واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني: *مرحوم علامه عسكري در مسير استقلال حوزهها تلاش ميكرد *امروز يكي از نقاط قوت شيعي و حوزههاي علميه مستقل بودن آنهاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
علي لاريجاني در مراسم سالگرد ارتحال علامه عسگري (ره) با اشاره به ويژگيهاي اين مرد الهي تصريح كرد: علامه عسگري از شخصيتهاي ذو ابعاد بود كه روش و نقش ايشان در احياي تفكر شيعي در سرنوشت مردم و مسلمانان تاثيرگذار بود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رييس مجلس شوراي اسلامي در مراسم اولين سالگرد آيتالله علامه عسگري (ره) با بيان اين كه روش علامه و نقش ايشان در زمينههاي مختلف تعليم و تربيت و نگاه دورانديشانه در مباحث سياسي و آينده تشيع نشان داد كه ايشان از ذهن جوال و متديك برخوردار بودند، افزود: ما قبل از انقلاب در جلساتي كه ايشان در شميران داشتند و مباحثي كه مطرح ميكردند شركت ميكرديم و ميديديم كه يك انضباط كاري و فكري در مباحث ايشان وجود داشت و براي ما به عنوان يك دانشجو جذاب بود.
وي با دستهبندي محققين به دو دسته خاطرنشان كرد: تحقيقات برخي از محققين تغيير دهنده مسير يا مباني است و به گونهاي مسير تطوعات را تغيير ميدهد.
لاريجاني يادآور شد: علامه عسگري از آن دسته محققيني بود كه توانست سرنوشت برخي از تطوعات را تغيير دهد و تنها در يك دالان فكري مشخص نبود. به طوري كه در آثار علامه ديده ميشود كه ايشان خط اصالت دادن به تفكر شيعي و پاك كردن خار و خاشاك از اين تفكر و تاثيرگذار بودن با تطوع درجه يك بود كه توانست سرنوشت برخي از امور علمي در كل عالم را تغيير دهد.
لاريجاني با بيان اين كه فكر علامه تاثيرگذار بر روي برخي از امور بود كه نسبت به تشيع نگاه ديگري پيدا كرده بودند، اظهار كرد: وجه ديگر شخصيت علامه توجه به نياز زمان و فكر اصلاحي بود كه ايشان داشتند.
رييس مجلس شوراي اسلامي علامه عسگري را از نظر فكري و شجاعت براي اين گونه تغييرات به شخصيت شهيد مطهري و شهيد محمدباقر صدر همانند دانست و گفت: به عنوان مثال اين شخصيتها در مورد نگاه به حوزه و آموزشهايي كه براي حوزه لازم است نظر و ديدگاه خاصي داشتند كه بايد حوزه در زمينههاي ديگر نيز متناسب با نياز روز كار كند و همين امر را از نظر متد و روش دنبال كردند.
وي متذكر شد: علامه عسكري(ره) با تلاشي كه در آن زمان كردند ميخواستند بگويند محتواي سنتي را حفظ ميكنيم ولي قالب را تغيير ميدهيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين كه در قبل از انقلاب عدهاي چون شهيد مطهري و خود علامه از حوزه به دانشگاه آمدند و مورد طعن واقع شدند، گفت: اين گونه اشخاص انسانهاي هدفي بودند كه فكر عميق خود را با ساختار زمانه دنبال ميكردند و زحمتهاي زيادي كشيدند و كادر متديني تربيت كردند.
وي يادآور شد: اين نكته بسيار مهم است كه يك روحاني خود را از حوزه جدا ميكند و وقت خود را به اموري كه با ساختارهاي جديد سازگار است صرف ميكند و البته نتيجه ميگيرد.
لاريجاني با بيان اين كه امروز يكي از نقاط قوت شيعي و حوزههاي علميه مستقل بودن آنها است، اظهار كرد: امروز نيز حوزههاي عمليه بايد مستغني از دولتها باشند و اصالت مردمي خود را حفظ كنند كه مرحوم علامه نيز در مسير استقلال حوزهها در زمينههاي مختلف تلاش ميكردند.
وي علامه عسكري را در بعد سياسي نيز شخصيتي موثر توصيف كرد و گفت: مرحوم علامه با شهيد محمدباقر صدر حزبالدعوه در عراق درست كردند و وقت خود را براي كادرسازي و تئوري سازي گذاشتند و امروز تاثير اين افراد را در وضعيتي كه عراق قرار دارد شاهد هستيم و اين شخصيتهاي ملي و دلسوز تربيت شدهي همان جريان سياسي بودند كه نگذاشتند آمريكاييها اداره امور عراق را به دست افرادي كه ميخواهند بسپارند.
رييس قوه مقننه با بيان اين كه امروز نيز برخي از دانشمندان اسلامي از اين كه دامنشان را يك حزب بگيرد پرهيز دارند، گفت: اگر ميخواهيم در عالم سياست كاري انجام دهيد احتياج به كادر سازي و تئوري سازي داريم و مرحوم علامه از مسلك روحانيت فاصله گرفت و حزب درست كرد و وقت خود را براي كادرسازي صرف كرد.
وي تاكيد كرد: علامه عسكري در زمان خود يك نوع احياگر براي تفكر شيعي در حوزههاي نظري و در حوزههايي كه كسي جرات ورود پيدا نميكرد و حتي حوزهي سياسي بود.
به گزارش خبرنگار ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اينكه امروز قلوب انسانها دچار زنگارهايي شده است كه به تعبير هايديگر با مشكل انسانهاي بيخانمان و بيريشه مواجه هستيم، گفت: در دنياي امروز برخورداري از موهبتهاي مادي زياد است اما اين انسان احساس نميكند كه به جايي بند باشد و اصطلاح انسان بيخانمان اصطلاح درستي براي آن است.
وي ادامه داد: علامه عسكري در آن زمان دغدغهاي براي آينده تشيع داشت كه امروز جنس ديگري از زنگارها در مسير تفكر شيعي است كه احتياج به نگاه مجدد به مسير دارد.
وي با اشاره به اين كه استراتژيي كه آمريكاييها دنبال ميكنند نوعي حركت در وهم و خيالات است كه ميخواهند همان اتهامات را به تفكر شيعي بار كنند، اظهار كرد: آنها همواره به دنبال بهانهاي ميگردند كه اين مباحث را مطرح كنند و در دورهاي بحث مبارزه با تروريسم را مطرح ميكنند در حالي كه اكثر تروريستها از كشورهايي است كه آنها خود حاميشان بودند. بنابراين آنها براي اينكه جلوي مسير انقلاب اسلامي و تفكر شيعي كه يك تفكر عقلاني است را بگيرند چنين مباحثي را مطرح ميكنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: امروز نيز متفكرين شيعه مظلوم واقع شدند زيرا برخي از رفتارها را به آنها منتسب ميكنند كه اصلا روح آنها خبر ندارد.
لاريجاني با تاكيد بر اين كه لازم است درك درستي از مسائل روز با نگاه متفكران شيعه را به جهان عرضه كنيم، افزود: امروز بايد زحمات شخصيتهايي چون علامه عسكري با زبان امروزي و با جنس ديگري به دنيا ارائه شود تا آنها بشناسند.
وي يادآور شد: امروز علماي اسلام بايد سفرهي خود را پهن كنند و آن عطش و بيخانماني كه در غرب مطرح است را با فرهنگ اصيل و ريشهدار ارضاء كنند.
لاريجاني در پايان تاكيد كرد: اميدواريم از آرمانها و اهدافي كه اين مرد الهي دنبال ميكرد و براي آنها زحمت كشيد به زبان امروزي به كار گيريم.
انتهاي پيام
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]