واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: انديشه شروع كسب و كار
شروع يك كسب و كار از جالب ترين عملكردهايي است كه يك فرد مي تواند داشته باشد. بيش از 10 ميليون نفر هر ساله كسب و كاري را آغاز مي كنند و در نتيجه هر ساله بيش از سه ميليون كسب و كار كوچك ايجاد مي شود. كارآفريني مزاياي متعددي دارد. درك ابعاد اين رقابت و طرح يك كسب و كار دقيق و كارآمد مي تواند منجر به شروع يك كسب و كار موفق شود. آيا عملكرد شما از اين مراحل پيروي مي كند؟ سعي كنيد آنچه را كه ديگران انجام مي دهند بررسي كنيد تا به چگونگي شروع كار پي ببريد.
سنجش ميزان آمادگي براي شروع كسب و كار
با وجود اينكه كارآفريني مي تواند منجر به موفقيت هاي زيادي براي شما شود، ولي بايد زماني را صرف سنجش آمادگي خود براي شروع آن كنيد. در كسب و كار هيچ ضمانتي وجود ندارد اما شما مي توانيد با طرح يك نقشه مناسب و بررسي دقيق آن شانس موفقيت خود را افزايش دهيد. در ابتدا نقاط ضعف و قوت خود را به عنوان يك دارنده كسب و كار مورد ارزيابي قرار دهيد. به دقت به پرسش هاي زير پاسخ دهيد.
1- در تصميم گيري هاي خود چگونه هستيد؟ صاحبان كسب و كارهاي كوچك نيازمند تصميم گيري هاي سريع و پايدار هستند.
2- آيا استقامت روحي و جسمي لازم و كافي را براي شروع يك كسب و كار داريد؟ داشتن يك كسب و كار، مفيد اما در عين حال طاقت فرساست. آيا مي توانيد هفت روز هفته روزي 12 ساعت كار و فعاليت داشته باشيد؟
3-چگونه كسب و كار خود را سازماندهي مي كنيد؟ تحقيقات نشان مي دهد طرح ها و برنامه ريزي هاي ضعيف عامل شكست در كسب و كار مي شوند. سازماندهي موثر مالي و برنامه ريزي دقيق در يك كسب و كار مي تواند از هر گونه شكستي جلوگيري كند.
4- آيا گام هاي شما به ميزان كافي مستحكم است؟ ايجاد يك كسب و كار ممكن است شما را از لحاظ روحي خسته كند. بسياري از صاحبان كسب و كار از قبول اين همه مسووليت سنگين دلسرد مي شوند اما داشتن يك انگيزه قوي در حفظ و بقاي كسب و كار به شما كمك مي كند.
5-كسب و كار شما چگونه بر روابط خانوادگي شما اثر مي گذارد؟ اولين سال هاي شروع كسب و كار ممكن است بر خانواده فشارهايي را وارد كند و تا زماني كه كسب و كار شما سود آور شود ممكن است با مشكلات مالي بسياري مواجه شويد كه چند ماه يا حتي چند سال به طول انجامد ولي در طول اين مدت شما بايد مطمئن شويد از حمايت خانواده برخوردار هستيد.
چند نكته
دلايل زيادي وجود دارد كه نتوانيد كسب و كار خود را شروع كنيد اما براي يك فرد توانمند، امتيازات داشتن يك كسب و كار به خطرات موجود در آن مي ارزد.
1- مدير خود هستيد
2- شروع يك كسب و كار مزايايي براي شما دارد و سود آن به جاي آنكه نصيب شخص ديگري شود به شما مي رسد
3- پيشرفت يك كسب و كار و به دست آوردن پول بسيار لذت بخش است
4- اقدام به يك كسب و كار مخاطره آميز مي تواند جذاب و نيازمند جسارت بالايي باشد
5- ايجاد يك كسب و كار هميشه منجر به ياد گيري مي شود.
دلايل شكست يك كسب و كار
چرا يك كسب و كار با شكست مواجه مي شود.
موفقيت در يك كسب و كار هيچ گاه به صورت خودبه خودي يا بر اساس شانس نيست و همان طور كه گفته شد اين موفقيت اصولاً به سازماندهي دقيق و بصيرت فرد بستگي دارد. شروع يك كسب و كار هميشه پر ريسك است، با توجه به گزارش اداره كسب و كارهاي كوچك در آمريكا، بيش از 50درصد كسب و كارهاي كوچك در سال هاي اول با شكست مواجه شده و 90درصد آنها در پنج سال اول از بين مي روند. برخي دلايل شكست كارآفريني:
1- نداشتن تجربه
2- نداشتن سرمايه كافي
3- نداشتن جايگاهي مناسب
4- عدم وجود كنترل قوي
5- سرمايه گذاري بيش از اندازه در دارايي هاي ثابت
6- قراردادهاي اعتباري ضعيف
7- استفاده شخصي از سرمايه هاي تجاري
8- رشد بدون انتظار
9- رقابت
10- فروش پايين.
با بيان اين موارد قصد ترساندن شما را براي شروع يك كسب و كار نداريم بلكه مي خواهيم شما را براي مسير پر فراز و نشيبي كه در پيش داريد آماده كنيم. ناچيز پنداشتن مشكلات شروع يك كسب و كار يكي از بزرگ ترين موانع كارآفريني است. در هر صورت اگر صبور باشيد و به سختي كار كنيد، به موفقيت دست مي يابيد. هيچ گاه فكر نكنيد قادريد همه كارها را به تنهايي انجام دهيد. يكي از بهترين روش ها براي رسيدن به موفقيت در كسب و كار استفاده از راهنمايي هاي ديگران است. شخصي كه داراي تجربيات مرتبط با كسب و كار است مي تواند شما را در اين امر راهنمايي كند.
يكي از عوامل در پيشرفت و موفقيت يك كسب و كار تصميم گيري است. يكي از بهترين تصميم ها يادگيري اين موضوع است كه چگونه تصميم گيرنده خوبي باشيد. اين امر به تعهد، درك و مهارت نياز دارد كه بسيار مهم و ارزشمند است.
آيا تصميم گيرنده خوبي هستيد
مراحل مختلف در اجتناب از اشتباهات رايج و ايجاد تصميم گيري را بياموزيد. تصميم گيري مهارتي است كه مي توانيد از ديگران بياموزيد. دو نوع تصميم گيري اصلي وجود دارد؛ 1- آنهايي كه با استفاده از فرآيند خاص به دست مي آيد 2- آنهايي كه تنها مانند يك رويداد است.
مراحل يك تصميم گيري نافذ
اگر از 10 مرحله اصول تصميم گيري استفاده كنيد، خود را يك تصميم گيرنده كارا در كسب و كار و زندگي خود مي بينيد.
1- تا حد امكان مفاد تصميم گيري خود را تعريف كنيد. آيا اين واقعاً تصميم خودتان است يا تصميم شخص ديگري است؟ آيا واقعاً نيازمند اين تصميم گيري هستيد؟ چرا اين تصميم گيري براي شما مهم است؟ چه كسي در اين تصميم گيري ذي نفع است؟ ارزش اين تصميم گيري براي شما چه ميزان است؟
2- هر راهكاري را كه به ذهنتان مي رسد بنويسيد چرا كه به تصوير كشيدن راهكارهاي متفاوت مهم است.
3- فكر مي كنيد از كجا مي توانيد اطلاعات مفيد بيشتري به دست آوريد. اطلاعات جديد منجر به راهكارها و انتخاب هاي بيشتري نيز مي شوند. كساني كه مي توانيد از آنها اطلاعات به دست آوريد، دوستان، همكاران، خانواده، سازمان هاي حرفه اي، خدمات آن لاين، روزنامه ها، مجله ها، كتاب ها و ... هستند.
4- انتخاب هاي خود را بررسي كنيد. از منابع اطلاعاتي مشابه براي كسب ايده هاي خاص استفاده كنيد و براي هر انتخاب معيار خاصي را مشخص كنيد. هر چه اطلاعات بيشتري به دست آوريد ذهنتان براي تصميم گيري فعال تر خواهد شد.
5- ذخيره انتخاب ها. اكنون شما داراي گزينه هاي متفاوت هستيد و زمان آن رسيده است كه آنها را بررسي كنيد و ببينيد كدام يك از آنها براي شما كارايي بيشتري دارد. به دنبال انتخاب هايي باشيد كه اين امكان را براي شما فراهم سازند تا به بيشترين امتياز برسيد.انتخاب هايي كه با معيارهاي شما سازگاري ندارند حذف كنيد.
6- نتايج هر انتخاب را به تصوير بكشيد. براي هر انتخاب باقيمانده در فهرست تان، نتايج را به تصوير بكشيد، بدين صورت نقايص شما مشخص مي شود.
7- يك بررسي واقعي انجام دهيد. كدام يك از انتخاب هاي باقيمانده به واقعيت نزديك تر است؟ هر چه خلاف آن را ثابت مي كند، آن گزينه را حذف كنيد.
8- كدام گزينه با شما ساز گاري دارد. اگر نسبت به تصميمي كه اتخاذ كرده ايد خشنود هستيد اما احساس مي كنيد كه با اهداف شما سازگاري ندارد بدانيد كه تصميم صحيحي نگرفته ايد و اين انتخاب براي شما كارساز نخواهد بود.
9- شروع كنيد. زماني كه تصميمي اتخاذ مي كنيد آن را عملي سازيد. هميشه اين فرصت را داريد كه ذهن خود را در آينده تغيير دهيد.
10- اجرا كنيد.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]