واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديپلمات ها در واكنش به گزارش جديد البرادعي: اگرآژانس رويكرد منطقي اتخاذ كند، سوالات باقيمانده بسادگي قابل حل است
از: زهرا هژبري / ديپلمات هاي مرتبط با آژانس بين المللي انرژي اتمي در واكنش به انتشار گزارش جديد "محمد البرادعي" درباره برنامه هسته اي صلح آميز ايران گفتند: اگر آژانس رويكرد منطقي و دقيق اتخاذ كند، سوالات محدود باقيمانده به سادگي قابل حل است .
اين ديپلمات ها كه خواستند نامشان بيان نشود، در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا اظهار داشتند:اينكه در بندي از گزارش جديد البرادعي بيان شده كه پيشرفت قابل توجهي طي دو ماه اخير درباره مطالعات ادعايي وجود نداشته، ناشي از رويكرد غير منطقي در طرح سوالات باقيمانده است .
ديپلمات ها با بيان اينكه آمريكا و برخي كشورهاي غربي آژانس را تحت فشار قرار مي دهند تا موضوع هسته اي ايران را كماكان در دستور كار خود نگه دارد، تاكيد كردند: چنانچه آژانس رويكرد منطقي و به دور از فشارهاي سياسي اتخاذ كند، سوالات محدود باقيمانده نيز قابليت حل شدن را دارد.
اين ديپلمات ها خاطر نشان كردند: تهران، مداليتي يا همان توافقنامه 21 اوت 2007 (31 مرداد 1386) را براي حل "موضوعات اساسي" بسيار زودتر از برنامه زمانبندي شده به پايان رسانيد . يعني در حاليكه اجراي اين برنامه كاري به 18 ماه زمان نياز داشت، آن را در شش ماه انجام داد.
ديپلمات ها تصريح كردند: همچنانكه تهران به سوالات آژانس درباره "موضوعات اساسي" چون تاريخچه سانتريفيوژهاي پي يك و پي دو، آزمايشات پلوتونيوم ، منشا آلودگي، سند اورانيوم فلزي، پلونيوم 210و معدن گچين در زمان كوتاهي پاسخ داد، مي تواند سوالات محدود باقيمانده آژانس را نيز به سادگي پاسخ دهد.
ديپلمات هاي مرتبط با آژانس تاكيد كردند: اين سوالات "به راحتي و به سادگي" قابل حل و فصل مي باشند اما آنچه كه مهم است ، اين است كه با توجه به ماهيت متفاوت اين سوالات با موضوعات گذشته، آژانس بايد روش و مبناي حقوقي "قطعي" را در اين زمينه اتخاذ كند .
آنها تصريح كردند: آژانس نبايد از چارچوب فني و حقوقي خود خارج شود و به مواردي خارج از چارچوب اساسنامه خود بپردازد.
ديپلمات هاي نزديك به آژانس بين المللي انرژي اتمي همچنين اظهار داشتند: مسير همكاري هاي ايران و آژانس، مستمر، پايدار و سازنده است و هم اكنون بازرسي ها در مورد تاسيسات غني سازي نطنز، بر اساس دو سند مورد توافق يعني "رهيافت پادمان" و "ضميمه تاسيسات" بخوبي در حال انجام است .
ديپلمات ها با رد ادعاهايي مبني بر كاهش بازرسي ها گفتند: همچنانكه در يكي از گزارش هاي آژانس نيز آمده است، اجراي اين دو سند، تضمين هاي لازم را براي راستي آزمايي فعاليت هاي غني سازي براي زمان حال و آينده فراهم كرده و بازرسي از ساير تاسيسات هسته اي نيز بر اساس تعهدات پادماني تهران صورت مي گيرد.
ديپلمات ها افزودند: همچنانكه در گزارش مدير كل تصريح شده ، هيچ نوع شواهدي از انحراف درباره مواد و فعاليت هاي هسته اي ايران به سوي اهداف نظامي مشاهده نشده است.
آنها تصريح كردند: همچنين بر اساس اين گزارش تمامي مواد هسته اي ايران حسابرسي شده است.اجازه دسترسي به تمامي مواد هسته اي داده شده و همگي تحت نظارت و حسابرسي آژانس هستند.
ديپلمات هاي مرتبط با آژانس خاطر نشان كردند: در گزارش البرادعي همچنين آمده است كه تمامي فعاليت هاي ايران در زمينه تبديل اورانيوم در اصفهان و غني سازي در نطنز تحت نظارت دوربين هاي آژانس است و آژانس هيچ مدركي دال بر فعاليت ايران در زمينه تسليحات هسته اي پيدا نكرده است.
آنها با اشاره به پيشرفت هاي فني ايران در موضوع هسته اي اضافه كردند: تهران برنامه هسته اي خود را تحت نظارت كامل آژانس و بر اساس برنامه زمانبندي شده به پيش مي برد و به تعهدات خود نيز كاملا پايبند است.
سيام .1572*
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]