واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: برنامه هاي اداره سلامت نوزادان در گفتگو با ايسكانيوز تشريح شد؛ طرح نظام مراقبت مرگ نوزادي از اواسط مهر در كشور اجرا مي شود
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت گفت: اجراي طرح نظام مراقبت مرگ نوزادي از اواسط مهر ماه سال جاري در كشور آغاز مي شود.
محمد حيدرزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، افزود: با تدوين و اجراي طرح نظام مراقبت مرگ نوزادي مراكز بهداشتي و درماني اطلاعات كامل و دقيقي را در خصوص عوامل افزايش و كاهش مرگ و مير نوزادان به دست آورده و نسبت به انجام اقدامات آگاهي خواهند يافت.
وي با اشاره به آخرين آمار مرگ و ميز نوزادان در سال 85 ادامه داد: نرخ مرگ و مير 2/13 درصد به ازاي هر يك هزار تولد بوده كه 60 درصد از اين نوزداان به دليل نارسايي فوت كرده اند.
حيدرزاده گفت: ترويج تغذيه با شير مادر از اقداماتي است كه از سوي وزارت بهداشت همواره به آن تاكيد شده است كه مصرف شير مادر در يك ساعت اول تولد نمونه اي از آن است.
وي افزود: شير مادر در ساعت اول تولد حتي در مادراني كه عمل سزارين انجام داده اند نيز به روش مرسوم خزيدن بر سينه مادر توسط خود نوزاد مصرف مي شود كه البته بعد از اينكه از سلامت تنفسي نوزاد اطمينان حاصل شده باشد.
رييس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت تصريح كرد: مصرف شير مادر در ساعات اوليه باعث كاهش 22 درصدي مرگ و مير نوزادان مي شود و از برنامه هاي كشوري وزارت بهداشت، توصيه و انتشار جزوات و كتابهاي آموزشي در بيمارستان ها است.
وي افزود: هم اكنون طرح مصرف شير مادر در ساعت اوليه در بيمارستان هاي بهارلو تهران و الزهراي تبريز به صورت پايلوت اجرا مي شود.
حيدرزاده گفت: اجراي طرح مصرف شير مادر در ساعات اوليه به خصوص در نوزاداني كه دچار نارسايي بوده و نياز به بستري در بخش مراقبت هاي ويژه NICU را داشته توصيه مي شود.
وي همچنين از مصرف درست و مناسب شير خشك در ميان مادران به صورت آموزش آنها در قالب ارايه سي دي هاي آموزشي را به عنوان يكي از برنامه هاي وزارت بهداشت عنوان كرد.
حيدرزاده درخصوص امكانات و تجهيزات بخش هاي مراقبت هاي ويژه نوزادان در كشور گفت: در حال حاضر مشكل امكانات و تجهيزات در كشور وجود ندارد و با اينكه به لحاظ فضا، پرسنل و حتي تجهيزات در مقايسه با كشورهاي پيشرفته وضعيت عالي مشاهده نمي شود اما آنچه كه مهم است عدم استفاده بهينه از امكانات بوده كه متاسفانه ديده مي شود.
وي با اشاره به سوبسيد شش ميليون توماني شير خشك در سال بر استفاده و ترويج آن انتقاد كرد و گفت: به دليل تنگناهاي موجود مجبور به استفاده و حتي آموزش صحيح مصرف شير خشك هستيم.
حيدرزاده با اشاره به كيفيت نامناسب شير خشك نوزادان در مقايسه با مصرف بزرگسالان افزود: متاسفانه فرآيند مراقبت ها دچار مشكل شده است به طوري كه حتي شير خشك نوزادي به مصارف ديگر در مي آيد.
** موردي از مرگ نوزادي به دليل مصرف شيرخشك وجود ندارد
ريس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه موردي از مرگ نوزادي به دليل آلوده بودن شير خشك ها در كشور تاكنون گزارش نشده است و اگر مورد مشكوك به آلودگي باشد قبل از توزيع شماره سريال آنها حذف مي شود.
حيدرزاده درخصوص مرگ پنج شيرخوار در سال گذشته گفت: بر اساس بررسي هاي انجام شده بر خلاف تصور مصرف شير خشك آلوده، علت مرگ اين شيرخواران بيماري روده اي تشخيص داده شد./05/146/110
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2798]