واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نقش آمادگي جسماني در پيروزي هاي دفاع مقدس
يكي از مواردي كه در بررسي عمليات دفاع مقدس كمتر مورد توجه قرار گرفته، نقش ورزش و آمادگي جسماني رزمندگان اسلام در پيروزي عمليات رزمي است كه آثار ثمربخش آن بارها در صعود رزمندگان به مناطق عملياتي مرتفع و كوهستاني و همچنين راهپيماييهاي دور و دراز به مناطق مورد نظر، ديده شده است.
از اينرو ميتوان گفت پرداختن به ورزشهاي انفرادي و گروهي در پادگانها و پشت جبههها و نيز در خطوط مقدم جبههها، در عمليات گوناگون دوران دفاع مقدس بسيار موثر بوده و براين اساس است كه امروز نيز كه كشورمان در صلح و آرامش به سر ميبرد، ورزش در ميان نيروهاي مسلح، جايگاه ويژهاي دارد.
سردار سرتيپ دوم پاسدار مهرعلي باران چشمه، رئيس تربيت بدني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران كه همزمان با حضور در جبهههاي جنگ تحميلي درسال 1365 تحصيلات كارشناسي تربيتبدني را با موفقيت طي كرده و پس از جنگ نيز اين رشته را در مقطع كارشناسي ارشد به پايان برده است، در گفتوگو با گزارشگر اطلاعات با بيان اين كه آمادگي جسماني نيروهاي مسلح به طور كلي به دوصورت ورزشهاي همگاني و ورزشهاي حرفهاي و قهرماني نمود دارد، ميگويد:
- ورزشهاي همگاني در نيروهاي مسلح به اشكال گوناگون اجرا ميشود. اين ورزشها براي كساني كه در ستادها خدمت ميكنند، سه جلسه در هفته و براي نيروهاي عملياتي و يگانهاي ويژه چهار جلسه در هفته اجباري است و بيش از سه هزار مربي نيز هدايت ورزشكاران نيروهاي مسلح را بر عهده دارند كه از نيروهاي كادر و استخدامي نيروهاي مسلح محسوب ميشوند.
ورزشهاي رزمي در نيروهاي مسلح
سردار بارانچشمه با بيان اين كه كوهپيمايي، شنا، پيادهروي و جهتيابي از جمله ورزشهاي عمومي و همگاني است كه در نيروهاي مسلح اولويت دارند، ميافزايد:
- پرداختن به ورزشهاي رزمي مانند جودو، تكواندو، كاراته و دفاع شخصي نيز در نيروهاي مسلح الزامي است تا به اين وسيله آنان همواره از آمادگي جسماني مطلوب براي انجام ماموريتهايشان برخوردار باشند.
علاوه بر آن، نيروهاي مسلح به ورزشهاي تخصصي هم اهميت ميدهند كه دراين زمينه ميتوان به ورزشهاي زير اشاره كرد:
- نيروي زميني: ورزشهاي 5 گانه شامل تيراندازي و پرتاپ نارنجك، دو 5 هزار متر، عبور از موانع رزمي، شناسايي و جهتيابي.
- نيروي دريايي: ورزشهاي 5گانه، شامل ورزشهاي نيروي زميني، با عبور از موانع دريايي.
- نيروهاي ستادي: ورزشهاي 3 گانه، شامل شناي 1500 متر، دوهاي 10 كيلومتر و 40 كيلومتر و دوچرخهسواري.
- نيروي هوايي: چتربازي، جهتيابي وساير ورزشهاي تخصصي نيروي انتظامي، دفاع شخصي.
سردار بارانچشمه با بيان اين كه نيروهاي مسلح به ورزشهاي متنوع ديگري مانند اسكي هم ميپردازند، ميگويد:
- درتمامي مراكز آموزش نظامي و دانشكدههاي نيروهاي مسلح، پرداختن به ورزشهاي رزمي الزامي است و دانشآموز يا دانشجويي از آنها فارغالتحصيل نميشود، مگر آنكه كمربند مشكي يكي ازورزشهاي رزمي را كسب كرده باشد. ضمن آن كه در دانشكده نيروي انتظامي نيز دريافت گواهي نامه دفاع شخصي براي تمامي دانشجويان الزامي است.
ورزشهاي قهرماني
سردار بارانچشمه سپس به ورزشهاي حرفهاي و قهرماني نيروهاي مسلح اشاره مي كند و ميگويد:
- مسابقههاي قهرماني نيروهاي مسلح در رشتههاي گوناگون همه ساله با حضور تيمهايي از ارتش، سپاه پاسداران، نيروي انتظامي، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و سازمان قضايي نيروهاي مسلح برگزار ميشود كه به طور تقريبي 15 تيم در مسابقات پاياني هر رشته ورزشي شركت ميكنند و برگزيدگان مسابقههاي مقدماتي و منطقهاي سازمانهاي تابعه نيروهاي مسلح در سراسر كشور هستند.
او با بيان اين كه امسال مسابقههاي نيروهاي مسلح در رشتههاي جودو، تكواندو، كاراته، كشتي و آمادگي جسماني به صورت ليگ سراسري ميشود و نخستين تجربه برگزاري مسابقات به اين شكل در ميان نيروهاي مسلح است، اضافه ميكند:
- هدف از ورزشهاي رزمي، حفظ آمادگيهاي جسماني و دفاعي نيروهاي مسلح در دوران صلح است كه قدر مسلم در دفاع از ميهن اسلاميمان هم آثار مثبت خود را نشان خواهد داد.
ورزش و عمليات رزمي
سردار باران چشمه، با يادآوري نقش ورزش و آمادگي جسماني رزمندگان اسلام در انجام مانورها و عمليات رزمي دوران دفاع مقدس، ميگويد:
- رزمآوران هنگامي ميتوانند در نبرد با دشمن با موفقيت عمل كنند كه در دوران صلح، آموزشهاي كافي را ديده و از آمادگي جسمي و روحي لازم برخوردار شده باشند. از اينرو است كه به ورزش در واحدهاي صف و ستاد نيروهاي مسلح اعم از ارتش، سپاه، بسيج و نيروي انتظامي، اهميت ويژهاي داده ميشود كه نتيجه آن علاوه بر سلامت نيروها، موفقيتهاي ورزشي داخلي و جهاني ورزشكاران نيرويهاي مسلح است. به همين دليل آنان تاكنون توانستهاند در مسابقههاي ارتشهاي جهان و همچنين پليسهاي جهان، به موفقيتهاي چشمگيري دست يابند.
سردار باران چشمه با يادآوري اين كه اساسنامه مشترك تربيت بدني نيروهاي مسلح در سطح كشور به زودي به باشگاههاي فرهنگي - ورزشي اين نيروها ابلاغ ميشود تا از يك سياست كلي پيروي كنند و از اعمال سليقه در اداره باشگاهها و برگزاري مسابقههاي ورزشي بپرهيزند، اظهار ميدارد:
- در حال حاضر باشگاههاي وابسته به نيروهاي مسلح، مانند پاس، ملوان بندرانزلي، فجر مقاومت سپاسي شيراز، نيروي زميني، عقاب و صبا باطري در ورزش كشور و تربيت قهرمانان ملي نقش پراهميتي دارند و خدماتشان را به ديگر اقشار جامعه هم ارائه ميدهند.
او با اشاره به انجام خدمت مقدس سربازي ورزشكاران و عضويت آنان در تيمهاي نيروهاي مسلح ميگويد:
- تيمهاي كشتي آزاد و فرنگي نيروهاي مسلح در مسابقات امسال ارتشهاي جهان كه در كرواسي برگزار شد، به مقام نايب قهرماني دست يافتند و در مسابقات كره جنوبي نيز در رشته تكواندو، موفق به كسب رتبه نايب قهرماني شدند.
سردار باران چشمه ادامه ميدهد:
- از سوي ديگر، براي توسعه ورزش بسيجيان و استفاده بيشتر از استعدادهاي آنان براي ورزشهاي قهرماني، برنامههايي در دست تدوين و اجرا است و براي نخستين بار، تيم تيراندازي بانوان شاغل در نيروهاي مسلح، به مسابقههاي ارتشهاي جهان(سيزم) اعزام خواهند شد.
سردار باران چشمه با يادآوري اين كه ورزش براي بانوان شاغل در نيروهاي مسلح نيز الزامي است و ادارات ورزش بانوان در سطح مديريتهاي تربيت بدني نيروهاي مسلح فعالاند، ميگويد:
- امكانات ورزشي نيروهاي مسلح با حداكثر تخفيف در اختيار خانوادههاي آنان قرار ميگيرد.
ورزش و عمليات رزمي
رئيس تربيت بدني نيروهاي مسلح با بيان اين كه تربيت بدني نيروهاي مسلح با سازمان ورزشي نظاميان جهان (سيزم) تعامل خوبي دارد و اميد ميرود مجمع عمومي آن در سال 2010 ميلادي در ايران برگزار شود، ميگويد:
- حضور نمايندگان بيش از 130 ارتش جهان در ايران، ميتواند موجب ارتقاي جايگاه كشورمان در شود.
او با تاكيد بر اين كه نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران، آمادگي برگزاري مسابقات ارتشهاي جهان را دارد، در مورد تاثير ورزش و آمادگي جسماني در عمليات رزمي ميگويد:
- نيروهاي مسلح در اجراي ماموريتهاي محوله بايد از توانمنديهاي جسمي بالايي برخوردار باشند تا بتوانند اين ماموريتها را به نحو احسن انجام دهند.
اين حقيقت در دوران دفاع مقدس به خوبي آشكار شد و ايستادگي سرسختانه رزمندگان اسلام در برابر دشواريهاي حضور در جبههها و عمليات رزمي، آمادگي جسماني آنان را به اثبات رساند.
نيروهاي مسلح پيش از عزيمت به جبههها، به ورزشهاي عمومي و اختصاصيشان ادامه ميدادند و در جبههها نيز پيش از عمليات رزمي، گاه بيش از 10 كيلومتر در شب و روز و شرايط گوناگون جوي، راهپيمايي ميكردند. از اينرو چه در زمينهاي مسطح و چه در ارتفاعات جنوب و غرب كشور، ماموريتهايشان را به خوبي انجام ميدادند.
او ادامه ميدهد:
- رزمندگان اسلام با همراه داشتن وسايل سنگيني مانند مهمات و تجهيزات انفرادي، به دليل برخورداري از آمادگي جسماني در جبههها به خوبي حضور مييافتند و نشان ميدادند كه آمادگي جسماني، پايه و اساس آمادگيهاي رزمي است.
الآن هم كه دوران صلح است، از هيچ تلاشي براي ايجاد و حفظ آمادگي جسماني نيروهاي مسلح دريغ نميشود و در اين مورد همواره ورزش مورد توجه خاص قرار ميگيرد؛ به گونهاي كه در حال حاضر اكثريت نيروهاي مسلح به فراگيري ورزشهاي رزمي ادامه ميدهند و براي آن كه ورزش سربازان هم توسعه يابد، در آينده جشنواره ورزشي آنان هم به اجرا در ميآيد.
سردار بارانچشمه كه در سال 1361 به عنوان بسيجي 17 ساله به جبهههاي دفاع مقدس شتافته و در عمليات كربلاي 4 و 5، قدس 1 و 2 و 3 و والفجر 4 و 5 حضور داشته است، از تاثير ورزش و آمادگي جسماني همرزمانش در موفقيت عمليات ياد شده ياد ميكند و ميافزايد:
- در مناطق پدافندي عمليات بدر (هورالهويزه)، پيش از آغاز عمليات رزمي، آموزش شنا و غواصي ديديم و در پشت سد دزفول هم به عنوان رزمنده، به فراگيري قايقراني پرداختيم. همچنين در عمليات والفجر4 كه با لشكر 25 كربلا تا نزديك شهر پنجوين عراق پيش رفتيم و شبانه با دشمن درگير شديم، در مسيرمان با عوارض سخت و دشوار زميني روبهرو شديم كه عبور از آنها به آمادگي جسماني بالايي نياز داشت.
او به جوانان و بخصوص سربازان نيروهاي مسلح توصيه ميكند:
- در كنار ورزش، حتما درس خواندن را جدي بگيريد و به ادامه تحصيل بپردازيد، زيرا تجربه نشان داده است ورزشكاراني كه تحصيلات عالي دارند، در ميدانهاي ورزشي نيز به موفقيتهاي بزرگتري ميرسند، كه از جمله به رسول خادم و عليرضا دبير در كشتي و علي دايي در فوتبال ميتوان اشاره كرد.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4415]