واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماينده مردم تبريز در مجلس: مرمت مقبرهالشعراي تبريز تاكنون به اتمام نرسيده است
خبرگزاري فارس: نماينده مردم تبريز، اسكو و آذرشهر در مجلس پروژه مقبرهالشعراي تبريز را قديميترين پروژه عمراني در تاريخ ايران اعلام كرد و گفت: مرمت مجموعه مقبرهالشعراي تبريز به عنوان آرامگاه 400 شاعر و عارف نامي ايران تاكنون به اتمام نرسيده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، رضا رحماني ظهر امروز در همايش تجليل از فعالان عرصه گردشگري آذربايجان شرقي با بيان اينكه امروزه بخش خصوصي در حوزه فعاليتهاي گردشگري مانند ساخت مراكز اقامتي و رستورانها ورود پيدا كرده است، افزود: از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري انتظار داريم كه به اماكن تاريخي اين استان مانند ربع رشيديه و مقبرهالشعرا بيشتر توجه كند و مرمت اينگونه آثار را با جديت ادامه دهد.
رحماني متذكر شد: البته هيچ دستگاهي نميتواند به تنهايي مشكلات اين بخش را حل كند و براي حل مشكلات ميراث فرهنگي و گردشگري نياز به يك عزم ملي است.
وي ناكارمدي برخي دستگاهها را موجب تخريب آثار تاريخي اعلام كرد و اظهار داشت: گرچه نيت مسئولان دستگاههاي ياد شده تخريب آثار تاريخي نبود، اما اقدامات آنها منجر به از بين رفتن ميراث فرهنگي طي سالهاي گذشته شده است.
وي تاكيد كرد : در صورت ادامه روند كنوني آيندگان ميهن اسلامي به دليل عدم حفاظت از ميراث فرهنگي و آثار تاريخي ما را نخواهند بخشيد.
رحماني يادآور شد: برخي با ساختن نامشان را در تاريخ ماندگار ميكنند، اما عدهاي هم با تخريب نام خود را در تاريخ به ثبت رساندهاند.
وي در ادامه بودجههاي دولتي را براي حفاظت از ميراث فرهنگي و آثار تاريخي ناكافي دانست و اظهار داشت: با اعتبارات موجود نه تنها نميتوان آثار تاريخي را احيا كرد بلكه براي حافظت وضعيت موجود نيز به مشكل برخوردهايم.
رحماني استفاده از مشاركت مردم را تنها راهكار حفظ و صيانت از آثار تاريخي عنوان كرد و افزود: براي حفظ و احياي آثار تاريخي بايد پاي بخش غيردولتي در اين بخش باز شود.
وي ضمن انتقاد از اجراي تكبعدي اصل 44 در كشور گفت: در اجراي اصل 44 تنها بند (ج) كه شامل فروش كارخانجات دولتي است مورد توجه قرار گرفته درحالي كه مهمترين بخش اين سياست، اجرايي كردن بند (الف) آن در واگذاري امور به مردم است .
رحماني در ادامه ضمن انتقاد شديد از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در بيتوجهي به آثار تاريخي آذربايجان شرقي به ويژه ربع رشيدي گفت: با توجه به اعتبارات اختصاص يافته به حفاظت و احياي ربع رشيدي بايد به مديران اين سازمان تسليت گفت.
وي با اشاره به مهمترين پروژههاي حفاظت و احياي آثار تاريخي در آذربايجان شرقي افزود: پروژه احياي مجموعه ربع رشيدي كه در سال گذشته وقفنامه آن به عنوان نخستين اثر مكتوب ايراني در حافظه ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد همچنان در هالهاي از ابهام قرار دارد.
رحماني اظهار داشت: اعتبار اختصاص يافته براي اين مجموعه عظيم از بودجه يك اداره شهرستاني نيز كمتر است.
وي اعتبار مورد نياز براي پروژه ربع رشيدي را 100 ميليارد توان اعلام كرد و افزود: در سال جاري كمتر از 100 ميليون تومان براي تملك و حفاريهاي باستانشناسي در اين مجموعه پيشبيني شده است.
اين نماينده مجلس يادآور شد: مجموعه ربع رشيدي به عنوان بزرگترين دانشگاه جهان در 700 سال پيش 6 هزار دانشجو را در خود جاي داده و علوم مختلف به هفت زبان زنده دنيا در آن تدريس ميشود.
وي مجموعه ربع رشيدي را تخت جمشيد فرهنگ و تمدن دوران اسلامي در ايران دانست و گفت: بايد شاهكار تمدن ايراني ـ اسلامي در 700 سال گذشته از زير خروارها خاك بيرون بيايد.
رحماني تصريح كرد: ايجاد زيرساختهاي گردشگري يكي از موارد مهمي است كه بايد در سفر دوم هيئت دولت به استان مورد توجه قرار گيرد.
انتهاي پيام/ش
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]