واضح آرشیو وب فارسی:فارس: برنامههاي كانون پرورش فكري كودكان در روز جهاني كودك تشريح شد
خبرگزاري فارس: معاون فرهنگي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان گفت: در تدوين برنامههاي توسعه، كودكان بايد در محل توجه اصلي برنامهريزان كشور قرار گيرند چرا كه هيچ جامعهاي بدون توجه به كودكاناش به توسعه و پيشرفت نميرسد.
به گزارش خبرگزاري فارس، صدرالله اسدبيگي معاون فرهنگي كانون در نشستي با خبرنگاران رسانههاي جمعي كشور به مناسبت 16 مهر روز جهاني كودك با بيان اين مطلب افزود: متأسفانه در مقاطعي به دلايل مختلف، كودكان را به فراموشي سپرديم ولي اكنون كه نگاهمان به آينده است بايد از مسؤولين و برنامهريزان كشور پرسيد كه براي كودكان چه كردهايم و براي روز جهاني كودك چه برنامههايي داريم؟
وي با تأكيد بر اين نكته كه جامعهاي كه انسان را محور توسعه خود قرار ميدهد نميتواند به كودكان كم توجه باشد، از مسؤولين و نمايندگان مجلس خواست لوايح و طرح هايي را براي تحقق حقوق كودكان وايجاد امكانات كافي براي رشد و پرورش فكري آنها به تصويب برسانند.
اسدبيگي با اشاره به اين نكته كه فعاليتهاي فرهنگي هزينهبر است و تمام جهان براي رشد و بالابردن مهارتهاي كودكان هزينههاي زيادي را صرف توليد محصولات فرهنگي و بازيهاي رايانهاي ميكنند به طرح اين پرسش پرداخت كه برنامهريزان اقتصادي ما و تدوين كنندگان بودجه كشور چه ميزان به اين مسأله اهميت ميدهند؟
معاون فرهنگي كانون در ادامه رشد آمار ساخت مراكز كانون در كشور را بعد از انقلاب كه شمار آنها اكنون از 770 مركز فراتر رفته نزديك به 200درصد عنوان كرد و از راهاندازي 5 مركز جديد در شهرهاي قرچك، ورامين پاكدشت، پرديس و اسلامشهر در استان تهران و يك مجتمع بزرگ كانون در شهركرد و يك مركز ديگر در آق قلا گرگان به مناسبت روز جهاني كودك خبر داد.
اسدبيگي كه برنامههاي كانون به مناسبت روز جهاني كودك را تشريح ميكرد در ادامه گفت كه برنامه اصلي كانون به مناسبت روز جهاني كودك صبح روز 16 مهر ماه با حضور عليرضا علياحمدي وزير آموزش و پرورش در كتابخانه تجديد بنا شده اسلامشهر برگزار ميشود.
بر اساس اين گزارش بخش عمده اين جلسه به تشريح طرحي به نام كانون مدرسه اختصاص يافت كه كليد آغاز آن روز جهاني كودك توسط وزير آموزش و پرورش زده ميشود و به گفته معاون فرهنگي كانون بيش از 260 هزار دانشآموز ايراني مقطع دبستان را در 1000 مدرسه كشور تحت پوشش فعاليتهاي 400 مركز كانون قرار ميدهد.
اسدبيگي توضيح داد: اين طرح از جمله طرحهايي است كه دستور اجراي آن به تازگي توسط دكتر عليرضا علياحمدي به سازمانهاي آموزش و پرورش استانهاي ايران ابلاغ شده است و بر اساس آن هر دانشآموز طي سال 8 جلسه با مربيان خود به يكي از كتابخانههاي كانون مراجعه ميكند و سر فصلهاي درسي خود را در قالب فعاليتهاي كانون مانند بازي، قصه، نمايش و معرفي شخصيت به صورت غير مستقيم فرا ميگيرد.
وي ادامه داد: هدف اصلي اين طرح به عنوان يك شيوه جديد آموزشي نخست اين است كه دانشآموزان يك روز درسي خود را در ماه از كلاس خارج شوند و به مراكز كانون بيايند و با فعاليتهاي آن آشنا شوند و بعد از آن، اين كه معلمين نيز با شيوههاي كانون آشنا شوند و طي 3 سال اجراي طرح، خود به عنوان مجري اين فعاليت به ايفاي نقش بپردازند.
معاون فرهنگي كانون ثبتنام از كودكان در مراكز كانون سراسر كشور به صورت رايگان، اجراي دو نمايش در مركز تئاتر كانون، برپايي نمايشگاههاي عكس و نقاشي و اجراي برنامهاي براي تقدير از برگزيدگان كودك و نوجوان مسابقههاي بينالمللي نقاشي در مركز آفرينشهاي كانون در تهران، برپايي نمايشگاه ها، كارگاههاي هنري، كارناوالهاي شادي و ديدار كودكان با مسؤولين استاني را از ديگر برنامههاي كانون در روز جهاني كودك برشمرد.
به گفته اسدبيگي در برخي از شهرهاي كشور، كودكان به صورت نمادين در قالب برنامهاي با عنوان شهر در دست بچهها اداره شهرهاي خود را در دست ميگيرند.
معاون فرهنگي كانون در پايان ايجاد مراكز تخصصي تئاتر و آموزش نجوم، آموزش موسيقي، آموزش فلسفه با عنوان "قدم به قدم تا تفكر" را از برنامههاي جديد كانون دانست كه برخي از آنها تابستان امسال به صورت آزمايشي به اجرا در
برنامههاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به مناسبت روز جهاني كودك از 13 مهر در سراسر كشور آغاز شده است و تا 18 مهر نيز در بسياري از مراكز كانون ادامه مييابد.
انتهاي پيام/ا
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]