واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: رئيس جمهور سوريه: براي مذاكره با اسرائيل، روابط راهبردي خود را با ايران از دست نمي دهيم
خبرگزاري آريا- بشار اسد با اشاره به اينكه به موازات بحث مذاكرات با اسرائيل مساله جدايي سوريه و ايران به طور مغرضانه در رسانه هاي غربي مطرح مي شود گفت : براي ما اين دو مساله با يگديگر ارتباطي ندارد و ما هم درصدد نيستيم كه براي مسائل بي اساس روابط راهبردي خودمان را با ايران از دست بدهيم.
به گزارش خبرگزاري آريا، رئيس جمهوري سوريه در گفتگو با رسانه هاي ايراني كه چهارشنبه شب از شبكه خبري العالم پخش شد گفت : جمهوري اسلامي ايران بلافاصله پس از انقلاب از مردم فلسطين اعلام حمايت كرد و اين موضع ايران برخلاف موضع پيش از انقلاب بود كه در آن روابط ديپلماتيك قوي با اسرائيل داشت.
وي تاكيد كرد: به دليل اين مواضع تهران بود كه سوريه پس از آغاز جنگ تحميلي در كنار ايران ايستاد و در طول هشت سال جنگ از جمهوري اسلامي ايران حمايت كرد.
وي خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران هميشه و به طور مستمر از حقوق ملت فلسطين حمايت كرده و عليه دشمنان كشورهاي عربي از جمله كشورهاي سوريه و لبنان موضع خوبي اتخاذ كرده است.
بشار اسد افزود : سوريه و ايران در سال هاي اخير به بهانه هاي مختلف تحت فشار قرار گرفته اند و هدف اصلي دشمنان نيز تسليم كردن آنها و گرفتن حق تصميم گيري از دمشق و تهران و ضربه زدن به استقلال آنها است.
رئيس جمهوري سوريه گفت: در گذشته برخي كشورهاي منطقه به عنوان هيزم آتش درگيري هايي كه بيگانگان ايجاد مي كردند، عمل مي كردند ، اما اكنون به ضرورت همكاري با يكديگر پي برده اند و تاكيد مي كنند كه سرنوشت منطقه بايد به دست كشورهاي منطقه باشد و البته كشورهاي منطقه بر اين نكته پس از اتفاقات يازده سپتامير سال 2001 و اشغال افغانستان و عراق تاكيد بيشتري كردند.
وي اظهار داشت : پس ازانقلاب اسلامي برخي كشورهاي عربي در رويكرد و گرايش ايران در قبال اين كشورها نگراني هايي را داشتند ، اما سوريه با داشتن روابط نزديك با تهران براي رفع نگراني هاي آنها نقش مثبتي ايفا كرد و اكنون نيز براي داشتن روابط ديپلماتيك بين كشورهاي منطقه تاكيد مي كند و دراين مسير گام بر مي دارد.
اسد تصريح كرد : هم اكنون بين سوريه و ايران روابط سياسي و اقتصادي بسيار خوبي وجود دارد و سطح اين روابط در سال هاي اخير به طور چشمگيري رشد كرده است.
وي با اشاره به نقش سوريه به عنوان دروازه بازارهاي عربي گفت : دردهه هاي گذشته به اين زمينه از روابط دوجانبه توجه كافي مبذول نشده بود ، اما در سال هاي اخير با ايجاد بازارهاي مشترك دوكشور ايران و سوريه و طرح هاي توسعه ، شاهد پيشرفت قابل ملاحظه اي در اين زمينه بوديم.
رئيس جمهوري سوريه تاكيد كرد : از آنجا كه سوريه مي تواند نقش دروازه بازارهاي عربي را ايفا كند روابط اقتصادي ايران و سوريه از اهميت خاصي برخوردار است.
به گفته اسد مذاكره در باره همكاريهاي اقتصادي تهران - دمشق از سال گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد انتظار مي رود اين تا پايان امسال به نتيجه اي ملموس برسد.
وي درباره شكل گيري هلالي موسوم به هلال مقاومت در منطقه و شكست تلاش برخي از طرف ها براي جدا ساختن حلقه هاي اين زنجيره اظهار داشت: اين پديده از چند دهه پيش در حال شكل گيري بود اما با پيروزي مقاومت لبنان در برابر دشمن اشغالگر جلوه گر شد و در ايستادگي مردم فلسطين در انتفاضه نمايان گرديد.
وي با اشاره به شكست مداوم طرح هاي غرب براي منطقه خاورميانه از دهه هشتاد به اين سو تاكيد كرد كه اگر ائتلاف راهبردي ميان زنجيره مقاومت نبود اوضاع بد منطقه بسيار بدتر مي بود.
وي اظهارداشت : برخي از كشورها مخالف شكل گيري اين پديده بودند كه اينك متوجه اشتباه خود شده اند و خود نيز رويكردي مشابه اتخاذ كرده اند.
رئيس جمهوري سوريه خاطرنشان كرد : منطقه و برخي ديگر كشورهاي جهان اينك شاهد نوعي بيداري درباره به دست گرفتن زمام سرنوشت خود است تا جلوي اجراي منافع برخي قدرت هاي بزرگ از طريق برخي كشورهاي منطقه را بگيرند.
بشار اسد در بخش ديگري از اين گفتگو تاكيد كرد كه روابط راهبردي جمهوري اسلامي ايران و سوريه مبتني بر منافع و اصول مشترك است كه ترفندهاي دشمنان نيز قادر به متزلزل كردن آن نخواهد بود .
وي با اشاره به اعمال فشار غرب عليه تهران و دمشق در دو سال اخير خاطرنشان كرد : اين فشارها ، رايزنيها و هماهنگي هاي مقامات دو كشور را براي اتخاذ مواضعي مشترك در برابر تحولات منطقه افزايش داده و اراده تهران و دمشق را براي استقلال در تصميم گيريها در مخالفت با خواسته هاي غرب مضاعف كرده است.
وي از مواضع اصولي جمهوري اسلامي در حمايت از خواسته هاي اعراب به ويژه سوريه در منازعه با رژيم صهيونيستي و مساله فلسطين ستايش كرد و افزود : پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به جايگاه طبيعي خود در منطقه بازگشت ، از اين رو سوريه براي ترسيم روابطي راهبردي با ايران قدم برداشته است.
اسد درباره برخي تبليغات مبني بر وجود تعارض در ماهيت نظامهاي سياسي ايران اسلامي و سوريه قوم گرا گفت : من هيچ تعارضي در اين خصوص نمي بينم ، زيرا در طول تاريخ ، تمدن اسلامي متشكل از همگرايي سه تمدن ايرانيان اعراب و ترك ها بوده و امروزه هم شرايط براي اين همكاري سه جانبه فراهم شده است.
وي افزود : اينكه يك سوري مسلمان عرب باشد و يك ايراني هم مسلمان فارس باشد هيچ تعارضي ايجاد نمي كند ،همچنانكه مسائل قومي در موضع گيري ما در جنگ صدام عليه ايران اثر منفي نداشت ، بلكه از جمهوي اسلامي ايران حمايت كرديم زيرا مواضع بر حقي داشت.
رئيس جمهوري سوريه همچنين برهماهنگي تهران و دمشق درحمايت از مقاومت اسلامي در لبنان و فلسطين تاكيد كرد و گفت : دستاوردهاي مقاومت در دهه اخير و پيروزيهاي آنها بر رژيم صهيونيستي ناشي از روابط راهبردي ايران و سوريه است.
بشار اسد با اشاره به اينكه رژيم صهيونيستي و حاميانش در متلاشي كردن سلسله مقاومت شكست خورده اند ، تصريح كرد: آنها دريافته اند كه نمي توانند سياست هاي خود را در اين منطقه اعمال كنند و از طرفي ثابت شده كه هماهنگي ميان تهران و دمشق در محور مقاومت براي حفظ استقلال و جلوگيري از دخالتهاي مخرب ديگران است.
اسد گفت : پيروزيهاي جوانان مقاومت موازنه راهبردي در عرصه نبرد بوجود آورده يعني در قبال توان نظامي اسرائيل ايمان ما به حقوقمان موجب اين موازنه شده است.
رئيس جمهوري سوريه در خصوص مذاكرات دمشق و تل آويو كه با نظارت نماينده تركيه در استانبول در جريان است خاطرنشان كرد : واژه مذاكرات توصيف دقيقي نيست ، آنچه كه هست تلاشي براي فراهم كردن زمينه هاي لازم براي آغاز مذاكرات است ، اما تاكنون ما از نيتهاي اسرائيل در بازگرداندن جولان به سوريه مطمئن نشده ايم ، لذا از مرحله از سرگيري مذاكرات دور هستيم و نمي توان گفت كه اسرائيل درصدد عقب نشيني از جولان است.
وي افزود : ما تجربه طولاني از جنگ افروزي و ماهيت فزون طلبي اسرائيل داريم و بر اين اساس در نيت صلح طلبي رژيم اسرائيل شك و ترديد زيادي داريم و بر اين باوريم كه اين رژيم درصدد برقراري صلح نيست و تا زماني كه خلاف اين امر ثابت شود ما اعتمادي به اسرائيلي ها نخواهيم داشت.
بشار اسد با اشاره به اينكه به موازات بحث مذاكرات با اسرائيل مساله جدايي سوريه و ايران به طور مغرضانه در رسانه هاي غربي مطرح مي شود گفت : براي ما اين دو مساله با يگديگر ارتباطي ندارد و ما هم درصدد نيستيم كه براي مسائل بي اساس روابط راهبردي خودمان را با ايران از دست بدهيم.
وي با انتقاد از نقش مخرب آمريكا در منطقه تصريح كرد : من اين مطلب را تابستان سال گذشته اعلام كردم كه برنامه هاي آمريكا در منطقه روبه شكست است چون آنها با فرهنگ و حقايق اين منطقه بيگانه هستند.
رئيس جمهوري سوريه با انتقاد از سياست هاي مداخله جويانه و جنگ افروزانه جرج بوش در هفت سال گذشته خاطرنشان كرد : در سوريه هيچ حسابي روي دولت جرج بوش در چند ماه آينده باز نمي كنيم زيرا او امتحان خود را پس داده است.
بشار اسد در خصوص تغيير گرايشهاي فرانسه در منطقه نيز گفت : به نظر مي رسد با توجه به اينكه در پنج سال گذشته ژاك شيراك با همراهي آمريكا در جنگ عليه عراق نقش فرانسه را در منطقه از بين برده اكنون نيكلا ساركوزي درصدد فعال كردن اين نقش در منطقه است.
وي افزود : انتظار نداريم كه اروپاييان از خواستهاي ما حمايت كنند و شكي نيست اين تحرك با هماهنگي آمريكا صورت گرفته است و در هرصورت تنها انتظار ما اين است كه آنها آزادسازي سرزمينهاي اشغالي را حق طبيعي و قانون ما بدانند.
بشار اسد درخصوص ديدگاه فرانسه درباره برنامه صلح اميز هسته اي ايران خاطرنشان كرد : آنها خواهان متوقف كردن برنامه هسته اي ايران هستند و ما هم به آنها اعلام كرديم كه چنين موضعي نداريم بلكه بر اين عقيده هستيم كه داشتن نيروگاه هاي هسته اي و فناوري چرخه سوخت حق طبيعي و قانوني ايران است كه در توافقات بين المللي بر اين مساله تاكيد شده است ، ضمن آنكه ساركوزي در كنفرانس مطبوعاتي اين مطلب را بيان كرد كه دمشق و پاريس داراي ديدگاهي مشترك در خصوص برنامه هسته اي ايران نيستند.
وي تصريح كرد : درسفر ساكوزي به دمشق ما به صراحت اعلام كرديم منطقه بايد از جنگ افزارهاي كشتار جمعي عاري شود و اين امر هم بايد از رژيم اسرائيل آغازشود كه اكنون چنين سلاحهايي را در اختيار دارد.
وي افزود :غرب مدعي است به ضمانتهاي ايران اطمينان ندارد و ما هم به آنها اعلام كرديم كه نبود اعتماد نبايد منجر به متوقف كردن فعاليتهاي علمي ايران شود زيرا اعتماد سازي دو طرفه است و بايد براي يافتن سازوكارهاي ايجاد اعتماد ميان دو طرف تلاش كرد و مساله فقط مرتبط به خواستهاي غرب نيست و هياهو و تهديد هم ايران را متزلزل نخواهد كرد.
بشار اسد گسترش همكاريهاي اقتصادي ميان كشورهاي منطقه به ويژه ايران وسوريه را حاكي از وجود ظرفيتهاي فراوان براي گسترش اين روابط دانست و گفت : امروز طرح هاي بزرگ اقتصادي با مشاركت ايران در سوريه در حال شكل گيري است كه مي توان به طرح چند جانبه در زمينه نفت با حضور ونزوئلا ومالزي در كنار ايران و سوريه اشاره كرد.
اسد ، همچنين طرح تشكيل بازار مشترك اقتصادي و يا منطقه ازاد تجاري را چشم انداز روشن همكاريهاي اقتصادي دو كشور برشمرد و افزود : دمشق در يك سال آينده تصويري از چگونگي اجراي توافقات انجام شده در اين زمينه خواهد داشت.
وي همچنين از اهتمام كشورش براي عملي كردن اين طرح خبرداد و خواستاراجراي مرحله اي ان به منظور حذف كامل عوارص گمرگي در چند سال آينده شد.
بشار اسد همچنين در خصوص تحولات در عرصه بين المللي خاطرنشان كرد : آنچه امروز در گرجستان رخ مي دهد ادامه جنگ سرد ديگري است كه آمريكا ده سال پيش آغازگر آن بود.
وي گفت : سوريه خواهان جنگ سرد ديگري نيست اما درعين حال درصدد شكل گيري نظامي دو قطبي در جهان است زيرا از وجود يك جانبه گرائي امريكا در عرصه بين المللي ضررهاي زيادي ديده است.
رئيس جمهوري سوريه افزود : در سفر اخير به مسكو به مقامات روسيه تاكيد شد ، انتظار كشورش اين است كه روسيه مواضع روشن و شفافي در قبال تحولات منطقه و منازعات با اسرائيل اتخاذ كند كه البته در صورت اتخاذ چنين مواضعي اين امر به حضور روسيه در نظام دو قطبي كمك خواهد كرد
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 405]