واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: وَحدَهُ لا شَریکَ لَه
وَحدَ = تنها
هُ = او
وَحدَهُ = او تنهاست
لا = نه ، نیست
شَریکَ = شریک
لـَ = برای
لَهُ = برای او
وَحدَهُ لا شَریکَ لََه = او تنهاست و هیچ شریکی ندارد
* * * * * *
گاهی چنین تصورمی کنیم که دست ، پا ، چشم و زبانی که در اختیار ماست مال خودمان است ولی در حقیقت اینها امانتهایی از خداوند در نزد ما هستندوامانتدار هرگزمالک نیست. اینها مال خدا هستند و ما حتی در آنها با خداشریک هم نیستیم .کما این که در لحظۀ مرگ خداوند همۀ اینها را از انسان پس می گیرد . پولی که داریم منزل ، خودرو و هر آنچه که داریم از آن خداوند است و ما فقط امانت داریم . در واقع هرچه در کل جهان هستی وجـــود دارد به طور مطلق مال خداست و هیچ کس در مالکیت هیچ چیز با خداوند شریک نیست .
---------------------------------------------------------------------------------
اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً عَبدُهُ وَ رَسُولُه
اَشهَدُ = شهادت می دهم ، گواهی می دهم ، اقرار می کنم
اَنََّ = که
مُحَمَّدَاً = حضرت محمد (ص)
عَبد = بنده ، فرمانبردار
عَبدَهُ = بندۀ او ، ( منظور بندۀ خدا )
رَسول = فرستاده ، پیام آور ، سفیر
رَسُولَهُ = فرستادۀ اوست ، پیام آور اوست
اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً عَبدُهُ وَ رَسُولُه= شهادت می دهم که حضرت محمد (ص) بنده و فرمانبردار خدا و پیام آوراوست .
* * * * * *
نام کامل حضرت محمد (ص) ، « محمد حَبیبُ الله » است که هم به معنی« محمد (ص) عاشق خدا» و هم به معنی «محمد(ص) محبوب خدا» می باشد. از این مسئله که او فرمانبر خداوند بوده این نتیجه حاصل می شود که برای محبوب شدن نزد خدا باید از خداوند اطاعت کرد همانگونه که حضرت محمد (ص) بندگی و فرمانبری کرده و معنی دیگر اینکه عاشق خدا بودن همان فرمان بردن از خداست و البته دعا و عبادت و یاد خدا بالاترین شکل بندگی و فرمانبرداری خداست.
حضرت محمد (ص) پیام آور خداوند است یعنی هر آنچه از دستورات و تعالیم که پیامبر (ص) به ما گفته است از جانب خودش نبوده ، بلکه پیامهایی بوده اند از جانب خداوند و حضرت محمد (ص) مسئول رساندن پیامهای خداوند بوده و اینکه پیام آور فرمانبر خداوند بوده یعنی پیام ها را به درستی به ما ابلاغ کرده است و هرگز پیام ها را کم و زیاد نکرده و تغییر نداده است .
-----------------------------------------------------
اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا النبیُّ و رَحمَهُ اللّهِ و بَرَکاتُهُ
اَلسَّلام = سلام ، سلامتی برتوباد ، ایمنی برتوباد
عَلی = بر
کـَ = تو
علیکَ = برتو
اَیُّها = ای
النبی = خبردهنده ، یکی از نام های حضرت محمد (ص)
رحمت = مهربانی، عفو و گذشت
رَحمَهٌ الله = مهربانی و عفو و گذشت خدا
برکت = زیاد شدن نعمت
برکات = زیاد شدن نعمتها
برکاتُهُ = زیاد شدن نعمتهای او ( منظور خدا )
اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا النبیُّ و رَحمَهُ اللّهِ و بَرَکاتُهُ = سلام بر تو ای رسول خدا(ص) و مهربانی،عفووگذشت خداوند برتوبادوزیادی نعمتهای خداوند برای تو باشد.
* * * * * *
منظور از « سَلام » چیست؟
معنی اول سلام این است که من در مقابل تو تسلیم هستم و ما با هم جنگی نداریم یا به عبارت ساده تر «ما با هم دوست »هستیم . معنی دیگر اینکه « تو از من در سلامت و ایمنی هستی و هیچ ضرری از من به تو متوجه نمی شود « که این هم همان معنی «ما با هم دوست » را می دهد .
معنی دیگر سلام این است که نوعی دعا و خیرخواهی است و به این صورت معنی می دهد که « سلامتی و ایمنی از همۀ خطرات را از خداوند برای تو می خواهم »
اولین نکته ای که در سلام کردن ما به پیامبر (ص) و درخواست رحمت و افزایش نعمت برای او از خداوند وجود دارد این است که حتی اگر انسان به اندازۀ حضرت محمد (ص) به خداوند نزدیک شود هرگز از رحمت خداوند بی نیاز نمی شود . انسان همیشه به رحمت خداوند و نعمتهای او محتاج است .
نکتۀ دوم این استکه اگرچه پیکر مبارک حضرت محمد (ص) در شهر مدینه مدفون است ، ولی روحِ پاک و مقدس او هر لحظه که به او توجه کنیم در کنارماست به طوری که می توانیم به او سلام کنیم .
نکتۀ سوم اینکه حضرت محمد (ص) خودشان فرمودندکه « جواب سلام واجب است» پس هرگاه که به پیامبر (ص) بگوئیم « سلامتی و ایمنی از جانب خداوند برتو باد ای پیامبرخدا و خداوند مهربانی و زیادی نعمتهایش را نصیب تو کند » بدون شک حضرت محمد(ص) نیز در جواب به ما خواهد گفت « سلامتی و ایمنی از جانب خدا برتو باد و خداوند رحمت و زیادی نعمتهایش را نصیب تو کند »
چه لحظۀ زیبایی است وقتی که مظهر رحمت و عشق خداوند حضرت محمد (ص) به انسان سلام می کند و در حق انسان دعا می کند . چه لحظۀ ملکوتی است زمانی که بالا مقام ترین انسانِ خدا، به ما سلام می کند و نشانه ای از دوستی را به ما هدیه می کند . لحظات سلام و دعاکردن در حق یکدیگر ،لحظاتی پرازعشق ومحبت است،مخصوصاًکه طرف مقابل انسان حضرت محمد(ص) مظهررحمت ومحبت خداوند باشد . برای نماز گذاران لحظۀ سلام به پیامبر (ص) یکی از عاشقانه ترین لحظات نماز است .
----------------------------------------------------------
اَلسَّلامُ عَلینا و عَلی عِبادِاللّه الصّالِحین
السلام = سلام ، سلامتی ، ایمنی
علی = بر
نا = ما
علینا = برما
السَّلامُ علینا = سلامتی برماباد ، ایمنی برای ما باشد
عباد = عبدها ، بنده گان
صالح = اصلاح کننده
صالحین = اصلاح کننده گان
اَلسَّلامُ عَلینا و عَلی عِبادِاللّه الصّالِحین = سلامتی وایمنی برما و بربندگانی از خدا که اصلاح کننده هستند.
* * * * * *
در این مرحله از نماز ، نمازگذار برای خودش و همۀ نمازگذاران دیگر دعا می کند و سلامتی و ایمنی از عذاب خداوند را از خدا طلب می کند.
منظور از «بندگانی از خدا که اصلاح کننده هستند» کسانی است که دائماً به اصلاح خود مشغول هستند،ازعدالت پیروی می کنند،خودشان را به حق و صبر توصیه می کنند،به خود امربه معروف ونهی ازمنکر می کنند و....
کسانی که با رفتاروگفتار خود نیکی کردن را به نمایش می گذارند وبه مردم آموزش می دهند وازاین طریق مردم رااصلاح می کنند.
امامان (ع) مصداق کاملی از « بندگان صالح خدا » هستند .
---------------------------------------------------------
اَلسَّلامُ عَلَیکُم وَ رَحمَه اللّهِ وَ بَرَکاتُهُ
علی = بر
کُم = شما
علیکم = برشما
اَلسَّلامُ عَلَیکُم وَ رَحمَه اللّهِ وَ بَرَکاتُهُ = سلام و رحمت خدا و زیادی نعمت خدا بر شما باد.
* * * * * *
سلام و دعای خیر آخر نماز به فرشتگانی است که مسئول بالا بردن نماز به درگاه خداوند هستند .این به منزله تشکر ازآنان است. بنابراین حتی فرشتگان خداوند نیز لحظه به لحظه نیازمند رحمت و نعمتهای خداوند می باشند .
فرشتگاه بالا برندۀ نماز فقط آن قسمتهایی از نماز را می توانند به عالمهای بالا ببرند که با حضور قلب خوانده شده .
-------------------------------------------------------
خداوند همه ما را از صابرین و شاکرین قرار دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]