تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از كسانى مباش كه بى‏عمل، به آخرت اميد دارند... از گناه باز مى‏دارند، اما خود باز ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838079876




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استقبال گروه ها و فعالان سياسي از پيش شرط هاي خاتمي


واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: استقبال گروه ها و فعالان سياسي از پيش شرط هاي خاتمي


سرمايه : سخنان اخير خاتمي و اعلام پيش شرط هاي وي براي حضور در عرصه انتخابات كه نشان از آمادگي وي براي حضور در انتخابات رياست جمهوري دهم دارد، ديروز با استقبال جريان ها و گروه هاي سياسي و برخي واكنش هاي چهره هاي اصلاح طلب از پيش شرط خاتمي روبه رو شد. اين تصميم نشان دهنده آن است كه خاتمي مبادي آسيب در دوران اصلاحات را شناسايي كرده است و بر لزوم تهيه مانيفست اصلاح طلبي در دوران هشت سال رياست جمهوري پي برده است.

جريانات و گروه هاي سياسي با اعلام مواضع و نظرات خود در اين باره بر اين اعتقاد هستند كه اين تصميم نشان دهنده اين است كه وي به عملكرد هشت سال رياست جمهوري و نقاط ضعف و آسيب هاي ناشي از آن به نوعي وقوف پيدا كرده و درصدد روشن كردن مرزها و حدود و ثغور تفكر اصلاح طلبانه است. يكي از اعضاي شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه سخنان اخير خاتمي نوعي پيام به جريان هاي سياسي و مردم بود، تصريح كرد: «بر اساس اين پيام، جريانات سياسي بايد سطح توقعات خود را محدود به سطح تفكرات خاتمي كنند و انتظار بيشتري از وي نداشته باشند. نبايد از خاتمي خواست خارج از تفكرات ديني گام بردارد و خصوصاً در آنجا كه اعلام مي كند «آزادي بايد همراه عدالت باشد»، مي خواهد اين پيام را بدهد كه گروه ها و جريانات سياسي نبايد انتظار حمايت وي از انديشه هاي دين گريز را داشته باشند.»
هدايت آقايي ادامه داد: «پيام ديگر خاتمي به اصولگرايان حاكم اين بود كه اگر وي در عرصه انتخابات حاضر شود، از مقوله هايي مانند آزادي نمي تواند صرف نظر كند. پيامي كه خاتمي به مردم داد، اين بود كه اختيارات رئيس جمهور محدود است و نبايد بيش از آنچه در قانون آمده از رئيس جمهور توقع داشته باشند.»
دبيركل نهضت آزادي در گفت وگو با ايلنا با استقبال از اين پيش شرط ها اظهارداشت: «خاتمي مي خواهد مطمئن شود اگر در انتخابات شركت كرد و پيروز شد، مي تواند با سازوكارهاي موجود به آنچه مردم مي خواهند، عمل كند و در جهت حفظ منافع ملي و خواسته هاي مردم گام هاي اساسي بردارد.»
ابراهيم يزدي با بيان اينكه «خاتمي امروز، خاتمي دوران اصلاحات نيست»، اظهار داشت: «هشت سال رياست جمهوري خاتمي ديدگاه هاي وي را تغيير داده و اين تغييرات در كلام امروز خاتمي نمايان است به همين دليل با بسيج نيروهاي اجتماعي، مشكلي براي پيروزي در انتخابات ندارد.»
يزدي با تاكيد بر اينكه «اگر خاتمي محور ائتلاف قرار گيرد اما در اين ائتلاف، نيروهاي اجتماعي را به سمت حمايت از خود منسجم نكند، نمي تواند در برابر سازوكارهاي موجود، مطالبات مردم را پيگيري كند»، گفت: «پيشبرد خواسته هاي مردم بدون بسيج مردمي و تبديل نيروهاي بالقوه مردمي به يك نيروي بالفعل اجتماعي و سياسي امكان پذير نيست.»
وي در ادامه با بيان اينكه «خاتمي بر اساس جايگاهي كه دارد مي تواند همه گروه ها را زير يك چتر واحد گرد هم آورد و يك نيروي اجتماعي موثر را ساماندهي كند»، تاكيد كرد: «اگر خاتمي در انتخابات پيروز هم نشود، به دليل اينكه يك نيروي منسجم سياسي را به وجود آورده، مي تواند خارج از قدرت هم اصلاحات را نهادينه كند و در رفتار حاكمان تاثيرگذار باشد.»
در ميان حمايت آشكار جريانات اصلاح طلب از ورود خاتمي به عرصه رياست جمهوري دهم ماشاءالله شمس الواعظين از گذاشتن پيش شرط ها انتقاد كرد و با بيان اينكه «از شخصيتي مثل خاتمي كه هشت سال رياست جمهوري اين كشور را بر عهده داشته، بعيد است كه اين حرف ها را بزند»، گفت: «اگر ايشان مي خواهد از اين تيپ حرف ها بزند، به نظر من وارد عرصه انتخابات نشود، بهتر است.»
شمس الواعظين به فارس گفت: «خاتمي سه ماه بعد از دوم خرداد 76 طي يك سخنراني اعلام كرد «اختيارات رئيس جمهور كم است و اين آواز را تا آخر دوره رياست جمهوري اش خواند. سوال من از خاتمي اين است كه اگر اختيارات رئيس جمهور كم است پس چرا شما در اين پست باقي مانديد؟ اگر باقي مانديد چرا دوباره در دوره دوم خودتان را كانديدا كرديد؟ اگر اختيارات رئيس جمهوري كم است چرا شناخت تان را از قانون اساسي كشور، صرف نظر از خوب يا بد بودنش بيشتر نكرديد و مطالعه نكرده وارد عرصه شديد؟»
شمس الواعظين گفت: «من واقعاً نمي دانم اين سخن خاتمي كه مي گويد انتخابات آزاد باشد، يعني چه؟ آيا اين سخن ناشي از شناخت ناكافي از شرايط سياسي كشور است؟ شرايط سياسي كشور كه عوض نشده، همان است كه بود.»
اما اين واكنش با انتقاد برخي از چهره هاي سياسي رو به رو شد.
سيدمصطفي تاج زاده با حمايت از نامزدي احتمالي خاتمي براي حضور در انتخابات رياست جمهوري و با انتقاد از برخي تفسير هاي نارواي برخي اصلاح طلبان از سخن مهم و افشاگرانه خاتمي كه «عده اي رئيس جمهور را تداركاتچي مي خواهند» در گفت وگو با «سرمايه» گفت: «به نظر من رئيس دولت اصلاحات پس از روبه رو شدن با مقاومت نهادهاي انتصابي براي رد لوايح دوگانه، با بيان جمله فوق اقتدارگراهايي را افشا كرد كه راي مردم و جايگاه و وظايف رئيس جمهوري را ناديده مي گرفتند و از خاتمي انتظار داشتند به داشتن پست رئيس جمهوري خشنود باشد ولي درباره نقض حقوق ملت سكوت كند. گزاره فوق كه استراتژي برخي اقتدارگراها را در يك جمله خلاصه و افشا كرد، اين بود كه عده اي درصددند نهاد انتخابات را گروگان بگيرند، مجلس را ناكارآمد و منتخب مردم را در رياست جمهوري تداركاتچي مراكز قدرت كنند.»
وي ادامه داد: «برداشت بعضي اصلاح طلبان از سخن فوق چنين بود كه رئيس جمهوري وقت خود علناً گفت «تداركاتچي» است سپس انتقاد مي كنند كه چرا با وجود اين وضعيت، ممكن است آقاي خاتمي دوباره نامزد انتخابات رياست جمهوري شود. گروهي از آنان حتي مي پرسند چرا اساساً وي در دور دوم (سال 80) كانديداي رياست جمهوري شد؟»
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با انتقاد از اين تفسيرهاي ناروا با اشاره به سرمقاله اخير «كيهان» اظهار داشت: «اخيراً نماينده ولي فقيه و مديرمسوول روزنامه كيهان سخن فوق را از منظري ديگر تحريف كرد و در اين روزنامه ادعا شده بود خاتمي حداقل به اين علت كه به قول خودش در دوران رياست جمهوري فقط يك تداركاتچي بوده است و جريان امور در دست كساني بود كه باز هم به قول خود ايشان خواسته دشمنان اسلام و انقلاب را دنبال مي كردند و... مي تواند گزينه مطلوبي براي دشمنان بيروني باشد حتي اگر خود ايشان هم نخواهد كه البته نمي خواهد ولي مي شود.»
وي در ادامه افزود: «افشاگري خاتمي عليه اقتدارگراها، به شيوه مخصوص شريعتمداري چنين تحريف شده كه گويا وي اعتراف كرد در زمان رياست جمهوري تداركاتچي اصلاح طلبان راديكال بود كه دشمنان اسلام و انقلاب محسوب مي شوند. در اين مورد بايد توجه كرد اول آنكه عبارت خاتمي تصريح دارد كه خود را تداركاتچي نمي داند نه براي اقتدارگراها نه براي دشمنان اسلام و انقلاب. او جايگاه حقوقي رياست جمهوري را نيز تداركاتچي نمي داند چون اگر چنين بود، هرگز نامزد انتخاب رياست جمهوري نمي شد.»
تاج زاده با اشاره به ادعاي شريعتمداري كه مخالفان و دشمنان اسلام و انقلاب را به دنبال نامزدي خاتمي عنوان كرده بود، تصريح كرد: «در اين مورد خاص يعني تحريف سخن او و تداركاتچي خواندن رئيس جمهوري و تلاش براي جلوگيري از نامزدي خاتمي، همسويي آشكاري ميان برخي محافل محافظه كار، كيهان چاپ لندن، سلطنت طلبان شاه اللهي، استالينيست هاي خشونت پرست و سازمان تروريستي مجاهدين خلق ديده مي شود. براي آگاهي از اين هم آوايي كافي است
دو لفظ خاتمي و تداركاتچي را در كنار هم در اينترنت جست وجو و نتايج آن را
مرور كرد.»
وي اظهار داشت: «به نظر خاتمي رياست جمهوري عالي ترين مقام كشور پس از مقام رهبري است كه با راي مستقيم مردم انتخاب مي شود و در عين رياست قوه مجريه، مجري قانون اساسي است بنابراين لازم است اختيارات تصريح شده او در قانون اساسي از جمله در جلوگيري از نقض قانون اساسي به رسميت شناخته شود تا منتخب اكثريت مردم با اتكا به راي ملت، مجري قانون، حافظ حقوق مردم و حدود حكومت باشد و در راس همه اين حقوق انتخابات آزاد قرار دارد.»
عضو شوراي مركزي مشاركت تاكيد كرد: «راهبرد اقتدارگراها تقليل جايگاه رياست جمهوري بلكه تخفيف تمام نهادهاي انتخابي و انتصابي تا حد تداركاتچي است.»
وي در پايان با اشاره به سه گزاره رايج «نمي گذارند خاتمي نامزد شود»، «اجازه نمي دهند نام او از صندوق هاي راي بيرون آيد» و «حتي اگر رئيس جمهوري بشود، باز هم هر 9 روز يك بار برايش بحران ايجاد مي كنند»، گفت: «از منتقدان محترم مي پرسم چرا سه گزاره فوق از مقبوليت وسيع در افكار عمومي برخوردار است؟ علت آن است كه مي دانند خاتمي از وجاهت زيادي در ميان مردم برقرار است و نمي خواهد تداركاتچي قدرت باشد. او خود را مدافع حقوق مردم مي داند، اگرچه بناي مقابله با حكومت را ندارد و معتقد است راه استقرار دموكراسي در ايران با پرهيز از خشونت مي گذرد بنابراين راه مقابله با تداركاتچي شدن نهادها و مقامات آن نيست كه انتخابات را رها و نهادهاي انتخاباتي را داوطلبانه در اختيار تداركاتچي هاي واقعي قرار دهيم. به عكس بايد نهاد انتخابات را آزاد كنيم و بكوشيم قدرت توزيع شود تا مردم از حقوق خود بهره مند شوند.»
غلامحسين كرباسچي نيز درباره مواضع حزب كارگزاران در مورد دو شرط اعلام شده از سوي خاتمي براي ورود به عرصه انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: «خاتمي نظر خود را اعلام كرده و ما در نشست شوراي مركزي در اين باره صحبت مي كنيم و مواضع حزب كارگزاران از طريق سخنگوي اين حزب اعلام خواهد شد.»
دبير كل مجمع نمايندگان ادوار مجلس نيز با تاكيد بر اينكه پاسخگويي به پرسش هاي خاتمي مي تواند به برون رفت از تنگناهاي موجود كمك كند، اظهار داشت: «به نظر مي رسد كساني كه دلشان براي كشور مي سوزد، مي دانند وضع موجود پاسخگوي نيازهاي ملي و در راستاي تامين منافع ملي نيست و بايد راهي براي برون رفت از اين وضعيت پيدا كنند.»
يدالله اسلامي با بيان اين مطلب ادامه داد: «بايد در قالب شناخت وضع موجود و تنگناهايي كه وجود دارد، راه هاي برون رفت از اين شرايط از سوي سران حكومت و اجزاي قدرت به طور دقيق شناسايي شود تا مشخص شود كه آيا روش هاي كنوني قادر به پاسخگويي است يا خير.»
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا در زمان باقي مانده تا انتخابات رياست جمهوري دهم امكان عملياتي شدن مسائل مطرح شده وجود دارد يا خير، تصريح كرد: «اگر اراده اي شكل بگيرد تا راه هاي برون رفت از تنگناها به مفهوم واقعي شكل بگيرد از طرف ديگر برخي ساده انگاري ها از ميان برداشته شود قطعاً اين راهكارها براي انتخابات آتي به نتيجه خواهد رسيد.»
دبيركل جمعيت زنان مسلمان نوانديش نيز با استقبال از پيش شرط هاي خاتمي براي حضور در انتخابات رياست جمهوري آن را حركتي مثبت براي اصلاحات عنوان و تاكيد كرد: «اصلاحات بدون حضور خاتمي ضربه سختي مي خورد.»
 دوشنبه 15 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[مشاهده در: www.iran-varzeshi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن