واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تكرار/ قشقاوي : گزارش البرادعي بارديگرحقانيت و صداقت ايران را ثابت كرد
سياسي. دا. ذ
حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد كه گزارش اخير محمد البرادعي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره برنامه صلح آميز هستهاي ايران بارديگرحقانيت و صداقت ايران را ثابت كرد.
به گزارش ايرنا، قشقاوي كه پنجشنبه شب در گفت وگوي ويژه خبري شبكه دوم سيماي جمهوري اسلامي ايران براي بررسي سياست خارجي ايران و تحولات بين المللي شركت كرده بود، گزارش اخير البرادعي را مشابه گزارش قبلي او ارزيابي كرد و درعين حال گفت كه اين گزارش ۱۴نكته مثبت داشت كه بيانگر حقانيت، شفافيت و صداقت جمهوري اسلامي ايران هستند.
وي تاكيد كرد كه براي چندمين بار و در اين گزارش اعلام شده كه ايران هيچگونه انحرافي از فعاليت صلح آميزهستهاي به سوي فعاليت نظامي و غيرصلح آميز نداشته است.
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار داشت: واقعيت اين است كه براساس يك مداليتي ، تصميمگيري ما براي همكاري مشترك با آژانس درچارچوب موافقتنامه پادماني و رويكردهاي حقوقي و فني بوده و در نتيجه اين همكاري شش موضوع به ترتيب يكي پس از ديگري حل وفصل شد. اما آمريكا براي اينكه نميخواهد مساله پايان يابد همواره به آژانس فشار مياورد كه از رويكرد سازماني، حقوقي، فني خود به رويكرد سياسي تغييرجهت دهد.
قشقاوي تصريح كرد: آمريكا براي دست يافتن به اهداف خاص خود مسايلي را تحت عنوان مطالعات ادعايي مطرح كرد اما دراين حوزه نيز جمهوري اسلامي ايران علي رغم تحويل نشدن مستنداتي، بازهم براي نشان دادن حسن نيت خود همكاري كرد و حدود ۲۰۰صفحه جواب داد تا بيپايه و اساس بودن اين ادعاها را اثبات كند.
وي خاطرنشان كرد: آمريكا بايد از بازيگري سياسي و به سخره و بازي گرفتن اعتبار يك سازمان بينالمللي دست بردارد و اين اعتبار را فداي منافع خودش نكند.
سخنگوي وزارت امور خارجه ايران اظهارداشت:الان هم در چارچوب توافقنامه پادماني و چارچوبهاي حقوقي، حاضر به همكاري با آژانس هستيم اما يك قدرت مثل آمريكا كه سابقه دشمني و خصومت آن با ايران مشخص است نبايد اجازه يابد هر بار كه خواست براساس يك سري ادعاها مطالب بيپايه و اساس را مطرح كند كه ما خارج از چارچوب سازماني و حقوقي تمكين نميكنيم.
** سفر رييس جمهوري به نيويورك دستاوردهاي درخشاني براي ايران خواهد داشت ......................................................................
...............................
قشقاوي در پاسخ به پرسشي در خصوص سفر قريب الوقوع دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران به نيويورك براي شركت در اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد گفت: علي رغم بدخواهي بدخواهان و تبليغات منفي رسانههاي خاص اين سفرهمانند سفرهاي گذشته پربار و توام با دستاوردهاي درخشان براي كشور خواهد بود.
وي افزود:رييس جمهوري روز دوم مهرماه و همزمان با روز اول شصت و سومين مجمع عمومي سازمان ملل متحد سخنراني خواهد كرد. گفت وگو و ديدار با همتايان بصورت دو يا چند جانبه، انجام مصاحبه با رسانهها و خبرنگاران براي تبيين مواضع جمهوري اسلامي ايران و ديدار با هموطنان از برنامههاي پيش بيني شده براي اين سفر است.
**براي كسب كرسي غيردايم درشوراي امنيت رقابت ميكنيم
......................................................................
....
سخنگوي وزارت امورخارجه با تاكيد به اينكه براي كسب كرسي غيردايم در شوراي امنيت با رقباي خود از جمله ژاپن رقابت ميكنيم، گفت: در سال ۱۹۹۶ ميلادي نامزدي خود را اعلام كردهايم و فكر ميكنيم عدالت اقتضا ميكند كه اين كرسي به همه برسد و درانحصار تعدادي كشور خاص نباشد.
وي تصريح كرد: رقابتي با برخي كشورها از جمله ژاپن داريم و براين اساس نمايندگي ايران در سازمان ملل اقدامات خوبي انجام داده است تا مظلوميت بقيه كشورها از جمله ايران به تصوير كشيده شود. در اجلاس وزيران خارجه عدم تعهد در تهران هم رايزنيهاي خوبي صورت گرفت تا آنها از حق ايران حمايت كنند.
قشقاوي درعين حال اين رقابت را بدليل اعمال نفوذ برخي قدرتها كار سختي دانست و خاطرنشان كرد: شايد در مرحله اول يا دوم رايگيري به نتيجه برسيم اما اگر نشد هم نبايد تصور شود شكست سختي خورده ايم.نبايد نفوذ قدرتها را ناديده گرفت.
سخنگوي وزارت امور خارجه اين را هم گفت كه قطعا مذاكرات رييس جمهوري و وزير امور خارجه در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل تاثير گذارخواهد بود.
** درخواست ۵وزيرخارجه سابق آمريكا ، اثبات واقعيت قدرت منطقهاي ايران ......................................................................
.........................
سخنگوي وزارت امورخارجه، درخواست ۵وزير خارجه سابق آمريكا براي مذاكره با ايران را تنها از اين جهت كه هر ۵وزير با هم اين درخواست را مطرح كرده اند ، حائز توجه و اهميت خواند و گفت كه اين درخواست ، اين واقعيت را هم اثبات ميكند كه ايران يك كشور تاثير گذار و قدرتمند در منطقه است و نمي توان آن را ناديده گرفت.
وي تصريح كرد: رييس جمهوري اسلامي ايران هم چون برمشروعيت و حقانيت مواضع مردم ايران ترديد ندارد بر آمادگي خود براي مناظره با نامزدهاي انتخاباتي آمريكا تاكيد كرد تا از سويي روشنگري نزد افكارعمومي هم بشود.
** براي آزادي ديپلماتهاي ايراني از دولت عراق توقع داريم
......................................................................
......
قشقاوي در پاسخ به سئوالي در خصوص سرنوشت ديپلماتهاي ايراني كه در عراق توسط اشغالگران آمريكايي دستگير شده اند، گفت كه از دولت عراق توقع داريم براي آزادي اين ديپلماتها اقدام و تلاش بيشتري كند ، تهران بشدت پيگيرموضوع است و اميدواريم كه بزودي شاهد آزادي اين ديپلماتها باشيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص تاريخ دور بعدي مذاكرات ايران با آمريكا درباره مسايل عراق خاطرنشان كرد:
در اين خصوص مطلب جديدي وجود ندارد اما ايران خواستارعراقي مستقل و خروج اشغالگران از اين كشور است.
** ايران نميتواند در قبال مساله قفقاز بيتفاوت باشد
................................................................
سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد به استقلال مواضع جمهوري اسلامي ايران در قبال مسائل منطقهاي و بينالمللي تاكيد كرد كه ايران نميتواند واقعيت هاي منطقه را ناديده بگيرد و از جمله درقبال مساله قفقاز بيتفاوت باشد.
قشقاوي كه به سئوالي درخصوص تحركات تهران در زمينه بحران قفقاز موسوم به ديپلماسي قفقازي و بويژه سفرهاي اخير منوچهر متكي وزير امور خارجه به كشورهاي روسيه ، جمهوري آذربايجان، آلمان و گرجستان و ديدار با وزيرامور خارجه ارمنستان در تهران پاسخ ميگفت، اظهار داشت: قفقازاز گذشته جايگاه مهمي در منطقه داشته و آنچه اهميت آن را دو چندان كرده، اين است كه هم حوزه انرژي و هم حوزه انتقال انرژي است.
وي از قفقاز به عنوان مهمترين نقطه حمل ونقلي جهان ياد كرد و گفت: ايران در حوزه همسايگي قفقاز است و طبيعي است كه نميتوانيم نسبت به تحولات آن بي تفاوت باشيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد:تحولات قفقاز را با دقت رصد ميكنيم و با توجه به رويكري كه داريم تلاش ميكنيم در چارچوب تدابير و مذاكرات منطقهاي بتوانيم راه حلي منطقهاي براي همكاري منطقهاي تعريف كنيم و بر همين اساس دور اول ديپلماسي قفقازي جمهوري اسلامي ايران با ايده گفت وگو با كنشگران موثر در اين حوزه آغاز شد.
وي تصريح كرد: هنگاميكه ايده مطرح شده از سوي جمهوري اسلامي ايران مورد استقبال روسيه و جمهوري آذربايجان قرار گرفت، به موازات فعاليت منطقه اي احساس كرديم كه ميتوانيم از ظرفيت و تعهدات كشورهاي اروپايي هم استفاده كنيم.
قشقاوي با بيان اينكه،آلمان به نوعي در سالهاي اخير نمايندگي اتحاديه اروپا را در بحث قفقاز داشته است و علايق خاصي هم به مسايل اين منطقه دارد ، سفر به اين كشور در دستور كار قرار گرفت.
سخنگوي وزارت امور خارجه كه در سفر به آلمان، متكي را همراهي كرده است، گفت كه علي رغم برخي اظهارات، استقبال خوبي از سفر آقاي متكي در آلمان شد .سفر بسيار خوبي بود و مذاكرات خوبي هم با آقاي اشتانماير صورت گرفت.
وي افزود: با سفر وزير امور خارجه به گرجستان حلقه اول ديپلماسي قفقازي ايران تكميل شد و بعداز بررسيها و ارزيابيها ، ادامه اين ديپلماسي را در دستور كار قرار خواهيم داد.
قشقاوي در پاسخ به اين پرسش كه ايده ايران چيست؟، اظهار داشت: معمولا هدف دور اول سفرها عمدتا بررسي تحولات و رسيدن به درك و فهم مشترك از حوادث و همچنين بررسي راههاي وصول به صلح و ثبات در منطقه است و منظور از ايده در اين مرحله راههاي دستيابي به صلح و ثبات است كه براي تهران بسيار مهم ميباشد البته به موازات پيشرفت كار جزييات ايده هم رسانهاي خواهد شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اينكه ادامه كار چگونه خواهد بود؟، گفت: ادامه كار و پيگيري سياستها ضرورتا انجام سفر نيست، از راههاي مختلف ميتوان مذاكرات و ديپلماسي قفقازي را پيگيري كرد.
وي ارزيابي خود درباره بحران قفقاز را اينگونه بيان كرد:معتقديم آغاز بحران ناشي از اشتباه در محاسبه بود و دخالت قدرتهاي فرامنطقهاي باعث كشت و كشتار شد و زير ساختهاي اقتصادي منطقه به ميزان قابل توجهي ويران شد و از بين رفت كه شايد بازسازي اين منطقه سالها بطول انجامد.
قشقاوي تصريح كرد:گفته نميشود جنگ سردي در پيش است يا در حال احيا شدن است اما به نظر هم نميرسد كه اين حوادث بزودي پايان يابد اگرچه ما مايل هستيم هرچه زودتر پايان يابد.
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهارداشت:نقطه اصلي به رسميت شناختن استقلال آبخازيا و اوستياي جنوبي از سوي روسيه و موضعگيري غرب است. جنگ و برخوردهاي لفظي و سياسي ادامه دارد و من فكر ميكنم دو طرف بنوعي خط قرمزهايي را مطرح ميكنند اما ايران نه به عنوان يك ميانجي بلكه به عنوان يك همسايه متاثر تلاش دارد سطح درگيريها كاهش پيدا كند.
وي در عين حال تاكيد كرد:نمي توان به اين زودي انتظار كاهش اختلافات سياسي در اين منطقه را داشت.
قشقاوي در پاسخ به اين پرسش كه بازتاب رسانهاي سفرهاي اخير وزير امور خارجه را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ گفت:
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]