واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: * استعدادهاي فرزندمان را چگونه شکوفا کنيم؟
هر دو خستهاند؛ هم مادر، هم فرزند ? سالهاش. دايم اين در و آن در زدن و سراغ انواع کلاسها و دورههاي آموزشي مختلف رفتن، هر دوي آنها را کلافه کرده. اما مشکل فقط اين نيست. مادر و پدر نميدانند چهطور به آرزوهاي دور و درازي که براي فرزندان خود داشتهاند برسند. اگر قرار باشد فرزندشان در حد بتهوون (!) موسيقيدان بشود و مثل بلبل به چند زبان زنده دنيا حرف بزند و مثل لوييپاستور کاشف از آب دربيايد و يک جايزه نوبل هم دريافت کند و همزمان از ارتباطاتي قوي برخودار باشد و اهل خانه و زندگي باشد، طبيعتا کار طاقتفرسايي است که باعث ميشود فرزند آنها در ميانه راه متوقف شود و کلاسهاي فوق برنامهاش نصف و نيمه بماند و چه بسا زبان مادرياش را هم فراموش کند! سوال اصلي اين است که چه طور بايد روي فرزندانمان سرمايهگذاري کنيم تا آنها بتوانند در زندگي آيندهشان موفق شوند؟ ...
بيشتر ما فراموش ميکنيم که محيط چهقدر روي خلق و خو، رفتار و شخصيت کودکانمان تاثير دارد. درختي که در حال ريشه دواندن است تا آنجايي که فضا وجود دارد ريشههايش را حرکت ميدهد ولي اگر در مسير اين ريشهها مانعي بگذاريم امکان حرکت صحيح ريشهها وجود نخواهد داشت و رشد طبيعي درخت متوقف ميشود. البته اگر آن را در محيطي آماده و وسيع نگذاريم اصلا ريشهاي ايجاد نميشود و درخت از بين ميرود. به همين دليل براي آنکه فرزنداني موفق داشته باشيم بايد آنها را با محيطها و شرايط گوناگون آشنا کرده و بيشترين امکانات پرورش جسمي و عاطفي را برايشان فراهم کنيم.
گام اول را درست برداريد
فرض کنيد فرزندتان پس از سرمايهگذاريهاي شما و تلاشهاي خودش بتواند موسيقي، زبان، ورزش و نقاشي را خيلي خوب ياد بگيرد و از نظر درسي هم اول باشد ولي در سنيني که قرار بوده بازي و تفريح کند از آنها محروم مانده باشد؛ فکر ميکنيد چه اتفاقي ميافتد؟ کم ديدهايد مشاهير ورزشي و هنري و علمي را که قابليت انعطاف ندارند، زود نااميد ميشوند و تحملشان کم است؟
تحقيقات متعدد نشان ميدهد که اگر بتوانيد اسلوب فکري و سبک زندگي را در دوران کودکي به فرزندان خود بياموزيد، آنها بعدها در زندگي خود به طور قدرتمندتري با مشکلات مواجه ميشوند. اينکه فرزندان ما در زندگي چه کاره شوند يا چهقدر مهارتهاي مختلف را ياد بگيرند به اين بستگي دارد که ساختار فکري آنها را چه طور بسازيم.
عشق، توجه، حمايت
عشق، توجه و حمايت خانواده حرف اول را ميزند. اگر اين توجه را از فرزندتان دريغ کنيد و فقط از ديگران انتظار داشته باشيد که به آنها مهارتهاي مختلف را آموزش بدهند احتمالا فرزندتان در زندگي آيندهاش با اولين تندباد سر خم ميکند چون مهارت زندگي سالم و تفکر صحيح را بلد نيست و چون عشق و محبت کافي دريافت نکرده طبيعتا نميتواند به ديگران هم آن را ارايه کند.
کودکان محبوس در چهارديواري
متاسفانه کودکان امروزي در چهارديواري خانهها محبوس ماندهاند و فرصت زندگي و بازي در محيطهاي باز از آنها گرفته شده است. مطمئن باشيد که اگر هر از گاهي فرزندتان را به حياط منزل يا پارک ببريد و ساعتها با او از طبيعت و حيوانات گفته و به همراه بازي به او آموزشهايي بدهيد، چند برابر يک کلاس به او فايده رساندهايد. خلق محيطهاي پرورشي، شرايطي براي والدين فراهم ميکند تا از بودن در کنار فرزندانشان لذت برده و ارتباط و عشق و محبتشان را به او هديه کنند؛ چون بيشتر خانههاي امروزي به خوابگاههايي تبديل شدهاند که اعضاي خانواده در آن، نيازهاي اوليه خود را برميآورند و اگر هم وقتي پيدا ميکنند به سراغ تلويزيون يا کامپيوتر ميروند و از صحبت کردن و قصه گفتن و حتي بازي با هم خبري نيست.
خلق محيطي پرورشي و آموزشي براي فرزندان يعني ايجاد محيطي گرم و صميمي، دوستانه و پر از احساسات مثبت براي آنها تا بتوانند نيازهاي جسمي، عاطفي و معنوي خود را تامين کرده و زير سايه والدين با اجتماع ارتباط برقرار کنند. فرزند شما مثل يک تخته چوب بيشکل است. اگر برايش وقت گذاشتيد، قصه گفتيد، او را با دنيا آشنا کرديد، حمايتش کرديد، عشق ورزيديد و بناي محکمي براي فکر او ايجاد کرديد، او شکل ميگيرد: مسووليتپذير ميشود، به يادگيري علوم و فنون علاقهمند و موفق ميشود؛ وگرنه اگر صدها کلاس برايش در نظر بگيريد، فايده ندارد؛ چون قالب وجودي او پر از خلأهايي است که او را با مشکلاتي بنيادي روبهرو خواهد کرد، حتي اگر پروفسور شده باشد!
کشف پتانسيل کودکان
بزرگترين اشتباهي که يک پدر يا مادر ميتواند مرتکب شود، اين است که آرزوها و خواستهاي خودش را براي آينده و موفقيت فرزندش در نظر بگيرد. کارشناسان معتقدند که والدين بايد در مسيري فرزندان خود را حرکت دهند که آنها خودشان بايد در آن حرکت کنند، نه مسيري که والدين دوست دارند. يعني والدين مسوولاند پتانسيلهاي دروني فرزندانشان را پيدا و آنها را براي به فعليت رساندن اين پتانسيلها تشويق و تجهيز کنند. فراموش نکنيد که فرزندان ما وقتي طعم موفقيت را خواهند چشيد که بتوانند استعداد و فرديت خاصي را که خداوند در نهادشان به وديعت گذاشته به ظهور برسانند. اين برخورد با فرزندان البته به نگرش عميق، درايت و ايمان و اعتقاد نياز دارد. بايد مهارتهايي را به فرزندتان ياد بدهيد و آموزشهايي را برايش در نظر بگيريد که منحصر به خود اوست. پس بايد باور داشته باشيد فرزندتان پتانسل و استعداد خاصي دارد؛ هرچند که خودش تصويري واضح از آن ندارد و خودش را در آينه ارزشيابي شما ميبيند. به اين ترتيب، آنها در جاده موفقيت حرکت ميکنند و از زندگيشان لذت ميبرند. اما براي کشف اين پتانسيلها بايد خيلي دقت کنيد. مثلا اگر فرزندتان از سنين پايين قدرت بدني بالايي دارد و تحرکش خوب است و بعدها هم اين روند ادامه دارد و مثلا ميبينيد که خيلي فرز و نرم جستوخيز ميکند، احتمال دارد که پتانسيل ورزشکار شدن داشته باشد.
به داستانها و روياهايي که فرزندتان براي شما و ديگران تعريف ميکند خوب دقت کنيد تا بتوانيد پتانسيلهاي او را کشف کنيد. معلمان، مربيان و بستگان کودک نيز ميتوانند مواردي را در همين رابطه به شما گوشزد کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]