تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837600897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي گذرا به آداب و رسوم مردم تركيه در ماه رمضان و عيد فطر


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي گذرا به آداب و رسوم مردم تركيه در ماه رمضان و عيد فطر
آنكارا- مردم مسلمان تركيه به مانند همه مسلمانان جهان در ماه مبارك رمضان آداب و رسوم خاصي دارند و مشتاقانه و با تلاش فراوان سعي در ارتقاي معنويات خود در اين ايام دارند كه اين موضوع نشان از فرهنگ غني اسلامي دراين كشور دارد.


حدود 98درصد جمعيت 70ميليوني تركيه را مسلمانان تشكيل مي دهند كه از اين نظر اين كشور در رديف يكي از بزرگترين كشورهاي اسلامي در جهان اسلام به شمار مي رود.
ماه رمضان در ميان اين مردم از جايگاه و اهميت خاصي برخوردار است و به همين علت آغاز اين ماه مبارك و نيز پايان آن كه " عيد فطر " است با شكوه خاصي جشن گرفته مي شود.
مردم تركيه ماه رمضان را ماه خير و بركت مي خوانند و دست كم يك ماه مانده به آغاز اين ماه تقريبا همه مردم خود را براي استقبال از آن آماده مي كنند.
از يك ماه مانده به ماه رمضان خريدهاي مختلف و مخصوص اين ماه آغاز مي شود و مردم خود را براي ضيافت الله آماده مي كنند.
زيتون، خرما، دست كم دو نوع پنير شامل پنيرمعمولي و پنير موسوم به كاشار از جمله مواد غذايي پرمصرف در اين ماه است به طوري كه اين اقلام را در ماه رمضان تقريبا در تمامي منازل مي توان مشاهده كرد.
عموم مردم در اين كشور بر اين اعتقادند كه سفره هاي ماه رمضان با خير و بركت همراه است. در ماه رمضان در تركيه يك نوع نان مخصوص به نام "پيده رمضان" پخت مي شود و ساعاتي قبل از افطار صف هاي طولاني در مقابل نانوايي هايي كه پيده را عرضه مي كنند مي توان مشاهده كرد.
در اين كشور رسم است كه مردم افطار خود را با آب، خرما و يا زيتون باز كنند و به همين علت است كه اين سه ماده غذايي را مي توان در تمامي سفره هاي افطار در تركيه مشاهده كرد.
در سفره هاي افطار بعد از بازكردن افطار به طورعمده سوپ هاي محلي كه از آنها به عنوان
"شوربا " نام برده مي شود، صرف مي شود.
بعد از خوردن " شوربا " نيز معمولا يك غذاي گوشتي به همراه برنج، ماكاروني و يا بلغور خورده مي شود. ماست، انواع سالادها نيز در سفره هاي رمضان يافت مي شود.
در ماه رمضان يك نوع شيريني مخصوص به نام " گوللاچ "‌نيز پخت مي شود. شيريني ياد شده كه با نشاسته و شير طبخ مي شود به همراه گردو و پاشيدن دانه هاي انار بر روي آن مصرف مي شود.
بعد از افطار عمدتا جوانان محل دور يكديگر جمع شده و تا پاسي از شب را به بازي و يا گردش مي گذرانند.
رمضان در تركيه با شكوه فراواني گرامي داشته مي شود، برپايي مراسم هاي افطاري، برگزاري جشن هاي بعد از افطار تنها بخش هايي از مراسم هاي ماه رمضان هستند.
در برخي از مناطق و شهرهاي مختلف نمايشگاه هايي برپا و در آن بازي هاي سنتي همانند بازي هاي خيمه شب بازي، برنامه موسيقي هاي مذهبي و اصيل و نيز بخش رمضان هاي سنتي برگزار مي شود.
در بخش رمضان هاي سنتي، شربت فروشان، آب نبات فروشان، شيريني و پشمك فروشان و قهوه خانه هايي به روش هاي سنتي بازمانده از دوران سنتي با لباس ها و وسايل متعلق به دوران عثماني به فروش محصولات خود مي پردازند.
در سال هاي اخير در بسياري از شهرها و روستاهاي تركيه، براي افطاري دادن به افراد روزه دار، در خيابان ها چادرهايي براي سرويس افطاري برپا مي شود و افراد خير و يا شهرداريها روزه داران را در اين چادرها اطعام كرده و از انها پذيرايي مي كنند.
به طور مثال شهرداري آنكارا در 25 نقطه مختلف شهر بسته هاي مواد غذايي و شوينده را همه روزه در ايام ماه مبارك رمضان در اختيار 400 هزار خانوار و خانواده هاي بي بضاعت قرار مي دهد.
در رمضان امسال نيز در 30 نقطه از شهر آنكارا چادرهاي پخش غذا براي افطار روزه داران و كساني كه به هنگام افطار نتوانسته اند به منازل خود برسند ، شامل 3 نوع غذا تدارك ديده شده ، تعبيه شده است كه افراد روزه دار مي توانند در اين مكان ها افطار خود را صرف نمايند.
يك اعتقاد عمومي در تركيه وجود دارد و آن اين است كه به هنگام افطار همه روزه داران بايد بر سفره افطار حاضر باشند و هيچ روزه داري نبايد از اين نعمت محروم باشد به همين دليل در بيشتر شهرهاي تركيه اطعام روزه داران رواج دارد.
در اين ماه كمك هاي مردمي و شهرداري ها به نيازمندان در ماه رمضان بيش از ديگر ماه ها مشهودتر است. در ماه رمضان نسبت به ديگر ماه ها مساجد تركيه پذيراي تعداد بيشتري نمازگزار است به طوري كه به هنگام نمازهاي يوميه تقريبا همه مساجد پر است .
تعميرات و تميزي و آمادگي مساجد براي ماه رمضان دست كم از حدود يك ماه مانده به رمضان آغاز و با شروع ماه رمضان مساجد نيز پذيراي مسلمانان مي شوند.
نمازهاي موسوم به نماز تروايح كه شامل 21 ركعت است در ماه رمضان اقامه مي شود و بدون اغراق مي توان گفت كه تمامي مساجد اين كشور در شب هاي رمضان و در زمان اقامه نماز تراويج لبالب از نمازگزاران است.
نمازهاي جمعه نيز در ماه رمضان نسبت به ديگر ماه ها با شكوه بيشتري اقامه مي شود.
در شب قدر كه در تركيه در 28 رمضان برگزار مي شود، تعداد نمازگزاران در مساجد اين كشور به بالاترين ميزان مي رسد و نمازگزاران به دليل كثرت جمعيت حتي در بيرون از مساجد نيز به اقامه نماز مي پردازند.
در تركيه آخرين روز ماه رمضان به نام روز " عرفه " ناميده مي شود.
10روز مانده به پايان ماه رمضان تلاش براي برگزاري هر چه باشكوه تر " عيد فطر " آغاز مي شود.
عيد فطر به همراه " عيد قربان " دو عيد بزرگ مردم تركيه است كه با شكوه خاصي جشن گرفته مي شوند.
قبل از فرا رسيدن عيد فطر منازل تميز مي شود و بانوان اين كشور اقدام به طبخ شيريني هاي مختلف كه در راس آنها باقلوا قرار دارد، براي پذيرايي از ميهمانان خود مي كنند.
در روز عرفه براي كودكان لباس هاي نو خريداري مي شود و درهر منزلي آب نبات و شكلات به وفور يافت مي شود.
قبل از عيدفطر بانوان براي پذيرايي از ميهمانان خود علاوه بر انواع شيريني ، اقدام به طبخ دلمه برگ، يك نوع غذاي سرد خميري موسوم به " بورك" نيز مي كنند و از ميهمانان خود در روزهاي عيد با شيريني، بورك و دلمه و نيز انواع غذاهاي گرم ديگر كه همه روزه تهيه مي كنند، پذيرايي مي كنند.
در روز عيد فطر بعد از اقامه نماز عيد، مردان به منزل آماده و صبحانه اي درخور تهيه و افراد خانواده در كنار يكديگر صبحانه را صرف مي كنند.
بعد از صرف صبحانه، بزرگان فاميل در منازل خود پذيراي كوچكترها مي شوند. در روزهاي عيد دست بزرگان بوسيده شده و از آنان عيدي دريافت مي شود.
به هنگام ورود به منازل در مرحله اول براي راحتي و تميزكردن دست ميهمانان به آنان
"كولونيا " داده مي شود.
كولونيا ماده اي است كه به دليل وجود الكل خاصيت ضدعفوني كننده دارد و چون در ساخت آن ليمو نيز به كار رفته شده باعث لطيف شدن دست مي شود.
به ميهمانان در مرحله اول شكلات داده مي شود و سپس با قهوه ترك از آنان پذيرايي مي شود.
بعد از قهوه ترك با باقلواهاي خانگي از ميهمانان پذيرايي مي شود و اگر موقع ظهر و يا عصر باشد از ميهمانان با دلمه برگ، بورك و ديگر غذاهايي كه پخته شده است نيزپذيرايي مي شود.
بزرگان در اين روزها به كوچكترها بسته به استطاعت خود عيدي پرداخت مي كنند.
در روزهاي عيدفطر، كودكان با در دست داشتن كيسه هايي زنگ منازل را به صدا درآورده و عيد را تبريك مي گويند، صاحبان منازل نيز بسته به قدرت مالي خود به آنان آب نبات، شكلات و يا پول نقد عيدي مي دهند.
در ماه رمضان شبكه هاي تلويزيوني اقدام به پخش برنامه هاي مخصوص ديني براي تشريح فضايل ماه رمضان و آشنايي هر چه بيشتر مردم اين كشور با اسلام مي كنند.
در روزهاي عيدفطر كه سه روز است نيز برنامه هاي مخصوي شادي از شبكه هاي تلويزيوني تركيه پخش مي شود.
رمضان ماه همياري و كمك در تركيه است، در اين ماه مردم اين كشور سعي بيشتري براي كمك به نيازمندان و مستمندان مي كنند.
خاورم** 2012 ** 230 **1368
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 452]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن