واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: كارگروه بانكداري الكترونيك شوراي عالي فناوري اطلاعات تشكيل شد
ايتنا- كارگروه بانكداري الكترونيك شوراي عالي فناوري اطلاعات كشور، با هدف تبيين وضع موجود و تعيين شكاف بين سيستم بانكي با بانكهاي پيشرفته و ارائه برنامه مدون و قابل اجرا تشكيل شد.
به گزارش ايتنا به نقل از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، عبدالمجيد رياضي معاون فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات با بيان اين مطلب، افزود: اين كارگروه تا پايان فروردين ماه سال جاري، با برگزاري 25 جلسه با اعضاي اصلي و 239 جلسه با گروههاي تخصصي، ايجاد سايت پشتيبان در خارج از تهران به منظور حفظ اطلاعات مشتريان و ايجاد واحد امنيت اطلاعات در ساختار سازماني به منظور محرمانگي اطلاعات مشتريان، را تصويب كرد.
وي از ديگر مصوبات اين كارگروه را تأمين نرم افزار جامع بانكي (بانكداري متمركز) دانست و افزود: پيادهسازي نرمافزار جامع بانكي طبق برنامه تدوين شده به صورت سه ساله، توسعه خدمات كارت، pos و دستگاه خودپرداز طبق برنامه مدون به صورت سه ساله، توسعه شبكه و ارتباطات طبق برنامه تدوين شده، افتتاح حساب بانكي اينترنتي براي حدود يك و نيم ميليون دانشآموز در طول اين جلسات تصويب شد.
وي كارگروه بانكداري الكترونيك را داراي كار گروههاي فرعي برشمرد و خاطر نشان كرد: كار گروههاي تخصصي شبكه و ارتباطات كارت و خدمات نوين، بانك جامع مشتريان، امنيت اطلاعات، بانكداري متمركز، فرهنگسازي، آموزش و مكانيزاسيون اتاق پاياپاي هشت كار گروه فرعي بانكداري الكترونيك است. رياضي گفت: به منظور سرعت بخشيدن به روند تحويل ارتباطات ديتا كارگروه شبكه و ارتباطات با تشكيل جلسات متعدد از شروع پروژه تا فروردين ماه سال جاري موفق شد اتصال نه هزار و 487 نقطه در كل كشور را برقرار كند.
وي تعداد كل نقاط درخواستي را 17 هزار و 179 نقطه برشمرد و گفت: بر اساس آمار ارايه شده از سوي 8 بانك4/97 درصد نقاط فعال شده و 2 هزار و 644 نقطه باقيمانده است كه از اين تعداد 71 درصد آن به بانكهاي ملي و صادرات و 29 درصد به ساير بانكها مربوط است. معاون فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات اظهار داشت: به منظور كاهش هزينههاي بانكي و فراهم ساختن بستري براي مشتريان جهت دستري آني به موجودي حسابها، فارغ از اينكه اين حسابها متعلق به كدام شعبه است كار گروه بانكداري متمركز تشكيل و كار تدوين مدل مفهومي و جايگاه سيستم و ارتباط آن با ساير سيستمهاي مكمل تخصصي درون و برون سازماني، را انجام داد.
وي كارگروه كارت و خدمات نوين را مسوول بررسي و تدوين مدل توسعه و برنامهريزي استفاده از كارت عنوان كرد و گفت: اين كارگروه با بررسي الگوهاي استفاده از كارت در ساير كشورهاي جهان، مطالعه شاخصهاي جهاني توسعه كانالها و ابزارهاي پرداخت الكترونيك تدوين مدل توسعه كارت و كانالهاي پرداخت ATM و POS و كارتهاي اعتباري در كشور، را انجام داد.
رياضي از تهيه برنامه سه ساله بانكها جهت توسعه خبر داد و افزود: با توجه به وضعيت هر بانك در ابتداي دوره از نظر تعداد كارت، ATM و POS و رشد مورد انتظار در پايان سالهاي 86، 87 و 88، برنامه سه ساله تهيه شد. وي در زمينه برنامهريزي براي ايجاد ساير ابزارهاي پرداخت اظهار داشت: تا پايان سال 86 شش ميليون و 875 هزار كارت كيف پول و يك ميليون كارت اعتباري، تا پايان سال 87 و با رشد سالانه 50 درصد 27 ميليون و 500 هزار كارت كيف پول و 2 ميليون و پانصد هزار كارت اعتباري و 55 ميليون كارت كيف پول و 15 ميليون كارت اعتباري تا پايان سال 88، برنامهريزي شده است.
معاون فناوري اطلاعات در مورد كارگروه اتوماسيون اتاق پاياپاي نيز گفت: طي جلسات متعدد مراحل اجرايي سرعت بخشيدن به انتقال وجوه اوراق بهادار بين بانكها در 7 فاز طراحي شد. ارديبهشتماه سال 85 در راستاي اجراي بانكداري الكترونيك تفاهمنامهاي مابين وزارت ICT و وزارت اقتصاد و دارايي امضا شد.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]