واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندار همدان: توسعه و هويت بخشي به روستاها از راهبردهاي دولت است
استاندار همدان گفت: در راستاي سياست ضرورت تثبيت و تعادل جمعيت و نيز خط مشي عدالت جويانه، توسعه و هويت بخشيدن به روستاها و شهرهاي كوچك از راهبردهاي جدي دولت نهم است.
"بهروز مرادي"، روز يكشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اين مبنا در سه سال گذشته در استان همدان نيز گسترش خدمات رفاهي، آموزشي و بهداشتي ، ايجاد زيرساختها مانند آب ، برق ، گاز و تلفن، افزايش اشتغال جوانان و درآمد روستاييان مد نظر بوده است.
وي معتقد است كه هر بخش بايد مجموع خدماتي كه در شهرها ارائه مي شود دريافت كنند تا رغبت و ضرورتي براي مهاجرت ايجاد نشود.
وي گفت: هم اكنون 43 درصد جمعيت همدان را روستاييان تشكيل مي دهند كه 10 درصد از ميانگين كشوري بالاتر است كه اين به معناي بالابودن جمعيت مولد اين استان است.
وي افزود : 90 درصد جمعيت روستايي همدان از راه آسفالته برخوردارند ، تمامي روستاهاي استان از برق بهره مند هستند و تا يك ماه آينده نيز ميزان بهره مندي روستاهاي همدان از تلفن ثابت به صددرصد مي رسد.
وي گفت: تلاش بر اين است كه در بهره مندي روستاها از تلفن ثابت در كشور اول شويم.
وي به برخورداري 300 روستاي استان همدان از خطوط پرسرعت اينترنت در زمان حاضر اشاره كرد و افزود: اين تعداد تا سال آينده به 400 روستا خواهد رسيد.
وي ادامه داد: تا سال آينده نيز بيش از 80 درصد جمعيت روستايي همدان صاحب گاز خانگي مي شوند و در اين راستا ، هدف روستاهاي پرجمعيت است.
استاندار همدان گفت: در سالهاي 84 تا 86، 874هزار و 304 نفر روستايي در استان همدان زير پوشش خدمات بيمه اي و 16هزار و 523خانوار زير پوشش صندوق بيمه تامين اجتماعي بوده كه توسعه اين روند به فرمانداران و بخشداران سپرده شده است.
وي با اشاره به مشموليت 70 درصد جمعيت استان همدان براي دريافت سهام عدالت گفت: در پنج مرحله نامنويسي تاكنون سهام عدالت شامل حال 840 هزار نفر ، معادل 50 درصد جمعيت استان شده است.
استاندار همدان گفت: تاكنون با واگذاري اين ميزان سهام به ازاي نفري 10 ميليون ريال در مجموع، 840ميليارد ريال به ثروت عمومي مردم استان اضافه شده است.
مرادي ادامه داد: در زمان حاضر بابت سود سال 85 ، 400 هزار ريال به هر دارنده سهام عدالت پرداخت شده است و به كساني كه تا پايان شهريور امسال نام نويسي كرده اند سود سال 86 نيز شامل مي شود.
وي با تاكيد بر اين كه سهام عدالت مشمول تمامي روستائيان و عشاير استان مي شود، گفت: تاكنون 50 درصد اينها شناسايي شده و سهام دريافت كرده اند و مابقي نيز از اين مزيت برخوردار خواهند شد.
وي افزود : 44 مجتمع توليدي روستايي براي افزايش درآمد روستاييان و اشتغال جوانان در روستاهاي اين استان ايجاد مي شود.
مرادي همچنين از تشكيل شركتهاي سرمايه گذاري شهرستاني و تعاوني استاني در استان خبر داد و گفت: هشت شركت سرمايه گذاري تشكيل شده كه هر كدام يك شهرستان را زير پوشش خواهد داشت.
وي افزود: براي تشكيل شركت تعاوني استاني نيز تاكنون 10 ميليارد ريال سرمايه گذاري شده و به همين ميزان نيز سرمايه اوليه نياز است.
وي خاطرنشان كرد: اين شركتها امسال فعال مي شوند تا با پشتوانه عظيم مالي و نهادسازي ، بخش خصوصي قويتر به جهش خود وارد فعاليت مي شود.
وي تشكيل اين تعاونيها را گام موثري در تسهيل سرمايه گذاري بخش خصوصي عنوان كرد تا بخش خصوصي بتواند به راحتي سرمايه گذاري كند.
استاندار همدان همچنين در بخشي ديگر از سوال و جوابهاي خبرنگاران فضاي اقتصادي استان را رو به بهبود خواند و گفت: آمار موجود نشان دهنده سهم بيشتر همدان از سود ناخالص ملي است و فضاي توليد در حال شكل گيري است و توسعه مي يابد.
مرادي در تشريح دستاوردهاي دولت نهم در استان همدان گفت: در سه سال گذشته ، 386 مدرسه با سه هزار و 579 كلاس درس با زيربناي 300هزارمتر مربع و 830 ميليارد ريال به بهره برداري رسيده است.
وي اظهار داشت: در اين مدت 22مجتمع تبليغي فرهنگي در حوزه تبليغات اسلامي و 21 مجتمع در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي در دست احداث و تكميل بوده و 26 سالن نمايش فيلم آماده بهره برداري است.
وي احداث و تكميل 52 كتابخانه عمومي و در دست احداث بودن 121 خانه عالم را ديگر دستاوردهاي دولت نهم خواند و افزود: به احداث 12 حوزه علميه و 18 مصلاي نماز جمعه نيز در اين مدت كمك شده است.
وي اظهار داشت: در اين مدت به بهسازي 567 مسجد كمك شده كه اين كار نيز به اتمام رسيده است.
وي گفت: در دولت نهم 36مركز فني و حرفه اي با زيربناي 84هزار متر مربع و اعتبار 320ميليارد ريال احداث شده و در تمام مناطق استان اين مراكز با توجه به نياز به آموزش مهارتهاي فني براي بكارگيري نيروي انساني ماهر توسط سرمايه گذار توسعه يافته اند.
وي اظهار داشت: به دليل نياز موجود در استان ، تا سال آينده نيز دو يا سه مركز فني و حرفه اي ديگر احداث مي شود تا نيازمندي فعلي رفع شود.
وي اضافه شدن يكصد هزار متر مربع به فضاي دانشگاهي و احداث 18 دانشگاه، دانشكده و واحد آموزش عالي و 120 رشته جديد را ديگر دستاوردهاي فعاليت دولت نهم در سه سال گذشته در همدان عنوان كرد.
وي خاطرنشان كرد: در اين مدت تعداد دانشجويان نيز از 51 هزار نفر در سال تحصيلي 84 ، هم اكنون به 75 هزار نفر رسيده است.
وي افزوده شدن بر تعداد دانشجويان در اين مدت را جهشي كيفي خواندو گفت: هم اكنون 200 دانشجو در مقطع دكتراي تخصصي، 800 نفر در مقطع دكترا حرفه اي، يك هزار و 700 نفر در مقطع كارشناسي ارشد و 27 هار نفر در مقطع كارشناسي و كارداني در همدان مشغول تحصيل هستند.
ك/3 645/564/1139 شماره 498 ساعت 13:38 تمام
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]