واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نسل جوان در مسير توليد انديشه نو و رسيدن به جامعه پيشرفته گام بردارد
حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر ديروز در ديدار جمع زيادي از دانشجويان و برگزيدگان علمي دانشگاهها، مهمترين وظيفه نسل جوان بهويژه حركت فعال دانشجويي را تلاش پرنشاط و همراه با عقلانيت براي تحقق پيشرفت و عدالت در دهه چهارم انقلاب اسلامي خواندند و تأكيد كردند: نسل جوان با همت و مسلمان بايد با نگاهي سرشار از اميد و با تلاش بيوقفه و برنامهريزي صحيح و اصولي در مسير توليد انديشه نو و رسيدن به جامعه اسلامي برخوردار از پيشرفت همزمان مادي و معنوي گام بردارد.
ايشان نظام اسلامي را با وجود گذشت 30 سال از عمر آن نظام جوان و نيازمند كار و تلاش بيشتر در مباني دانستند و افزودند: برهمين اساس شعار و هدف دهه چهارم انقلاب، پيشرفت و عدالت نامگذاري شده است تا همه تلاشها و برنامهريزيها در جهت رسيدن به اين اهداف بزرگ باشد.
رهبر انقلاب اسلامي در تبيين پيشرفت مورد نظر در نظام اسلامي خاطرنشان كردند: اين پيشرفت، همه جانبه و دربرگيرنده پيشرفت مادي و معنوي است و بايد ضمن تلاش براي برخورداري جامعه از سطح معيشت، اشتغال، رفاه و رشد علمي مناسب، جامعه از نظر برخورداري از عدالت، اخلاق والاي اسلامي، معنويت، ايمان عميق و انگيزه روزافزون نيز در سطح مطلوب باشد.
حضرت آيتالله خامنهاي با تأكيد بر مراقبت از نيفتادن در بيراههها در مسير پيشرفت، خاطرنشان كردند: يكي از اين بيراههها، همان مسير غلط قبل از انقلاب است كه دنباله روي از ظواهر غربيها به عنوان پيشرفت قلمداد ميشد.
ايشان افزودند: يكي ديگر از نمونههاي بيراهه در مسير پيشرفت، تفكري است كه هويت ايراني اسلامي را نفي نميكند اما نسبت به پيشرفت كشور حالت نااميدي و يأس دارد.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ترويج اين تفكر از جانب برخي افراد تأكيد كردند: متأسفانه نام اين تفكر، واقعبيني گذاشته ميشود و معناي آن هم اين است كه يك ملت مسلمان همواره محكوم به دنبالهروي از غرب است.
حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان كردند: اين تفكر غلط، خلاف تجربه طولاني مدت بشري است زيرا خداوند هيچگاه يك دسته از انسانها را بهعنوان انسانهاي صاحب پيشرفت نيافريده است.
ايشان با اشاره به پيشرفتهاي علمي سالهاي اخير در كشور افزودند: اين تفكر بيراهه، پيشرفته علمي كنوني را در زمان آغاز آن بيفايده و بدون نتيجه ميدانست اما جوان با همت و مسلمان ايراني با تلاش و پشتكار علمي خود اكنون در برخي رشتهها به سطحي رسيده كه از سطح جهاني نيز جلوتر است.
حضرت آيتالله خامنهاي تأكيد كردند: براي رسيدن به پيشرفت واقعي بايد با نگاه اميدوارانه و تلاش بيوقفه و همراه با برنامه ريزي حركت كرد.
ايشان مهمترين وظيفه نسل جوان انقلاب را حركت پرنشاط و همراه با تفكر براي رسيدن به يك جامعه اسلامي الگو و برخوردار از پيشرفت مادي و معنوي برشمردند و افزودند: در اين مسير وظيفه دانشجويانِ داراي رسالت يا همان جنبش دانشجويي سنگين است اما وظيفه مسئولان و انواع نخبگان جامعه سنگينتر است.
رهبر انقلاب اسلامي، تدبر و استفاده از انديشه را براي رسيدن به جامعه اسلامي و پيشرفت واقعي بسيار مهم ارزيابي و خاطرنشان كردند: يكي از كارهاي لازم تشكيل جلسات فكري وسيع با حضور مجموعههاي دانشجويي و حوزوي و بحث و تفكر درخصوص مسائل مختلف است تا از طريق اين جلسات، انديشههاي نو وارد ميدان شود.
حضرت آيتالله خامنهاي تأكيد كردند: انديشه و فكر نو بايد همراه با جهتگيري صحيح باشد و لازمه جهتگيري درست نيز انحراف پيدا نكردن از اصول است.
ايشان اصول را شاخصهاي نشاندهنده مسير صحيح پيشرفت برشمردند و افزودند: حركت در چارچوب اصول مانع از افتادن در بيراهه ميشود.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود بيان صريح، و به دور از محافظهكاري را از خصوصيات دانشجويي برشمردند و تأكيد كردند: در كنار صراحت در بيان بايد صداقت در نيت و سرعت در پذيرش خطا هم وجود داشته باشد.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به سخنان يكي از دانشجويان در خصوص چگونگي دستيابي به انديشههاي امام خميني(ره) خاطر نشان كردند: بايد با مطالعه مجموعه سخنان و ديدگاههاي امام(ره)، از آنها تفكر امام خميني(ره) را استنباط كرد.
ايشان افزودند: البته در سخنان و ديدگاههاي امام، كلام عام، خاص، مطلق و مقيد وجود دارد كه بايد با تشكيل گروههاي كاري، همه اين سخنان با يكديگر تطبيق شوند و از مجموعه آنها، تفكرات امام راحل را بدست آورد.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين بااشاره به سخنان برخي از دانشجويان در خصوص سازمان صدا و سيما خاطرنشان كردند: تعيين رئيس اين سازمان از جانب رهبري، دليلي براي انتقاد نكردن از صدا و سيما نيست زيرا اداره رسانه ملي بعهده رئيس سازمان صدا و سيما است.
حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان كردند: من از منابع مختلف، گزارشهاي زيادي درباره صدا و سيما دريافت ميكنم و اشكالات و اعتراضهاي خود را هم بيان كرده ام و در مقابل نيز مسئولان صدا و سيما ضرورتها و پاسخهايي دارند كه برخي از آنها درست و برخي هم نادرست است.
در ابتداي اين ديدار آقايان محمدصالح مفتاح نماينده جنبش عدالتخواه دانشجويي از دانشگاه امام صادق(ع)، جمال ارغوانهادي رتبه برتر المپياد مكانيك از دانشگاه صنعتي شريف، دهنوي نماينده بسيج دانشجويي، سيدمرتضي محمودي نماينده اتحاديه دانشگاههاي آزاد اسلامي، ميثم اميري رتبه برتر المپياد علمي اقتصاد، علي جوادي نماينده جامعه اسلامي دانشجويان، مهدي عباسيمهر نماينده دفتر تحكيم وحدت، محمدمهدي كشاورزيان نماينده اردوهاي جهادي و خانمها عطيهالسادات عدناني رتبه برتر آزمون سراسري 87 در رشته علوم انساني و زهرا سلطاني نماينده اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاههاي سراسر كشور به بيان ديدگاههاي خود درخصوص مسائل علمي و پژوهشي دانشگاهها و مسائل روز جامعه پرداختند.
محورهاي اصلي مطالبي كه دانشجويان بيان كردند عبارتند از:
- تبيين صحيح شاخصهاي اصلي جريان عدالتخواهي در ميان دانشجويان
- تعميق گفتمان و فرهنگ عدالتطلبي در بخشهاي مختلف جامعه
- لزوم برخورد جدي تر قواي سهگانه بهويژه دستگاه قضايي با مفاسد اقتصادي
- بسترسازي فرهنگي براي رشد حركت علمي بهويژه تقويت اعتماد به نفس ملي
- اهتمام بيش از پيش به تجهيز آزمايشگاهها در دانشگاهها
- اهميت تبيين دقيق شاخصهاي اصلي انقلاب اسلامي و افكار امام خميني(ره) براي نسل جوان
- زمينهسازي براي شناسايي و شكوفايي استعدادهاي جوان بهويژه مناطق محروم
- تغيير نظام آموزشي بهسوي تحقيق محوري بهمنظور ايجاد فضاي بحث و چالش علمي در مراكز آموزشي و علمي
- ايجاد فضاي نقد علمي و كارشناسي در دانشگاهها
- لزوم غني شدن و بهروز بودن دروس معارف دانشگاهها
- اتخاذ رويكرد علمي به مقوله اقتصاد در كشور
- استفاده از ظرفيت نخبگان جوان در جريان تصميمسازي
- برقراري عدالت در ارائه تسهيلات و امكانات به نخبگان
- هوشياري نسل جوان در مقابل تلاش براي تحريف و مصادره جناحي و گروهي گفتمان امام راحل
- گسترش فضاي نقد منصفانه به جاي تخريب بيمحابا در جامعه
- انطباق گفتار و عمل قواي سهگانه بهويژه دولت نهم در اجراي عدالت
- لزوم اتخاذ رويكرد منطبق با فرهنگ ديني و اسلامي در فيلمها و برنامههاي نمايشي رسانه ملي
- ارتباط بيشتر مسئولان فرهنگي و آموزشي بهويژه شورايعالي انقلاب فرهنگي با دانشجويان
- طراحي سازوكار مناسب و منسجم براي ارتباط مسئولان با نخبگان علمي
- ضرورت وجود پيوست فرهنگي در طرحهاي مختلف اقتصادي، علمي و اجتماعي
- ضرورت تسريع در روند ترسيم مهندسي فرهنگي و نقشه جامع علمي كشور
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]