واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نيمه نخست امسال صورت گرفت؛ افزايش 400 درصدي سفر گردشگران خارجي به آذربايجان شرقي
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي از افزايش 400 درصدي سفر گردشگران خارجي به آذربايجان شرقي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، تراب محمدي ظهر امروز در همايش تجليل از فعالان گردشگري آذربايجان شرقي افزود: با توجه به افزايش چشمگير سفر به استان، امسال شاهد اشغال بيش از 120درصدي ظرفيت هتلها در استان هستيم.
وي همچنين از افزايش 300 درصدي ميزان ورود گردشگر به استان خبر داد و اظهار داشت: ميزان ورود گردشگران داخلي به آذربايجان شرقي در طول فصل تابستان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل بيش از 300 درصد افزايش يافته است.
محمدي ادامه داد: بيترديد آذربايجان شرقي قابليتهاي فرهنگي، تاريخي و طبيعي متعددي دارد و هر كسي براي معرفي اين عناصر تلاش كند در راستاي توسعه گردشگري كشور گام برداشته است.
وي افزود: امروزه گردشگري بازده مناسب و اشتغالزايي خوبي دارد و با سرمايه اندك ميتوان اماكن گردشگري و تفريحي ايجاد كرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي متذكر شد: بيشتر كشورهايي كه فاقد منابع زيرزميني هستند به صنعت گردشگري توجه ويژهاي ميكنند و ما نيز بايد تلاش بيشتري در اين حوزه كنيم.
محمدي به اقدامات دولت نهم در توسعه صنعت گردشگري در آذربايجان شرقي اشاره كرد و افزود: طي سه سال گذشته طرحهاي گستردهاي در ايجاد و تقويت زيرساختهاي گردشگري استان به اجرا گذاشته شده كه نتيجه آن افزايش ميزان ورود گردشگر به آذربايجان شرقي بوده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي تصويب 19 منطقه نمونه گردشگري در سفر نخست هيئت دولت به آذربايجان شرقي اشاره كرد و يادآور شد: با اجراي اين طرحها تاكنون ميلياردها تومان سرمايهگذاري در زيرساختهاي گردشگري آذربايجان شرقي انجام شده است.
وي همچنين اظهار داشت: تنها طي سه ماه گذشته با ورود سه سرمايهگذار بخش خصوصي، حدود 100 ميليارد تومان در ساخت و احداث هتلها و مراكز سياحتي سرمايهگذاري ميشود .
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي در ادامه خاطرنشان كرد: در سالهاي گذشته همواره پسوند ميراث فرهنگي و گردشگري كشور با عبارت بالقوه همراه بود، اما سياستهاي دولت نهم بسياري از اين ظرفيتها را به فعل تبديل كرد گرچه هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داريم.
وي با بيان اينكه سرزمين ايران به دليل برخورداري از مواهب طبيعي و آثار تاريخي و فرهنگي غني بايد به يكي از مهمترين اهداف گردشگري در جهان تبديل شود، تصريح كرد: متاسفانه سهم كشور از صنعت گردشگري در جهان بسيار ناچيز است گرچه ميزان ورود گردشگر به ايران از 600 هزار نفر در سال 1998 به 5/2 ميليون نفر در سال 2007 رسيده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي با رد ادعاهاي موجود در خصوص وجود محدوديت براي ورود گردشگر به ايران گفت: گردشگران كشورهاي مسلمان، آسياي شرقي و آسياي ميانه براي ديدار از آثار طبيعي و تاريخي ايران زمين استقبال خوبي به عمل آوردهاند، اما فعاليت، تبليغات و اطلاع رساني شركتهاي توريستي ايراني براي جذب آنها ضعيف بوده است.
وي با بيان اينكه گردشگران سه كشور بحرين، قطر و امارت در سال گذشته بيش از 5 ميليارد دلار در كشورهاي خارجي خرج كردهاند، گفت: متاسفانه سهم ما از اين مقدار تنها 300 ميليون دلار بوده است.
محمدي با اشاره به برنامه جذب 20 ميليون گردشگر تا سال 1404 در سند چشمانداز توسعه گفت: با توجه به قابليتهاي موجود اگر حمايتهاي لازم از اين صنعت صورت بگيرد ميتوان در عرض 10 سال به برنامه چشمانداز 20 ساله در بخش گردشگري دست يافت.
محمدي توسعه گردشگري را ضامن درآمدهاي پايدار براي كشور دانست و گفت : بايد نگرش مسئولان به اين بخش تغيير و بر اهميت توجه و سرمايهگذراي در اين بخش تاكيد شود.
انتهاي پيام/ش
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]