تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس حريم خدا را حفظ كند، حرمتش حفظ مى‏شود و هر كس خدا را اطاعت كند، اطاعت مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840659061




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

امام حسن (ع) /گل سرسبز باغ امامت و ميوه نبوت


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: امام حسن (ع) /گل سرسبز باغ امامت و ميوه نبوت
پانزدهم ماه مبارك رمضان سال سوم هجرى، نخستين‏ گل خوشبوى درخت نبوت و ولايت و اولين ثمره ازدواج حضرت على (ع) و حضرت زهرا (س) اين جهان خاكي را منورساخت و قداست و شرافت ماه مبارك رمضان را صد چندان كرد.


مولود مباركي كه صورت و سيرتش آيينه تمام نماي سيماي نبوي و علوي بود و در واقع هديه اي الهي بود كه خداوند متعال در ماه پر بركتي چون رمضان به خاندان عصمت و طهارت (ع) و بشريت اعطا كرد.
با ولادت اين مولود مسعود بي شك كره خاكي و افلاك بر خود باليدند و فرشتگان به يكديگر تبرك گفتند چرا كه اين گل خوشبوي از بهشت به عنوان هديه به حضرت علي (ع) و حضرت زهرا (س) داده شده بود.
خبر ولادت اولين نواده رسول خدا (ص) ‏به آن حضرت داده شد و پيامبر مشتاقانه به ديدار فرزند عزيز و ارجمندش به خانه ‏على (ع)و زهرا (س) آمد.
نام حسن را جبرئيل از سوي خداي متعال برگزيد و اين اسم نكو و پسنديده امروز الگويي براي نامگذاري فرزندان شيعيان شده است.
در صواعق المحرقه ابن حجر، آمده است كه رسول خدا(ص) فرمود: " هارون نام دو فرزندش را شبر و شبير گذاشت و من نام دو فرزندانم را حسن وحسين مى‏گذارم، به همان نامى كه هارون فرزندانش را نام نهاد."
همچنين در كتاب‏ كنز العمال، نقل شده كه حضرت رسول دو فرزندش (حسن و حسين) را در دامان خويش نشانده بود و نوازششان مى‏كرد و مى‏فرمود: " اين دو فرزندانم، دو گل خوشبوى من در دنيايند".
در اثر ديگري به نام مجمع الهيثمى از انس بن مالك نقل مى‏كند كه گفته است: رسول خدا گاهى‏ به سجود مى‏رفت، يكى از دو فرزندانش (حسن يا حسين) مى‏آمد و بر كمر حضرت مى‏نشست، پس حضرت سجود را طولانى مى‏كرد تا آن‏گاه كه خود كودك پايين بيايد.
به او گفته‏مى‏شد: يا رسول الله! سجودت را طولانى كردى؟ مى‏فرمود: فرزندم، بردوشم سوار بود، خوش نداشتم كه او را به شتاب وادارم. و دراين زمينه روايات زيادى از كتب اهل سنت نقل شده‏است.
* القاب و كنيه هاي امام حسن (ع)
امام حسن مجتبي (ع) به القاب و كنيه هايي چون ريحانه رسول خدا(ص)، زكى، سبط اول، سيد، طيب، مصلح، نقى و ولى مشهور است.
ابن‏شهرآشوب لقب‏هاى ديگرى از جمله امين، اثير، امير، حجت، زهد، قائم، مجتبى و وزير را به آن بزرگوار نسبت داده است.
صاحب مناقب كنيه امام حسن(ع) را "ابوالقاسم‏" مى‏نامد و لكن "محقق اربلى" با تكيه بر يك روايت مى‏نويسد: "رسول خدا(ص) از شدت علاقه‏اى كه به نواده خويش داشت و او را آيينه تمام‏نماى‏صفات خود مى‏دانست كنيه‏اش را "ابومحمد" ناميد در حالى كه يكى و دو سال ازولادتش بيشتر نگذشته بود."
* شباهت امام حسن مجتبي (ع) به پيامبر (ص)
زيبايى صورت و اندام سلاله پيامبر خدا(ص) زبان زد عام و خاص‏ بود هر كس به او نگاه مى‏كرد سيماى محمد و على (ع) را در او مى‏ديد و درجمالش محو مى‏شد.
در مجمع الهيثمى، در خصوص شبيه ترين فرد به پيامبر (ص) آمده است: شخصى از ابن الزبير (دشمن سرسخت اهل‏بيت) سؤال مى‏كند: چه كسى بيش از همه به پيامبر شباهت داشت؟ او پاسخ مى‏دهد: حسن‏بن على، از هر كس بيشتر به پيامبر شبيه تربود و حضرت رسول بيش از همه به او محبت ‏و علاقه داشت. او گاهى مى‏آمد و حضرت رسول در حال سجده بود، پس بركمرش سوار مى‏شدو پيامبر سر برنمى‏داشت تا خود كنار رود.
امام غزالى در احياء العلوم مى‏نويسد: "رسول خدا(ص) فرمود: چه بسيار شباهت پيدا كرد فرزندم(حسن) به من از جهت اندام و صورت و سيره و اخلاق."
انس بن‏مالك در باره امام مجتبى(ع) مى‏گويد: "هيچ فردى از امام حسن (ع) شبيه‏تر به ‏پيامبر(ص) نبوده است."
* اخلاق آن حضرت
در خصوص اخلاق امام حسن مجتبي (ع) نيز مرحوم شيخ صدوق در كتاب امالى به سند خود از امام صادق(ع) روايت كرده كه آن حضرت فرمود: "حسن بن على(ع) عابدترين مردم زمان خود و زاهدترين آنها و برترين آنها بود، و چنان بود كه وقتى حج ‏به جاى مى‏آورد، پياده به حج مى‏رفت و گاهى نيز پاى برهنه راه مى‏رفت.
و چنان بود كه وقتى ياد مرگ مى‏كرد مى‏گريست، و چون ياد قبر مى‏كرد مى‏گريست، و چون از قيامت و بعث و نشور ياد مى‏كرد مى‏گريست، و چون متذكر عبور و گذشت از صراط در قيامت مى‏شد مى‏گريست.و هر گاه به ياد توقف در پيشگاه خداى تعالى در محشر مى‏افتاد، فريادى مى‏زد و روى زمين مى‏افتاد.
و چون به نماز مى‏ايستاد بندهاى بدنش مى‏لرزيد، و چون نام بهشت و جهنم نزد او برده مى‏شد مضطرب و نگران مى‏شد و از خداى تعالى رسيدن به بهشت و دورى از جهنم را درخواست مى‏كرد و هر گاه در وقت‏خواندن قرآن به جمله "يا ايها الذين آمنوا" مى‏رسيد مى‏گفت: "لبيك اللهم لبيك‏"
و پيوسته در هر حالى كه كسى آن حضرت را مى‏ديد به ذكر خدا مشغول بود، و از همه مردم راستگوتر، و در نطق و بيان از همه كس فصيح تر بود."
مرحوم ابن شهرآشوب در كتاب مناقب از كتاب محمد بن اسحاق نيز روايت كرده كه گويد:
"احدى پس از رسول خدا (ص) در شرافت مقام به حسن بن على(ع) نرسيد".و سپس مى‏گويد: رسم چنان بود كه براى آن حضرت بر در خانه‏اش فرش مى‏گستراندند، و چون امام(ع)مى‏آمد و روى آن فرش مى‏نشست، راه بسته مى‏شد و بند مى‏آمد، زيرا كسى از آنجا نمى‏گذشت جز آنكه به خاطر جلالت مقام آن حضرت مى‏ايستاد و جلو نمى‏رفت، و هنگامى كه امام(ع)از ماجرا مطلع مى‏شد برمى‏خاست و داخل خانه مى‏شد و مردم هم مى‏رفتند و راه باز مى‏شد."
از روضة الواعظين فتال نيشابورى روايت شده كه گويد: "حسن بن على(ع)چنان بود كه چون وضو مى‏گرفت‏ بندهاى استخوانش به هم مى‏خورد و رنگش زرد مى‏گشت، و چون سببش را پرسيدند فرمود: هر كس كه در پيشگاه پروردگار بزرگ مى‏ايستد بايد اين گونه باشد كه بندهايش به هم بخورد و رنگش زرد شود و چون بر در مسجد مى‏رسيد، سرش را بلند كرده و مى‏گفت: خدايا ميهمانت‏ بر در خانه توست، اى نيكوكار! بدكار به درب خانه‏ات آمده، پس از زشتي هايى كه نزد من است‏ به خوبى‏هايى كه نزد تو است درگذر، اى بزرگوار!"
از كتاب فائق زمخشرى نيز اينگونه روايت شده كه گويد: رسم امام حسن (ع) چنان بود كه چون از نماز صبح فارغ مى‏شد با كسى سخن نمى‏گفت تا آفتاب طلوع كند... و آن حضرت بيست و پنج‏بار پياده حج‏به جاى آورد... و اموال خود را دو بار با خدا تقسيم كرد...(يعنى نصف آن را در راه خدا به فقرا داد..."
* تواضع و فروتني امام حسن مجتبي (ع)
تواضع و فروتنى آن حضرت نيز زبانزد است به گونه اي كه ابن شهرآشوب در مناقب و ابن ابى الحديد در شرح نهج البلاغه و ديگران به سند خود روايت كرده‏اند كه امام حسن بن على(ع) بر جمعى ازفقرا عبور كرد كه روى زمين نشسته و تكه‏هاى نانى در پيش روى خود گذارده و مى‏خوردند، و چون آن حضرت را ديدند تعارف كرده گفتند: "اى پسر دختر رسول خدا بفرما! به صبحانه! امام (ع) پياده شد و اين آيه را خواند: "براستى كه خدا مستكبران را دوست نمى‏دارد! و سپس شروع كرد به خوردن غذاى آنان و چون سير شدند امام(ع) آنها را به مهمانى خود دعوت كرد و از آنها پذيرايى و اطعام كرده و جامه نيز بر تن آنها پوشانيد، و چون فراغت‏ يافت فرمود: "با همه اينها فضيلت و برترى از آنهاست، زيرا آنها بغير از آنچه ما را بدان پذيرايى و اطعام كردند چيز ديگرى نداشتند، ولى ما بيش از آنچه داديم باز هم داريم!"
 دوشنبه 25 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن