واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مشروح مصاحبه استاندار لرستان با شبكه خبر پرداخت 4200 ميليارد ريال تسهيلات بانكي به زلزله زدگان لرستان
استاندار لرستان اعلام كرد : به منظور بازسازي واحد هاي مسكوني، تجاري، خدماتي، دامي، اداري، بهداشتي و آموزشي آسيب ديده استان بالغ بر 4200 ميليارد ريال تسهيلات بانكي يارانه دار پرداخت شده است.
دكتر سيدحسين صابري ، استاندار لرستان در گفتگو با سايت شبكه خبر در خصوص بازسازي ساختمان هاي آسيب ديده از زلزله اين استان گفت : بازسازي مناطق مسكوني، خدماتي و اداري درمناطق زلزله زده شهرستان هاي بروجرد و درود به ويژه در روستاها به پايان رسيده است.
وي افزود : اين بازسازي به ويژه در روستاها و با حضور فعال و فراگير ستادهاي بازسازي بنياد مسكن انقلاب اسلامي تعدادي از استان هاي كشور صورت گرفته است.
استاندار لرستان تصريح كرد : البته مختصري از واحد هاي مسكوني شهري به عللي ( از جمله محدوديت تسهيلات اعطايي و تعليق وام هاي تكميلي ) نيمه تمام مانده و برخي از ساختمان هاي اداري نيز به علت زير بناي زياد كاملا انجام نشده است.
آقاي صابري با بيان اين كه 42 هزار و 481 واحد مسكوني و تجاري بازسازي شده است افزود: بخش عمده اي از اين واحد ها در شهرستان هاي بروجرد و درود است و در مدت كمتر از دو سال بازسازي و مورد بهره برداري قرار گرفته است.
وي گفت: در اين دوره كمتر از دو سال براي بازسازي واحد هاي مسكوني، تجاري، خدماتي، دامي، اداري، بهداشتي و آموزشي جمعا بالغ بر 4200 ميليارد ريال تسهيلات بانكي يارانه دار و مبلغ 1309 ميليارد ريال اعتبارات عمراني دولتي تامين و پرداخت شده است.
استاندار لرستان همچنين درباره تعليق واگذاري وام هاي تكميلي با توجه به نيمه تمام ماندن خانه ها اظهار داشت: دولت تلاش كرده با تامين تسهيلات و بخشي از اعتبارات در حد احداث سرپناه مطمئن و قابل قبول تسهيلاتي را براي صاحبان منازل در نظر بگيرد و صاحبان منازل در سال هاي بعد باقي مانده كار را در قالب توسعه واحد هاي مسكوني و تجاري انجام دهند.
وي با بيان اينكه انتظار مردم از وام هاي تكميلي هم توسعه واحد هاي مسكوني و تجاري است گفت: به علت محدويت منابع داخلي بانك ها اين تسهيلات پرداخت نشده است كه همچنان پيگير تامين و پرداخت آن هستيم.
آقاي صابري با اشاره به كمك هاي بلاعوض گفت : اين كمك ها در حد مصوب و مقررات پرداخت شده اما در اصطلاح بازسازي بعضي از واحد ها عنوان خانوار فرعي دارند يعني در يك منزل سكونت داشته اند. ( مثل اولاد تازه ازدواج كرده اي كه در منزل پدري زندگي مي كند خانوار فرعي تلقي شده و بلاعوض شامل حالش نمي شود؛ و در پاره اي از موارد به علت زير بناي بيشتر از طرح بازسازي يا ساختمان دوطبقه و بعضا همراه با پيلوت در همكف سبب شده كه با سقف تسهيلات مصوب و پرداختي ساختمان ها تكميل نشود كه بايد يا از اول زيربناي بالا انتخاب نمي شد و حالا بايد با همت صاحب خانه تمام شود.
استاندار لرستان اضافه كرد : البته تلاش هايي در جهت رفع موانع پرداخت وام هاي تكميلي صورت گرفته اما به علت حجم زياد تقاضا و محدوديت منابع بانكي هنوز پاسخ مثبتي دريافت نشده است و به دليل محدوديت؛ زماني هم براي تحقق خواسته ها نمي توان مشخص كرد.
دكتر صابري اظهار داشت : با اين حال تعداد خانه هاي نيمه تمام در بروجرد بحراني نيست؛ خانه هاي نيمه تمام عمدتا در روستاها تكميل شده است و در شهرها تعدادي افراد كه با زير بناي بالا كار را شروع كرده و يا واحد هاي دو طبقه در دست احداث دارند دچار مشكلاتي هستند كه ناگزير بخشي از ساختمان را براي سكونت تكميل و باقيمانده را به مرور احداث خواهند كرد.
دهم فروردين سال 85 بود كه زمين لرزه اي به بزرگي 4/6 ريشتر در شهرهاي دورود و بروجرد رخ داد .
استاندار لرستان در ادامه همچنين در خصوص دستاوردهاي سفر هيات دولت به اين استان گفت: بخش عمده اي از مصوبات سفر اول هيات دولت در استان لرستان اجرا شده و يا در حال اجراست .
وي گفت : تاكنون حدود 22/89 درصد مصوبات اجرا شده يا در حال اجرا است و حدود 78/10 به علت عدم مشاركت و مداخله بخش خصوصي تاكنون اجرايي نشده است.
استاندار لرستان افزود : اقداماتي در بخش ساخت و ساز مدارس، راه ها، سالن هاي ورزشي، خانه هاي جوان، رفع برخي از نياز هاي دانشگاه ها، مجتمع هاي فرهنگي و هنري، تعميرات مساجد، ارتقاء جاده هاي روستايي و راه هاي اصلي و فرعي استان و تلاش در جهت تكميل بيمارستان ها انجام شده است.
وي گفت: در حال حاضر بيمارستان هاي الشتر و پلدختر كه از سال 69 شروع شده بود به پيشرفت 5/97 و 88 درصدي رسيده اند؛ بيمارستان شهيد رحيمي كه از سال 81 شروع شده بود از پيشرفت 5/42 برخوردار است و احداث بيمارستان 164 تختخوابي آيت الله بروجردي شهر بروجرد از اواخر سال 86 شروع شده است؛ و اقدامات اصلاحي و تعميراتي در بيمارستان شهداء عشاير، شهيد مدني خرم آباد و شهيد چمران بروجرد صورت گرفته است.
آقاي صابري در خصوص اقدامات مسئولان براي كاهش بيكاري و جلوگيري از مهاجرت جوانان تو ضيح داد : واحد هاي صنعتي جاري استان مشكلات خاص خود را داشته كه با تسهيلات محدود حل شدني نبوده و اين يكي از معضلات استان است.
وي افزود: اما با طرح بنگاه هاي اشتغال زاي زودبازه در سراسر مناطق استان متجاوز از23 هزار و 584 طرح به ارزش 19481 ميليارد ريال مورد پذيرش، بررسي و تصويب قرار گرفته است و به بانك هاي استان ارسال شده كه از اين تعداد جمعا 12 هزار و 481 طرح با ايجاد 17 هزار و 526 نفر اشتغال به بهره برداري رسيده و درصدي از بيكاري موجود به اشتغال تبديل شده است.
دكتر سيد حسين صابري با بيان اينكه البته به دليل درصد بالاي بيكاري ، محدوديت تسهيلات و مشكلات سيستم بانكي به خصوص با محدوديت مطلق ايجاد شده از اواخر سال 86 گفت: آن گونه كه شايسته است در جهت ايجاد شغل موفقيتي حاصل نشده است و اميدواريم كه با پشت سرگذاشتن آثار خشكسالي، احداث سدها براي تغيير بهره برداري از اراضي كشاورزي و شيبدار وسيع استان از كشت ديم به كشت آبي هم بر درآمد حاصل از كشاورزي و ارزش افزوده اضافه شود و هم بيكاري را كاهش دهد.
وي همچنين ابراز اميدواري كرد : با پرداخت تسهيلات در قالب احداث، تكميل و سرمايه در گردش واحد هاي صنعتي جديد در دست احداث و راكد فعال شده مقداري از بيكاري كاهش يابد.
وي در پايان با اشاره به واحد هاي پارسيلون، شيشه سازي، يخچال سازي، كشت و صنعت، فولاد اليگودرز، فولاد ازنا، طرح و توسعه فروآلياژ ازنا، فولاد صدر خرم آباد و صدها واحد توليدي و كشاورزي ديگر و متجاروز از 450 واحد سنگبري صنعت جديد و پيشرفته گفت : اين واحدها زمينه ساز رشد و توسعه پايدار استان خواهند شد.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]