واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: علوي تبار: بدترين اتفاق براي يك جريان سياسي نداشتن خط قرمز است
يك نظريه پرداز جريان اصلاحات گفت: تنوع و تكثر ديدگاه ميان اصلاح طلبان نقطه قوت اين جريان سياسي است و اگر انكار شود، اصلاح طلبان در آينده دچار مشكلات عديده اي مي شوند.
عليرضا علوي تبار در گفت وگو با خبرنگار «ايلنا» درباره ناپايداري حضور اصلاح طلبان در قدرت گفت: تجربه هاي جهاني درباره جريان هاي اصلاح طلب و دموكراسي خواه كه موفق شده اند تغييرات اساسي ايجاد كنند، نشان مي دهد كه اين جريان ها داراي تمايز ايدئولوژيك و فكري كامل با بخش هايي از حكومت بودند كه به دموكراسي اعتقاد نداشته اند. اين تمايز از سوي اصلاح طلبان اظهار شده و براي جامعه به خوبي روشن است.
وي افزود: برخي رفتارهاي مسوولان درجه يك اصلاح طلب، مرزهاي اصلاح طلبي را در زمان حضورشان در قدرت مخدوش كردند، يعني در ذهن كساني كه از بيرون به اين جريان نگاه مي كردند اين سوال پيش آمد كه آيا تفاوت اساسي ميان اصلاح طلبان و رقيبان آنها وجود دارد يا خير. يكي از اشتباهات اصلاح طلبان عدم تاكيد بر مواضع خود و نقاط افتراقشان با رقيب بود.
اين نظريه پرداز اصلاح طلب گفت: تجربه جهاني حركت هاي اصلاح طلبي موفق نشان مي دهد كه اين جريان ها داراي يك پايگاه اجتماعي سازمان يافته هستند كه در شرايط ضروري آن را به نفع خودشان بسيج مي كنند و از حمايت آنها در چانه زني سياسي بهره مي برند.
علوي تبار تنوع و تكثر اصلاح طلبان، حتي در آستانه انتخابات رياست جمهوري با توجه به شعار توسعه سياسي را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: يكي از اشكالات اصلاح طلبان شعار «همه با هم» بود در حالي كه تنوع و تمايز يكي از ملزومات توسعه سياسي و از شعارهاي دولت خاتمي بود.
وي افزود: در جامعه توسعه يافته ائتلاف پس از تمايز صورت مي گيرد، تمايز انكار نمي شود و گروه هاي سياسي حول محورهاي مشترك ائتلاف مي كنند.
وي اظهار داشت: اكنون اگر ائتلافي ميان اصلاح طلبان شكل بگيرد اين ائتلاف با اعتراف به تمايزات است. گروه ها مي دانند چه تفاوت هايي با يكديگر دارند اما هر دو معتقدند كه بايد به صورت مشترك در انتخابات شركت كرد و مي دانند كه در مراحل بعد از ائتلاف تا چه حد مي توانند بر روي يكديگر حساب كنند.
علوي تبار در ادامه تمايزهاي بوجود آمده در جناح اقتدارگرا را نيز مثبت ارزيابي كرد و گفت: براي كساني كه هم اكنون درقدرت هستند به كار بردن عنوان اصولگرايي غلط است. در انتخابات مجلس هشتم و دولت نهم تمايز ميان اقتدارگرايان انكار مي شد اما اكنون تصريح مي شود و آن يكپارچگي كه باعث شده نيروهاي خاصي در مناصب سياسي و اجرايي قرار بگيرند هم اكنون از بين رفته است.
وي افزود: ميان همان نيروهاي غير سياسي كه از انتخابات مجلس هفتم و دولت نهم وارد سياست شدند در حمايت از دولت، يكپارچگي وجود ندارد و اتفاقا عمده منتقدان دولت در ميان اقتدارگرايان كساني هستند كه سابقه بيشتري در دوران جنگ دارند.
علوي تبار گفت: روحانيت سنتي متوجه شده است جرياني را كه خودش حاكم كرده است ديگر به سادگي به منزل اول خود باز نمي گردد. جرياني كه عليه روحانيت سنتي و ريشه دار افشاگري كرده و نامه سرگشاده عضو شوراي مركزي انجمن دفاع از آزادي مطبوعات درباره ائتلاف ميان اصلاح طلبان و اصولگرايان با تاكيد بر اينكه اصلاح طلبان نبايد مرزهاي هويتي خود را مخدوش كنند، گفت: اصلاح طلبان و محافظه كاران با دو هدف متفاوت براي به قدرت رسيدن تلاش مي كنند.
علوي تبار گفت: اصلاح طلبان در كنار بهبود وضع اقتصادي براي دموكراتيزاسيون نيز فعاليت مي كنند. نقد راست سنتي به وضع موجود نقد به تعدادي كارگزار سياسي و خط مشي آنهاست اما اصلاح طلبان علاوه بر اين نقد به ساختار قدرت نيز نقد دارند.
وي تصريح كرد: ائتلاف ميان اين دو گروه بي معنا است اما اصلاح طلبان مي توانند با آنها وارد گفت وگو شوند به شرطي كه چهره قابل محاسبه اي داشته باشند نه به عنوان نيرويي كه هيچ كس به آن اعتماد ندارد.
وي تاكيد كرد: آنچه كه از اصلاح طلبان يك چهره قابل اعتماد و گفت وگو براي جناح رقيبش به نمايش مي گذارد حفظ هويت اصلاح طلبانه است. حفظ اين هويت پايگاه اجتماعي اصلاح طلبان را نيز مستحكم مي كند.
علوي تبار گفت: اشتباه اصلي برخي اصلاح طلبان آن است كه فكر مي كنند براي جذب نيرو و كنار آمدن با جريان حاكم بر قدرت نبايد خط قرمز داشته باشند در صورتي كه اتفاقا نيروهاي مقابل در صورتي مي توانند بر روي اصلاح طلبان حساب باز كنند كه داراي هويت باشند و در اين صورت است كه امكان چانه زني و گفت وگوي موثر فراهم مي شود.
علوي تبار گفت: آنچه ما را فلج كرده ترس و طمع با هم است. آدمي كه وارد سياست مي شود بايد نه گفتن را بلد باشد.
اين فعال سياسي اصلاح طلب ادامه داد: بدترين اتفاق براي يك گروه سياسي نداشتن خط قرمز است. اصلاح طلبان بايد خود را با خط قرمزها تعريف كنند و بعد وارد گفت وگو شوند. اگر هم زورشان به جايي نرسيد از قدرت بيرون بروند اما پايگاه اجتماعي خود را حفظ كنند تا قدرت براي آنها محدوده اي را به رسميت بشناسد.
علوي تبار توجه به اصول دموكراتيك را يكي از خطوط قرمز يك جريان اصلاح طلب برشمرد و درباره پايبندي به اين اصل و حركت در چارچوب قانون گفت: هر قانوني لزوما دموكراتيك نيست اما قانون بد بهتر از بي قانوني است. اصلاح طلبان اگر يك قانون را قبول ندارند بايد به صراحت آن را اعلام كنند هر چند كه امكان دارد به عنوان مجري به آن عمل كنند.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]