تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى‏يابد، رقّت قلب پيدا مى‏كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838153754




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارشي از وضعيت جانبازان، بيست سال پس از جنگ؛جانبازان هنوز جنگ را زندگي مي‌كنند - مريم پاپي


واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشي از وضعيت جانبازان، بيست سال پس از جنگ؛جانبازان هنوز جنگ را زندگي مي‌كنند - مريم پاپي


داستان تلخ جنگ ادامه دارد... فشنگ‌ها 20 سال است كه آرام شده‌اند اما گاهي هنوز تير مي‌كشند، روي شقيقه‌، زانو، كمر، آرنج... چه مقاومتي دارند زخم‌هاي كهنه‌اي كه اين همه سال تازه مانده‌اند... داستان تلخ جنگ ادامه دارد... اما ديگر تمركزي در ثبت وقايع تاريخي آن وجود ندارد. بعد از پايان جنگ، داستان بخش‌بخش شده و هر كه يادگاري از جنگ در وجودش دارد، نوشتن بخشي از آن را بر عهده گرفته‌است... در يادداشت‌هاي روزانه، درخواست‌ها، اعتراض‌ها، تقديرها... داستان جنگ را هنوز تكه‌تكه مي‌نويسند اما افسوس كه تكه‌هاي اين داستان گم مي‌شود. ‌

نامه‌هاي جانبازاني را كه از دردها و مشكلا‌تشان مي‌نويسند، بخشي از تاريخ جنگ است. درخواست دريافت وام جانبازي را كه بعد از 20 سال هنوز نتوانسته از خانه اجاره‌اي رها شود نبايد دور انداخت، همين‌طور كه نامه‌هاي خانواده‌اي كه فرزند جانباز اعصاب و روان خود را به آسايشگاه سپرده و بعد براي هميشه گم كرده‌اند، يا جانباز شيميايي كه با عصا و ماسك مي‌آيد تا نامه‌اي مبني بر كمك به اشتغال خود يا فرزندانش در روزنامه به چاپ برساند، بايد در قفسه‌هاي روزنامه نگه داشت يا هر بار جست‌وجوي عكسي از جانبازان، تصاوير آنها را در حالي كه پلا‌كاردي در دست دارند تا اعتراض خود را در مقابل ساختمان يكي از سازمان‌هاي مسوول علني كنند، تكرار مي‌كند.

اين داستان تلخ، حتي با سرافكندگي بايد حفظ شود. وگرنه صداي جانبازاني كه از فشار دردهايشان خرد شده‌اند، ميان سيل اخبار امكانات رفاهي كه در هر مناسبتي به آنها وعده داده مي‌شود، گم خواهد شد. هر چند راه‌اندازي هر خدمات جديدي براي جانبازان مشخص مي‌كند كه تا به حال چقدر از خواسته‌هاي آنان دور بوده‌ايم، ولي وقتي مدتي بعد اعلا‌م مي‌شود كه همين تسهيلا‌ت ديرهنگام نيز از آنان دريغ شده‌است، مشكلا‌ت بيشتر رخ مي‌نماياند.

حسن كوهي، جانبازي كه در مجتمع جانبازان شهرك قائميه اسلا‌مشهر زندگي مي‌كند، به خبرگزاري مهر مي‌گويد: مشكلا‌تمان آنقدر زياد است كه نمي‌دانيم كدام را بگوييم. بعد از 25سال يك واحد 43 متري در اين مجتمع به ما دادند كه هيچ امكانات رفاهي ندارد. نه بيمارستان، نه يك درمانگاه و ... هرچه به بنياد مراجعه كرديم كه در همان يا با يك درمانگاه جهت درمان اورژانسي ما قرارداد ببندند، هيچ اقدامي نكردند.

او مي‌افزايد: از سال 83 مشكلا‌ت دارويي هم به مشكلا‌ت ديگرمان اضافه شد. هزينه داروي خانواده جانباز را حذف كرده‌اند. يا هزينه درمان خانواده را خود جانباز بايد بپردازد. چشم دخترم چون ضعيف بوده انحراف پيدا كرده است. وقتي رفتم بنياد گفتند اين در تعهد ما نيست. 70 درصد هزينه درمان خانواده‌مان را بايد خودمان بپردازيم در حالي كه قبلا‌ اينطور نبود. اين صحبت‌ها كه از سوي يك خبرگزاري رسمي منتشر مي‌شود، در كنار اخبار ديگري مبني بر ارائه امكانات رفاهي روزافزون، موقعيت متضادي به‌وجود مي‌آورد كه قضاوت را دشوار مي‌سازد. اما معمولا‌ واقعيات به نفع جانبازان راي مي‌دهند.

اين روزها، همزمان با هفته دفاع مقدس رفع مشكلا‌ت حمل و نقل در راس اخبار منتشرشده درباره جانبازان قرار گرفته‌است؛ توليد و عرضه 20 هزار خودرو، ويژه معلولا‌ن و جانبازان، معافيت جانبازان از پرداخت ماليات خودرو‌هاي وارداتي ويژه، ارائه تسهيلا‌ت ويژه‌ براي معاينه فني خودروهاي جانبازان، اختصاص 4 ورزشگاه تازه‌تاسيس تهران به جانبازان، ساماندهي و مناسب‌سازي پياده‌روها، مترو و اتوبوس‌هاي شهري، افتتاح خانه نور ويژه جانبازان نابينا و تنها استخر آب درماني جانبازان نخاعي خاورميانه در كرمانشاه، برگزاري نخستين همايش جانبازان قطع نخاعي، آغاز فعاليت مركز گروه پيگيري جانبازان قطع نخاعي - كه به گفته مسوولا‌ن بنياد شهيد و امور ايثارگران، طي 15 سال، از ادامه راه باز مانده ‌بودند- و همچنين راه‌اندازي مركز جانبازان شيميايي و اعزام پزشك به منزل جانبازان قطع نخاعي از جمله اين اخبار است، اما تنها مروري بر خبرها و وعده‌هاي پيشين نشان مي‌دهد كه چه ميزان از آنها به بهبود خدمات‌رساني به جانبازان انجاميده‌است.

اطلا‌عات جانبازان هنوز تكميل نيست

بر اساس آمار مربوط به سال 1382، تعداد 167 هزار و 898 جانباز بالا‌ي زير 25 درصد و 210 هزار و 642 مورد جانباز بالا‌ي 25 درصد در كشور وجود دارد كه مجموع آنان به 378 هزار و 540 نفر مي‌رسد.

تكميل بانك اطلا‌عاتي- درماني جانبازان كه قرار است اواخر مهر سال جاري صورت گيرد، به نزديك‌تر شدن اين آمار به واقعيت بيشتر كمك مي‌كند.

حسن عراقي‌زاده معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران مي‌گويد: بانك اطلا‌عاتي- درماني جانبازان شامل پرونده‌هاي كميسيون پزشكي جانبازان است كه به صورت الكترونيكي در دسترس پزشكان و جانبازان قرار مي‌گيرد. ‌

او اميدوار است كه با تكميل بانك اطلا‌عاتي- درماني جانبازان خدمات‌رساني در حوزه بهداشت و درمان تسهيل و تسريع شود.

تا سال 81 استفاده از خدمات رايگان، مختص جانبازان 70 درصد به بالا‌ بود اما از سال 83، با اجراي طرحي، 570 هزار جانباز، تحت پوشش خدمات رايگان قرار گرفتند. مراكز درماني جانبازان در تهران نيز كه به بيمارستان ساسان و چند مركز ديگر محدود مي‌شد افزايش پيدا كرده است.

همچنين به گفته سيدحسن سيدآسيابان، مديركل پذيرش و امور اداري بنياد شهيد و امور ايثارگران، درحال حاضر بيش از 95 درصد آزادگان، در كميسيون‌هاي تعيين درصد جانبازي شركت كرده و داراي پرونده جانبازي هستند. ‌

او مي‌افزايد: از ساير معاونت‌هاي بنياد شهيد و امور ايثارگران درخواست كرده‌ايم تا خدماتي كه قابل نقدي كردن است را به اين اداره كل ارائه دهند تا بتوانيم آنها را به‌طور نقدي به ايثارگران پرداخت كنيم، زيرا نقدي كردن خدمات بهترين روش حفظ‌شأن ايثارگران است. ‌

نتايج يك پژوهش جمعي كه با عنوان صورت گرفته، نشان مي‌دهد كه بزرگ‌ترين مساله اين جانبازان، مشكلا‌ت مالي و معضل تهيه دارو است. همچنين اكثر جانبازان از تبليغات غلوآميز رايج در بين مردم مبني بر اعطاي امكانات و خدمات رفاهي از سمت دولت به جانبازان ناراحت بوده و كم توجهي دولت به مسائل خود را يكي از مشكلا‌ت مي‌دانند. اين مسائل در كنار مشكلا‌ت خانوادگي (از قبيل ترك همسر و....) زندگي را براي آنها دشوار ساخته ‌است.

وعده‌هاي تحقق نيافته و خدمات باز پسگرفته شده

محقق نشدن بسياري از وعده‌هايي كه به جانبازان داده مي‌شود، در كنار سخت‌تر شدن شرايط و حذف يا كاهش تسهيلا‌تي كه پيش از اين به آنان ارائه مي‌شد، احتمال وقوع اتفاق‌هاي شيرين آينده را كاهش مي‌دهد.

لا‌يحه خدمات‌رساني جامع ايثارگران كه جانبازان براي بهبود شرايط خود اميد بسياري به آن بسته بودند، از جمله مهم‌ترين اين وعده‌هاست. اين لا‌يحه اكنون به تصويب مجلس شوراي اسلا‌مي رسيده و در انتظار تاييد مجمع تشخيص مصلحت نظام به سرمي‌برد. در حالي كه تامين منابع مالي اين لا‌يحه تنها موردي است كه مسوولا‌ن هنگام اشاره به اين لا‌يحه از آن ياد مي‌كنند، خدمات‌رساني جامع به ايثارگران با مسائل بيشتري مواجه است.

به گزارش مهر، همچنين نيز كه طي دو سال‌ونيم گذشته به دليل نقايص فراوان مورد اعتراض گسترده جانبازان و كارشناسان مباحث حقوقي و امور اجتماعي قرار گرفته همچنان در رفت و آمد بين مجلس، شوراي نگهبان و مجمع تشخيص مصلحت نظام در گردش است و آخرين خبر در خصوص رد اين لا‌يحه در مجمع تشخيص مصلحت موجب شادي بسياري از جانبازان شد، چرا كه به گفته آنان بسياري از مفاد اين لا‌يحه در قوانين مربوط به جانبازان و خانواده شهدا وجود دارد و هيچ كمبودي در قوانين وجود ندارد، بلكه عدم ضمانت اجرايي بسياري از قوانين و اصلا‌ح برخي از آنها بايد مورد توجه مسوولا‌ن امر قرار گيرد. ‌

اعتراض‌هاي گسترده جانبازان به دفعات با تجمع در مقابل بنياد شهيد و امور ايثارگران، نهاد رياست جمهوري، مجمع تشخيص مصلحت نظام و حتي مجلس شوراي اسلا‌مي همراه بوده است و هر بار نمايندگاني از اين مراكز با حضور در جمع معترضان وعده تجديدنظر و اصلا‌ح مواد آن را داده‌اند.

برخي كارشناسان، با توجه به محتواي اين لا‌يحه معتقدند بنياد شهيد در طراحي لا‌يحه مذكور - بدون در نظر گرفتن خير و صلا‌ح ايثارگران - به دنبال كاهش مشكلا‌ت و سبك كردن بار مسووليت خود آن را طراحي كرده است كه البته نگاهي عميق و تحليلي به مواد اين لا‌يحه چنين شائبه‌اي را رد نمي‌كند.

همچنين سيستم الكترونيكي 1616 بنياد شهيد و امور ايثارگران كه از بيش از 2 سال قبل به منظور پاسخگويي به آنان بدون مراجعه حضوري راه‌اندازي شده با استقبال سرد مخاطبان بنياد شهيد و امور ايثارگران مواجه شده است به‌طوري كه از آن به اقدامي براي ياد مي‌كنند.

تهيه صورت سانحه و جمع‌آوري مدارك جهت كميسيون پزشكي از ديگر مشكلا‌ت جانبازاني است كه پس از 20 سال، عوارض مجروحيت ناشي از گازهاي شيميايي و ميكروبي بر جسم و روحشان نمايان شده يا به دليل تغيير شرايط جسماني‌شان بايد درصد جانبازي خود را تغيير دهند. اما بسياري از جانبازان به جاي رسيدن به خواسته‌شان، پس از بررسي مجدد، با كاهش درصد جانبازي مواجه مي‌شوند!

يكي از جانبازاني كه پرونده خود را براي بررسي مجدد درصد جانبازي ارائه كرده است، در گفت‌وگو با مركز اطلا‌ع‌رساني موسسه شهيد آويني مي‌گويد: قبل از اينكه دستم را عمل كنند، يكسري كارها را انجام مي‌دادم. حداقل دستم بالا‌ مي‌آمد. اما از وقتي عمل كردند، خشك شده است. سال 72 كه براي تعيين درصد به كميسيون پزشكي رفتم، دستم كاملا‌ بالا‌ مي‌آمد و كار مي‌كردم اما از زماني كه عمل كرده‌اند، دستم ديگر كامل خشك شده است. ‌

مسوولا‌ن بنياد شهيد كاهش درصد جانبازان اعصاب و روان را با اين دليل توجيه مي‌كنند كه اما اين در حالي است كه ارائه خدمات درماني، رفاهي و آموزشي به جانبازان بر اساس درصد جانبازي محاسبه مي‌شود.

كارشناسان معتقدند، تا زماني كه تقسيم خدمات بر اساس درصد باشد و نه نياز هر جانباز مشكلا‌ت همچنان باقي خواهد ماند. ممكن است جانبازي نياز به حمايت مالي مشخصي نداشته باشد، اما از نظر حقوقي و اجتماعي نياز به حمايت بنياد داشته باشد كه متاسفانه اين مساله مورد غفلت مسوولا‌ن امر قرار گرفته و به همين دليل است كه جانبازان در مواجهه با مشكلا‌ت قضايي و اجتماعي از حمايت مركزي كه متولي اصلي امور آنان است محروم مانده‌اند. اين نوع تقسيم بندي خدمات بر اساس درصد، گاه منجر به اين مي‌شود كه به جانباز 30 درصد اعصاب و روان كه حكم محجوريت نيز دارد خدمات ناچيزي تعلق بگيرد كه در پي آن، فشار روحي - جسمي و مالي بر خانواده اين گروه از جانبازان دوچندان خواهد بود. ‌

حسين دهقان، رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران، در اين‌باره توضيح مي‌دهد:

گاهي نيز اجراي نامناسب قوانين موجود شرايط را براي جانبازان دشوار مي‌كند. به گفته شكور اكبرنژاد، نماينده جانباز مردم تبريز در مجلس شوراي اسلا‌مي، در مجلس هفتم قانون خوبي براي بازنشستگي جانبازان به تصويب رسيد ولي متاسفانه دولت آيين‌نامه آن را به‌گونه‌اي تنظيم كرده است كه جانبازاني كه با 30 سال خدمت بازنشسته مي‌شوند يك سوم حقوق يك كارمندي را مي‌گيرند كه با 20 سال خدمت بازنشسته مي‌شوند.

قطع خدماتي كه پيش از اين به جانبازان ارائه مي‌شد، از ارائه نشدن خدمات وعده داده شده ناگوارتر است، خدماتي همچون اعزام مرتب جانبازان به خارج از كشور كه به دليل كمبود بودجه قطع شده و جانبازان را با وقفه در روند درمان و بازگشت به حالت اوليه مواجه مي‌كند. ‌

داستان جنگ تلخ است و كشدار... در آستانه 20 سالگي پايان جنگ 8 ساله ايران، زخم‌هاي جنگ، سي‌امين دهه از زندگي‌شان را آغاز كرده يا به ميانه رسانده‌اند. امروز خيلي از جانبازان با دردها پير شده‌اند يا از دردها، اما رفتار جامعه‌اي كه آنها برايش جنگيده‌اند، هنوز به پختگي نرسيده‌ است.

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 پنجشنبه 4 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن