واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بازتاب مجوز آمريكا براي تاسيس دفتر شوراي آمريكايي – ايراني
دنياي اقتصاد- دولت آمريكا به شورايي موسوم به شوراي آمريكايي- ايراني به رياست «هوشنگاميراحمدي» مجوز داده است تا دفتر خود را در تهران تاسيس كند. اين مجوز از سوي «دفتر كنترل داراييهاي خارجي» آمريكا با هماهنگي دو وزارتخانه «خزانهداري» و «امور خارجه» صادر شده است.
موافقت واشنگتن با تاسيس شوراي ايران و آمريكا در تهران
دولت آمريكا به شوراي غيردولتي ايران و آمريكا مجوز گشايش دفتر در تهران داده است.
اين شورا براي بهبود روابط ميان ايران و آمريكا فعاليت ميكند و مقر آن در آمريكا است.
مجوز گشايش دفتر اين شورا در تهران، از سوي دفتر «كنترل داراييهاي خارجي» و با هماهنگي وزارت خارجه و وزارت خزانهداري آمريكا صادر شده است. هوشنگ اميراحمدي، موسس و رييس كنوني اين شورا در آمريكا، به تازگي چندين نوبت به ايران سفر كرده است.
اميراحمدي گفته بود كه سال گذشته در جريان ديدار با محمود احمدينژاد كه براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك به سر ميبرد، اجازه سفر به ايران گرفته است.
وي در گفتوگو با مطبوعات ايران هدف از سفر به تهران را تلاش براي درك بهتر ايران و آمريكا از سياستهاي يكديگر توصيف كرده بود.
شوراي ايران و آمريكا در بيانيهاي كه در وبسايت رسمي خود منتشر كرده، گفته است كه حضور اين سازمان غيردولتي در ايران به برنامههاي آموزشي و مبادله دانشجويان كمك خواهد كرد.بيانيه شوراي ايران و آمريكا ميگويد كه فعاليت اين شورا در تهران ميتواند به درك مشترك ايران و آمريكا از يكديگر و زمينهسازي براي عادي شدن روابط دو كشور كمك كند.
در صورتي كه دولت ايران نيز به اين سازمان اجازه فعاليت در تهران بدهد، به نظر ميرسد شوراي ايران و آمريكا اولين سازمان غيردولتي در آمريكا است كه پس از قطع رسمي روابط سياسي دو كشور در فروردين 1358، در ايران شعبه داير ميكند.
روزنامه واشنگتنپست، اوايل تيرماه امسال از قول مقامهاي آمريكايي نوشت كه اين كشور براي گشايش دفتر حفاظت منافع در ايران آمادگي دارد. اين روزنامه هدف از گشايش احتمالي دفتر حفاظت منافع آمريكا در تهران را سهولت در صدور ويزاي اين كشور براي ايرانيان
عنوان كرد.
پيش از اين، محمود احمدينژاد رييسجمهور از گشايش احتمالي اين دفتر استقبال كرده بود، اما وزارت خارجه اعلام كرد كه آمريكا به طور رسمي درخواست گشايش اين دفتر را ارائه نكرده است.منوچهر متكي وزير خارجه ايران اظهار كرده بود كه درخواست رسمي آمريكا براي گشايش دفتر حفاظت منافع در تهران، قابلبررسي است.
در حال حاضر سفارت سوئيس در تهران حافظ منافع آمريكا در ايران است.در عين حال، شان مككورمك سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا در اين ارتباط تصريح كرده است كه سياست آمريكا در قبال ايران با توجه به موافقت با ارائه مجوز به شوراي ايران و آمريكا، تغييري نكرده است.وزارت خارجه آمريكا همچنين افزوده است: ما از تلاشها براي تقويت تماسهاي مستقيم بين مردم ايران و مردم آمريكا به منظور توسعه تفاهم دو جانبه تا زماني كه طرفهاي ذيربط قوانين و مقررات آمريكا را به مورد اجرا بگذارند،حمايت ميكنيم. «برنت لاليز» مدير اجرايي شوراي ايران و آمريكا در اين ارتباط نيز گفته است: اين شورا تنها سازمان غيردولتي صلح و حل مناقشه در آمريكا است كه در ايران فعاليت خواهد كرد.
وي با انتشار بيانيهاي در پايگاه اطلاعرساني اين شورا در اينترنت اعلام كرد، ما خرسنديم تا به مقامات دولتي و مقامات سازمان غير دولتي و به ويژه شهروندان عادي براي فعاليت به منظور پيشبرد گفتوگوي مستقيم و منطقي بين آمريكا و ايران كمك كنيم.
اين در حالي است كه پايگاه خبري رجا نيوز، حامي دولت نهم ،موافقت دفتر كنترل داراييهاي خارجي وزارت خزانه داري آمريكا با تاسيس دفتر شوراي ايراني و آمريكايي (AIC) در ايران را حربه تبليغاتي اردوگاه جمهوريخواهان ارزيابي كرده است. به گزارش اين پايگاه خبري، تاسيس دفتر شوراي ايراني و آمريكايي در تهران كه رياست آن با هوشنگ اميراحمدي دلال و مهره سوخته سياسي آمريكا است، به منظور ايجاد برتري تبليغاتي حزب جمهوريخواه در رقابتهاي انتخاباتي ايالات متحده انجام شده است.
رجانيوز افزوده است: در حالي كه دفتر شان مك كورمك سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا توضيح داد كه سياست آمريكا در قبال ايران با توجه به موافقت با ارائه اين مجوز به شوراي ايران و آمريكا، تغييري نكرده است، اما به نظر ميرسد با تشديد رقابتهاي انتخاباتي نوامبر 2008 آمريكا، كوشش دولت جمهوريخواه بوش براي ايجاد ثبات در حوزههاي بهم ريخته اقتصاد و سياست داخلي و خارجي آمريكا و از جمله تاكيد بر تثبيت وضعيت متزلزل رژيم صهيونيستي در پروژه صلح خاورميانه، و نيز تلاش براي ترميم مناسبات با ايران و استقرار ثبات در عراق و افغانستان، با اقداماتي نظير قبول افتتاح دفتر شوراي آمريكا و ايران درصدد بازتاب تلاش جمهوريخواهان حاكم براي ادامه حضور در كرسي رياست جمهوري آمريكا است كه با آنها در پايان حكومت 8 ساله خود بر آمريكا ميكوشند تا سكان حاكميت اين كشور را در لانه حزب جمهوريخواه حفظ كنند.
اين در حالي است كه رييس شوراي ايران و آمريكا اسفند ماه سال گذشته در گفتوگويي با هفتهنامه شهروند امروز اعلام كرد كه به دعوت محمود احمدينژاد به ايران آمده است.وي تصريح كرد: بعد از 10 سال كه دولت آقاي خاتمي به بهانههاي واهي مرا از حضور در ايران منع ميكرد، آقاي احمدينژاد درخواستم براي حضور در ايران را پذيرفت و من به اين سفر آمدم.
اميراحمدي ادعا كرد: از سال 1997 به بعد در رابطه ايران و آمريكا فعال شدم و در سال 2000 خانم آلبرايت [وزير خارجه وقت آمريكا] را آوردم(!) تا از ملت ايران به خاطر كودتاي 28 مرداد 1332 عذرخواهي كند (!!!).
اما عكس من را با خانم آلبرايت در روزنامهاي به صورت پياپي در 9 شماره چاپ كردند و به عنوان مامور ويژه آمريكاييها معرفيام كردند. بنابراين من در اين سالها نتوانستم به ايران بيايم تا اينكه در جلسات ديدار و گفتوگويي كه با آقاي دكتر احمدينژاد داشتم و خصوصا در آخرين ديدار ما كه در سپتامبر گذشته و در سفر ايشان به نيويورك صورت گرفت، در اين باره گفتوگوهايي شد. تا اينكه چندي پس از آن سفر، آقاي احمدينژاد طي يادداشتي از من خواستند كه به كشور بازگردم و هماهنگيهاي لازم را با برخي مقامات نيز انجام دادند.
من هم پيرو آن نامه آقاي احمدينژاد وترتيباتي كه داده شده بود، راهي ايران شدم و بسيار خوشحالم كه اكنون در ايران هستم. از آقاي دكتر احمدينژاد هم بسيار تشكر ميكنم كه به من لطف كردند و پا را وسط گذاشتند و باني اين اتفاق شدند. وي درباره روابط ايران و آمريكا نيز گفت: متاسفانه سياست ايران براي آمريكا و سياست آمريكا براي ايران، هيچ گاه شفاف نبوده است. وقتي مقام معظم رهبري در يزد سخنراني ميكنند و ميگويند كه ما هميشه نميتوانيم دشمن باشيم، اما رابطه شرايطي دارد، اين سخن را در آمريكا آنگونه كه بايد تفسير نميكنند. كار من بيان واقعيت اين ديدگاهها و جلوگيري از تفسيرهاي مغرضانه است.
متاسفانه بخش زيادي از مسائل ميان ايران و آمريكا، مبتني بر واقعيت نيست و افسانه است. مساله تروريسم واقعا يك افسانه است. براي اينكه ايران در جريانهايتروريستي نقشي نداشته است. نه حزبا... و نه حماس هيچ كدامتروريست نيستند و دو نيرويي هستند كه از ملت و كشور خود دفاع ميكنند، بنابراين كمك به آنها هم كمك بهتروريسم نيست.
آقاي احمدينژاد از زماني كه رييسجمهور شد و تاكنون، بيش از هر رييسجمهوري در گذشته سعي كرده است قفل اين رابطه را باز كند. مشكل آقاي احمدينژاد با اسرائيل است و نه با آمريكا.
آقاي احمدينژاد حتي پيشنهادهاي بسيار خوبي هم به آمريكاييها داده است. پيشنهاد مذاكره مستقيم با بوش را داده است. پيشنهاد داد كه پرواز هواپيماهاي ايران به صورت مستقيم و از تهران به نيويورك باز شود. براي اولين بار در زمان آقاي احمدينژاد بود كه مذاكره ايران و آمريكا درباره عراق انجام شد.
آقاي احمدينژاد لزوما بازتر نيست بلكه شجاعانهتر است. يك وقت هست كه شما ميگوييد آمريكا كشوري امپرياليستي و زورگو است ولي ترسي هم از مذاكره با آن نداريم، آقاي احمدينژاد چنين ديدگاهي دارد و نميگويم كه نگاه بازتري نسبت به آقاي خاتمي در برخورد با آمريكا دارد. آقاي خاتمي ميگفت كه شما اگرچه آدمهاي خوبي هستيد، ولي ما نميتوانيم با شما حرف بزنيم. آقاي احمدينژاد ميگويد كه شما آدمهاي بدي هستيد، ولي ما با شما حرف ميزنيم. آقاي خاتمي حتي در سازمان ملل در عكسي كه كلينتون هم در آن بود، حاضر نشد بايستد.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]