تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836883098




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مبانى نظرى طرح هاى اسلامى - ايرانى در اجلاس نيويورك


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مبانى نظرى طرح هاى اسلامى - ايرانى در اجلاس نيويورك
خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا)-مجتبي زارعي*:نسبت ايرانيان با اجلاس شصت وسوم كشورهاى جهان در نيويورك چيست؟ آيا ملت ايران چيزى براى عرضه در بازار سياست جهانى دارد؟


اساساً آيا ساختمان و كاخ شيشه اى ظرفيت وسعه وجودى پيام ها و گفتارهاى اسلامى - ايرانى را در خويش به وجود آورده است به راستى رئيس جمهور ملى ايران حامل چگونه گفتارى براى مجمع عمومى دنياست ؟
اجمالاً بايد گفت مبانى نظرى سفر دكتر احمدى نژاد از عمق و غنا و انسجام خاصى برخوردار بوده كه حاصل آن تبلور نظريات گوناگونى در ساحات متنوع براى اداره بهتر جهان مى باشد. اگر چه حول مبانى نظرى و چگونگى قدرت تبيين نظريات ادعايى بايد به تفصيل سخن گفت، اما اكنون مى توان به كليات اين نظريات به شرح زير اشاره كرد:
يكم: نظريه فطرت: رئيس جمهور بيش از ديگر گفتارها از طرح و نظريه فطرت استفاده مى كند. فطرت شالوده طرح ها و برنامه هاى جهانى وى به شمار مى آيد. حكم فطرت آن است كه حنيفيت و رستگارى يكتاپرستانه مرز مشترك انسان ها و اديان مى باشد. نژاد، فرقه، مذهب و زبان در اين طرح رنگ مى بازد. علاوه بر اين مقربترين دين و رسالت به فطرت همانا اسلام راستين است.
زبان گوياى حضرت امام خمينى (ره) نيز همانا زبان و گفتارهاى فطرت گرا بود. براين اساس اگرچه مجمع عمومى جهانيان مشحون از قراردادهاى ملى و فراملى زبانى و جغرافيايى مى باشد، اما خداى بزرگ طينت و سرشت آدميان را با همبستگى براى صلح و عدل و دشمنى با ظلم و ستم تخمير كرده است و اين ظرفيت عظيم مبناى ديپلماسى جهانى دولت نهم به شمار مى رود.
دوم: نظريه عدالت: نظريه عدالت جهانى، هسته مركزى ديپلماسى فطرت مى باشد. عدالت پيش فرض بنيادين جامعيت و شموليت فطرت است. اگر در فطرت، «مهندسى» زيست بوم بشريت در جهان باشد و چنانچه اين طرح نقشه راه جهانى به شمار آيد، عدالت همانا وسيله اى براى «معمارى» اين آرمان خواهد بود. به واقع آرمان شهر فطرت، شهرى است كه اركان آن با عدالت تجلى يافته و به نظام تبديل مى شود. از نظر احمدى نژاد، نظام جهانى اكنون، نظامى تبعيض آميز و ستمگر است، اين سخن، حرف جديدى نيست، سرشت طرح و برنامه تمامى اديان توحيدى و آسمانى و نيز آحاد انبيا، علما و صلحا نظريه عدالت مى باشد. آرمانى كه در كاخ شيشه اى سازمان ملل متحد سراغى از آن نيست.چه اين كه خاستگاه اين سازمان و بازوى اجرايى آن با عدل و داد ناسازگار است. علاوه بر اين بايد دانست سازوكار صلح جهانى و منطقه اى بى مدد عدالت امرى بى اساس و پوشالى است.
سوم: نظريه حكمت: نيك مى دانيم كه فقدان عقل قدسى در سازوكارهاى جهانى، بشريت را با بن بست در اداره خويش مواجه ساخته است. «عقل ابزارى» رهاورد بنيادين عصر جديد مى باشد كه تبلوريافته سكولاريته عقل و دولت مدرن است. در اين صورت تجلى تمام عيار صنعت و تكنولوژى، اركان اين آرمان شهر خواهد بود، يعنى همان سوغاتى كه به تشويش، ناآرامى و بى قرارى بشر در عصر جديد منتهى شده است و به رغم اين آشفتگى ها، اين وضع و مقام در سياست را «پايان تاريخ» اعلام كرده اند. ادعاى فوكوياما با طرح احمدى نژاد اما ناسازگار است، چه اين كه نظريه احمدى نژاد در تعقيب خط و جريان «حكمت» گوياى آن است كه دوران كاربست عقلانيت ابزارى در اداره جهان به سر آمده و بشريت بيش از اين تحمل هبوط از عالم عقل قدسى و عقل متافيزيكى را ندارد. غرب براى برون رفت از اين موضع و مقام بايد به سوى شهودهاى عقلانى افلاطونى و ارسطويى رجعت كرده و از شهودات بيكن و دريافت هاى دكارتى عبور كند. احمدى نژاد اما اين تلاش و جد و جهد احتمالى را ناكافى دانسته و از طريق دالان هاى ميان بر، چاره ساز اين خلأ ويران ساز و آشوب گر را بازگشت بشريت و به خصوص سياستمداران به حكمت اعلام كرد.حكم حكمت درسنت اسلامى- ايرانى آن است كه عالم، بى اذن قيومى حق تعالى و ولايت تكوينى مدبر جامع و مانعى ندارد. زبان و سعه وجودى سياست و بازار مكاره آن قادر به حل وفصل نزاع ها و مناقشه هاى جهانى نخواهد بود. از اين رو اداره جهان بى مدد حكما و علماى اعلام اديان توحيدى آب در هاون كوبيدن است. كار جهان، بدون حكمت به جنگ وخشونت مى انجامد. مهندسى ديپلماسى احمدى نژاد براساس «حكمت» و «كلام» گوياى چنين نيازى در بشريت مى باشد.
چهارم: نظريه ديالكتيك و تمدن گفت وگوها: كارجهان با سفسطه سامان نمى يابد.
با سفسطه مى توان براى مدتى تبعيض، زور وستمگرى را استتار كرد، اما اين اختفا ديرى نمى پايد. پل فولكيه در باب معنى لغوى ديالكتيك، به دومعنى بنيادين آن يعنى «گفتار يا كلمه» و «دليل» ارجاع مى دهد، از اين رو ديالكتيك از نظر صفت به رد و بدل كردن گفتارها و دلايل مباحثه بازگشت دارد. اما شگفت اين كه در ديالكتيك قديم اجتماع ضدين امرى ناسازگار و در منطق غرب، امريكا و يا شوراى امنيت مى توان از امور واحدى سخن گفت كه هم وجود دارد و هم ندارد احمدى نژاد و ملت ايران، اما «امتناع اجتماع ضدين» را از طريق اقامه هزاران برهان و دليل درآيند و روند گفتارها و مباحثات در فرايند ظهور نهضت ملى هسته اى ايران به جهانيان عرضه كرد. در تفكر ديالكتيكى احمدى نژاد بود كه دريافتيم مغرب زمين خواستار تعريف امورى «عدمى» به عنوان ملاك و مناط راستى آزمايى در نهضت هسته اى ايران است. اما پاسخ رئيس جمهور مؤيد دستورهاى زبانى منطق بود، مگر مى شود عدم را تعريف كرد!! نگارنده بر آن است كه ديالكتيك احمدى نژاد، تمامى سازو كارهاى سنتى زبان و ادبيات نظام سلطه جهانى را با ترديد مواجه كرد. از اين رو ساخت و ساختار دموكراسى ها، شالوده هاى قدرت و سياست نظام جهانى و ماجراهاى دوگانه سازى هاى خير و شر در برابر گفتمان هاى متعالى ملت ايران از سلطه و غلبه تهى گرديد. لذا معلوم شد كه انتخاب گفت و گوى تمدن ها در عصر سيطره سياستمداران راهبرد دقيق و عالمانه اى نبوده و در برابر ژنرال هاى نظامى كه دستشان تا مرفق به خون بشريت آلوده است، بايد از تمدن گفت و گوها سخن گفت، چه اين كه به قول شهيد حكيم مرتضى آوينى، در زمانه اى زيست مى كنيم كه ژنرال ها فلسفه مى بافند و فيلسوفان به اداره جنگ مى پردازند.
احمدى نژاد از اين منظر چيره دست تر از سياستمداران دنيا عمل كرده است. گو اين كه اطلاق رئيس جمهور مشتاق در سياست هاى مناظره اى و پرسش و پاسخ و نيز احياگر ديپلماسى نامه ها به دليل چيرگى وى در اتخاذ راهبرد ديالكتيكى براى ظهور حقيقت و محو سفسطه در اداره جهان به چنين صفاتى بازگشت دارد.
____________________________________
* مشاور فرهنگى و رئيس مركز پژوهش و اسناد رياست جمهورى
 چهارشنبه 3 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن