واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به مناسبت هفته گردشگري/ بيمها و اميدهاي گردشگري الكترونيك در كشور
داخلي. اجتماعيگردشگري. الكترونيك.
كشور ايران با تمدن ۲۵۰۰ساله به عنوان يكي از قطبهاي اصلي جاذبههاي گردشگري داراي ميراث فرهنگي و تاريخي بيشماري است و اين سابقه ديرينه اهميت معرفي اين تمدن را با استفاده از تمامي امكانات بالفعل و بالقوه نشان ميدهد.
از سوي ديگر در قرن ارتباطات، ركن اصلي اطلاعرساني آشنايي و استفاده از اينترنت يا همان دهكده جهاني (World Wide Web)است و موضوع استفاده از فناوري اطلاعات( (ITو اينترنت به عنوان بخشي كوچكي از آن، روز به روز در جوامع مختلف رو به پيشرفت است.
اگر تا به حال مناطق تاريخي كشورمان از جمله تخت جمشيد، شهر سوخته، شهر توس، سي و سه پل، طاق بستان، بيستون، چهل ستون و... را بازديد يا مطالعه كرده باشيد،قاعدتا اهميت معرفي اين آثار گرانبها به جهانيان براي شما از به عنوان يك ضرورت انكارناپذير تبديل خواهد شد.
كارشناسان معتقدند كه مسوولان سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در معرفي ميراث فرهنگي و جاذبههاي داخلي كشور اقدامي در شان اين مرز و بوم انجام ندادهاند.
آنها ميگويند:امروز ما نه تنها در معرفي آثار تاريخي و مكانهاي مهم گردشگري به جهانگردان خارجي ضعيف هستيم بلكه هنوز نتوانستهايم به معرفي اين آثار به مردم خودمان بپردازيم.
بازار پررونق صنعت گردشگري
..........................
كارشناسان سازمان بينالمللي جهانگردي در آخرين مطالعات و بررسيهاي خود دريافتند كه هم اكنون فرانسه بيش از ديگر كشورهاي دنيا از فناوري ارتباطات و اطلاعات براي جذب توريست استفاده ميكند.
كشورهاي اسپانيا، آمريكا، چين، ايتاليا، بريتانيا، هنگ كنگ، مكزيك، آلمان و اتريش نيز پس از فرانسه در ردههاي دوم تا دهم قرار دارند.
تاثير استفاده از فناوري اطلاعات در صنعت توريسم براي اين كشورها موجب شده تعداد جهانگردان خارجي آنها در سالهاي اخير به طور چشمگيري افزايش يابد به گونهاي كه آمار گردشگران خارجي در فرانسه به ۷۵/۱ميليون نفر رسيد.
از طرفي ديگر سالانه ميليونها نفر به اقصي نقاط دنيا سفر كرده و موجب مبادلاتي كلان ميشوند.
بر اساس آمارهاي موجود تنها در سال ۲۰۰۳ميلادي ۶۹۱ميليون گردشگر، ۵۲۳ ميليارد هزينه و ۲۰۰ميليون شغل در جهان ايجاد كردند.
براساس پيش بيني سازمان جهاني جهانگردي، در سال ۲۰۲۰ميلادي ( ۱۳۹۹شمسي) اين رقم به يك ميليارد و ۶۰۰ميليون گردشگر، حدود يكهزار و ۵۰۰ميليارد دلار هزينه و ۵۰۰ميليون شغل افزايش مييابد.
در سند چشم انداز ۲۰ساله جمهوري اسلامي ايران هم در حوزه گردشگري بر تحقق رقم ۲۰ميليون گردشگر و حدود ۲۵ميليارد دلار درآمد ناشي از آن تاكيد شده كه خود بيانگر ضرورت مبحث گردشگري در اهداف كلان كشور است.
به اعتقاد كارشناسان دستيابي به اهداف چشمانداز ۲۰ساله در بخش گردشگري به راحتي امكان پذير نخواهد بود، مگر آن كه تمامي ابزار و زيرساختهاي گردشگري الترونيك ( (e-Tourismدر كشور مهيا شود.
گردشگري الكترونيك چيست؟
.......................
گردشگري الكترونيكي ( (ETعبارت از به كارگيري فناوريهاي نوين براي ارائه سرويسهاي مورد نياز گردشگران، با استفاده از ابزار فناوري اطلاعات است.در اين روش ارايه سرويسهاي مورد نياز گردشگران سادهتر، با كيفيتي بالاتر و هزينههاي كمتر انجام ميپذيرد.
در واقع گردشگري الكترونيك، ارائه الكترونيكي كليه سرويسهايي است كه در گذشته گردشگران به صورت سنتي از آنها استفاده ميكردند.
مديرگروه ارتباطات دانشكده علوم بهزيستي واحد مشهد در اينباره به ايرنا گفت: ايجاد فرصتهاي گردشگري با كيفيت بالاتر، نيازمند تسهيلات اجتماعي مجهز به ITاز جمله خدمات گردشگري الكترونيكي است.
دكتر رضا امير جهانشاهي افزود: در واقع گردشگري الكترونيك حاصل اتصال مدلهاي تجارت الكترونيكي ( (e-Commerceو دولت الكترونيك ((e-Government است كه باعث ايجاد سرويسها و مفاهيم جديد در اين عرصه شده است.
وي گفت:بسترسازي فرهنگي - اجتماعي و گردشگري، تخصيص منابع مالي، آموزش هاي گردشگري و كاربردي در مراكز آموزشي، حذف واسطههاي گردشگري، ارتقا سيستم گردشگري موجود با ،ITمشاركت بخش خصوصي راهبري نظام منسجم مديريت گردشگري و بازاريابي الكترونيكي از جمله استراتژيهاي گردشگري الكترونيك است.
او افزود:رعايت توازن فعلي سازمانها و شناخت پيشنيازها، ملحوظ كردن الزامات و توقعات گردشگران و مخاطبين، رعايت تمامي انتخابهاي ممكن با توجه به الزامات عملكردي پيش نيازها و الزامات عملكردي در زمينه دقت، ايمني و كيفيت خدمات از جمله مباحث توسعه گردشگري الكترونيكي هستند.
اميرجهانشاهي با اظهار اين كه فعاليت رقباي داخلي و خارجي در ارتباط با خدمات گردشگري و فناوري منجر به توسعه گردشگري الكترونيكي ميشود،گفت:هر كشور با هر ميزان گردشگري ورودي بايد از اين ابزار استفاده كند،زيرا در غير اين صورت بازارهاي خود را از دست ميدهد.
او افزود:فناوري اطلاعات و ارتباطات ( (ICTمهمترين ابزاري است كه ميتواند يكپارچگي صنايع موجود گردشگري را تقويت كرده و با ايجاد فرصتهاي فراوان به افزايش كارايي و اثر بخشي آن منجر شود.
تك پنجرهاي، كليكي به دنياي گردشگري الكترونيك
..............................................
يك كارشناس فناوري اطلاعات نيز در اينباره به ايرنا گفت: ارزش گردشگري الكترونيك هنگامي آشكار شد كه رويكردهاي مبتني بر تك پنجرهاي (single (windowبه وب سايتهاي فعال در زمينه گردشگري الكترونيك اضافه شد.
مهندس علي بيدخاني افزود: به واسطه اين فنآوري گردشگر با مراجعه به يك سايت معتبر گردشگري الكترونيك، كليه سرويسهاي مورد نياز براي سفر خويش را دريافت كرده و با كيفيت، سرعت و قيمت مناسب به خواستههاي خود دست مييابد.
وي گفت: مطابق رويكرد window singleيك گردشگر هنگامي كه به يك سايت وارد ميشود تنها از طريق همان سايت و با برخورد با يك استاندارد خاص مورد استفاده در سايت كليه سرويسهاي مورد نياز خود را دريافت ميكند.
او افزود:در اين حالت ديگر گردشگر نيازي ندارد كه هر يك از سرويسهاي مورد نظر خود را از طريق يك سايت مجزا و با واسط كاربري ((User Interface جديد مرتفع كند.
الزامات وب سايتهاي فعال در زمينه گردشگري الكترونيك
..................................................
يكي از مهمترين مباحث موجود در توسعه گردشگري الكترونيك به روز بودن و كامل بودن وب سايتهاي فعال در اين حوزه است تا بتوانند اطلاع رساني را به صورت تمام و كمال به گردشگران ارايه دهند.
يك كارشناس فناوري اطلاعات در اينباره گفت:اولين گام در بعد اطلاع رساني در يك سايت فعال در زمينه گردشگري الكترونيك ارايه اطلاعات عمومي به گردشگران است.
مهندس محمدعلي رسولي نيا افزود: اطلاعاتي نظير موقعيت جغرافيايي منطقه سفر، زبانهاي رسمي و غير رسمي محلي مورد استفاده، اختلاف زماني و ساعت رسمي، ساعات كاري، واحد پولي و نرخ تبديل ارزهاي خارجي از جمله اطلاعاتي است كه هر گردشگري به آن نياز دارد.
وي ادامه داد: همچنين معرفي سيستم اندازهگيري و واحدها براي توريستها كه به سيستمهاي متفاوتي عادت دارند و همچنين كليات آب و هوايي منطقه سفر نيز بايد به صورت كلي در بعد اطلاع رساني وب سايتهاي فعال در زمينه گردشگري موجود باشد.
او گفت: ارايه اطلاعات تعطيلات رسمي و بسياري اطلاعات ديگر همگي بدنه اطلاع رساني اين سايتها را تشكيل ميدهند.
رسولي نيا با اشاره به اينكه يكي از مهمترين فاكتورهاي تصميمگيري براي سفر وضعيت آب و هواست، افزود: يك وب سايت معتبر گردشگري بايستي علاوه بر ارايه كليات آب و هوايي منطقه سفر، اطلاعات دقيق و لحظهاي آب و هوا را هم به همراه پيش بيني آب و هوا ارايه كند.
وي اظهار داشت: براي اين منظور راهكاري عمومي وجود دارد و آن ايجاد لينك سايتهاي پيشبيني هوا در وب سايت است.
اين كارشناس فناوري اطلاعات گفت: در بخشي مجزا در يك سايت معتبر گردشگري بايد لينكهاي سازمانهاي دولتي در ارتباط با توريستها نظير وزارت خارجه، سازمانهاي توريستي و ... نيز قرار گيرد تا امكان جستجوي اطلاعاتي در سايتها رسمي توسط توريست مهيا باشد.
وي افزود: همچنين امكان ارتباط با پليس، تلفنهاي ضروري مورد نياز در اين بخش هم بايد به گردشگران ارايه گردد و علاوه بر اين تمامي راههاي دسترسي به منطقه سفر مشخص شوند تا توريست امكان انتخاب از ميان راههاي متفاوت را دارا باشد.
رسولي نيا گفت:سايتهاي فعال ETنه تنها تمامي جادهها، فرودگاهها، بنادر دريايي و ... را كه از آنها امكان دسترسي به منطقه سفر وجود دارد معرفي مي كنند،بلكه براي استفاده از آنها گردشگر را تشويق ميكنند.
وي افزود:در نهايت در بعد اطلاع رساني بايستي يك نقشه كامل از منطقه سفر با كليه جزئيات و قابليت زوم كردن روي سايت وجود داشته باشد كه همه اماكن سرويسدهنده به گردشگران در آن مشخص بوده و گردشگر بتواند از طريق سايت تمامي مسيرها را دنبال كند و نيازهاي خود را مرتفع كند.
كارشناسان بر اين باورند كه همانند ساير زمينههاي جديد، رويكرد مسوولان كشور در حوزه گردشگري نيز بزودي با سرعت چشمگير ارتباطات و فناوري اطلاعات در جهان متناسب خواهد شد،زيرا جهت جذب گردشگر خارجي، بدون فراهم آوردن زيرساخت گردشگري الكترونيك امري امكان ناپذير تلقي ميشود.ك/۴
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]