واضح آرشیو وب فارسی:مهر: امير سرتيپ چيت فروش:عمليات 140 فروندي گسترده ترين رزم هوايي در تاريخ جنگ هاي معاصر بود
رئيس دفتر مطالعات و تحقيقات نهاجا و دبير يادواره عمليات 140 فروندي هدف از برگزاري اين همايش را گسترش و اعتلاي فرهنگ شهادت و انتقال تجارب آن به آيندگان و تجليل از ايثارگران و جانبازان و خلباناني ذكر كرد كه در سطح عملياتي نبرد البرز بي سابقه ترين رزم هوايي جهان را در تاريخ جنگهاي معاصر رقم زدند.
به گزارش خبرنگار مهر ، امير سرتيپ حسين چيت فروش در حاشيه برگزاري مراسم عمليات 140 فروندي نيروي هوايي ارتش در جمع خبرنگاران گفت: دشمن از بدو پيروزي انقلاب به منظور اجراي طرح تجاوز با استفاده از موقعيت و آگاهي از اينكه نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران به علت تجديد مجدد سازمان و تحولات پس از انقلاب اسلامي از آمادگي لازم برخوردار نيست و با اين تفكر كه هنوز ارتش و نيروهاي خودجوش نظير بسيج و سپاه انسجام لازم را نيافته اند مقدمات جنگ تمام عيار را بنا نهاد.
وي افزود: بدين منظور علاوه بر اينكه مدرن ترين سلاحهاي نظامي را تحت پشتيباني و حمايت بلوك شرق و غرب به خدمت گرفت استحكامات متعددي را در حاشيه مرزهاي جمهوري اسلامي ايران احداث كرد و پس از آن دست به تحركات مرزي زد تا بهانه لازم را براي انجام تجاوز فراهم كند.
رئيس دفتر مطالعات و تحقيقات نهاجا تصريح كرد: تا آغاز جنگ رسمي جمعا 336 بار تجاوز زميني ، هوايي ، دريايي و بمب باران و موارد متعددي غارت احشام مرزنشينان و به آتش كشيده شدن خطوط لوله هاي نفتي ايران توسط مزودوران بعثي به ثبت رسيده است. لذا مي توان گفت هدف صدام حاكم وقت عراق براندازي نظام جمهوري اسلامي بود كه بر اين اساس در ساعت 14 روز31 شهريور1359 تجاوز آشكار وهمه جانبه اي را با عبور 12 لشكر مكانيزه از مرزهاي بين المللي به خاك ايران اسلامي آغاز كرد.
چيت فروش در ادامه تصريح كرد: كاركنان نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران نيز كه همچون ساير بخشها به لحاظ شرايطي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به وقوع پيوسته بود، دستخوش بحران نيز درراستاي ساماندهي شده بودند. علي رغم محدوديت هاي فوق العاده گسترده متاثر از حذف اقتصادي و تحريم هاي نظامي بنا به دستور فرماندهي وقت 2 ساعت پس از اولين تجاوز دشمن در روز 31 شهريور دو پايگاه مهم عراق يعني شعيبه در حومه بصره و الرشيد در بغداد را با حملات خلبانان غيور نيروي هوايي در هم كوبيد.
وي افزود: هنوز بيش از 10 ساعت از اولين موج اين حملات كوبنده نگذشته بود كه طرح موسوم به نبرد البرز ( كمان 99 ) در دستور كار قرار گرفت و به موجب آن با به پرواز در آمدن 200 فروند از انواع هواپيما نظير هواپيما ره گير و هواپيماهاي سوخت رسان، هواپيماهاي شناسايي ، عكسبرداري ، سي 130 ، شكاري بمب افكن هاي اف 4 و اف 5 و اف 14 ، هواپيماهاي سبك و سنگين به عنوان هواپيماهاي پشتيباني كننده در آسمان سراسر پايگاههاي ايران و سپس با گذشتن از 140 فروند از هواپيماهاي جنگنده شكاري پس از بمب باران مراكز نظامي و استراتژيك دشمن تقريبا همگي سالم به پايگاههاي خود بازگشتند.
دبيريادواره عمليات 140 فروندي نيروي هوايي ارتش برگزاري عمليات 140 فروندي نيروي هوايي ارتش را پاسخي دندان شكن به تجاوز دشمن دانست وخاطرنشان كرد: به گفته تحليلگران وكارشناسان داخلي و خارجي يكي از منحصر به فرد ترين و گسترده ترين پروازهاي جمعي درطول جنگهاي معاصربه حساب مي آيد.كه موجب انهدام و خارج ازرده شدن بخشي ازعظيمي از ظرفيت جنگي دشمن در بعد هوايي و حداقل براي مدتي كوتاه گرديد.
چيت فروش تاكيد كرد كه هنوز ناگفته هاي زيادي درخصوص عمليات هميشه جاويد 140 فروندي وجود دارد كه پژوهشگران ، محققان و نويسندگان ما سرگرم نگارش ابعاد عظيم اين رخداد بزرگ تاريخي هستند.
وي ياد آور شد: نقش كاركنان آفندي و پدافندي نيروي هوايي تنها منحصر به تك هاي هوايي نيست بلكه نيروي هوايي در طول سالهاي دفاع مقدس درچندين جبهه فعاليت مي كرد وخدمات ارزشمندي داشت كه ازجمله آن مي توان به حمايت از نيروهاي سطحي درعمليات ها عكسبرداري هوايي وشناسايي مواضع و استحكامات دشمن ، استنتاج و تكثير عكسهاي هوايي و ارائه به فرماندهان و طراحان جنگ، سوخت رساني هواپيماهاي جنگنده، جابجايي رزمندگان واعزام نيروبه جبهه هاي نبرد با پرواز هواپيما بوئينگ 707 ، حمل تجهيزات و اداوات به خصوص مقدمه جبهه ياد كرد.
رئيس دفترمطالعات وتحقيقات نهاجا با بيان اينكه نيروي هوايي دربخش هاي خودكفايي نيزبه موفقيت هاي چشمگيري در سالهاي اخير نائل شده است، گفت: اهتمام در بازسازي ،مشابه سازي ، آرايش فني و مدرنيزه كردن سيستم ها و در جهت نيل به خودكفايي ساخت هواپيماهاي سبك و ساخت هواپيماهاي جنگنده علاوه بر تعمير ، راه اندازي ، بازسازي و آموزش به موازات آن عمليات ها نيز صورت مي گرفت.
چيت فروش در خصوص برگزاري اين همايش تصريح كرد: اين همايش با حضور ايثارگران ، فرزندان شهدا، خلبانان بازمانده اين عمليات و بيش از يكصد تن از شخصيت هاي كشوري و لشكري و منتخبي از دانشجويان دانشگاههاي هوايي شهيد ستاري برگزار مي شود. همچنين بخشي ازاين مراسم با عنوان شب خاطره مستمع خاطرات دلنشين فرماندهان، طراحان و خلبانان شركت كننده در اين عمليات خواهد بود.
وي در پاسخ به اين سوال كه چه تعداداز خلبانان شركت كننده درعمليات 140 فروندي در اين مراسم حضور دارند ، اظهار داشت: از ميان حدود 390 تن از اين نام آوراني كه در عمليات 140 فروندي حضوري فعال داشته اند 137 نفر در طول 8 سال دفاع مقدس و در روزهاي پرتنش جنگ ودرعمليات هاي مختلف به درجه رفيع شهادت نائل شدند وبيش از 43 نفر رنج سالهاي اسارت را سپري نموده اند.
دبير يادواره عمليات 140 فروندي نيروي هوايي ارتش ادامه داد: بيش از 12 تن از شركت كنندگان در عمليات 140 فروندي به درجه جانبازي نايل شدند وتعداد 6 نفر به رحمت ايزدي پيوستند. اين سلحشوران با تمام وجود با پاسداري از شرف و كيان اين مرز و بوم قد مرداني برافروختن و از جان مايه گذاشتند.
چيت فروش در پايان خاطرنشان كرد: جنگ تحميلي عراق عليه ايران نماد و جلوه ماندگاري از ارزشهاي دفاع مقدس است. تحليل و بررسي دستاوردهاي سياسي نظامي 8 سال دفاع مقدس بايد همواره مورد توجه قرار گيرد واين همايش قدرداني ازنام و اصالت مرداني است كه در راه پاسداري از آسمان وطن از جان خويش گذاشتند و برگ زريني به خاطرات سالهاي دفاع مقدس افزودند كه براي هميشه جاويدان خواهد ماند.
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 500]