واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كاهش كيفيت آموزش در مدارس كشور
اعتماد ملي: جابهجايي مديران و تغييرات سريع در نحوه مديريت در وزارت آموزش و پرورش هم مشكلات آموزش و پرورش را حل نكرد. دستورالعملهاي ويژه، برنامههاي امكانسنجي و پروژههاي مقطعي وزير نهتنها مشكلات مدارس را حل نكرد بلكه آن را افزايش داد. همچنان مدارس دو شيفته در سطح كشور فعاليت ميكنند، در كنار اين مساله حضور بيش از تعداد مجاز دانشآموز در كلاسها هم به اين نگرانيها اضافه شد. به گزارش مهر،
اين همان طرحي است كه عليرضا علياحمدي، وزير آموزش و پرورش وقتي به صندلي مديريت تكيه داد، آن را با افتخار مكتوب و سپس با سرعت اجرا كرد.
مطابق اين دستورالعمل، كلاسها با يكديگر ادغام ميشوند و در نتيجه اجراي اين طرح باعث بالا رفتن جمعيت دانش آموزي در تمامي مقاطع تحصيلي شده است.
اين شرايط در مناطق مركزي و جنوب تهران پررنگتر ديده ميشود، بهطوري كه كلاسهاي دبستان در بسياري از مناطق تهران با 40 يا حتي 43 دانشآموز تشكيل ميشود.
فارغ از اينكه فضاي كم آموزشي، بايد كمي تامل كرد كه در چنين كلاسهايي كيفيت آموزشي در چه سطحي ارائه ميشود.
مادر يكي از دانشآموزان كلاس چهارم ابتدايي ساكن منطقه 15 تهران با بيان اينكه تعداد دانشآموزان كلاس پسرش 40 نفر است، گفت:
پدر يكي از دانشآموزان ساكن در اسلامشهر نيز در اين مورد گفت:
با اينكه واقعيت نشان از شرايط سخت آموزشي براي دانشآموزان ايران دارد، اما وزير آموزش و پرورش اين موضوع را كتمان كرد.
در مراسم نواختن نمادين زنگ آغاز سال تحصيلي در مدرسه ابتدايي شهيد كاظم موسوي در منطقه 12 تهران يكي از مادران دانشآموزان مستقيما به وزير آموزش و پرورش گلايه كرد كه ادغام 3 مدرسه ابتدايي با يكديگر در اين منطقه باعث تراكم بيش از حد دانشآموز در كلاسهاي اين مدرسه شده است. اما وزير آموزش و پرورش هم در پاسخ به او گفت: شاخص دانشآموز در كلاس حد معيني دارد و اگر خارج از آن باشد بايد كنترل شود تا معلمان ما راحت بتوانند در كلاس درس تدريس كنند.
مادر اين دانشآموز هم در پاسخ گفت: مسوولان مدارس به ما گفتهاند كه كلاسها بالاي 40 نفر است كه وزير آموزش و پرورش به صراحت پاسخ داد كه نه! اشتباه گفتهاند، تعداد نيمكت در كلاسهاي درس اين مدرسه 40 نفر نيست پس چگونه اين تعداد را در كلاس جاي ميدهند؟ كه والدين معترض به اين مساله گفتند در هر نيمكت 3 نفر را جاي ميدهند. علياحمدي هم در نهايت گفت: اين طرح استاندارد دارد و ما اين استانداردها را ارائه دادهايم و ادامه بحث را به معاون آموزشي خود محول كرد.
وزير آموزش و پرورش دو يا شايد هم 3 روز پس از اين پاسخها به اولياي مدارس با ناراحتي قلبي شديد به بخش مراقبتهاي ويژه يكي از بيمارستانهاي تهران منتقل شد و احتمالا همچنان هم همانند آن روز از تبعات دستور خود بيخبر است.
اجراي اين دستورالعمل در سال تحصيلي جديد شرايط مدارس مناطق مركزي و حاشيه شهرهاي بزرگ كه جمعيت زيادي از دانشآموزان را تحت پوشش قرار ميدهند دچار آسيب بيشتري ميكند و باز هم قشر محروم جامعه در چگونگي تحصيل فرزندان خود متضرر ميشوند.
اما طفره رفتن وزير آموزش و پرورش تنها به موضوع افزايش جمعيت در كلاسها ختم نميشود، چون در كنار اين شرايط سخت، همچنان بسياري از مدارس تهران در دو شيفت فعاليت ميكنند.
به گفته محمود بهشتي بازرس كانون صنفي معلمان به ايلنا، در حال حاضر 30 درصد مدارس شهرستانهاي تهران دو شيفته هستند. او با اشاره به كمبود فضاي آموزش گفت: افزايش تعداد دانشآموزان از دو شيفت به تك شيفت نتيجهاي جز افزايش جمعيت دانشآموزي در يك كلاس ندارد. چون آموزش و پرورش بدون توجه به كيفيت آموزش ميخواهد دغدغه فرهنگيان را كاهش دهد ولي از اين طريق نميتوان به اين مهم دست يافت.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]