واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آهني: سولانا هنوز براي پاسخ به سئوالات ايران با 1+5 به تفاهم نرسيد
خبرگزاري فارس:سفير جمهوري اسلامي ايران گفت: خاوير سولانا هنوز براي پاسخ به سوالات و ابهامات مطرح شده از سوي ايران در مورد پيشنهاد گروه 1 + 5 با ساير اعضاي اين گروه به تفاهم نرسيده است.
به گزارش خبرگزاري فارس علي آهني، سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس پنجشنبه شب در ضيافت افطاري با خبرنگاران مسلمان مقيم پاريس با اشاره به عدم پاسخ كشورهاي 1 + 5 به ابهامات و سوالاتي كه ايران در خصوص پيشنهاد آنها طرح كرده بود، گفت: ما هنوز منتظر دريافت پاسخ گروه 1 + 5 به اين سئوالات و ابهامات از سوي سولانا، هستيم.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس بار ديگر با رد اتهامات برخي كشورهاي غربي در مورد عدم همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت: ايران همكاري هاي خود با آژانس را ادامه داده و مي دهد و در اين مدت علاوه بر بازرسي هاي معمول، آژانس 17 بازرسي غيرمترقبه از تاسيسات هسته اي ما انجام داده است. تصريح مديركل آژانس بر عدم انحراف برنامه هسته اي ايران در گزارش خود نشانگر صداقت و شفافيت فعاليت هاي هسته اي ايران است.
آهني افزود: امروز تمام فعاليت هاي هسته اي ايران تحت نظارت كامل آژانس بين المللي انرژي اتمي است و بر اساس توافق و تعهدات ايران تمام اورانيوم هاي غني شده از سوي آژانس مهر و موم مي شوند.
وي در مورد علت توليد اورانيوم غني شده پيش از داشتن نيروگاه و در شرايطي كه روسيه تامين سوخت نيروگاه اتمي بوشهر را پذيرفته است، پاسخ داد: در مورد اول بديهي است كه ما با توجه به نياز بالاي سوخت براي نيروگاههايي كه ناچار به ساخت آن هستيم و بي اعتمادي كه ما به كشورهاي توليد كننده سوخت هسته اي داريم، بخواهيم بر توليد سوخت و نگهداري آن توسط خود و تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي تاكيد كنيم. اما در مورد سوخت تحويلي روسيه نيز لازم به يادآوري است كه اين كشور تاكنون تنها سوخت يك سال را تامين كرده است.
سفير كشورمان با رد اين اتهام كه ايران در پي سلاح اتمي است، افزود: از نظر ما سلاح اتمي هيچ تضميني براي تامين امنيت كشورها نيست. ما در زمينه بازدارندگي به ميزان كافي از عوامل مهم بازدارنده برخوردار هستيم و نيازي به سلاح اتمي نداريم. جمهوري اسلامي ايران كشور بزرگي است با منابع غني، جمعيت قابل توجه و نيروي انساني ماهر و جوان و در منطقه و جهان اسلام از وزن و جايگاه ويژه و مهمي برخوردار مي باشد.
آهني در مورد اين كه درحالي كه غرب در مواضع خود در سال هاي اخير به نوعي از خود تعديل و چرخش نشان مي دهد اما به نظر مي رسد كه ايران در مواضع خود به ويژه در مورد غني سازي پافشاري مي كند، توضيح داد: طبق معاهده ان تي پي غني سازي حق مسلم ايران است و مساله اين است كه ما نمي توانيم به خواست چند كشور از حق خود چشم پوشي كنيم.
سفير جمهوري اسلامي ايران افزود: در مورد انعطاف ايران نيز لازم به يادآوري است كه ما پيش از دريافت بسته پيشنهادي كشورهاي گروه 1 + 5 به آنها پيشنهاداتي داديم كه حتي آقاي سولانا بعدا گفت كه مشتركاتي بين اين 2 بسته به چشم مي خورد. اين مشتركات فرصت خوبي است تا مذاكرات از سرگرفته شود.
آهني با تكرار اين مطلب كه با اين وجود ايران بسته پيشنهادي گروه 1 + 5 را رد نكرده است تاكيد كرد كه ايران هنوز منتظر دريافت پاسخ به سئوالات و ابهامات خود است.
وي با تاييد سخت شدن موضع فرانسه در قبال ايران به ويژه بعد از به قدرت رسيدن نيكلا ساركوزي، رئيس جمهوري فرانسه افزود: متاسفانه سياست هاي فرانسه امروز در همسويي با سياست هاي امريكاست و اين كشور مواضع تندتري را در قبال ايران در پيش گرفته است و بعد از گزارش اخير آژانس بين المللي انرژي اتمي، مي بينيم اولين كشوري كه بيانيه مي دهد و ديگران را ترغيب به تشديد مجازات ها مي كند اين كشور است اما از طرفي مي بينيم بين بيانيه فرانسه و اتحاديه اروپا تفاوت هايي وجود دارد كه نشان مي دهد ديگر كشورهاي اروپايي الزاما ديدگاه فرانسه را تاييد نمي كنند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در مورد تاثير مجازات ها عليه ايران و تشديد آنها گفت: مجازات ها ممكن است تاحدي امور را مشكل كند اما نمي تواند مانع پيشرفت و فعاليت هاي ايران بشود. حتي شركت هاي فرانسوي نيز از اين امر خشنود نيستند. اگر به اظهارات اخير آقاي كريستف دومارژري، مديرعامل توتال نگاهي بياندازيد مي بينيد كه وي بر حضور توتال در ايران تاكيد دارد و مي گويد كه مي خواهند در ايران بمانند. ساير شركت هاي فرانسوي از پژو، رنو گرفته تا ديگران نيز همين نظر را دارند.
آهني تاكيد كرد: وضع مجازات ها تاثيري بر سياست ايران در دفاع از حق هسته اي خود ندارد. برعكس مي بينيم كه دانشمندان جوان ايراني در همين دوره مجازات ها، پيشرفت هاي بارزي كردهاند به طور نمونه سانتريفوژهاي نسل 2 را كه از نظر سرعت، مصرف، راندمان و .... از سانتريفوژهاي نسل 1 برترند، مي سازند.
وي در مورد تلاش امريكا براي تماس با ايران افزود: چندي است ما پيام هايي را از سوي اين كشور دريافت مي كنيم اما از نظر ما مساله اصلي رويكرد و رفتار امريكا و صداقت اين كشور است. نمي توان از يك سو خواستار مذاكره بود و از سوي ديگر كنگره اين كشور اقدام به تصويب بودجه براي كمك به گروه هاي معاند براي براندازي جمهوري اسلامي كند.
سفير جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد: البته اين چرخش امريكا ناشي از مشكلاتي است كه در آن گرفتار هستند و از طرف ديگر ناشي از ياس اين كشور در سرنگوني نظام اسلامي است زيرا آنها بعد از سال ها تلاش به اين جمع بندي رسيده اند كه امكان براندازي جمهوري اسلامي را ندارند. اما بديهي است اگر امريكائي ها به راستي در رفتار خود تجديد نظر كنند و در اين امر صداقت داشته باشند، پاسخ مناسب آنرا خواهند داشت.
در ضيافت افطاري كه در محل اقامتگاه سفير جمهوري اسلامي ايران در پاريس برگزار شد جمعي از مديران و خبرنگاران رسانه هاي نوشتاري و تصويري وابسته به رسانه هاي مقيم يا اعزامي كشورهاي اسلامي در پاريس حضور داشتند.
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]