تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خداى عزوجل را اطاعت كند خدا را ياد كرده است، هر چند نماز خواندن و روزه گرفتن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838149108




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرمقاله هاي روزنامه هاي صبح ايران


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: سرمقاله هاي روزنامه هاي صبح ايران


تهران-خبرگزاري ايسكا نيوز: "لزوم تعامل بيشتر با روسيه " ، "فرجام نيرو هاي سري بوش " ، "مفيد هم براي ايران هم آمريكا " ، "بومي گزيني و خدمت " ، "مراسم نوراني و پرفيض دعا و نيايش ليالي قدر " ، "سطح پارلمان " ، "اين كلاه مناسب سر خودتان است " و "تغييرات با برنامه " از جمله عناوين سرمقاله هاي روزنامه هاي صبح ايران است.

به گزارش روز چهار شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكا نيوز " سرمقاله ها ي برخي روزنامه ها ي صبح ايران به شرح زير است :

**حزب الله : رهبرجامع الاطراف
روزنامه حزب الله در سرمقاله امروز خود يكي از خصوصيات رهبرمعظم انقلاب را جامع الاطراف بودن معرفي مي كند و مي نويسد:
رهبري كه به شعر‌مي‌افزايد». اين شايد تنها تعبيري است كه‌مي‌تواند مختص ديدار رهبر معظم انقلاب و شعرا باشد.
به راستي بايد فخر كرد كه مقتداي اين مرز و بوم علاوه بر آنكه جامع صفات راهبري و هدايت است، آشنا و صاحب نظر عرصه فرهنگ و هنر و ادبيات نيز هست و كاملتر آنكه او خود از قبيله فرهنگ و هنر است و بنابراين ديدار ياد شده را بايد محفل انس اهل ادب تلقي كرد و از اين حيث به آن نگريست. نكات نغزي كه ايشان درباره شعر شاعران مطرح‌مي‌كنند، حاكي از تسلط كافي به اين حوزه است و البته آثار ادبي و هنري ايشان پيش از اين همچون اشعار عرفاني،‌ مثبت اين ادعا بود.
حتي معدود اشعاري كه به حق در وصف ولي امر مسلمين جهان قرائت مي‌شود، مورد سرزنش ايشان قرار‌مي‌گيرد. به عنوان نمونه در جلسه اخير وقتي شاعري جوان قصيده طولاني خود را با صدايي رسا در وصف و مدح حضرت آيت الله العظمي ‌خامنه‌اي خواند. در پايان قصيده، رهبر معظم انقلاب خطاب به اين شاعر گفتند: « زبان قوي و خوبي است. برادرانه عرض مي‌كنم اين زبان و طبع روان را صرف اين‌جور چيزها نكنيد هم مبالغه است و اگر گوش كنيم، شرمنده مي‌شويم». بماند آنكه در اين جلسه صله‌اي هم در كار نيست!
اما نكته مهم‌تر در جلسه اخير اشارات مضموني معظم له در باب ترويج شعر انقلابي و گفتمان معنويت و عدالت بود. اشاراتي كه بيانگر نقش جامع الاطراف بودن شخصيت ايشان و همچنين ثبات قدم در مسير آرمان هاي انقلاب اسلامي و خميني كبير است.
چنانكه امام راحل (ره) در پيام مشهور خود به هنرمندان تنها هنري را مورد قبول قرآن دانست كه صيقل دهنده اسلام ناب محمدي(ص)، اسلام ائمه هدي (ع)، اسلام فقرا دردمند و اسلام تازيانه خوردگان تاريخ تلخ و شرم آور محروميت‌ها باشد. امام هنر را در عرفان اسلامي تجسيم تلخكامي گرسنگان مغضوب پول و قدرت‌مي‌دانستند و خلف صالح ايشان، كه خود همچون حضرت روح الله شاعر و عارف روشن بين و مصلح اجتماعي است ، خلأ موجود را در زمينه اشعار سياسي و انقلابي يادآوري كردند و توجه بيشتر به پيام عدالت و معنويت انقلاب اسلامي و ارائه اصيل آن را در قالب شعر مورد تأكيد قرار دادند و در اين جلسه تصريح كردند:‌ « انقلاب اسلامي با ارائه حرف نو در دنيا، قدرت‌هاي بزرگ را به چالش گرفته و در مقابل زياده‌خواهي استكبار ايستاده است».
آري ايشان هم ظرافت شعري و ارائه ادبي را‌مي‌داند و هم بر مضمون و محتواي اصيل انقلابي مسلط است. شرح اين اوصاف در اين مختصر گوياي ابعاد اين نعمت بزرگ نيست و تنها‌مي‌توان گفت، ملت ما بايد قدردان اين نعمت خدادادي باشند.
گفتند كه عاشقي و آرام نه اي
در باغ خيال خم ابروي كه اي
گفتند بخوان به قصد قربت گفتم
سيد علي الحسيني الخامنه اي

**جام جم : فرجام نيروهاي سري بوش
روزنامه جام جم در سرمقاله امروز خود به سراغ سازمان سري و اطلاعاتي آمريكا رفت و نوشت:
ريچارد هلمز رئيس‌سابق سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) مي‌گفت اقدام سري معمولا جانشيني براي برنامه‌هاي سياسي است. درستي اين ادعا را مي‌توان در تصميم ماه ژوئيه جورج بوش براي صدور مخفيانه دستور به نيروهاي ويژه آمريكا براي حمله به هدف‌هاي زميني در داخل پاكستان، بدون جلب نظر موافق دولت پاكستان، مشاهده كرد.
دستور جورج بوش به نيروهاي ناتو و آمريكا در افغانستان پر از انواع خطرها است. از يك جهت اعتراف بوش به اين امر است كه طالبان و متحدان القاعده آن بدون حمايت پاكستان نمي‌توانند به فعاليت‌هاي خود ادامه دهند. اين چندان تعجب‌آور نيست زيرا اين سازمان اطلاعات ارتش پاكستان بود كه در تشكيل اين دو سازمان نقشي اساسي داشت.
با توجه به نظر هلمز، بوش سياست جديدي را در پيش نگرفته است بلكه دارد به عمليات سري متوسل مي‌شود عملياتي كه زيان‌هاي سياسي آن آشكار و مزاياي نظامي آن مورد ترديد است.نمونه خوب اين ادعا اجراي نخستين مورد اين عمليات پنهاني بود.
اين راهي عجيب براي صدور دموكراسي به پاكستان است. وقتي مردم پاكستان از ماجرا باخبر شوند، بي شك به شدت خشمگين خواهند شد و ارتش پاكستان، كه تحقير و ذليل شده، از آمريكا فاصله خواهد گرفت.. اين كار از نظر سياسي فقط در صحنه سياسي آمريكا مفهوم دارد.
استفاده از نيروهاي سري براي دستيابي به هدف‌هاي سياسي هميشه براي رهبران سياسي غرب به شدت جذاب بوده است. مسوولان سازمان سيا به داشتن مشكلات غيرقابل حل در اين زمينه، با داشتن دستورهايي براي خلاص شدن از وجود بنيانگذار جمهوري اسلامي، يا حذف صدام ديكتاتور عراق، يا نابودي فيدل كاسترو رهبر كوبا، عادت كرده‌اند. توطئه‌هايي در اين زمينه‌ها، موضوع عادي هزاران فيلم هاليوودي است كه داستان آنها درباره اعزام نيروهاي نخبه آمريكا به داخل سرزمين دشمن و از بين بردن موفقيت‌آميز بعضي از شخصيت‌هاي بد محلي است.
اما در عالم واقع، اين گونه عمليات به ندرت موفق از آب درمي‌آيند. به دست آوردن اطلاعات درست درباره دشمنان آمريكا دشوار است.
رسانه‌ها نقشي به‌ويژه زشت در تمام اين ماجرا ايفا مي‌كنند. آن ها به داستان‌هاي مربوط به تلاش‌ها براي كشتن صدام حداكثر توجه را مبذول مي‌ كردند. اما به شكست كامل اين عمليات به ندرت اشاره مي‌شد. واكنش دولت آمريكا به كشتار تعداد بسيار زياد غيرنظاميان در افغانستان، عراق، و حالا پاكستان،‌ همواره اين بوده كه ابتدا انجام چنين حملاتي را به كلي حاشا كرده است.
اسرائيلي‌ها در زمينه انجام جنايات پنهاني معروف هستند. انجام اين كار در جايي مثل غزه اصلا سخت نيست كه دشمن در دسترس و آسيب‌پذير است.
اسرائيل همچنين دست به يك عمليات پنهاني كلاسيك زد عملياتي كه اگر موفق شود فوايد محدود به بار خواهد آورد اما اگر موفق نشود باعث فاجعه ديپلماتيك خواهد شد. دو مامور موساد كه گذرنامه جعلي كانادايي داشتند سپتامبر 1997 كوشيدند خالد مشعل، شهروند اردن، را در امان پايتخت اردن ترور كنند.
مشعل رئيس دفتر سياسي جنبش حماس در اردن بود و گذرنامه اردني داشت. ماموريت اسرائيلي‌ها اين بود كه سمي را كه به آهستگي تاثير مي‌كرد هنگام ورود او به دفترش در گوش وي تزريق كنند. در آن ماجرا فرد مسموم‌كننده پس از تعقيب و گريز در خيابان‌هاي امان دستگير شد اما چهار مامور ديگر اسرائيلي به سفارت آن رژيم در امان پناه بردند. بنيامين نتانياهو نخست‌وزير وقت اسرائيل دستور ارتكاب اين جنايت را داده اما فراموش كرده بود كه همكاران آدم‌كش او ممكن است ناكام بمانند.
عمليات سري فقط هنگامي ممكن است با پيروزي خاتمه يابد كه متحدان نيرومندي در داخل كشور هدف داشته باشند كه خواهان حمايت خارجي باشند. دو نمونه برجسته در اين زمينه وجود دارد: نيروهاي ويژه آمريكا در سال 2001 نيروهاي ائتلاف شمال را كه ضد طالبان بودند، در افغانستان تقويت كردند و مهمتر از همه چيز به آنان كنترولرهاي هوايي دادند كه با كمك آنها مي‌توانستند به نيروهاي آمريكايي اطلاع بدهند به كجا حمله هوايي كنند. نيروهاي ويژه آمريكايي دو سال بعد نقشي مشابه در شمال عراق ايفا كردند و در جريان آن از نيروهاي كرد، كه به ارتش در حال عقب‌نشيني صدام حمله مي‌كردند، حمايت هوايي به عمل آوردند.
دولت بوش خود را در موقعيتي پيروز نشدني در افغانستان قرار داده است.اقدام پنهاني واشنگتن در پاكستان صرفا تلاشي براي منحرف كردن اذهان عمومي از عوارض اين سياست شكست‌خورده دولتمردان آمريكا است.

**اعتمادملي :مفيد، هم براي ايران هم آمريكا
روزنامه اعتمادملي در سرمقاله امروز خود مي نويسد:
مهم‌ترين چالش در سياست خارجي آمريكا آن است كه آنها در سه دهه گذشته به جز دوره‌هاي بسيار كوتاه از سياست معتدل و منطقي سياست تعاملي Involvement Policy كه هدف اصلي دولت‌هاي اروپايي بوده فاصله گرفته‌اند. بسياري از تحليلگران و مترصدان سياست بين‌الملل بارها به مقامات كاخ سفيد هشدار دادند كه تكيه يكجانبه بر لا‌بي‌هايي چون آي‌پك و حمايت بي‌چون و چرا از اسرائيل سودي براي منافع استراتژيك آمريكا ندارد.
اما كانديداهاي رياست‌جمهوري هرچند پيش از جلوس در اتاق بيضي طرفدار تعامل و گفت‌وگو بودند اما با استقرار در كرسي قدرت تحت تاثير لا‌بي‌هاي راديكال و افراطي به سوي روش‌هاي يكجانبه سوق يافتند.
در ايران نيز همواره تمايل براي كاهش تنش و نيل به يك رتبه منطقي‌تر براي فهم بهتر دغدغه‌هاي دولت و ملت براساس سه اصل عزت، حكمت و مصلحت وجود داشت. اما نبايد فراموش كرد كه همواره نيروهاي مزاحم و راديكالي در دو سوي معادله با آلوده كردن فضا براي تفاهم و نيل به يك اشتراك در تفاسير نزديك‌تر براي حمايت از منافع ملي دو كشور، كار را به بن‌بست مي‌كشاندند. در اين ميان سهم آمريكايي‌ها بيشتر بوده است، يادمان نمي‌رود كه پس از مذاكرات هيات‌هاي ايراني و آمريكايي در ژنو و نيويورك و همراهي قابل تكريم ايران در مذاكرات بن در خصوص سرنوشت افغانستان، اين جورج بوش بود كه در سخنراني ساليانه خود نام ايران را در ميان محور شرارت در كنار كره‌شمالي و عراق قرار داد. آمريكا در نتيجه سياست‌هاي غلط خود امروز به رژيمي منفور در جهان تبديل شده است و جورج بوش به پايين‌ترين سطح محبوبيت خويش در تاريخ رياست‌جمهوري آمريكا رسيده است.بحران‌هاي بين‌المللي آثار خود را بر ساختار اقتصادي آمريكا وارد كرده است. در بخش‌هاي مختلف اقتصادي ازجمله انرژي، حمل و نقل و مسكن فشارهاي فراواني بر طبقات مختلف وارد مي‌شود. در حالي كه آمريكا نتوانسته اوضاع عراق را سامان دهد، بحران افغانستان حادتر شده است. تمام كانديداها از ضرورت اعزام نيروهاي بيشتر به افغانستان سخن مي‌رانند. راديكاليسم در كشورهاي اسلا‌مي رشد شتابنده‌اي گرفته و بي‌ثباتي در پاكستان و خاورميانه در حال اوج‌گيري است.
چنانچه عميق‌تر به منطقه بنگريم، نيمي از اين بحران‌ها از ناكارآمدي و درك نادرست آمريكا از تحولا‌ت سياسي خاورميانه و جهان اسلا‌م ناشي مي‌شود.
آمريكا در سال‌هاي اخير استراتژي‌هاي مختلفي ازجمله شيريني و چماق، مهار دوجانبه، نقشه راه و طرح خاورميانه بزرگ را به امتحان گذارده اما همه آنها محتوم به شكست شده‌اند. فارغ از اينكه چه دولتي در ايران بر سر كار است، آمريكا محتاج تنظيم روابط بهتري با تهران است. آنكه در ايران تصميم مي‌گيرد، رهبر معظم انقلا‌ب اسلا‌مي است كه بارها اعلا‌م داشته، چنانچه آمريكا بخواهد براساس احترام متقابل به موضوع روابط بدون پيش‌شرط بنگرد، امكان پيشرفت در اين ميان وجود دارد.
دركي كه 5 وزير قبلي خارجه ايالا‌ت متحده از منزلت ايران دارند، مي‌تواند الهام‌بخش رئيسي باشد كه به كاخ سفيد راه مي‌يابد، اين سياست براي هر دو كشور مناسب است.

**دنياي اقتصاد: بومي گزيني و خدمت
روزنامه دنياي اقتصاد در سرمقاله امروز خود بحث بومي گزيني را در دانشگاهها موضوع خود قرار داد و نوشت:
در دفاع از طرح بومي گزيني گفته‌اند: «بومي گزيني يك بحث احساسي نيست، ...... زيرا كشور به متخصص نياز دارد و هدف ما اين است كه يك پزشك در استان خود تحصيل كند تا بتواند در استان خود خدمت‌رساني كند.» نگارنده بر اين باور است كه اتفاقا بحث بومي گزيني يك بحث احساسي و فاقد كاربرد عملي است و با در نظر نگرفتن انگيزه شغلي افراد باعث محروم شدن كشور و استان‌ها از خدمات متخصصان و كارشناسان مي‌شود و با محدود كردن جابه‌جايي افراد در بازار كار باعث كاهش كارآيي نيروي كار و انگيزه رقابت مي‌گردد.
اگر رقابت براي ورود به دانشگاه‌ها سراسري باشد، ممتازترين دانش‌آموزان هر دو استان به دانشگاه‌هاي استان الف راه مي‌يابند و با بهره‌برداري از امكانات به متخصصين ممتازي تبديل مي‌شوند. اگر بازار كار رقابتي باشد، استان ب براي جذب ايشان بايد امكانات مناسبي را فراهم كند تا بتواند ايشان را جذب كند.از سوي ديگر فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌هاي استان ب مي‌دانند كه بايد با فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌هاي استان الف رقابت كنند در نتيجه در دوره تحصيل مي‌كوشند تا بهتر مطالعه كنند و از اين طريق مهارت‌هاي بيشتري كسب مي‌كنند. (مثال اين امر مهارت‌هاي عملي بيشتر فارغ‌التحصيلان دانشگاه آزاد از برخي دانشگاه‌هاي دولتي است) در بازار كار برخي مشاغل استان الف به ايشان مي‌رسد و برخي مشاغل استان ب به دانش آموختگان استان الف. به اين ترتيب با ايجاد انگيزه براي برخورداري از شرايط كاري بهتر افراد تشويق به رقابت در تحصيل و كار مي‌شوند.
حال اگر استان ب محدود به دانش آموختگان دانشگاه‌هايش باشد و دانشگاه‌هايش مجبور به انتخاب از اهالي استان و استان الف برخوردار از فارغ‌التحصيلان بهترين دانشگاه‌هاي كشور باشد كه در اختيار اهاليش هستند، در روند توسعه سرمايه انساني استان ب هرگز به كيفيت سرمايه انساني استان الف نخواهد بود و فاصله استان ب و استان الف افزايش مي‌يابد. نيروي كار در استان ب كه مي‌داند تهديدي از جانب فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌هاي بهتر متوجه او نيست و شغل او به هر حال تضمين شده است. چنين نيروي كاري انگيزه‌اي براي افزايش مهارت‌ها و توانايي‌هايش ندارد. استان ب به اين ترتيب محكوم مي‌شود تا يك استان محروم بماند. براي آنكه استان‌هاي كشور از خدمات متخصصين برخوردار باشند رقابتي كردن بازار كار لازم است نه بومي گزيني. اين امر مستلزم اصل قرار دادن شايسته سالاري، شفاف كردن فرآيند استخدام نيرو، اصلاح قانون كار و گسترش بخش خصوصي است. گسترش شايسته سالاري و رقابتي شدن بازار كار باعث مي‌شود تا سازمان‌ها، نهادها، و صنايع هر استان بتوانند در استخدام نيروي كار با يكديگر رقابت كنند و به واسطه رقابت بين كارفرمايان و جويندگان و اصل بودن شايستگي هم كيفيت نيروي كار و هم شرايط استخدامي بهبود مي‌‌يابند. طرح‌هايي مانند بومي گزيني سودي باعث خدمات بيشتر در استان‌ها نمي‌شوند، بلكه باعث كاهش كيفيت خدمات موجود مي‌گردند.

**رسالت :مراسم نوراني و پر فيض دعا و نيايش ليالي قدر
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود برنامه مراسم ليالي قدر را حرم مطهر ارائه كرد و نوشت :
درحرم مطهر و منور حضرت امام خميني اكنون كه همه حق باوران و سالكان طريق حق با توشه هايي از عبادت و خويشتن داري و صيام و قيام در ماه مبارك رمضان بي صبرانه منتظر درك شبهاي قدر هستند و پيروان راستين مولاي متقيان حضرت علي بن ابي طالب( نيز آماده ابراز عشق و وفاداري به ساحت مقدس مولا و مقتداي خود مي باشند. بجاست كه امت خداجوي كشور عزيزمان با حضوري گسترده و عاشقانه در اين مراسم پر از معنويت و اخلاص، ضمن شكرگزاري نعمت هاي الهي دست نياز به درگاه بي كران رحمت حق برداشته و براي نصرت و عزت مسلمين جهان و تعجيل در ظهور منجي عالم بشريت دعا كنند.
شروع مراسم ساعت 10 شب
شب نوزدهم رمضان (جمعه 29/6/1387) دعاي جوشن كبير توسط آقاي حاج رضا نبوي از اهواز و سخنراني و مراسم احياء توسط حضرت حجه الاسلام و المسلمين آقاي ناطق نوري
شب بيست و يكم رمضان ( يكشنبه 31/6/1387) دعاي جوشن كبير توسط آقاي حاج احمد اصفهاني و سخنراني حضرت حجه الاسلام و المسلمين آقاي دكتر سيد محمد خاتمي و مراسم احياء توسط حضرت حجه الاسلام و المسلمين آقاي اديب يزدي
شب بيست سوم رمضان (سه شنبه 2/7/1387) دعاي ابو حمزه ثمالي توسط آقاي حاج مهدي منصوري ازاصفهان و مراسم احياء توسط حضرت آيت اللهآقاي حاج سيد احمد خاتمي
ضمنا مراسم عزاداري و سينه زني توسط مداحان اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام در شب هاي قدر انجام مي شود و شركت هاي واحد اتوبوس راني و مترو آماده جابجايي زائران و شركت كنندگان در مراسم مي باشند.
اكنون كه همه حق باوران و سالكان طريق حق با توشه هايي از عبادت و خويشتن داري و صيام و قيام در ماه مبارك رمضان بي صبرانه منتظر درك شبهاي قدر هستند و پيروان راستين مولاي متقيان حضرت علي بن ابي طالب( نيز آماده ابراز عشق و وفاداري به ساحت مقدس مولا و مقتداي خود مي باشند. بجاست كه امت خداجوي كشور عزيزمان با حضوري گسترده و عاشقانه در اين مراسم پر از معنويت و اخلاص، ضمن شكرگزاري نعمت هاي الهي دست نياز به درگاه بي كران رحمت حق برداشته و براي نصرت و عزت مسلمين جهان و تعجيل در ظهور منجي عالم بشريت دعا كنند.
ضمنا مراسم عزاداري و سينه زني توسط مداحان اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام در شب هاي قدر انجام مي شود و شركت هاي واحد اتوبوس راني و مترو آماده جابجايي زائران و شركت كنندگان در مراسم مي باشند.

**كارگزاران :سطح پارلمان
روزنامه كارگزاران در سرمقاله امروز خود نحوه عملكرد مجلس شوراي اسلامي را بررسي كرد و نوشت: خاصيت مجالس هفتم و هشتم در اين است كه كمتر مي‌توان از آن توقع ابراز هويت مستقل داشت. درنتيجه اين طرح با اينكه هنوز كا‌‌ن‌لم‌يكن اعلام نشده ولي ظاهرا بيشتر قرار بوده در حكم يك تهديد عمل كند و چون در اين وصف، به اندازه لازم برندگي نداشته به مكانيسم‌هاي قوي‌تر روي آورده‌اند و آن تصويب فوريت جداشدن سازمان ميراث فرهنگي از رياست‌جمهوري و اتصال آن به وزارت ارشاد است. مهم‌ترين نقطه‌اي كه تاكنون مجلس هشتم در مقابل دولت داشته همين تقاضا بوده و اين درحالي است كه جامعه ايران از هزاران درد و آسيب رنج مي‌برد كه در راس آنها مشكلات اقتصادي و معيشتي است. در واقع مجلس در مسائل راهبردي نه در مقام خود به عنوان مدافع و پيگير حقوق عمومي بلكه حداكثر در مقام پشتيباني‌كننده دولت است كه مقامي پس‌‌رو و نه پيش‌رو هست. به عبارت ديگر نمي‌توان انتظار داشت كه مثلا مجلس حتي در حد نحوه توزيع بودجه‌هاي سالانه نقش محوري ايفا كند چه رسد به اينكه مثلا در جهت‌گيري‌هاي كلان اقتصادي نقش داشته باشد. روشن است كه سخن اين يادداشت به هيچ روي ارزش‌گذاري نبود بلكه مقصود اين است كه سطح منازعه را آشكار كند و تاسف از اينكه حتي در اين سطح نيز مجلس كامياب نهايي نخواهد بود و اين در حكم مرثيه‌اي بر پارلمان در تاريخ سياسي كشور است.

**كيهان :اين كلاه مناسب سر خودتان است !
روزنامه كيهان در يادداشت روز خود به قلم حسين شريعتمداري مي نويسد:
اوايل ارديبهشت ماه سال جاري «اولي هاينونن» معاون محمد البرادعي براي انجام مذاكراتي به ايران آمده بود. سخنگوي آژانس يك روز قبل از سفر هاينونن اعلام كرد ماموريت وي بحث با طرف هاي ايراني درباره اسنادي است كه آمريكايي ها از لپ تاپ يك مسئول سابق ايراني به دست آورده اند و اين اسناد از تلاش ايران براي توليد سلاح هسته اي و يا مطالعه و كاوش درباره توليد آن حكايت مي كند! روز دوشنبه اين هفته وقتي گزارش آژانس كه توسط آقاي «هاينونن» براي ارائه به اجلاس شوراي حكام تهيه شده بود، منتشر شد، ترديدي باقي نماند كه معاون آقاي البرادعي همان اهداف پيش گفته را كه در يادداشت روز كيهان 87.2.2 به آن اشاره شده بود دنبال كرده است.
توضيح آن كه در اجلاس مارس 2008- اسفندماه 1386- شوراي حكام آژانس در حالي كه آخرين گزارش البرادعي از حل و فصل مسائل فيمابين ايران و آژانس حكايت مي كرد و از سوي ديگر 16 نهاد اطلاعاتي و امنيتي آمريكا بر صلح آميز بودن فعاليت هسته اي كشورمان تاكيد كرده بودند، و از اين روي صدور قطعنامه جديد شوراي امنيت سازمان ملل-1803- مبناي حقوقي و فني نداشت، به ناگاه آقاي هاينونن، اعضاي شوراي حكام را به يك جلسه فوق العاده فراخواند و در آن فيلمي را كه آمريكايي ها مدعي بودند از لپ تاپ شخصي يك مسئول هسته اي ايران به دست آورده اند، براي حاضران به نمايش گذاشت. اعتراض برخي از كشورهاي عضو شوراي حكام مبني بر غيرمستند و جعلي بودن اين فيلم، مورد توجه اعضاي اصلي قرار نگرفت و نهايتاً شوراي امنيت سازمان ملل به بهانه اين كه فيلم ياد شده از تلاش ايران براي دستيابي به سلاح هسته اي حكايت مي كند! گزارش هاي البرادعي و 16 نهاد اطلاعاتي و امنيتي آمريكا را ناديده گرفته و قطعنامه 1803 را عليه ايران صادر كردند. فيلم ياد شده- كه آمريكايي ها مدعي بودند از لپ تاپ يك مسئول ايراني به دست آورده اند- مجموعه اي از چند نقاشي متحرك- انيميشن- و تعدادي اسلايد- POWER POINT- بود و در آن روي سه موضوع تكيه شده بود.
چند آزمايش انفجاري EXPLOSION TEST كه به صورت انيميشن تهيه شده بود.و تعدادي اسلايد درباره پروژه نمك سبز كه هيچ نشانه اي از تاسيسات هسته اي ايران در آن ديده نمي شد و چند اسلايد ديگر كه بخشي از عمليات نصب كلاهك جنگي روي يك موشك را نشان مي داد و در اين اسلايدها نيز كمترين اثر و نشانه اي كه حاكي از وقوع ماجرا در ايران باشد به چشم نمي خورد.
اين نقاشي هاي متحرك و اسلايدها در همان هنگام از سوي صاحبنظران و حقوقدانان و مخصوصاً كارشناسان برجسته اسناد، عنوان جعلي گرفت تا آنجا كه گارت پورتر GARETH PORTER رئيس سابق سازمان سيا و يكي از تحليل گران بلندآوازه امنيت ملي و كارشناس ارشد سندشناسي و از متخصصان برجسته و مورد اعتماد سازمان-ملل متحد اعلام كرد تهيه چند انيميشن و اسلايد و كنار هم گذاشتن آن نه تنها در هيچيك از مراجع رسمي و كارشناسي به عنوان «سند» پذيرفته نمي آژانس بين المللي انرژي اتمي با فشار و اعمال نفوذ آمريكا و اروپايي ها اين فيلم و اسلايدها را به عنوان سند! پذيرفته و قابل پي گيري و ارزيابي دانست. مسئولان ايراني براي پاسخ به پرسش هاي آژانس نسخه اصلي و يا حداقل، يك كپي از اسناد ياد شده را مطالبه كردند ولي آقاي هاينونن اعلام مي كند كه آمريكايي ها اجازه ارائه اين اسناد را نداده اند و شما مي توانيد متن آن را از روي لپ تاپ ملاحظه كنيد! اين در حالي بود كه آژانس براساس مداليته مورد توافق طرفين موظف بود نسخه اصلي اسناد ياد شده را براي بررسي و ارائه پاسخ به آژانس در اختيار مسئولان ايراني قرار دهد.
علي رغم اين كارشكني ها- بخوانيد زورگويي ها- جمهوري اسلامي ايران پاسخي در 117 صفحه و سپس در دهها صفحه ديگر و مجموعاً نزديك به 200 صفحه به آژانس ارائه كرد.
توضيح آن كه ايران در مداليته WORK PLAN كه در اوت 2007- تابستان 86- ميان جمهوري اسلامي ايران و آژانس به امضاء رسيده بود، مطالعات ادعايي را به عنوان يك موضوع باقيمانده در همكاري خود با آژانس نپذيرفته بود. مطابق مداليته ياد شده بررسي مطالعات ادعايي بايستي بعد از رسيدگي به 6 موضوع توافق شده قبلي و عادي شدن پرونده در شوراي حكام صورت پذيرد. ولي آژانس تعهد خود را نقض كرد و علي رغم پايان يافتن هر 6 موضوع مندرج در مداليته، عادي شدن پرونده را- تحت فشار آمريكا- موكول به حل و فصل مطالعات ادعايي كرد.
روز دوم ارديبهشت ماه 87- 21 آوريل 2008- آقاي هاينونن با اين مأموريت- كه از روي تساهل و به عنوان نشان دادن حسن نيت مورد توافق ايران قرار گرفته بود- وارد تهران شد تا اسناد مورد ادعا موسوم به مطالعات ادعايي - ALLEGED STUDIES- را به ايران ارائه كرده و ارزيابي ايران را دريافت كند. اما همانگونه كه اشاره شد با اين بهانه كه آمريكايي ها اجازه ارائه نسخه اصلي و يا فايل مستقل را نداده اند، از ارائه اصل اسناد خودداري كرده و تنها امكان مشاهده اسناد ياد شده به صورت فايل هاي POWER POINT روي صفحه كامپيوتر براي هيئت ايراني فراهم شد!
كارشناسان ايراني علي رغم تمامي اين محدوديت ها، نشانه هاي مستدل و مستندي از جعلي بودن اسناد مورد اشاره را به هيئت اعزامي آژانس ارائه دادند. و اما، آقاي هاينونن در گزارش اخير خود بدون توجه به گردش كار ياد شده كه تماماً با توافق طرفين و مطابق مداليته تصويب شده صورت گرفته و اسناد آن نيز موجود است، مطالبات غيرقانوني و خواسته هاي ديكته شده آمريكايي ها را به عنوان گزارش كار و نتيجه بررسي ها و مذاكرات با طرف ايراني، ارائه كرده است.
گفتني است كه آقاي هاينونن در چند بند از گزارش 6 صفحه اي اخير خود ادعا مي كند كه ايران با وي و بازرسان آژانس همكاري نكرده است! و به عنوان نمونه از اين كه جمهوري اسلامي ايران اجازه دسترسي بازرسان آژانس به چند سايت نظامي متعارف را نداده است، ابراز ناخشنودي مي كند و حال آن كه دسترسي به سايت هاي نظامي متعارف در حوزه مسئوليت آژانس نيست و از سوي ديگر، اين درخواست غيرمتعارف براي دسترسي به سايت هاي نظامي متعارف از سوي هاينونن با توجه به سوابق او و برخي از بازرسان آژانس به شدت مشكوك نيز هست. چرا كه آژانس بارها اطلاعات برگرفته از بازرسي ها را در اختيار مراجع غيرمسئول و دشمنان تابلودار ايران اسلامي قرار داده است.
گزارش اخير هاينونن- كه به شدت و با اشتياق درپي جايگزيني البرادعي است- نه با واقعيات انطباق دارد، نه با اسناد همخوان است و نه با قوانين بين المللي و مفاد توافقات آژانس با ايران سازگاري دارد. بنابراين تنها واژه اي كه مي تواند مأموريت آقاي هاينونن را به درستي توصيف كند، همان عنوان يادداشت 5 ماه قبل كيهان يعني «كلاه گشاد اسرائيلي» است.
اكنون نوبت مسئولان هسته اي كشورمان است كه همكاري با آژانس را در سطح پادمان محدود كرده و تمامي مذاكرات درباره مطالعات ادعايي را بدون كمترين ترديدي متوقف كنند و اين البته، حداقل پاسخي است كه بايد به رفتار غيرمسئولانه و باج خواهانه آقاي هاينونن و همكارانش داده شود و گام هاي بعدي نيز نبايد از نظر دور بماند.

**مردم سالاري :تغييرات با برنامه
روزنامه مردم سالاري در سرمقاله امروز خود مي نويسد:
بخشي از اين تغييرات جزو بديهيات و واقعيتي غير قابل اجتناب است كه حرفي درست و قابل درك است. ليكن سخن اين است كه گرفتار آمدن در مباحث روبنايي سياسي و حزبي كه در نهايت نيز بايد رويكرد عمومي كشور را مشخص سازد، بخشي از فعل و انفعالات جامعه كه به صورت مستمر صورت مي پذيرد و روندي با شرح حالي مشخص دارد را با ناكامي هاي مكرر روبه رو كرده و همواره كشور را در وضعيت آزمون و خطا نگاه مي دارد. در واقع لازم است تا به واسطه قوانيني جامع تدبيري اتخاذ شود تا در قسمت هايي كه نيازمند برنامه ريزي و هدايتگري بلندمدت مي باشد همچون هنر، ورزش، آموزش و ... تغيير اشخاصي كه مديريت عالي آن قسمت را به دست دارند و به طور طبيعي از گرايش سياسي خاصي برخوردارند، تغييرات بنيادين و زيربنايي را باعث نشود.
از جمله قسمت هايي كه دچار اين آفت شده و مي شود اقتصاد و مسائل مربوط به آن است. با نگاهي به شاكله و بدنه نحيف امور اقتصادي كشور، ميزان صدمات ناشي از تصميمات شتابزده و بدون كارشناسي كه برخاسته از نظري شخصي بوده و با تغيير اشخاص همان ها نيز دائما در حال تغيير و تعويض بوده، مشخص مي گردد و اين آسيب ها نه مربوط به امروز، بلكه گذشته ها را نيز شامل مي شود. دم دست ترين شاهد اين مدعا نيز وضعيت گوشي هاي تلفن همراه است. ماجرا اين گونه شد كه مديري تحت تاثير شرايط خاصي و البته بر پايه فهم شخصي خود نظريه اي ارائه داد كه با عوض شدن آن مدير نظريه اش نيز ابتر ماند و رسيد به جايي كه اكنون جز خسارتي كه هم از جيب ملت و هم از جيب دولت پرداخته مي شود چيزي عايد كشور نشده و البته مثل هميشه كسي پاسخگو نيست.
در حالي كه در سال آخر عمر دولت نهم به سر مي بريم و تنور مباحث انتخاباتي روشن شده و روز به روز هم گرم تر مي شود، تيم اقتصادي دولت ناگهان به فكر ريشه كني امراض كشور مي افتد و مباحثي نظير تحول اقتصادي، حذف صفر از پول ملي، تحول در نظام گمركي و بازرگاني و ساختارهايي از اين دست مطرح مي شود. وقتي در عرصه هايي همچون امور نظامي و دفاعي، كمترين تغييرات اساسي را شاهديم كه عمده عامل موفقيت و پيشرفت آنها نيز همين مساله است، چرا نبايد در مقوله پيچيده اي چون اقتصاد شاهد ثبات مديريت و رويه باشيم. وقتي دليل اصلي اتلاف عظيم در وقت و انرژي و سرمايه هاي مادي و معنوي اين بخش را ناشي از بي نظمي ها و تغيير پي در پي قوانين و مقررات مي دانيم كه خود از طريق تغيير مكرر مديران حاصل مي شود، پس اگر چاره اي براي تعويض مديران نيست بايد با ايجاد وحدت رويه در اصول، روح اقتصاد كشور را از تشتت و تنش دور بداريم. همان كاري كه رهبري از طريق مجمع تشخيص مصلحت در مورد ابلاغ سياست هاي كلي به خصوص در مورد اصل 44 قانون اساسي انجام دادند كه حتي رئيس جمهور محترم اعلام داشتند كه اجراي اين سياست ها تئوري اقتصادي دولت نهم است./115/125
 چهارشنبه 27 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن