واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: فراكسيون مسجد؛ بايدها و نبايدها/ 21عضو فراكسيون مسجد:عضويت جمع زيادي از نمايندگان در فراكسيون مسجد بر ميزان اثرگذاري آن ميافزايد
گروه اجتماعي: با حضور بيش از 140 نماينده مجلس در فراكسيون مسجد نقش اين فراكسيون نيز در زمينه تقويت كاركرد و جايگاه مساجد به مراتب پررنگتر است و ميتواند در اين موضوع از اثرگذاري بالايي برخوردار باشد.
«هادي قوامي» منشي اول كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي و عضو فراكسيون مسجد در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به توان نمايندگان در تصويب لوايح و طرحهاي مجلس گفت: فراكسيون مسجد با عضويت جمع زيادي از نمايندگان، ميتواند درباره لوايحي كه از سوي دولت در زمينه مديريت و بودجه مساجد به مجلس ارائه ميشود، دخل و تصرف كند و با تصويب و حمايت اين لوايح كاركرد مساجد را افزايش دهد.
وي مساجد را فراتر از مكاني براي عبادت دانست و افزود: مساجد داراي كاركردهاي مختلفي در زمينه سياسي، اجتماعي، عبادي، فرهنگي و اقتصادي هستند و اين كاركردها در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي به اثبات رسيد از اينرو فراكسيون مسجد ميتواند با تدوين برنامهريزي منسجم اين نقش را باري ديگر به مساجد بازگرداند.
منشي اول كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «آيا فراكسيون مسجد توان اختصاص رديف بودجه به مساجد را دارد يا خير؟» اظهار كرد: بر اساس اصل 75 قانون اساسي نمايندگان مجلس توان ارائه پيشنهادي كه منجر به افزايش بار مالي نهاد يا سازماني شود، ندارند اما ميتوانند در لوايحي كه از سوي دولت به مجلس ارائه ميشود، تغييراتي ايجاد كنند، براي مثال مجلس براي افزايش بودجه مساجد در سال 87، مساجد را از پرداخت عوارض آب و برق معاف كرد.
عضو فراكسيون مسجد همچنين تصريح كرد: اعضاي اين فراكسيون ميتوانند با جلب موافقت ساير نمايندگان مجلس از طرحها و لوايح دولت و مجلس در زمينه مساجد حمايت كنند، همچنين توان ارائه پيشنهاداتي براي افزايش كاركردهاي مساجد به مجلس را نيز دارند.
قوامي افزايش يا كاهش بودجه سازمان يا نهادي مسئول در حوزه مساجد را تنها از طريق پيشنهاد دولت به مجلس امكانپذير دانست و در پاسخ به پرسشي مبني بر نقش فراكسيون مسجد در ساماندهي مديريت مساجد اظهار كرد: فراكسيون مسجد با ارائه طرحي به مجلس توان مديريت و ساماندهي مساجد را دارد.
وي درباره قدرت انتخاب اين فراكسيون در انتخاب متولي واحد در حوزه مساجد به خبرنگار ايكنا اظهار كرد: براي ارائه طرحي در مجلس تنها كافي است 15 نفر از نمايندگان مجلس آن طرح را امضا و به مجلس ارائه دهند، حال با حضور بيش از 140 نماينده مجلس در فراكسيون مسجد نقش اين فراكسيون نيز در زمينه تقويت كاركردهاي مساجد به مراتب پررنگتر است و ميتواند در اين موضوع نيز تأثيرگذار باشد.
اين عضو فراكسيون مسجد معتقد است فراكسيون مسجد بايد در چشمانداز 20 ساله كشور فرصتها، قوتها و ضعفهاي مساجد را بيابد و در تبيين جايگاه آن اقدامات لازم را انجام دهد.
قوامي در پاسخ به پرسش پاياني اين گفتوگو مبني بر اينكه «به عنوان يكي از اعضاي اين فراكسيون فكر ميكنيد كدام حوزه مساجد نسبت به ساير حوزهها نيازمند تغيير و تحول است؟» گفت: مساجد داراي مشكلات بسياري هستند براي مثال برخي از مساجد نياز به ترميم و بازسازي دارند در حاليكه برخي ديگر با مشكل مديريتي همراه هستند اما به اعتقاد من بايد اين فراكسيون برنامهاي مبني بر فعال شدن مساجد در تمام سال طراحي كند تا مساجد تنها در ماههاي بهخصوصي همچون رمضان و محرم فعال نباشند.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]