واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در ديدار اعضاي جامعه اسلامي دانشجويان با وزيرعلوم مطرح شد: ريشهيابي مفهوم دانشگاه تمدنساز، بوميسازي دانشگاهها، عدم گفتمانسازي در دانشگاهها و ...
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
وزير علوم در جلسه با فعالان اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان با مهم دانستن اين جلسات، آنرا مايه ارزش دانست و علت جدا برگزار كردن جلسات با تشكلهاي دانشجويي را شفاف شدن بهتر مشكلات دانست.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، دكتر محمد مهدي زاهدي در اين جلسه با اشاره به زمانبر بودن بحث تحول و اينكه يك شبه اتفاق نميافتد افزود: هزاران ساعت وقت گذاشتيم و با اساتيد بسيجي زياد وارد تعامل شديم و چشماندازي را تهيه كرديم كه طبق آن در حال حركت هستيم.
وزير علوم همچنين با اشاره به غوغاسالاري برخي روزنامههاي اصلاحطلب و شانتاژ رسانهاي عظيم برخي خبرگزاريها در مورد بحث بوميسازي گفت: بوميسازي كه وزارت علوم انجام داده است طبق قانون مصوب سال ٦٩ ميباشد و اتفاق جديدي رخ نداده است.
وي با تفكيك تعاريف انسان، ناحيه(چند استان)قطب(جند ناحيه)و بوم اصل ابتكار را در جهت كمك به مناطق محروم دانست و خاطر نشان كرد كه با تلاش دولت خدمتگزار نهم رشتههاي زيادي در مناطق محروم تأسيس شده است، بنابراين اين رشتهها از حالت قطب و ناحيه به استاني تبديل شده است و امكان استفاده مردم همان استان از امكانات آموزشي درون استان فراهم شده است.
زاهدي در ادامه صحبتهاي خود، دغدغه تفاوت خاص جنسيتي را در كل مراكز آموزشي(سراسري، آزاد، پيام نور و...) زياد ندانست و مشكل اساسي را در ٨٧هزار نفر دوره روزانه ذكر كرد كه اين عدد در برابر يكو نيم ميليون دانشجو عدد زيادي نميباشد.
وي محدوديت رشتهاي را در بين همه رشتههاي اعمال شده، كلا ً10%، ٨٧هزار دانست و خاطر نشان كرد: اگر در رشتههايي مثل مهندسي و...براي دختران محدوديت اعمال شده است براي پسران هم در رشتههايي مثل پرستاري و ....اعمال شده، پس چرا صداي مخالفان فقط در مورد خواهران بلند شده است. همچنين كل محدوديت ٧٠٠/٨ نفر اعمال شده نيز كف آن به ٣٠% يعني ٣هزار نفر ميرسد و در واقع با توجه به نسبت دخترها و پسرها (هر كدام ١٥٠٠نفر در رشتههاي مورد محدوديت واقع شده)به عدد ١٥٠٠ نفر ميرسيم كه با احتساب ٥/١ميليون دانشجو كل سهميهبندي جنسيتي حدود ١٠٠٠/١ ميشود. بنابراين براي اين عدد ناچيز ما را مورد هجمه شديد خود قرار ميدهند و اعلام كردند كه رتبه ٣رقمي و٢ رقمي هم بعضا ًقبول نشده كه اساس اين حرف خلاف واقع است.
به گزارش ايسنا در ادامه اين جلسه دكتر خرمشاد، معاون فرهنگي وزارت علوم با توضيح مفصل در مورد ضرورت دانشگاه تمدنساز آنرا از مهمترين امور اولويتدار برشمرد و با دفاع از عملكرد معاونت متبوع خود دانشگاه تمدنساز را در راستاي ايران ١٤٠٤ قلمداد كرد و آنرا مايه بالابردن شأن دانشگاه دانست.
وي همچنين با اشاره به بحث تفكر، فرهنگ و تمدن، خاطرنشان كرد دشمن كنوني از ٥٠ كشور برايش تفكر و... توليد ميشود در حالي كه ما تك و تنها بايد روبروي آنها قرار بگيريم، تازه اگر دشمن داخلي نيز نداشته باشيم.
معاونت فرهنگي وزير علوم با يادآوري حلقههاي واصل يك تمدن، سلول بنيادين و پايه نظام اسلامي را نهاد خانواده دانست و افزود: تمامي سياست و امور در نظام اسلامي در سايه تقويت اين نهاد بايد برنامهريزي شود.
وي انجمنهاي علمي را نيز محصول گفتمان علم دانست و با اشاره به اوقات فراغت دانشجويان، كانونها، تشكلها و.... را بهترين فرصت براي پركردن اين اوقات به بهترين نحو برشمرد.
در اين جلسه ٦ ساعته علي جوادي، دبيركل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان نيز به طرح موارد زير پرداخت:
- عرض تشكر از مجموعه وزارت علوم بخاطر دعوت از جامعه اسلامي دانشجويان
- نگاه به فرهنگ نبايد بالا به پايين باشد، زيرا باعث سطحي و كميشدن آن ميشود.
- لزوم روح پيداكردن كار فرهنگي، اصحاب فرهنگي بايد متصدي آن باشد.
- ارتباط حلقه تئوري پردازنده و مديران اجرايي براي مديريت تحول در ساختار آموزش عالي
- ريشهيابي مفهوم دانشگاه تمدنساز در وحدت حوزه و دانشگاه
- نگاه سطحي به مباحث فرهنگي، موجب ميشود بيلان كاري مختص به يكسري از آمار كمي صرف شود.
- تركيب جمعيتي دانشگاه
اهم مطالب ديگري كه در اين جلسه مطرح شد نيز بدين شرح است:
١) انتقاد از روند چاپ كتب سمت
٢) بحث و بررسي نحوه نظارت بر كار رؤساي دانشگاه
٣) ورود دانشجويان بهائي به دانشگاه
٤) بررسي مفصل بوميسازي دانشگاهها
٥) طرح بخشي از مشكلات مالي اتحاديه
٦) نيازسنجي از پايين به بالا باشد نه بصورت يك طرفه بالا به پايين
٧) نگاه به انجمن علمي بايد تغيير كند
٨) جدا بودن افراطي مسائل فرهنگي، آموزشي و منفي در دانشگاهها آسيب وارد ميكند.
٩) ضعيف بودن شوراهاي فرهنگي
١٠) عدم گفتمانسازي در دانشگاهها
١١) بررسي نحوه افزايش قدرت و جرأت علمپروري
انتهاي پيام
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]