واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: آيتالله مكارم شيرازي: در نظام اسلامي بدون حضور مراجع و فضلا كاري از پيش نميرود
خبرگزاري آريا- آيتالله العظمي مكارم شيرازي: حوزهها خاستگاه انقلاب بودند و رهبران انقلاب از حوزه برخاستهاند و نظام وامدار حوزه است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از مركز خبر حوزه، معظم له در مراسم آغاز سال تحصيلي 88-87 حوزه هاي علميه در مدرسه مباركه فيضيه با اشاره به جايگاه حوزههاي علميه و رسالت خطير آنها تصريح كردند: آنها كه نقش علما را كمرنگ ميكنند، سخت در اشتباه هستند در كشور و نظام اسلامي، بدون حوزههاي علميه، مراجع و فضلاء كاري از پيش نميرود.
ايشان با استناد به متون ديني بيان داشتند: انقلاب جهاني امام زمان (عج) با انقلاب علمي شروع ميشود و مغزها در آن روز بارور ميشود، عقلها كامل ميگردد و علم و دانش گسترش مييابد.
اين مرجع تقليد افزودند: هيچ انقلابي بدون تحول علمي امكان ندارد، سياست، اقتصاد و رفع معضلات اقتصادي و اجتماعي نيازمند تحول علمي عميق است.
ايشان تصريح كردند: اگر روحانيون در جبههها حاضر نبودند و حقايق ديني را بيان نميكردند، پيروزي را به دست نميآورديم، بايد تمام اركان نظام براي حوزهها اهميت قايل شوند، اگر حوزهها از نظام جدا شود، نظام پايدار نميماند.
معظم له در بخش ديگري از سخنان خود، نقش خودسازي و تهذيب نفس را از مهمترين اركان حوزههاي علميه برشمرده و يادآور شدند: اسلام عدالت را در كنار علم مطرح كرده است، علم بدون تقوا نه تنها باعث پيشرفت نميشود بلكه بلا است و هر چه مسئوليت علما بيشتر شود، تقوا و عدالت آنها نيز بايد بالاتر رود.
آيتالله العظمي مكارم شيرازي با اشاره به لزوم هجرت علما و فضلاي حوزه به مناطق مختلف كشور بيان داشتند: بايد عدهاي فداكاري كنند و به شهرستانها باز گردند و حوزهها را رهبري كنند و تكيهگاه مردم باشند و مشكلات آنها را حل كنند، زيرا هر شهري كه مجتهد و روحاني داشته باشد وضع علمي و مذهبي آن جا بهتر است.
ايشان افزودند: عدهاي از مدرسين نيز بايد هجرت كنند و به شهرستانها بروند تا حوزههاي علميه شهرستانها تقويت شود و طلاب براي تحصيل به حوزه علميه قم هجوم نياورند.
اين مرجع تقليد، خطاب به طلاب تصريح كردند: علماي بزرگي از حوزههاي علميه برخاستهاند و امروز نيز نخبگان بسياري در ميان طلاب هستند كه ميتوانند خاطرات علماي پيشين را احيا كنند.
معظم له با اشاره به سال نوآوري و شكوفايي بر رسالت حوزههاي علميه در تحقق اين امر تصريح كردند: حوزه از قديم مظهر تعمق در مباحث علمي بوده، بايد افكار جديد و علوم تازه وضع شود و در حاشيه فقه سنتي، مسائل عميقي است كه بايد به آنها پرداخته شود تا خلاقيت و تفكر و جوشش علمي در بين طلاب احيا شود.
آيتالله العظمي مكارم شيرازي، پاسخ گويي به شبهات ديني را از وظايف حوزههاي علميه بر شمرده و گفتند: امروز شبهات زيادي عليه تشيع پخش ميشود و طلاب به موازات فقه سنتي، شيوههاي پاسخ به شبهات را نيز ياد بگيرند.
ايشان افزودند: امروز هزاران سايت بيگانه مشغول شبهه افكني در افكار جوانان و مسئولان است و متولي پاسخ گويي به اين شبهات حوزههاي علميه هستند.
آيتالله العظمي مكارم شيرازي يادآور شدند: حوزهها بايد با بدعتها و عرفانهاي التقاطي غير اسلامي و مدعيان دروغين ارتباط با امام زمان را كه متاسفانه تعداد آنها زياد است به مبارزه بپردازد و در اين مسير، مسئولان نظام و حوزهها بايد حساس باشند.
معظم له با تاكيد بر لزوم تحول و بازنگري در كتب درسي حوزههاي علميه تصريح كردند: در كتب درسي بايد تحول ايجاد شود، ولي نبايد كتابهاي خوبي كه آثار پيشينيان است ناديده گرفته شود و در جاهايي كه لازم است كتابهاي آموزشي زير نظر خبرگان علمي نوشته شود.
ايشان با انتقاد از وجود تعطيلات زياد در حوزههاي علميه بر كاهش تعطيلات تاكيد كرده و خواستار افزايش روزهاي تحصيلي حوزه و تدوين برنامههاي جامع و مدون در اين راستا شدند.
اين مرجع تقليد در پايان دشمن شناسي را از وظايف حوزههاي علميه دانسته و تصريح كردند: آمريكا ادعاي مبارزه با تروريست ميكند، ولي سران تروريست را به تابعيت خود در ميآورد.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]