واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ستون فراسو
نيويوركتايمز (آمريكا:) ايران در غنيسازي پيشرفت كرده است
ايران در غنيسازي پيشرفت كرده و تازهترين گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي نشان ميدهد تهران به ميزان قابل ملاحظهاي كيفيت دستگاههاي سانتريفوژ خود را بهبود بخشيده است. آژانس بينالمللي انرژي اتمي در گزارش 6 صفحهاي خود ايرانيان را به ممانعت از تحقيقات در مورد فعاليت پيشيني كه ايرانيان در زمينه طراحي سلاح هستهاي انجام دادهاند متهم كرده است. البته اين احتمال وجود دارد كه روسيه كه قراردادهاي بزرگ تجاري با ايران به امضا رسانده و روابط ديپلماتيك خود با تهران را بهبود بخشيده است، در برابر چنين اقدامي مقاومت كند. تنشها بين روسيه و غرب بر سر حمله مسكو به گرجستان و همچنين عدم تمركز دولت بوش در ماههاي اخير رياستجمهوري آمريكا همگي باعث پيچيدگي تلاشهاي قدرتهاي جهان براي اتخاذ راهبردي مشترك عليه ايران شده است.
وينرسايتونگ (اتريش:) آژانس تاكنون نگفته برنامه هستهاي ايران نظامي است
يك روز بعد از انتشار گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي كه در آن تاكيد شده تهران غنيسازي اورانيوم را ادامه ميدهد و سانتريفوژهاي جديد تعبيه ميكند، واشنگتن مجددا دست به تهديد ايران زده است. در حالي كه سخنگوي كاخ سفيد گفته است اگر تهران از موضع خود عقبنشيني نكند، با مجازاتهاي جديدي روبهرو خواهد شد، تهران با خونسردي نسبت به اتهامات واكنش نشان ميدهد و وزارت خارجه ايران ميگويد كه ما همكاري سازنده خود را با آژانس ادامه ميدهيم. به نظر ميرسد كه راهحلي براي اين مناقشه ديرينه ديده نميشود، زيرا كشورهاي 551 در مورد مساله هستهاي ايران هنوز به اتفاق نظر نرسيدهاند و دليل آن نيز اين است كه آژانس تاكنون نگفته است، برنامه هستهاي ايران با هدف نظامي دنبال ميشود. به همين دليل سرگئي لاورف، وزير خارجه روسيه همزمان با انتشار اين گزارش به همتاي ايراني خود در مسكو اطمينان داد كه در حال حاضر هيچگونه ضرورتي براي مجازات بيشتر ايران وجود ندارد و رئيسجمهوري اين كشور نيز در تكميل اظهارات لاوروف گفت كه گزينه نظامي در مورد ايران مسلما منتفي است.
الرايه (قطر:) تلاشهاي ديپلماتيك براي حل مساله هستهاي ايران
گروه 551 بهويژه آمريكا بايد به تلاشهاي ديپلماتيك خود ادامه دهد و از اقدامات تنشزاي غيرقابل توجيه جانبداري نكند يا اينكه ايران را مجبور به مقابله نظامي نكند. بيشتر اين كشورهاي غربي در منطقه حاشيه خليج [فارس] سرمايهگذاري كردند و اين در حالي است كه جهان ديگر بيش از اين به كارشكنيهاي اقتصادي كه تاثير منفي بر ملتهاي جهان ميگذارد، نياز ندارد. اينكه مصطفي نجار وزير دفاع ايران، احتمال حمله نظامي آمريكا و اسرائيل را عليه كشورش امري بعيد ميداند، نشانه مثبتي است از اينكه منطقه به دور از هر اقدام نظامياي است كه ثبات منطقه را به خطر مياندازد و آن را وارد فضايي ميكند كه پايان خوبي ندارد. هيچوقت جنگ جايگزين بهتري در برابر راهحلهاي ديپلماتيك و مسالمتآميز نبوده، بلكه علت اصلي ويرانيها و خرابيها است. نمونه اين مساله را در عراق شاهد هستيم و ميبينيم كه ملت عراق از اشغالگري آمريكا و نبود امنيت در كشورشان در رنج است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]