واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشست بررسي موانع سرمايه گذاري در صنعت گردشگري برگزار شد
موانع سرمايه گذاري در صنعت گردشگري روز يكشنبه با حضور معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري،"محمود بهمني" رييس كل بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، معاون بيمه، بانك وزارت امور اقتصادي و دارايي و مديران عامل بانك هاي دولتي بررسي شد.
اين نشست مشترك كه به دعوت معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد، در دفتر "اسفنديار رحيم مشايي" تشكيل شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين نشست مشترك كه در حضور خبرنگاران رسانه هاي همگاني برگزار شد، گفت: به رغم ظرفيت ها و پتانسيل هاي بالاي ايران در حوزه گردشگري، امكانات و زيرساخت هاي كشور در اين حوره براي رقابت هاي جهاني كم است.
"رحيم مشايي" افزود: گردشگري يكي از صنعت هاي موثر و اقتصادي شناخته شده در جهان امروزي است و با سرمايه گذاري مناسب و توسعه زيرساخت ها مي توان زمينه لازم براي رشد و توسعه اقتصادي كشور را فراهم كرد.
وي با بيان اينكه "متاسفانه وجود ذخاير نفتي در كشور موجب كم توجهي به ديگر منابع و ظرفيت هاي كشور شده است"، اظهار داشت: به طور يقين اگر درآمدهاي نفتي كشور نبود، بهتر و بيشتر به ديگر صنايع كشور مانند گردشگري توجه مي شد.
معاون رييس جمهوري با اشاره به اينكه بسياري از كشورهاي جهان با وجود اينكه ظرفيت هاي بسيار اندكي در حوزه گردشگري دارند، درآمدهاي سرشاري را از اين صنعت كسب مي كنند، تصريح كرد: متاسفانه در گذشته، گردشگري به عنوان يكي از اولويت هاي توسعه مورد توجه دولت و دستگاه حاكميتي نبود، اما امروز شاهد تغيير نگاه دولت و حاكميت به صنعت گردشگري و اثرات موثر و اقتصادي آن در بخش هاي مختلف جامعه هستيم.
"رحيم مشايي" افزود: امروز همه بخش هاي حاكميت، دولت و مردم به اهميت صنعت گردشگري پي برده اند و مردم امروز سفر را به عنوان يك ضرورت در سبد هزينه اي خود قرار داده اند.
وي با اشاره به اقدامات و فعاليت هاي انجام شده در سه سال اخير در حوزه گردشگري كشور، افزود: تعداد تخت هاي مراكز اقامتي كشور در سه سال اخير 98هزار تخت افزايش يافته است و بيش از 100درصد رشد داشته است.
معاون رييس جمهوري گفت: اين ميزان رشد بيش از ظرفيت اقامتي كشور در مدت 27سال گذشته بوده است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: امروز دولت به خوبي بر اهميت صنعت گردشگري واقف است و تصويب 730 منطقه نمونه گردشگري در كشور از جمله اين توجهات است.
وي با بيان اينكه "گردشگري امروز يكي از برنامه هاي محوري دولت براي توسعه اقتصادي كشور است"، گفت: يكي از مهم ترين شاخص هاي امنيت در جهان، تعداد گردشگران خارجي است.
"رحيم مشايي" افزود: به همين اساس و در پي اتخاذ سياست هاي موثر دولت نهم، تعداد گردشگران خارجي ورودي به كشور در سه سال اخير با رشدي 100درصدي مواجه شد و به بيش از دو ميليون و 100هزار نفر رسيد.
معاون رييس جمهوري افزود: اين ميزان رشد در شرايطي است كه تبليغات گسترده اي عليه كشور در سطح جهاني به بهانه اي مختلف انجام مي شود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لازمه رشد و رونق اقتصادي كشور را سرمايه گذاري هاي گسترده مالي توسط بخش خصوصي با حمايت جدي دولت دانست و افزود: رسيدن به اهداف سند چشم انداز 20ساله كشور در حوزه گردشگري نيازمند سرمايه گذاري جدي در اين حوزه و تامين زيرساخت هاي لازم است.
"رحيم مشايي" با اشاره به توجيه بالاي اقتصادي طرح هاي صنعت گردشگري گفت: لازم است مديران و بدنه كارشناسي بانك ها، نگاه خود به اين صنعت را تغيير داده و با نظر مثبت تري به طرح ها و فعاليت هاي اين حوزه براي اعطاي تسهيلات توجه كنند.
وي با اشاره به رشد و رونق بخش مسكن كشور در سال هاي اخير گفت: امروز بخش مسكن رقيب جدي سرمايه گذاري و توسعه صنعت گردشگري، به رغم علاقه مندي سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين حوزه است و توسعه اين بخش نيازمند حمايت جدي دولت و نظام بانكي از فعالان بخش خصوصي است.
معاون رييس جمهوري گفت: تاكنون 45 هزار ميليارد ريال طرح سرمايه گذاري در صنعت گردشگري براي اعطاي تسهيلات به بانك هاي دولتي معرفي شده است و همكاري و حمايت نظام بانكي مي تواند نقش موثري در اجراي اين طرح ها و توسعه صنعت گردشگري كشور داشته باشد.
رييس سازملان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اقدامات انجام شده براي راه اندازي بانك توسعه گردشگري در كشور افزود: كارهاي مقدماتي تاسيس اين بانك در حال انجام است و فعاليت اين بانك تخصصي نقش موثري در تامين منابع مالي مورد نياز اين بخش براي توسعه گردشگري كشور خواهد داشت.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 887]