واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارشناسان:نيازهاي روحي،رواني و معيشتي سالمندان بايد مورد توجهقرار گيرد
داخلي. اجتماعي. سالمندان.
كارشناسان و صاحبنظران معتقدند: توجه بهنيازهاي روحي و رواني و معيشتي سالمندان وايجاد مراكز مناسب فرهنگي و تفريحي براي اين قشر بايد دراولويت باشد.
در اين حال خود سالمندان از بيتوجهي به تجربيات گرانبهاي آنان گلايه - مندند و خواستار استفاده بيشتر جوانان و جامعه از تجربيات سالها تلاش و كوشش آنها در عرصههاي مختلف هستند.
مسوولان و كارشناسان معتقدند مهمترين نياز سالمندان در اين برهه از زمان شناخت نيازهاي عاطفي،رواني و اجتماعي آنهاست.
آنها با اشاره به اينكه جامعه كنوني ايران در حال گذار از شيوه سنتي به مدرن است تاكيد دارند: اين تغييرات باعث ايجاد فاصله بين نسل جوان و سالمند است و براي مقابله با اين مسايل برنامهريزي خاصي نياز است.
ايران در دهههاي آينده با بحران سالمندي مواجه ميشود و جامعه جوان امروز كشور در سه دهه آينده بهسنين سالمندي ميرسند و از الان براي آن زمان بايد برنامهريزي كرد.
كارشناسان كمرنگ شدن ارتباط بين جوانان و سالمندان را از ديگر مسايل موجود در جامعه عنوان ميكنند و ميگويند: بروز مشكلات و پيچيدگي زندگي در اين زمان سبب شده تا جوانان كمتر موفق به سركشي از سالمندان شوند.
مديركل بهزيستي استان سمنان ارتباط بيشتر جوانان و سالمندان را از نظر روحي براي سالمندان بسيار موثر و لازم دانست و اظهار داشت: جوانان بايد در ارتباط بيشتر با سالمندان از تجربيات گرانبهاي آنها كه درطول سالها بدست آمده استفاده كنند.
دكتر "محمدعلي طاهري" گفت: در استان سمنان جلسات متمادي براي رفع مشكلات سالمندان تشكيل شده و در اين استان شوراي ساماندهي امور سالمندان فعال است.
وي گفت:مقرر شده تا در شهرستانها نيز كميتههاي ساماندهي امور سالمندان به رياست فرماندار و دبيري بهزيستي ايجاد شود كه اولين كميته در گرمسار به تازگي فعال شده است.
معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي استان سمنان نيز گفت: ۷/۸درصد از جمعيت اين استان را سالمندان تشكيل ميدهند.
"آزيتا شريعتپناهي" افزود: در اين استان بيش از ۵۰هزار نفر سالمند زندگي ميكنند كه بيشترين آنها در روستاها ساكن هستند.
وي گفت: بهزيستي خدمات مختلفي به سالمندان ارائه ميكند كه خدمات توانبخشي، كاردرماني، گفتاردرماني و ... از جمله اين خدمات است.
وي افزود: تعدادي از سالمندان در اين استان نيز از مستمري برخوردارند كه با توجه به مقررات و ضوابط قانوني بيش از يك هزار نفر سالمند در استان سمنان از اين مستمري برخوردارند.
شريعتپناهي بهوجود شش مركز نگهداري سالمندان در استانسمنان اشاره كرد و اظهار داشت: در اين مراكز كه به صورت روزانه، شبانه و ويزيت در خانه اداره ميشوند ۴۰۰نفر از سالمندان تحت پوشش هستند.
معاون امور توانبخشي بهزيستي استانسمنان نگهداري از سالمندان در استان سمنان در خانوادهها را بسيار خوب و مطلوب دانست و افزود: در اين استان كرامت و عزت سالمندان با توجه به بافت اين استان به خوبي حفظ ميشود.
يك روانشناس نيز در اين ارتباط ميگويد: دنياي سالمندي براي كساني كه وارد آن نشدهاند دنيائي ناشناخته و مبهم است و جوانان به دليل نداشتن شناخت از اين دنيا با ترس و هراس به آن نگاه ميكنند.
وي با اشاره به اينكه جوانان هر لحظه به دوران سالمندي نزديك ميشوند، گفت: اگر جوانان سعي كنند در طول دوران جواني عاقلانه عمل كنند دوران سالمندي خوبي خواهند داشت و الا در دوران سالمندي با افسردگي و مشكلات زيادي مواجه خواهند شد.
وي گفت: سالمندان آنچيزي كه جوانان الان در خيال دارند به واقعيت تبديل كردند و برخي از سالمندان با افتخار بهگذشته خود نگاه ميكنند و برخي با حسرت به آن نگاه مينگرند.
وي با اشاره بهنيازهائي كه سالمنداناز جامعه دارند اظهارداشت:سالمندان انتظار زيادي از ما ندارند ، فقط آنها را درك كنيم و واقعيتهاي دوران سالمندي را بپذيريم، براي آنها كفايت ميكند.
اين روانشناس با اشاره به احساسات ،عواطف و لذتهاي سالمندان گفت: آنها دوست دارند بهعنوان يك انسان در جامعه زندگي كنند و لذت ببرند و اگر يك درك همدلانه از احساسات آنها داشته باشيم و اين احساسات را بيگانه و غير طبيعي تلقي نكنيم بهترين راه و روش ارتباط با سالمندان است و در اين صورت مرزي بين دنياي سالمندي و جواناني وجود نخواهد داشت.
برخي از سالمندان نيز در گفت و گو باگزارشگر ايرنا خواستار توجه بيشتر مسوولان به نيازهاي خود شدند.
اين افراد با تاكيد بر اينكه سالمندان به دليل داشتن نوه و نتيجه از نيازهاي بيشتري برخوردارند خواستار ايجاد شرايط مناسب و تامين نيازهاي مادي خود شدند.
يك سالمند سمناني نيز از استفاده نكردن از تجربيات سالمندان گلايه كرد.
وي گفت: سالمندان از تجربيات بالائي برخوردارند كه تجربيات آنان در اين برهه ميتواند راهگشاي بسياري از مشكلات باشد.
رييس هيات مديره كانون بازنشستگان آموزش و پرورش استان سمنان نيز از مسوولان،رسانهها و روحانيت خواستار حفظ كرامت سالمندان و نگهداشتن حرمت پدران و مادران شد.
"محمد اختريفر" اظهار داشت: انتظارمان ايناست شعار مسوولان و بزرگان ما در خصوص سالمندان جامه عمل پوشيده شود و در جهت تحقق خواستههاي اين قشر و برطرف كردن مسائل و مشكلات بهداشتي، تفريحي، تغذيه سالمندان كار عملي صورت پذيرد.
وي خاطرنشان ساخت: با حفظ كرامت سالمندان و توجه بهمسائل بهداشت وسلامت آنها ميتوان از پيري زودرس اين قشر جلوگيري كرد.
وي توجه بهمسايل بهداشتي و درماني را از نيازهاي اساسي سالمنداندانست:
و گفت: متاسفانه بيمهها خدمات مناسبي به سالمندان نميكنند و برخي از مسوولان كه متولي هستند نيز در زمان فعاليت توجهي بهامور سالمندان ندارند و وقتي خود سالمند و بازنشسته شدند ديگر اختياري براي فعاليت ندارند.
وي گفت: بر خلاف شعارهايي كه داده ميشود وضعيت حقوقي و معيشتي سالمندان نيز مطلوب نيست و با توجه به افزايش هزينهها و رفت و آمدهايي كه دارند از حقوق مناسبي برخوردار نيستند.
اختريفر گفت: سالمندان نيازمند توجه عاطفي توسط فرزندان، جامعه و مسوولان هستند.
يك زن سالمند نيز با بيان اينكه زنان سالمند نسبت بهمردان از امكانات كمتري برخوردار هستند حمايتهاي فرهنگي،اجتماعي،اقتصادي، بهداشتي، پزشكي و ... زنان سالمند را وظيفه همهارگانها و سازمانهاي ذيربط دانست وخواستار توجه ويژه به زنان سالمند شد.
معاون بهداشتي دانشگاه علومپزشكي و خدمات بهداشتي درماني سمنان ميگويد پيري بيماري نيست وبا رعايت برخي نكات ساده ميتوان از بروز مشكلات جلوگيري و با مراقبت صحيح به سالمندي توام با سلامتي و نشاط دست يافت.
دكتر "جعفر جندقي"ميگويد: با بكارگيري شيوهزندگي سالم در دورانسالمندي از جمله تغذيه مناسب، جلوگيري از حوادث، انجام ورزشهاي لازم و توجه به بهداشت و سلامت سالمندان بايد از پيري زودرس اين قشر جلوگيري كنيم.
وي معتقد است تغذيه صحيح و مناسب به پيشگيري از پيري زودرس كمك ميكند فعاليت ورزشي سبب افزايش توانائي قلبي و ريوي، پيشگيري از پوكي استخوان ميشود.
سالمند به افراد بين سنين ۵۵تا ۶۵سال و دوره قبل از پيري اطلاق ميشود و بر اساس اعلام سازمان بهزيستي هفت درصد از جمعيت كشور را افراد سالمند تشكيل ميدهند.ك/۴
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]