واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اتحاد با ايران، بمب روسيه براي غرب
غير ممكن نيست كه آمريكا اسرائيل را نيز به بمباران تاسيسات هسته اي در ايران تحريك كند. علاوه بر اين، بايد انتظار موج ديگر اخبار دروغين را در رسانه ها با هدف ايجاد اختلاف بين مسكو و تهران داشت.
در پاسخ به كمك امريكا به گرجستان، روسيه قصد دارد همكاري هاي هسته اي با ايران را گسترش دهد. اين مطلب را روزنامه انگليسي The Times به نقل از منابعي در محافل نظامي روسيه نوشت.
بعقيده كارشناسان، در نتيجه تعميق و گسترش همكاري مسكو و تهران در زمينه انرژي اتمي، اتحاد نيرومند سياسي-نظامي بين دو كشور برقرار مي شود. اين براي واشنگتن يك كابوس است و از اين رو غير ممكن نيست كه غرب وادار به تصحيح سياست خود در رابطه با روسيه و ايران شود.
طبق اطلاعات رسانه هاي انگليس، در كرملين اين امكان را بررسي مي كنند كه كارشناسان انرژي اتمي خود را به تهران اعزام كرده و دانشمندان ايراني را براي ارتقاي سطح به مسكو دعوت كنند. اين روزنامه مي نويسد كه گسترش همكاري هاي هسته اي ايران و روسيه مي تواند پاسخ متقارن روسيه به كمك مالي گسترده آمريكا به گرجستان و نيز حضور ناوهاي آمريكا در درياي سياه باشد.
كارشناسان تاييد مي كنند كه اتحاد نظامي-سياسي روسيه و ايران، يكي از موترترين روش ها براي ضربه وارد ساختن به منافع كشورهاي غربي است و آنها را وادار مي سازد كه سياست متجاوزانه خود را در رابطه با مسكو و تهران تصحيح كنند. با توجه به اين مطلب، پيشبيني ها در رابطه با گسترش همكاري هاي هسته اي بين دو كشور در آينده نزديك مي توانند تاييد شوند.
"رجب صفروف" رئيس مركز مطالعات ايران معاصر به RBC daily گفت: "فشارهاي آتي از سوي ناتو و غرب ناگزير روسيه را به سوي ايران سوق خواهد داد".
اتحاد ايران-روسيه مي تواند عاملي نيرومند در شرايط تغيير يافتن تركيب كنوني نيروها در عرصه بين الملل باشد. گسترش همكاري هاي نظامي و فني بين ايران و روسيه مي تواند در آينده منجر به استقرار پايگاه هاي نظامي روسي در ايران شود. بعقيده صفروف، بهترين مراكز براي حضور نظامي روسيه در ايران مي تواند آذربايجان شرقي و جزيره قشم در خليج فارس باشد. وي معتقد است: "پايگاه در آذربايجان شرقي به روسيه اجازه مي دهد كه اوضاع در آذربايجان، گرجستان و تركيه را تحت كنترل خود بگيرد و حضور در خليج فارس نيز براي مسكو امكان بي سابقه كنترل عملكرد آمريكا و ناتو در منطقه خليج فارس، عراق و ساير كشورهاي عربي را فراهم مي كند".
مسكو و تهران از گسترش همكاري هاي خود در زمينه اتم صلح آميز سودي دو چندان خواهند داشت. روسيه از آينده بسيار خوبي در بازار هسته اي ايران برخوردار است كه در چند سال آينده بطور آشكار افزايش خواهد يافت و اين در آينده مي تواند براي فدراسيون روسيه بسيار سودآور باشد. ايران نيز به تجربه روسيه در اين زمينه نياز دارد. صفروف معتقد است كه نزديك شدن روسيه و ايران بطور ناگزير منجر به همخواني سياسي دو كشور در صنايع انرژي خواهد شد كه اين كابوسي براي كشورهاي اتحاديه اروپاست كه هم اكنون نيز از وابستگي به روسيه ترس دارند. قابل درك است كه در چنين شرايطي، توافقات بين كشورهاي اتحاديه اروپا افزايش خواهد يافت و تمايل آنها براي پيروي از آمريكا در قفقاز عليه روسيه و يا در خاور نزديك و ميانه عليه ايران برعكس به شدت كاهش مي يابد.
مسكو مي تواند در چارچوب سياست نزديك شدن ايران و روسيه، روند پذيرش ايران در سازمان همكاري هاي شانگهاي را تسريع كند. "لئونيد ايواشوف" رئيس آكادمي مشكلات ژئوپوليتيك روسيه در گفتگويي با RBC daily خاطر نشان داشت: "هدف روسيه اين است كه اجازه حمله به ايران را ندهد، از اين رو براي آن بسيار مفيد خواهد بود كه تهران را زير چتر فني-نظامي كشورهاي سازمان همكاري هاي شانگهاي بگيرد". پذيرش ايران در تركيب سازمان، مي تواند به نفع بسياري ار شركت كنندگان در سازمان باشد. "ايران مي تواند منابعي بسيار و از جمله منابع مالي را از طريق سازمان كنفرانس اسلامي كه ايران بازيگر كليدي آن است به سمت سازمان همكاري هاي شانگهاي سوق دهد".
امتيازهاي نظامي-سياسي و اقتصادي كه مسكو و تهران در نتيجه اتحاد خود بدست خواهند آورد، نمي تواند غرب را نگران نكند. از يان رو در آينده نزديك بايد در انتظار دسيسه هاي متعدد براي گسيخته كردن اتحاد ايران-روسيه بود.
فشار بر روسيه به احتمال زياد، طبق معمول از طريق جذب اوكراين و گرجستان به برنامه عملكرد براي عضويت در ناتو در ماه دسامبر سال جاري ، دسيسه و مناقشه در قفقاز با حضور گرجستان، جذب آذربايجان و پس از آن ارمنستان به بلوك نظامي-سياسي و الي آخر خواهد بود.
ايران را نيز آمريكا و متفقينش مي توانند با تحريمات اقتصادي و نيز شعله ور ساختن روحيه جدايي خواهي در بين مليت هاي مختلف، از جمله در مرز با پاكستان تهديد كنند. غير ممكن نيست كه آمريكا اسرائيل را نيز به بمباران تاسيسات هسته اي در ايران تحريك كند. علاوه بر اين، بايد انتظار موج ديگر اخبار دروغين را در رسانه ها با هدف ايجاد اختلاف بين مسكو و تهران داشت.
منبع: خبرگزاري نووستي
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 351]