واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس مجلس خبر داد: تدوين و اصلاح قوانين صداوسيما، مطبوعات و سايت هاي خبري در مجلس هشتم
رييس مجلس شوراي اسلامي از برنامه مجلس هشتم براي تدوين و اصلاح قوانين صدا و سيما، مطبوعات و پايگاه هاي خبري اينترنتي خبر داد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، "علي لاريجاني" يكشنبه شب در مراسم ضيافت افطار با خانواده شهداي اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه مجلس، اظهار داشت: اقداماتي كه اخيرا درباره برخي از سايت هاي خبري رخ داد، نشان مي دهد كه اين بخش نيازمند قانون دقيق است.
رييس مجلس اضافه كرد: قانون مربوط به صدا و سيما نيز به قانون اساسي اول جمهوري اسلامي باز مي گردد و با توجه به شرايط امروز، اين بخش ها نيازمند قانوني متناسب با شرايط فعلي است.
لاريجاني راهبرد مجلس هشتم در خصوص تعامل با رسانه ها را ايجاد فضاي مبسوط براي انجام كار رسانه اي در مجلس عنوان كرد و گفت: گشايش در عرصه رسانه، نيازمند قانون و سرمايه گذاري مناسب است.
وي تاكيد كرد: در شرايط امروز، رسانه ركن مهمي براي بهتر زيستن و ابزار قدرتمند براي بالا بردن تراز قدرت يك كشور است.
لاريجاني با بيان اينكه موضوع رسانه و استفاده از آن مورد توجه جدي برخي از كشورها قرار گرفته است، اظهار داشت: ايران در زمينه استفاده از رسانه، وضعيتي متوسط و ميانه دارد.
رييس مجلس تصريح كرد: با اين حال وضعيت جمهوري اسلامي ايران در جهان امروز اقتضا مي كند كه بعد رسانه اي آن در عرصه داخلي و خارجي تقويت شود.
لاريجاني تاكيد كرد: اگر پيام انقلاب اسلامي را الهام بخش مي دانيم، براي اين امر بايد ساز و كار رسانه اي مناسبي فراهم كنيم.
رييس مجلس با بيان اينكه بسياري از اقدامات ديپلماتيك و نظامي در جهان امروز پيش قراولان رسانه اي دارد، گفت: ابلاغ پيام در جهان امروز بايد هوشيارانه و با استفاده از ظرفيت رسانه اي باشد تا از نفوذ لازم برخوردار شود زيرا در غير اين صورت نخواهد توانست در ذهن ها رسوخ كند.
لاريجاني استفاده از ظرفيت رسانه ها را نيازمند استفاده از استعدادها، آموزش و سرمايه گذاري دانست و آمادگي مجلس شوراي اسلامي را براي تدوين قوانين درست و ساماندهي رسانه ها و استفاده از نظرات اصحاب رسانه در اين زمينه، اعلام كرد.
رييس مجلس، قانونگذاري و نظارت بر حسن اجراي قوانين را دو كاركرد مهم مجلس بر شمرد و گفت: با اين حال در كارهاي رسانه اي، بيشتر سبقه سياسي و مجادلات و بحث هاي سياسي مجلس براق است و وقتي روزنامه ها را باز مي كنيم، وجه سياس مجلس چشم نواز است.
لاريجاني اضافه كرد: آنچه در كشور ما مهم است، نهادينه شدن فرهنگ قانونمداري است. براي اينكه قانون درست اجرا شود، لازم است كه مردم قانون را بشناسند لذا براي اين كار بايد مكررا قوانين تصويب شده براي مردم تكرار شود تا موضوع آن در توده ها نفوذ كند.
رييس مجلس تصريح كرد: تا مردم قانوني را نپذيرند، اجراي قانون در جامعه نهادينه نخواهد شد.
وي افزود: توقع مجلس از رسانه ها اين است كه وجه اصلي مجلس كه همان قانونگذاري است را براي مردم روشن كنند.
لاريجاني با بيان اينكه مردم آشنايي زيادي با قوانين ندارند، از رسانه ها خواست كه در روشن كردن قوانين براي مردم اهتمام كنند.
لاريجاني به نقش مجلس براي نظارت بر حسن اجراي قوانين اشاره كرد و گفت: قانون بايد آنقدر محترم باشد كه كسي جرات عمل كردن بر خلاف قانون را نداشته باشد.
رييس مجلس تصريح كرد: اولين گام براي مدنيت پايدار براي كشوري كه مي گويد عدالت پيشه است و بر اساس سند چشم انداز خود مي خواهد الگويي براي كشورهاي منطقه باشد، اجراي قانون است.
لاريجاني اضافه كرد: اگر كسي به راحتي از قانون بگذرد، نبايد ادعا كند كه گام مهمي در توسعه كشور و اجراي سند چشم انداز برداشته است زيرا براي اينكه به گام هاي بعدي سند چشم انداز برسيم، لازم است كه قانون را اجرا كنيم.
رييس مجلس بر آشنايي آحاد جامعه با محتواي قوانين تاكيد كرد و گفت: بايد فضايي ايجاد شود كه كسي جرات تخلف از قانون را نداشته باشد.
لاريجاني به نقش رسانه ها در اين زمينه اشاره كرد و اظهار داشت: هرگاه رسانه ها در عرصه اي احساس مسووليت مي كنند و به موضوعي مي پردازند، آن موضوع به مساله مهمي در بين افكار عمومي تبديل مي شود بنابراين اگر عمل به قانون به موضوعي براي افكار عمومي تبديل شود، شرايط كشور شرايط آماده تري براي تحقق سند چشم انداز خواهد شد.
رييس مجلس خاطرنشان كرد: بعضا در مجلس عنوان مي شود كه برخي مسوولان قانون را اجرا نمي كنند كه در صورتي كه صحت داشته باشد برخورد مناسبي نيست.
وي تصريح كرد: قانون بايد آنقدر محترم باشد كه هيچ مسوول اجرايي جرات عمل كردن بر خلاف قانون را نداشته باشد.
سيام 9139 - 1535
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]