واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: طلوع دوباره هامبورگ
جام جم آنلاين: هامبورگ، شهر شمالي زيباي كشور آلمان مدتهاست كه در انتظار اوجگيري دوباره تيم فوتبال اين شهر است، اهالي فوتبال در اين شهر هنوز به ياد سال 1983 روزگار ميگذرانند و اين زماني است كه هامبورگ براي اولين و آخرين بار در تاريخش قهرمان مسابقات باشگاههاي اروپا شد.
هامبورگ در سالهاي گذشته با وجود سرمايهگذاريهاي قابل توجه و حمايت همهجانبه تماشاگرانش، هرگز نتوانسته يك تيم همواره قدرتمند باشد اين تيم دقيقا در سالهايي كه با اميدواري وارد رقابتهاي بوندسليگا شده است با افت روبهرو شده و نتوانسته به انتظارها پاسخ دهد.
آمدن مارتين يول هلندي در فصل جديد را خيليها جدي نگرفتند و حداكثر اين تيم را تيمي براي ردههاي ميانه بالا ارزيابي كردند؛ اما ظاهرا اين مرد هلندي كاركشته به هامبورگ آمده تا دوران باشكوهي را پشت سر بگذارد و بعد از مدتها هامبورگ را به جمع مدعيان برساند.
باشگاه قديمي و معتبر هامبورگ در سال 1887 پيريزي شد، اما سالها طول كشيد تا به شكل كنونياش درآيد. طي ساليان القابي چون قرمزپوشان و دايناسورها بر اين تيم نهاده شده است.
دوران طلايي هامبورگ، اواخر دهه 70 و اوايل دهه 80 بود كه آنها با ستارگاني چون اولي اشتاين، مانفرد كالتز، هورست هروبش و كوين كيگان پا به پاي بايرن مونيخ حركت ميكردندو همراه با كلن مثلث مدعيان بوندسليگا را تشكيل ميدادند.
از سال 1979 تا 1983 هامبورگ با طلاييترين بازيكنان تاريخ خود، سه قهرماني آلمان و يك قهرماني اروپا را جشن گرفت. اين موفقيتها با دو مربي خارجي امكانپذير شد. برانكو زبچ يوگسلاو و ارنست هاپل اتريشي نام خود را براي سالها در باشگاه هامبورگ به يادگار گذاردند.
بعد از اين دوران، روزهاي خوب باشگاه هامبورگ به پايان رسيد در ساليان اخير مربياني چون كورت يارا، كلاوس تاپ مولر، توماس دال و هوب استيونس، هدايت هامبورگ را به عهده داشتهاند، اما هامبورگ هيچگاه افتخاري كسب نكرده است.
هامبورگ در طول اين سالها تيمي بوده كه دائما از اعتماد به نفس كافي برخوردار نبوده است. آنها به صورت يك سال در ميان به تيمي بالاي جدولي تبديل ميشدند و در سال بعد كه اميد به آنها بسيار بود، به ردههاي پايين جدول فرو ميافتادند و بعد از تلاش زياد خود را به ميانههاي جدول ميرساندند در چهار دوره آخر بوندسليگا اين تيم به ترتيب هشتم، سوم، هفتم و چهارم شده است.
يك هلندي ديگر
با پايان فصل 2008 - 2007 بوندس ليگا، هامبورگ با كسب رده چهارم بعد از بايرن مونيخ، وردربرمن و شالكه به رتبه چهارم دست يافت و راهي جام يوفا شد. همانطور كه از قبل اعلام شده بود، هوب استيونس مربي هلندي هامبورگ از اين تيم جدا شد.
استيونس كه نزد هواداران هامبورگ به چهرهاي محبوب تبديل شده بود، به دليل بيماري شديد همسرش كه احتياج به مراقبت داشت، ترجيح داد به كشورش هلند بازگردد و مربيگري آيندهوون را در دست گيرد تا بيشتر در كنار همسرش باشد.
با رفتن استيونس نامهاي زيادي براي هامبورگ مطرح شد، اما مسوولان هامبورگ خيلي زود با مارتين يول كه مربي سابق تاتنهام بود و همچون استيونس از مكتب فوتبال هلند ميآمد به توافق دست يافتند يول در مدت 3 سال مربيگرياش در تاتنهام، اين تيم را به تيم پنجم ليگ برتر بعد از چهار غول انگليسي تبديل كرد، ولي از آنجا كه مسولان باشگاه تاتنهام ميخواستند اين تيم پا به پاي چلسي، منچستر يونايتد، آرسنال و ليورپول حركت كند، در يك دوره بحراني كه تيم لندني خوب نتيجه نميگرفت، عذر يول را خواستند و خوانده راموس را جانشين وي كردند.
مارتين يول براي بازسازي اين تيم از رئيس باشگاه برندهوفمن اختيار كامل گرفت و در يك خانه تكاني اساسي اكثر نيروهاي مازاد تيم را كه به كارش نميآمدند كنار گذاشت.
تحول
ماجرا به همين جا ختم نشد. در ادامه فصل نقل و انتقالات دو انتقال ديگر تن فوتبالدوستان هامبورگي را لرزاند. رافائل فاندرفارت ستاره هلندي و همه كاره هامبورگ سرانجام به رئال مادريد انتقال يافت و ونسال كمپاني مدافع تازه اوج گرفته و بلژيكي هامبورگ به منچسترسيتي انگليس رفت كه راحتتر از هر تيمي پول خرج ميكرد.
يول اما چندان بيكار هم نبود كه همه مهرههاي كليدياش را به فروش برساند و كسي را هم به تيمش نياورد. او براي تقويت خط دفاعي تيمش الكس سيلوا را از سائوپائولوي برزيل گرفت. اين مدافع 22 ساله در تيم المپيك برزيل، در طول المپيك پكن بازيهاي تاثيرگذاري ارائه كرد و بغير از هامبورگ از چند تيم انگليسي هم پيشنهاد داشت.
مارسل يانسن مدافع كناري مليپوش بايرن مونيخ، يك خريد حرفهاي از سوي يول بود. اين انتقال از آنجا حائز اهميت است كه معمولا بايرن مونيخ بازيكنان مليپوش و آلماني خود را نميفروشد و اگر هم بفروشد به تيمهاي خارجي ميفروشد تا مقدمات قدرتمند شدن رقباي داخلي اش را آماده نكرده باشد.
تياگونوس هافبك مليپوش تيم فلومينزه ديگر خريد قابل توجه هامبورگ بود. نوس هم مثل الكس سيلوا در المپيك پكن حضور داشت و مدال برنز را به گردن آويخت. با آمدن اين بازيكن تكنيكي كه اخيرا مرد ثابت دونگا در تيم ملي برزيل شده است، جاي خالي رافائل فاندرفات در پست هافبك هجومي و آزاد پر شد.
آخرين خريد مارتين يول، يك مهاجم كروات به نام ملادن پتريچ از بوروسيا دورتموند بود، پتريچ فصل گذشته 29 بار براي دورتموند بازي كرد و 13 گل به ثمر رساند.
او براي قرار گرفتن در تركيب هامبورگ بايد با هموطنش اويستا اوليچ و خوسه پائولو گرروي پرويي بجنگد و مسلما آمادگي اين بازيكنان و حمايت خط مياني از مهاجمان اهميت زيادي در نتايج هامبورگ خواهد داشت. هامبورگ فصل قبل تنها 47 گل به ثمر رساند كه يكي از مشكلات اصلي اين تيم براي رسيدن به 3 رتبه اول جدول بود.
مارتين يول براي آنكه تيمش را به طور كامل بازسازي كرده باشد، ديويد ياروليم را به عنوان كاپيتان جديد تيمش جانشين فاندرفارت كرد و وظايف جديدي براي تك تك بازيكنانش در نظر گرفت و جالب آنكه اكثر اين تغييرات تا اينجاي فصل مثبت ارزيابي ميشوند، چرا كه هامبورگ نتايجي فوقالعاده گرفته و در بين مدعيان قرار دارد.
از فصل تابستان و در بازيهاي آمادگي، گوشههايي از اين آمادگي در بين بازيكنان هامبورگ ديده ميشد.
براي مثال هامبورگ با شركت در جام امارات كه به ميزباني باشگاه آرسنال برگزار شد، در حضور تيمهاي قدرتمندي چون رئال مادريد، يوونتوس و تيم ميزبان عنوان نخست را به خود اختصاص داد.
سلاطين بازگشت
هامبورگ در هفته نخست بوندس ليگا در ورزشگاه آليانس در حالي كه با 2 گل از بايرن مونيخ قدرتمند پيش افتاده بود، حريف را 2 - 2 متوقف كرد و در پي آن كارلسروهه را يك - 2 مغلوب كرد. در هفته سوم انگيزه و روحيه بازيكنان هامبورگ بيشتر مشخص شد.
آنها بازي 2 بر صفر باخته در خانه آرمينيا بيلفيلد را 2 - 4 بردند و در پي آن در هفته چهارم زماني كه در خانه با 2 گل از باير لوركوزن عقب افتاده بودند، با 3 گل از 3 مهاجمشان گررو، اوليچ و پتريچ 3 امتياز ارزشمند را از يكي از تيمهاي قدر بوندسليگا گرفتند.
به اين ترتيب هامبورگ در 3 بازي از 4 مسابقهاي كه انجام داده، بازيهاي باخته را با تساوي و پيروزي به پايان رسانده است تا بتوان لقب سلاطين بازگشت را براي آنها در نظر گرفت.
تولد يك ستاره
يول كه به سيستم 2-4-4 علاقهمند است، ديويد ياروليم، نايجل دي يانگ، تياگونوس و پيوتر تروخوفسكي را در ميانه زمين به كار ميگيرد. در اين بين تروخوفسكي درخششي فوق تصور داشته است. اين بازيكن 24 ساله كه مثل كلوزه و پودولسكي اصليتي لهستاني دارد، از استعدادهاي درخشاني است كه بايرن مونيخ قدرش را ندانسته است.
تروخوفسكي بعد از آنكه در سنتپائوليهامبورگ با مفاهيم اوليه فوتبال به طور اصولي آشنا شد، به بايرن مونيخ رفت و 4 سال در تيمهاي جوانان و «ب» بايرن بازي كرد. در سال 2005 بعد از آنكه تروخوفسكي فقط 13 بار در تيم اصلي بايرن مونيخ بازي كرده بود، مسوولانهامبورگ با وي قرارداد بستند.
اين بازيكن تكنيكي و كوتاهقامت كه عضو سابق تيم ملي جوانان آلمان است هماكنون از اعضاي ثابت تيم ملي بزرگسالان آلمان به شمار ميرود و بتازگي در بازيهاي انتخابي جام جهاني برابر ليختناشتاين و فنلاند خوش درخشيده است. تروخوفسكي تا اينجاي بازيها 3 پاس گل داده است تا همگان او را با توماس هسلر، فوتباليست برجسته دهه 90 آلمان مقايسه كنند.
اهداف
نگراني مارتين يول در حال حاضر؛ادامه روند كنونيهامبورگ و جلوگيري از افت بازيكنان است. تجربه نشان ميدهد هر تيم در طول يك فصل به هر حال يك يا چند دوره افت دارد و تلاش يول هماكنون بر اين است كه بازيكنان را از افت جسماني دور نگه دارد. موضوع مهم ديگر جلوگيري از غرور بازيكنان به خاطر نتايج مثبت آغاز فصل است.
يول آرزو ميكند بازيكنان كليدياش نظير متايسن ياروليم، تروخوفسكي و گررو دچار آسيبديدگي نشوند، چونهامبورگ مثل بايرن مونيخ نيست كه براي هر مهرهاي يك جانشين طراز اول داشته باشد.
اگرهامبورگ دچار اين مسائل و مشكلات نشود، ميتوان اميدوار بودهامبورگ در اين فصل جدال نزديكي با بايرنمونيخ و شالكه براي قهرماني در بوندسليگا داشته باشد.
ضمنا هدف دوم هامبورگ رسيدن به مراحل نهايي رقابتهاي جام يوفا است؛ جامي كه هنوز در ابتداي راه قرار دارد، اما ميتوان هامبورگ را در كنار تيمهايي مثل ميلان، سويا، والنسيا و منچسترسيتي از مدعيان قهرماني دانست.
مزدك ميرزايي
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]