تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834844050




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سلامتی بعد از یك ماه روزه‌داری


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
[تصویر: 112278.jpg]
حتماً شما هم افراد زیادی را می‌شناسید كه پس از تمام شدن ماه مبارك رمضان با مشكلات مختلفی مانند معده درد، نفخ، ریفلاكس و... روبه‌رو می‌شوند و احساس سنگینی و مشكلات گوارشی، زندگی عادی آنها را مختل می‌كند... این گروه از افراد تصور می‌كنند كه این مشكلات طبیعی است و همه مردم با آن‌ مواجه هستند. در حالی كه اگر كمی بیشتر به تغذیه صحیح پس از ماه مبارك رمضان دقت كنیم، هیچ مساله‌ای پیش نمی‌آید و می‌توانیم مانند روزهای عادی در سلامت كامل زندگی كنیم. پس از یك ماه روزه‌داری، بدن خود را با نحوه تغذیه در سحر و افطار تطبیق می‌دهد، اما اغلب مردم پس از ماه مبارك رمضان بسرعت این روش را تغییر می‌دهند و صبحانه، ناهار، شام و میان‌وعده‌ها را جایگزین دو وعده سحر و افطار می‌كنند كه به اعتقاد متخصصان در پیش گرفتن چنین روشی، سلامت فرد را با مشكلاتی جدی مواجه می‌سازد.
میترا زراتی، كارشناس ارشد تغذیه » در این زمینه توضیح می‌دهد: در پایان ماه مبارك رمضان رژیم غذایی افراد پس از یك ماه روزه‌داری دوباره به روال معمول قبل از این ماه برمی‌گردد و به جای دو وعده سحر و افطار، سه وعده غذای اصلی و سه میان‌وعده خواهند داشت، اما برای این‌كه ناگهان فشار زیادی به دستگاه گوارش وارد نشود، باید نسبت به مواد غذایی‌ای كه مصرف می‌شود، توجه بیشتری داشته باشیم و فشار ناشی از مصرف مواد غذایی حجیم را كاهش دهیم.
غذای رستوران،‌ تعطیل! با فرارسیدن عید فطر بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند ناهار یا شام را در رستوران میل كنند و همراه با دیگر اعضای خانواده، فرارسیدن این عید را جشن بگیرند، اما میترا زراتی با تاكید بر این‌كه بهتر است در روزهای اول پس از ماه مبارك رمضان از غذاهای رستورانی و فست‌فودها استفاده نشود، می‌گوید: مصرف غذاهای رستورانی، بخصوص فست‌فودها می‌تواند دردسرساز شود و مشكلاتی برای سلامت شما ایجاد كند. این غذاها ممكن است بسیار چرب و شور باشد و با خوردن آنها بدن، نیازمند مصرف آب زیادی شود. به گفته وی، ادویه‌جات موجود در غذا، ترشح دستگاه گوارش بویژه اسید معده را افزایش می‌دهد. به همین دلیل بهتر است در روزهای اول پس از پایان ماه رمضان اجازه دهیم دستگاه گوارش استراحت بیشتری داشته باشد و آن را بتدریج به رژیم‌های غذایی پرحجم عادت دهیم.
بهبود الگوهای غذایی بعد از ماه رمضان در ماه مبارك رمضان برخی از عادت‌های زندگی و حتی الگوی تغذیه‌ای افراد تغییر می‌كند. به عنوان نمونه خیلی از افراد در این ماه سیگار كشیدن را كنار می‌گذارند، كمتر نوشابه می‌خورند یا مصرف لبنیات را افزایش می‌دهند كه خوب است این رفتارهای مثبت در روزهای پس از پایان ماه مبارك رمضان هم ادامه یابد.

میترا زراتی با اشاره به كاهش مصرف نوشابه در این ماه، یادآور می‌شود: خیلی از افراد در این ماه فرصت كافی برای مصرف نوشابه ندارند و به همین دلیل آن را موقتا كنار گذاشته یا حداقل مقدار مصرف آن را كاهش داده‌اند، اما باید دقت كنیم اگر می‌شود برای یك ماه نوشابه را كنار گذاشت یا كمتر از آن استفاده كرد، حتما می‌توان این عادت را در روزهای دیگر سال هم رعایت كرد. به گفته این متخصص تغذیه، گاز موجود در نوشابه می‌تواند به دستگاه گوارش آسیب بزند و به همین دلیل بهتر است بویژه در یك هفته اول پس از ماه رمضان، مصرف نوشابه را كنار بگذارید. وی درباره افزایش مصرف لبنیات در این ماه می‌گوید: خیلی از افراد در این ماه عادت كرده‌اند با یك لیوان شیر افطار كنند كه خوب است پس از پایان یافتن این ماه هم مصرف شیر را در وعده صبحانه ادامه دهند. این كارشناس تغذیه با اشاره به اهمیت مصرف نان‌های سبوس‌دار یادآور می‌شود: خیلی از مردم در طول این ماه در وعده افطار از نان‌های سبوس‌دار استفاده می‌كردند، اما متاسفانه پس از پایان یافتن ماه رمضان براحتی و بی‌توجه به تاكید متخصصان، وعده صبحانه را حذف می‌كنند.
خیلی از روزه‌داران در طول ماه مبارك رمضان برای پیشگیری از تشنگی مقدار بیشتری مایعات مصرف می‌كنند. زراتی در این‌باره توضیح می‌دهد: كمتر كسی است كه در روزهای عادی سال هم به مصرف مقدار كافی مایعات توجه داشته باشد، اما خوب است این عادت را پس از پایان ماه رمضان هم ادامه دهیم و قبل از این‌كه تشنه شویم، به مقدار كافی آب و مایعات بنوشیم.
غذاهای پرچرب، دردسرساز می‌شود متخصصان همیشه از مضرات مصرف چربی و غذاهای پرچرب گفته‌اند و كمتر كسی است كه نداند مصرف چنین غذاهایی باید كاهش یابد، اما بهتر است بدانید مصرف این غذاها در روزهای اول پس از ماه مبارك رمضان می‌تواند مشكلات جدی‌تری برای دستگاه گوارش ایجاد كند. به گفته زراتی غذاهای پرچرب، تخلیه معده را كند می‌كند و موجب می‌شود فشار مضاعفی بر معده وارد شود. وی خاطرنشان می‌كند: به همین دلیل خیلی از افراد ممكن است پس از پایان ماه مبارك رمضان مشكلاتی مانند ریفلاكس یا برگشت غذا از معده به مری را تجربه كنند.
زراتی با اشاره به تغییر تدریجی رژیم غذایی توضیح می‌دهد: به طور كلی توصیه می‌شود پس از پایان ماه مبارك رمضان بتدریج و طی یك هفته، دستگاه گوارش را به رژیم غذایی جدید عادت دهید. بهتر است به طور ناگهانی تعداد وعده‌های غذایی را افزایش ندهید و در روزهای اول پس از پایان ماه رمضان از مصرف غذاهای حجیم خودداری كنید.
اضافه وزن پس از یك ماه روزه‌داری طبق بررسی‌های انجام شده، بسیاری از افراد پس از ماه مبارك رمضان با مشكل افزایش وزن روبه‌رو می‌شوند. زراتی در این زمینه هشدار می‌دهد: گروهی از افراد نسبت به این افزایش وزن، بی‌تفاوت هستند و اهمیتی به آن نمی‌دهند. در حالی كه چنین شرایطی مقدمه اضافه وزن و چاق شدن بیشتر است. بنابراین توصیه می‌شود در صورت امكان حتما در پایان این ماه آزمایش های خونی لازم انجام شود و چربی‌ و قند خون، اوره و اسید اوریك خود را كنترل كنند.
به گفته وی، به دلیل كاهش فعالیت در ماه رمضان، اگر با مشكل اضافه وزن روبه‌رو شدید، حتما فعالیت بدنی خود را افزایش دهید تا مشكل جبران شود. وی در نهایت تاكید می‌كند: برای كنترل و پیشگیری از اضافه وزن، افزایش فعالیت بدنی و توجه به رژیم غذایی سالم را نادیده نگیرید.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : jamejamonline.ir







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن