرد و ريشه آن را در نوع نگاه قدرتمندان بى اخلاق توصيف كرد.
دكتر احمدى نژاد با پرده برداشتن از جنايات امريكا و صهيونيست ها در عراق، فلسطين، افغانستان و همچنين تلاش براى بازسازى استعمار در آفريقا، امريكاى لاتين و تحريكات ناتو و قدرت هاى غربى در منطقه قفقاز و همچنين مسابقه بى پايان تسليحاتى و توليد، تكثير و انباشت سلاح هاى اتمى و كشتار جمعى و تهديد به استفاده از آنها و استقرار سپر موشكى سعى كرد زمينه اى را براى شكل دهى به يك جبهه بزرگ از ملت ها و دولت ها در برابر غرب فراهم كند و از همين منظر موضع ايران را در برابر غرب اعلام كند.
اما موضع جمهورى اسلامى ايران در ارتباط با رژيم صهيونيستى با توجه به برخى اظهارنظرهاى داخلى و برداشت هاى نادرست از آن سخنان، نكته اى بود كه گرچه بارها اعلام شده بود اما جهان منتظر شنيدن حرف هايى در اين زمينه از زبان رئيس جمهور ايران بود و چنين هم شد.
* نويد تشكيل جبهه ضدسلطه و پايان امپراتورى
مسافر ايرانى نيويورك در جمع سران جهان، رشد و شكوفايى جريانى اميد بخش را نويد داد و گفت: يك مقاومت عمومى در برابر زياده خواهى ها وتجاوز طلبى ها و خود خواهى هاى زورگويان در حال شكل گيرى است.
امروز رژيم صهيونيستى در سراشيبى قطعى سقوط قرار دارد و راهى براى نجات او از منجلاب ساخته خود و حاميانش وجود ندارد.
بر همين مبنا بود كه دكتر احمدى نژاد طرح ايران را براى حل مسئله فلسطين ارائه داد و اعلام كرد: جمهورى اسلامى ايران ضمن احترام كامل به مقاومت مظلومانه مردم فلسطين و حمايت همه جانبه از آن راه حل انسانى خود كه مبتنى بر همه پرسى آزاد از مردم فلسطين براى تعيين و برپايى نوع حكومت در همه فلسطين است را به دبير كل سازمان ملل تقديم مى نمايد. امپراتورى امريكا در جهان به پايان راه خود رسيده است و حاكمان بعدى بايد دايره دخالت ها را به مرزهاى خود محدود كنند. امروز انديشه سلطه گرى به سرعت به يك ضد ارزش تبديل مى شود.
* افكار عمومى امريكا، اولين جامعه هدف
رئيس جمهور ايران امسال نيز همانند سالهاى گذشته در يكى از سطوح ديپلماسى عمومى, افكار عمومى مردم امريكا را مخاطب قرار داد. به همين دليل يكى از نشست هايى كه براى روزهاى حضورش در نيويورك تدارك ديده شده بود ، گفت وگو با دانشجويان امريكايى بود و البته به نحوى با آنها به گفت وگو نشست كه مى توان گفت به تمامى اهداف خود نيز دست يافت چرا كه دانشجويان حاضر در اين جلسه كه از مليت هاى گوناگون بودند، بارها صحبت هاى رئيس جمهور را مورد تشويق قرار دادند و بسيارى از آنها در پايان جلسه به خبرنگاران گفتند كه نگاه شان نسبت به كشور و دولت ايران و دكتر احمدى نژاد عوض شده است چرا كه مطبوعات امريكايى از ايران و رئيس جمهور آن چهره نامطلوبى ارائه كرده بودند، ولى ما در اين جلسه ديديم كه آقاى احمدى نژاد حرف هاى خوبى زد و فردى مهربان و خوش اخلاق است.
از سوى ديگر اشتياق براى شنيدن حرف هاى نماينده ايران در جامعه جوان امريكا به حدى بود كه گرچه پيش بينى مى شد حدود ۲۰۰ تا۲۵۰ نفر از دانشجويان در اين مراسم شركت كنند اما نزديك به ۴۰۰ تن از دانشجويان دانشگاه هاى مختلف امريكا در اين ديدار حضور پيدا كردند.
رئيس جمهور در اين ديدار ابتدا سخنانى را در ارتباط با جوانان و دانشجويان ايراد كرد و بعد از آن به سؤالات مختلف دانشجويان درباره مسائل گوناگون بين المللى و جهانى پاسخ گفت. او البته با يك سؤال سعى كرد اذهان دانشجويان امريكايى را متوجه نكته اى نمايد. وى در يك روش ابتكارى از دانشجويان پرسيد: اگر شما يك سياستمدار، يك رئيس جمهور و يا ديپلمات و يك مسئول بوديد كه تأثير تصميم گيرى تان بر روى يك كشور، بر روى يك منطقه يا كل جهان بود براى حل مشكلاتى كه اكنون در برابر جامعه بشرى است چه اقدامى انجام مى داديد و راه حل تان چه بود
او در همين ديدار بود كه از راز شهرتش در جهان نيز پرده برداشت و در پاسخ به اين سؤال كه شما توصيه تان به مطبوعات امريكايى چيست زيرا آنها چهره نامطلوبى از شما ارائه مى دهند ، گفت: ما به آنها مى گوييم كه منصف باشيد و به آنها مى گوييم واقعيت را منعكس كنند. البته از آنها تشكر نيز مى كنيم. شما مى دانيد كه سياستمداران دنيا براى انتقال حرف هاى شان نيازمند مشهور شدن هستند و براى مشهور شدن هزينه مى دهند، به رسانه ها و مطبوعات پول مى دهند ، ولى من جزو سياستمدارانى هستم كه تاكنون كوچكترين مبلغى نيز به آنها نداده ام و من از آنها تشكر مى كنم كه من را مجانى مشهور كرده اند، من يك معلم هستم و نفع من در نفع شماست.
رئيس دولت نهم در ديدار با جمعى از اعضاى كانون هاى انديشه امريكايى در نيويورك نيز سعى كرد تا سطحى ديگر از افكار عمومى امريكا را از خود متأثر كند. او با اشاره به جوسازى هاى برخى رسانه هاى غربى براى نشان دادن چهره اى خشن از جمهورى اسلامى گفت: ما منافع ملى خود را خارج از مرزها تعيين نكرده ايم. او همچنين درباره روابط دو كشور به اقدامات بزرگ ايران اشاره كرد و از نامه نگارى مفصل براى جرج بوش به عنوان مصداقى از بهترين فرصت براى گفت وگو و تفاهم ياد كرد.
ادامه دارد
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]