واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشمصرف سيگار انتخاب راهي براي مرگ تدريجي
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي .
به گزارش خبرنگار موج، هرساله ميليون ها نفر به علت ابتلا به بيماري هاي ناشي از مصرف سيگار مي ميرند. از هر دو نفري كه در طول عمر سيگار مصرف كرده اند يك نفر به علت اين عادت جان خود را از دست مي دهد.نيمي از اين مرگ ها در ميانسالي رخ مي دهد.
دود سيگار شامل 4 هزار نوع ماده شيميايي است، در سيگار غير از تار و نيكوتين، گاز مونوكسيد كربن كه در دودهاي خروجي ماشين وجود دارد و بخار آمونياك، در مواد پاك كننده كف زمين نيز يافت مي شود، ارسنيك كه در سم موش وجود دارد و كاديوم كه در باتري ها يافت مي شود، وجود دارد.حداقل 43 نوع ماده شيميايي موجود در دود سيگار شناخته شده كه سبب سرطان ريه، گلو، دهان، مثانه و كليه مي شود.
* سيگار بدون خطر وجود ندارد
نيكوتين ماده اعتياد آور موجود در سيگار است. مخلوط نيكوتين و گاز منوكسيد كربن در هر سيگار كه به طور موقت مصرف مي شود ضربان قلب و فشار خون را افزايش مي دهد و روي قلب وعروق خوني فشار مي آورد.
اين شرايط زمينه حمله قلبي و سكته مغزي را فراهم مي آورد و علاوه بر اين، نيكوتين جريان خون و اكسيژن مصرفي اندام هاي فوقاني و تحتاني، دست و پاها را كاهش مي دهد و گاهي نيز در افراد سيگاري، به قطع اندام منجر مي شود.تار از مواد شيميايي زيادي مثل گازها و مواد سرطان زا ساخته شده است، تار ريه ها را مثل دوده در لوله دودكش بخاري مي پوشاند.
مصرف 20 عدد سيگار در روز سبب جذب 210 گرم يا بهتر مي توان گفت يك فنجان پر، تار در سال مي شود.افراد سيگاري كه از سيگار هاي كم تار استفاده مي كنند، با پك هاي عميق و بيشتر كمبود تار را جبران مي كنند و تار را عميق تر وارد ريه مي كنند.تاثير مصرف سيگار كم تار و كم نيكوتين در كاهش خطر بيماري قلبي ثابت نشده است البته تاحدودي خطر بروز سرطان ريه را كاهش مي دهد.
منوكسيد كربن گاز سمي است كه جايگزين اكسيژن در خون مي شود و مقدار اكسيژن عضلات، مغز و ساير بافت هاي بدن را كاهش مي دهد كه منجر به فعاليت شديد بدن خصوصا قلب مي شود و به مرور زمان راههاي هوايي متورم مي شود و هواي كمتري داخل ريه ها مي شود.
*سيگار باعث بروز بيماري مي شود
مصرف سيگار انتخاب راهي براي مرگ تدريجي است و آسيب هاي ناشي از مصرف سيگار اغلب زندگي توام با رنج را با خود به همراه دارد و برخي از اين آسيب ها نيز كشنده هستند.
آمفيزم يك بيماري است كه به تدريج كيسه هاي هوا و بافت ريه را مي پوشاند و سبب تورم راه هاي هوايي و توليد ترشحات مخاطي مي شود و بافت ريه نيز سخت تر مي شود.
آمفيزم سبب نارسايي ريوي و قلبي مي شود آسيب آمفيزم جبران پذير نيست.
ترك سيگار تنها از آسيب بيشتر جلوگيري مي كند، مرگ ناشي از اين بيماري مثل غرق شدن تدريجي است.
افراد سيگاري كه مدت زيادي سيگار مصرف كرده اند دچار درجات مختلفي در آمفيزم هستند.
متاسفانه مصرف سيگار در جامعه ما، در افرادي كه در سن پايين قرار دارند بيشتر است.
سرطان ريه و ساير سرطان هابر اثر تار موجود در دود سيگار ايجاد مي شود.در مرداني كه سيگارمصرف مي كنند احتمال مرگ ناشي از سرطان ريه نسبت به مردان غير سيگاري ده برابر بيشتر است.
*از هر ده نفري كه سيگار مصرف مي كنند حدود يك نفر از سرطان ريه مي ميرند
اغلب سرطان هاي ريه با جراحي از بين نمي رود و قربانيان در طول ماه هاي تشخيص فوت مي كنند.مصرف سيگار همچنين سبب سرطان لب، دهان، گلو، حنجره و مثانه مي شود و عامل خطر براي سرطان هاي لوزالمعده، معده، دهانه رحم و كليه ها مي شود.
بيماري قلبي عروقي و سكته هاي مغزي نيز در ميان افراد سيگاري شايع تر از افراد غير سيگاري است.
مصرف سيگار با رسوب چربي در عروق خوني، آن ها را باريك و مسدود مي كند و منجر به حمله و درد قلبي، بسته شدن عروق سياهرگ و سكته مغزي مي شود.مصرف سيگار سبب يك پنجم مرگ هاي ناشي از بيماري هاي قلبي است.در افراد جوان تر از هر چهار مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي، سه مرگ آن به علت مصرف سيگار است.با مصرف سيگار، خون و اكسيژن كمتري به دست و پاها مي رسد و سپس باعث بي حسي و احساس درد مي شود كه به آن بيماري عروقي- محيطي مي گويند.از هر 10 نفر مبتلا به بيماري عروقي محيطي، 9 نفر سيگاري هستند.
در مادراني كه طي دوران بارداري سيگار مصرف كرده اند احتمال تولد نوزادان نارس و مرده زايي بيشتر است و حتي ممكن است نوزادان مدت كوتاهي پس از تولد فوت كنند.
*احتمال خطر مرگ در خواب براي نوزاد در معرض دود سيگار بيشتر است
همچنين كودكاني كه والدين آنها سيگار مصرف مي كنند در سال اول زندگي احتمال افزايش دفعات و شدت حمله هاي آسم بيشتراست و در آينده نيز ممكن است به طور دائم و منظم سيكاري شوند.
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]