واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: به دليل كمبود معلم مدرسههاي اصفهان تعطيل ميشود ؛ اگر...
جام جم آنلاين: كمبود نيرو در پى بازنشسته شدن 5 هزار معلم و نبود امكان جذب نيروى جديد، فعاليت بيش از 80 درصد مدارس غيرانتفاعى و كمتر از 10 درصد مدارس دولتى را مختل كرده است. با اين حال مسوولان آموزش و پرورش معتقدند بالاخره اين كمبود با جابهجايى نيروهاى مازاد برطرف مىشود.
از بحث كمبود يا نبود معلم در رشتههاى تربيتبدنى، بهداشت و امور پرورشى به ويژه در مقطع ابتدايى كه بگذريم (چون تقريبا مشكل هر ساله آموزش و پرورش بوده و هست) امسال به دنبال طرح اصلاحات نيروى انسانى و ممنوعيت جذب معلم جديد و بازنشسته شدن معمولى و پيش از موعد معلمان داوطلب، كمبود معلم در روزها و هفتههاى ابتدايى مهر بيشتر به چشم مىخورد.
ايـن مـعـضـل بـه گـفـته ميرمهدى، كارشناس مسوول مدارس غيرانتفاعى و آموزشگاههاى علمى آزاد سازمان آموزش و پرورش استان بيشتر از همه به ضرر مدارس غيردولتى شده و بسيارى از آنها را تا مرز توقف فعاليتها پيش برده است.
او با بيان اين كه امسال آموزش و پرورش بر اساس بخشنامههاى وزارتخانه از فرستادن معلمان مامور به مدارس غيرانتفاعى خوددارى كرده است، گفت: به اين ترتيب همه مدارس غيرانتفاعى استان در سه مقطع تحصيلى امسال بايد براى ادامه كار خود يا از معلمان بازنشسته كه بعضا توان و انگيزه انجام فعاليت و تدريس مناسب را ندارند، استفاده كنند يا از نيروهاى آزاد كه به دليل عدم تجربه و جوانى از كيفيت آموزش مطلوبى برخوردار نيستند.
ثبتنام 5 تا 15 دانشآموز رايگان در مقابل يك معلم مامور
حسين ميرمهدى با اشاره به محدوديتى كه بخشنامه ساماندهى نيروها براى اعزام نيرو به مدارس غيرانتفاعى و خصوصى در صورت داشتن معلم مازاد بر نياز به وجود آمده، اشاره كرد و افزود: علاوه براين در سالهاى قبل مدير هر واحد غيرانتفاعى موظف بود تا به ازاى جذب يك نيرو يك تا 4 نفر را به صورت رايگان ثبتنام كند اما امسال اين تعداد را به 5 تا 15 نفر دانشآموز رايگان معرفى شده از طرف خود سازمان افزايش دادند كه اصلا به صرفه نيست. وى معلم مامور را نيرويى عنوان كرد كه به صورت رسمى در استخدام آموزش و پرورش است و با همان حقوق و مزايا براى تدريس در مدارس غيرانتفاعى اعزام مىشود.
به گفته وي، سال تحصيلى جديد با توجه به كمبود شديد نيرو در آموزش و پرورش اعزام اين نيروها متوقف شد و مدارس غيردولتى را با مشكلات جدى و چالش به ويژه در مقطع ابتدايى روبهرو كرد.
اعتراض شديد والدين كه دانشآموزان خود را به خاطر همان معلمان مامور و باكيفيت سالهاى قبل در مدرسه غيردولتى ثبتنام كردند از يك سو و كاهش شديد دانشآموزان منجر شد تا بسيارى از موسسان اين مدارس حاضر به توقف فعاليت خود باشند.
وى از تعطيلى 40 مدرسه غيرانتفاعى استان در يك ماه اخير به علت مشكلات ياد شـده خبر داد و گفت: با وجود برپايى كلاسهاى آموزشى ضمن خدمت براى بالا بردن توان نيروهاى آزاد جذب شده در اين مدارس كمبود معلم و اجاره بالاى مدارس غيردولتى اين آمار همچنان در حال افزايش است.
حذف نيروهاى با پتانسيل قوى و كارآمد بر كيفيت تدريس در مدارس غيرانتفاعى تاثير مطلوبي ندارد. در حال حاضر بيش از 80 درصد مدارس استان چارهاى جز استفاده از نيروهاى آزاد ندارند و اين در حالى است كه اين مشكل در استانهايى مانند تهران حل شده و آنها كمبودى در مـقطع ابتدايى ندارند.
بنا به اين اعتقاد، بازنشسته شدن ناگهانى 5 هزار نيروى رسـمـى در سـال تـحصيلى جديد براى مدارس دولتى هم مشكلزاست، چه رسد به مـدارس غـيرانتفاعى. سپس بر اساس آمار اين 5 هزار نفر از نيروهاى رسمى بودهاند و همچنين 4 هزار نفر نيز متقاضيان بازنشستگى پيش از موعد بودند كه از كار در مدارس استان معاف شدهاند و امكان جذب نيروى جديد و جايگزين هم وجود ندارد.
كارشناس مسوول سازمان آموزش و پرورش استان با اعلام اين كه ديگر براى رفع مشكلات استخدامى و غيره در سال تحصيلى جديد دير شده و بايد امسال را هر طور كه هست حتى با يك يا دو هفته تاخير در تامين نيروهاى لازم پشت سر بگذاريم اظهار اميدوارى كرد شرايط براى سال تحصيلى آينده متعادلتر شود.
از سويي، روغنى رئيس اداره امور ادارى سازمان آموزش و پرورش استان معتقد است كه شرايط جديد، فضا را براى مدارس غيرانتفاعى باز و بهتر كرده و مىگويد: ممكن است در چند مدرسه كمبود نيرو مشكلات اندكى ايجاد كند اما در كل ثبتنام نكردن رايگان به خاطر نداشتن نيروى رسمى و با بازنشسته شدن بيش از 5 هزار و 500 معلم كه همگى از نيروهاى كيفى و راغب به تدريس در مدارس غيرانتفاعى هستند، كيفيت آموزش و درآمد مدارس غيردولتى را امسال افزايش مىدهد، به طورى كه تاكنون هيچ شكايتى از اين مدارس نداشتهايم.
وى به حذف سههزار و 500 نيرو با 30 سابقه كار و بازنشستگى پيش از موعد 2 هزار نفر و جلساتى كه تا چند روز ديگر تكليف نهايى نيروهاى مازاد و مورد نياز سازمان را مشخص مىكند اشاره كرد، و گفت: آموزش و پرورش در بعضى رشتهها كمبود معلم دارد اما در بسيارى از رشتههاى ديگر نيروهاى مازادى وجود دارند كه قرار است با جابهجايى و انتقال آنها بخصوص در مقطع ابتدايى مشكلات تا حدودى برطرف شود.
به گفته روغنى، درست است كه معلمان به راحتى اين شكل فعاليت را مثلا از مقطع متوسطه به ابتدايى نمىپذيرند اما دولت هم موظف است جلو بيكارى اين نيروهاى مازاد را گرفته و از استخدام نيروى جديد بپرهيزد.
او دادن آمار دقيق را منوط به بررسىهاى نهايى كه هنوز انجام نشده مىداند و نيروهاى مازاد آموزش و پرورش استان را حدود هزار نفر برشمرد و گفت: 100 درصد نيروهاى مازاد ما معلمان زن هستند در حالى كه از جمع 2 هزار نفرى كه در سهميه 5 هزار نفرى، ادارات با بازنشستگى پيش از موعد آنها موافقت شده 50 درصد باقيمانده (كه با مخالفت روبهرو شدند) هستند.
روغنى در پايان كمبود معلم در مدارس استان را بيش از 200 تا 300 نفر اعلام كرد كه بعد از جابهجايى كامل نيروهاى مازاد، تكليف آنان هم روشن مىشود.
بنا به تصريح وي، اميدواريم با موافقت معلمان و انتقال از رشتهاى به رشته ديگر يا از مقطعى به مقطع ديگر عمده مشكلات كمبود نيرو در سال تحصيلى جديد برطرف شود.
اصفهان ــ خبرنگار جامجم
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]