واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح پرورش شترمرغ در كشور جدي گرفته نشده است
كرج - برخي كارشناسان براين باورند كه طرح پرورش شترمرغ با وجود مزيتهاي اقتصادي ويژه اي كه مي تواند در داخل بخصوص در بخش صادرات داشته باشد، تاكنون در كشور جدي گرفته نشده است.
براساس برخي آمارها، اكنون 600 واحد پرورش شترمرغ در كشور وجود دارد كه بيشتر آنها يك كار تفنني براي صاحبانشان تلقي مي شود.
حدود هشت سال پيش بود كه نخستين جوجه شترمرغها و تخم آنها با هدف پرورش از آفريقاي جنوبي وارد ايران شد و اكنون گفته مي شود شمار آنها به 40 تا 60 هزار قطعه در كشور
مي رسد.
طبق نظر محققان و پژوهشگران، اندامهاي مختلف شترمرغ ازجمله گوشت، تخم، پر، پوست داراي ارزش اقتصادي است و حتي به نظر برخي كارشناسان، پلك آن در جراحي هاي قرنيه چشم انسان نيز كاربرد دارد.
تكثير فراوان از جمله تخم گذاري 40 تا 60 عدد در سال بطور ميانگين، تبديل هر جوجه به شترمرغ بالغ پس از 30 ماه و اينكه شترمرغ هم از دانه و هم از علف تغذيه مي كند كه در كاهش هزينه هاي پرورش آن نقش بسزايي دارد را مي توان از ديگر مزاياي پرورش شترمرغ برشمرد.
عضو هيات علمي موسسه علوم دامي كشور با تاكيد بر اهميت پرورش شترمرغ گفت: اكنون شماري از كشورها با پرورش شترمرغ بخصوص در فرآوري پوست آن سالانه درآمد سرشاري را به دست مي آورند.
هوشنگ لطف الهيان افزود: عمل آوري پوست شترمرغ بايد با دقت و ظرافت كامل صورت گيرد چون هرگونه صدمه از جمله حتي بريدگي يك ميليمتري آن مي تواند تا يك چهارم از ارزش آن بكاهد.
وي اظهار داشت: گوشت شترمرغ ارزش غذايي بالايي دارد چرا كه در قياس با گوشت ديگر دامها، از چربي و كلسترول كمتري برخوردار بوده و استفاده از آن براي سلامتي انسان مفيد است.
به اعتقاد وي، لازم است درمورد گوشت شترمرغ در جامعه فرهنگسازي وتبليغ بيشتري انجام شود تا پرورش و توليد آن براي توليدكنندگان مقرون به صرفه باشد.
مديربخش فرآوري توليدات دامي موسسه علوم دامي كشور نيز گفت: چرم توليدي از شترمرغ به دليل استحكام، ماندگاري، ظرافت و مقاومت درمقابل آب و گرما بهترين نوع چرم است كه شهرت جهاني دارد.
حميدرضا انصاري افزود: كيف، كفش و محصولاتي كه از چرم شترمرغ توليد مي شود داراي استقامت بالا حتي درمقابل آتش است و بيشترين خريدار را در جهان به خود اختصاص داده است.
وي اظهار داشت: با وجود اين، در ايران به دليل نبود امكانات و دستگاههاي مدرن نمي توانيم پوست شترمرغ را به چرم تبديل كنيم و ناگزير بايد سالامبور آن را صادر كنيم كه ارزش بسيار كمتري دارد.
وي تاكيد كرد: با توجه به پيشينه و تاريخچه صنعت چرم كشور، بطور قطع پرورش شترمرغ علاوه بر مصرف گوشت، صادرات پوست آن نيز مي تواند ارزآوري خوبي براي كشور داشته باشد.
اين كارشناس ارشد موسسه علومي دامي كشور گفت: پر شترمرغ كه به صورت حالت دار بر روي پوست قرار گرفته، با جدا كردن هر پر نقش و نگار فوق العاده زيبايي روي چرم برجا
مي گذارد كه اين خود باعث بازارپسند شدن پوست شترمرغ است .
انصاري يادآور شد: از پر شترمرغ براي زينت دادن جشن ها و تزيين لباس نيز استفاده مي كنند.
نگاهي اجمالي نشان مي دهد كه پرورش شترمرغ مي تواند نقش بسيار مفيد، اشتغالزا و سودآوري براي كشور داشته باشد اما به نظر مي رسد كه تحقق اين هدفها به توجه و سرمايه گذاري هرچه بيشتر دست اندركاران و مسوولان ذيربط نياز دارد.ك /4
561/7420/ 684
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]